profil:
- marokańska
przyznane nagrody:
brakopinie sowka (2)
Restauracja Hana Sushi
miejscowość: Warszawa, dodana 11.12.2009, 12:08Świetne miejsca z dużym wyborem kuchni azjatyckiej
Naprawdę polecam, byłam już kilka razy i jeszcze się nie zawiodłam, spróbowałam tej pory: zupę łososiową, węgorza smażonego, wołowinę pikantną (jest kilka - nie pamiętam którą), kurczaka w cieście, warzywa tempura, gyoza, łosoś teriyaki, sushi. Wszystko było świetne.
Nie polecam kurczaka w migdałach - w zasadzie jest to po prostu kawałek kurczak słabo doprawiony w cieście i obsypane migdałami - nic więcej.
Jako osoba mieszkająca 9 miesięcy w Tokio mogę coś powiedzieć na temat kuchni japońskiej - generalnie Hana Sushi to jedyne miejsce, o którym wiem w Warszawie, które oferuje coś więcej niż sushi z kuchni japońskiej.
Jeśli wybieracie się w kilka osób na przystawkę polecam Warzywa tempura.
Obsługa - bez zarzutu.
Ceny - na dwie osoby: 1 przystawka 1 zupa, zielona herbata i 2 dania główne zapłacicie ok. 100zł.Czy ta recenzja jest przydatna?
Wystrój i atmosfera to główne atuty
Byłam kilka razy zarówno na Puławskiej jak i przy pl. Inwalidów. Uwielbiam klimat miejsca i wystrój, naprawdę przyjemnie się tam spędza czas przy posiłku. Jedzenie - dania z kuchni chińskiej i tajskiej - rewelacja, troszkę mniej mi smakują propozycje z kuchni indyjskiej - ale ja generalnie nie jestem fanką ciężkich indyjskich sosów.
Mają świetne mango lassi oraz mrożoną herbatę - smakuje dokładnie tak, jak pamiętam z mojego pobytu w Tokio.
Obsługa za każdym razem bez zarzutu.
Jeśli chodzi o ceny - uwzględniając warunki Polskie porównuję do tej klasy miejsc w Nowym Jorku, Londynie i Tokio (mieszkałam w każdym z tych miejsc) i według mnie ceny są ok, chociaż zdaję sobie sprawę, że może być za drogie na kieszeń studenta.1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Czy ta recenzja jest przydatna?