profil:
26 lat,
Warszawa, mazowieckie,
w serwisie od 11 Listopada, 2008
statystyki użytkownika:
liczba opinii: 9w tym 1 jako pierwszy recenzent obserwowany przez: 0 dodaj do obserwowanych
ulubione kuchnie:
- azjatycka
- sushi
- fusion
przyznane nagrody:
brakopinie foodfighter (9)
Cafe Kulturalna
miejscowość: Warszawa, dodana 18.11.2008, 22:42Fajnie, ale...
Naprawdę ciekawy lokal. Zarówno umiejscowienie jak i wystrój stwarzają oryginalny klimat. Interesujące menu, choć trochę drogo. Można się jednak poświęcić. Drinki również nie zawodzą. Obsługa miła i inteligentna. Nazwa pasuje do atmosfery, szczególnie kiedy trafimy na spektakl w teatrze obok. Toaleta zostawia wiele do życzenie (normalnie bym o tym nie pisał jednak każdy, kto był choć raz w kulturalnej, szczególnie po wypiciu paru piw, na pewno zrozumie dlaczego poruszam ten wątek). Tragedią jest jednak to, że wieczorem gdy sala jest pełna ludzi, którzy przyszli coś wypić i zapalić, właściwie nie da się tam zjeść. Romantycznej kolacji, szczególnie osoby niepalące, raczej tam nie zjedzą. W dzień natomiast, wygląd lokalu wydaje się być bardzo niechlujny, co również nie stwarza atmosfery do delektowania się. Moje odczucia są więc bardzo mieszane. Generalnie jeden z fajniejszych lokali tego typu w Warszawie, jednak parę elementów powoduje, że rzadko tam bywam.
Salad Story
miejscowość: Warszawa, dodana 18.11.2008, 22:12Zdrowa alternatywa
Jedyne miejsce na najwyższym piętrze Złotych Tarasów, gdzie można zjeść. Cena jak na raczej średniej klasy składniki dość duża. Fakt, że porcje są wystarczające, a różnorodność składników zadowalająca (biorąc pod uwagę rodzaj lokalu), jednak smak gdzieś się gubi. Troszkę to wszystko sianowate, jednak jakoś smakuje (najprawdopodobniej dzięki sosom). Polecam choć entuzjastą Salad Story nie jestem. Jeśli ktoś ma ochotę na ciekawszą sałatkę to się zawiedzie. Jednak jak na jedzenie w galerii handlowej podawane z lady to prawdziwa bomba! Obsługa to prawdziwy wachlarz osobowości.
Restauracja Babalu - Open Fusion
miejscowość: Warszawa, dodana 14.11.2008, 10:17Stołówka z pomysłem
Bardzo fajna stołówka, bo mimo szczerej sympatii trudno Babalu nazwać restauracją. Jedzenie z podgrzewaczy nie zachwycające, ale smaczne. Na pewno lepsze niż z podgrzewaczy w centrach handlowych. Dania zimne i sałatki mogą być. Jednak wielki plus za dania z wooka. System genialny w swojej prostocie. Jeden warunek, trzeba mieć odrobinę wyczucia kulinarnego, aby nie stworzyć samozapalnego ładunku wybuchowego. Na napojach tylko dość zdzierają. Kuchnia ostra, a szklaneczki małe :(
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Opary Absurdu
miejscowość: Warszawa, dodana 13.11.2008, 19:47Oryginalnie
Bardzo fajny klimat. Brakuje takich knajpek w centrum. Lekko artystyczny spleen, jednak nie drażni lansem pseudo kultury wyższej. Polecam, szkoda tylko, że jest na Pradze.
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Cafe A. Blikle
miejscowość: Warszawa, dodana 11.11.2008, 22:00No nie wiem
Bardzo ładny wystrój, przepiękne desery, pachnąca kawa i miła obsługa. Kiedy pierwszy raz odwiedziłem Blikla nastawiłem się na niezapomniane przeżycia smakowe. Jednak rozczarowanie "plastikowością". Pomyślałem jednak, że dam mu kolejną szansę. Od kilku lat próbuję dać mu kolejne, jednak ciągle nie wiem co ludzie w tych ciastkach widzą. Kompletnie niepojęty jest dla mnie szał pączków w tłusty czwartek. One są tam po prostu do niczego. Czyżby to atmosfera i marka wpływała aż tak bardzo na ludzkie kubki smakowe? Jeśli tak ta cukiernia to mistrzostwo wizerunku i cukiernictwa, moim skromnym zdaniem niestety nie.
Green Coffee
miejscowość: Warszawa, dodana 11.11.2008, 18:07To jest to
Oczywiście jeśli ktoś lubi styl kawiarenek francuskich czy wiedeńskich to się w Greenie nie znajdzie. Kawiarnia raczej dla zabieganych, jednak serwują świetną kawę. Słodycze również polecam, tak samo jak focaccie. Kanapek szczerze mówiąc nie próbowałem. Z pełną odpowiedzialnością polecam wszystkie lokale tej sieci.
Green Coffee
miejscowość: Warszawa, dodana 11.11.2008, 18:07To jest to
Restauracja Corleone
miejscowość: Warszawa, dodana 11.11.2008, 17:58Porażka
Kompletnie nieciekawy wystrój, niczym nie przypominający włoskiego stylu. Jeśli zamierzeniem właściciela było stworzenie klimatu sycylijskiej mafii, jak wskazywałaby nazwa, to mu się delikatnie mówiąc nie udało. Plusem może być duży wybór past i generalnie całkiem apetyczne jedzenie. Jednak po długim oczekiwaniu smak nie rekompensuje kiepskiej atmosfery. Nie polecam, wręcz odradzam. Na bruschetty zrobione na chlebie tostowym z tuńczykiem wydartym z puszki, cebulą i oliwkami czekałem 30 min.
Restauracja Orchidea
miejscowość: Warszawa, dodana 11.11.2008, 13:42Fajna restauracyjka na spędzenie miłego wieczoru w miłym towarzystwie
Miła obsługa. Wystrój kojarzy się z orientem, jednak nie przytłacza jak często bywa w knajpach z tego typu przesłaniem. Kuchnia ciekawa i w tych ramach cenowych oferująca spore doznanie estetyczne. Jednak kosztem wyglądu potrawy nie zawsze są dobrze wykonane. Mimo wszystko polecam. Szczególnie sakiewki ze szpinakiem i serem pleśniowym. W dodatku serwują bardzo dobrą herbatkę w wielu wariantach smakowych. Polecam na randkę z dziewczyną lubiącą jeść oczami :)