profil:

pierwszą dodał: 23.03.2009
  • Soul Cafe

miejscowość: Wrocław, dodana 23.03.2009, 14:55

Słodko...

Uwielbiam słodycze i Soul Cafe jest dla mnie rajem na ziemi. Uwielbiam tam prawie wszystko (no większość i przy założeniu, że są to ciasta, bo innych punktów z menu nie miałem okazji testować ;)). Zawsze biorę to co duże i co wpadnie mi w oko. Mogę wybierać w ciemno :) Wszystkie ciasta są godne polecenia. Z obsługą różnie, ale kto by zwracał na nią uwagę.

• Restauracja Kuchnia Marche

miejscowość: Wrocław, dodana 17.02.2009, 16:27

OK

Czasem wpadam tam na szybkie jedzenie. Najczęściej zahaczam o część włoską i muszę przyznać, że lasagne jest bardzo dobra. Wybór duży (wiadomo:)). Wystrój przyjemny. Nie jest to super restauracja, ale na szybki posiłek w sam raz.

2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• Novocaina

miejscowość: Wrocław, dodana 13.02.2009, 17:01

Bosko...

Jedno z moich ulubionych miejsc we Wrocławiu. Wystrój mają świetny, ale rzeczywiście charakterystyczny i może wzbudzać "kontrowersje" :) Jedzenie zawsze na jednakowym, wysokim poziomie, mistrzowskie tiramisu i gelato caraibo (cóż, lubię słodycze...). Obsługa ok, bez zarzutów.

• Restauracja w Innym Tonie

miejscowość: Wrocław, dodana 12.02.2009, 17:21

Ponizej średniej...

Wydaje mi się, że "W innym tonie" otworzyli całkiem niedawno. Byłem tam pierwszy raz w zeszły piątek i myślę, że już nie wrócę. Rzeczywiście ceny umiarkowane i pewne gratisy, ale wydaje mi się, że to zachęta na początek. Z dziewczyną zamówiliśmy po sałatce wegetariańskiej, która okazała się takim misz-maszem, że ostatecznie przypominała mi wyglądem i smakiem wypełnienie knyszy... Potem przyszedł czas na makaron. Ja miałem w sosie serowym, kiepski (poza tym po sałatce i makaronie byłem cały czas głodny). Dziewczyna miała makaron z pesto i mówiła, że jest całkiem, całkiem (wyszła najedzona, ale porcje były bardzo "kobiece").

Warto zajrzeć, spróbować, przekonać się, wykorzystać gratisy, ale tylko jeden raz...

• The Mexican

miejscowość: Wrocław, dodana 05.02.2009, 12:15

Tanio...

Jedzenie okrutnie niedoprawione... zimne... małe porcje... jest tam nieco "specyficznie". Z drugiej strony warto odwiedzić, żeby się przekonać i pooglądać to dziwo. Mają tam kilka fajnych pomysłów (z Zorro, zdjęciami pod sufitem). Najlepiej jest latem, bo knajpa jest otwarta na ulicę. Moja dziewczyna lubi truskawkową Margaritę. Trzeba wziąć poprawkę na to, że jest to raczej fast food, a nie restauracja.

• Restauracja Boathouse

miejscowość: Warszawa, dodana 29.01.2009, 13:48

Smacznie

Niedawna moja wizyta w Warszawie zaowocowała zaproszeniem właśnie do Boathouse. Trzeba przyznać, że jedzenie mają przepyszne. Obsługa też mnie zaskoczyła bardzo pozytywnie. Przyznam, że we Wrocławiu rzadko mam okazję taką spotkać. Ceny są jednak bardzo wysokie. Za to minus.

• Pod Papugami

miejscowość: Wrocław, dodana 29.01.2009, 13:39

Smacznie, ale z niesmakiem

Jedzenie Pod Papugami jest naprawdę godne polecenia. Wracam tam co jakiś czas, właśnie z tego powodu. Jednak za każdym razem obsługa mnie zniechęca. Zgadzam się z opiniami na forum na ten temat. Zobaczymy jak będzie następnym razem.

Ładowanie wyników...