profil: barida
brakprzyznane nagrody:
brakopinie barida (4)
Zaułek Smaków - Winiarnia Portius
miejscowość: Warszawa, dodana 11.01.2010, 13:51Pyszna pizza, reszta nierówna
Z daniami w Zaułku bywa różnie, ale generalnie bardzo lubimy to miejsce ze względu na lokalizację, z znajduje się na naszym szlaku spacerowym przy Placu Wilsona.
Jak tylko tu jesteśmy, pizza gwarantowana. Z dań najbardziej lubię pasty, całkiem niezłe, innym razem naleśniki beznadzieja. Jadłam kaczkę, bardzo dobra. Ostatnio mój mąż jadł zupę węgierską i był zachwycony.
Obsługa zapominalska, ale generalnie bardzo się starają. Przeszkadza tylko dym papierosowy przy sąsiednim stoliku. Ogólnie ok. Myślę jednak, że ceny mają zbyt wysokie.
Klimaty Kulinarne
miejscowość: Warszawa, dodana 11.01.2010, 13:45Miejsce świetne na weekendowy obiad z rodzinką
Klimaty znajdują się w punkcie, gdzie fajnie zapuścić się po niedzielnym spacerze z rodzinką, czyli przy Krakowskim Przedmieściu. Lokal znaleźliśmy z necie - mają fajną stronę.
Karta bardzo różnorodna, jest coś dla dzieciaków - pierogi, naleśniki, a moja córka zamówiła ulubione placki ziemniaczane, wydziwiając, że bez surówki, ze śmietaną z cukrem itd. Były chrupiące. Mój syn i my po gorącym talerzu z mięsem i rybami, przepięknie skwierczało i pachniało.
Mankament, że trochę w środku ciasno, ale z drugiej strony przytulnie.
Obsługa miła, choć kelnerka pomyliła się przy napojach, zamiast coli mojemu synowi przyniosła fantę, ale przeprosiła i zamieniła wszystko. Na koniec dzieciaki dostały lizaki w prezencie, my z mężem po wiśnióweczce. Bardzo sympatycznie i niezobowiązująco.Czy ta recenzja jest przydatna?
Mały Belgrad
miejscowość: Warszawa, dodana 11.01.2010, 13:34Za tłusto, wspaniała obsługa
Jak zwykle całą rodzinką poszliśmy na weekendowy obiad do poleconego miejsca.
Stolik trzeba rezerwować, bo mało miejsc. Menu czytelnie i dość obszerne, ale dania mało wyszukane, raczej ciągle to samo mięso na różne sposoby. Przeraziła mnie tłustość dań, jak dla mnie nie do strawienia, wole kuchnię lekką. Ale bardzo dobry deser z ciasta filo. Generalnie ok, ale tylko w zimę i tylko dla facetów do wódeczki.
Natomiast szczególnie należy pochwalić obsługę, Pani kelnerka rewelacja, miła, kompetentna i cierpliwa, bo kompletnie nie mogliśmy się zdecydować.Czy ta recenzja jest przydatna?
Fajne miejsce na sobotni obiad z rodzinką
Niezłe miejsce na obiad z rodzinką, choć trzeba mieć sporo cierpliwości do zakręconej obsługi. Nawet przysypiająca na krzesełku właścicielka nie jest w stanie wpłynąć na zakręconych kelnerów. Jedzenie całkiem niezłe, choć moim zdaniem obrośli w piórka i jakość spada. Pyszne żeberka na słodko i dobra zupa z kurczakiem.
Mój syn dzięki tej knajpce przekonał się do chińszczyzny ;-)Czy ta recenzja jest przydatna?