profil:

pierwszą dodał: 15.07.2008
  • Restauracja Weranda

miejscowość: Bydgoszcz, dodana 15.07.2008, 14:54

Pycha

Z dotychczasowych wizyt w Werandzie najbardziej pamiętam polędwicę wołową na kamiennym (marmurowym?) bloku. Ciekawy pomysł na urozmaicenie dań - można samemu opiekać sobie mięsko wedle uznania. Jadłem też kiedyś golonkę w miodzie, mogę ją polecić. Zupy wszystkie to rewelacja.
    Kolejna, niespotykana u konkurencji ciekawostka, którą miałem okazję posmakować - deser molekularny. Polega to mniej więcej na tym, że mistrz ceremonii przynosi składniki do lodów, po czym mrozi je przy użyciu ciekłego azotu na oczach oczekujących na deser klientów. Do tego robił też mrożone bezy z bitej śmietany - odlot.
    Ceny pozostawiam bez komentarza - kto był ten wie. Kto nie był - wystarczy, że powiem, że są naprawdę wysokie.
    Obsługa - nie widziałem w Bydgoszczy obsługi na wyższym poziomie.
    Wystrój - jeśli ktoś lubi klimaty typu Ludwik XV czy inne tym podobne, to będzie się czuł swobodnie. Dla mnie to jedyna rzecz, która mi tam troszkę przeszkadza.

1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• Restauracja Kurkuma

miejscowość: Bydgoszcz, dodana 15.07.2008, 14:35

Niezłe sushi

Byłem tam kilka razy, zawsze po sushi. Jest niezłe jak na bydgoskie realia, chociaż czas oczekiwania był zawsze bardzo długi - było nas kilka osób, braliśmy spore porcje sushi - ale było warto. Wystrój rewelacja, obsługa bez zarzutów. Ceny - raczej wysokie. Faktem jest, że mało jest dań głównych - tych co prawda nie próbowałem.

• Naleśnikarnia Manekin

miejscowość: Bydgoszcz, dodana 15.07.2008, 14:27

Dla mnie dobra opcja

Największą zaletą lokalu, z mojego punktu widzenia, jest całkowity zakaz palenia. Wystrój prosty, przyjemny. Z racji dość niskich cen często trzeba czekać na miejsce, a w środku panuje głośny gwar, który może być uciążliwy, gdy ktoś się wybiera na romantyczną kolację. W każdym bądź razie jedzenie mi bardzo smakuje, jadam głównie naleśniki wytrawne w różnych kombinacjach. Polecam także chłodnik - całkiem pieprzny, ale chłodzi ;)

Ładowanie wyników...