profil:
Kolka
w serwisie od 25 Września, 2009
statystyki użytkownika:
liczba opinii: 4w tym 1 jako pierwszy recenzent obserwowany przez: 0 dodaj do obserwowanych
ulubione kuchnie:
brakprzyznane nagrody:
brakopinie Kolka (4)
Pizzeria La Torre
miejscowość: Warszawa, dodana 14.11.2009, 17:41Całkiem miło...
Miejsce kameralne, bez specjalnych atrakcji, ale dosyć przytulne.
Menu zawiera ok. 40 chyba rodzajów pizzy oraz sałatki i makarony.
Pizzę można podzielić na pół (dwa rodzaje). Podawana jest wtedy na oddzielnych talerzykach. Osobiście uważam to rozwiązanie za bardzo wygodne, zwłaszcza, że zwykle trudno mi dojść do porozumienia ze współtowarzyszem obiadku co do wyboru pizzy. Do tego podawane są sosy w cenie pizzy w wygodnych dzbanuszkach-sosjerkach.
Obsługa całkiem miła, Pani dokładnie wyczekała na moment, w którym powinna podejść, co mi się bardzo podobało. Bez czekania, ale i bez poganiania. Tyci minus za brak cukru i serwetek.Czy ta recenzja jest przydatna?
Bar Mleczny Bambino
miejscowość: Warszawa, dodana 25.09.2009, 22:27Zmiana na lepsze
Przyznaje, że nie jestem tam stałym gościem, ale to ze względu na to, że jest mi nie po drodze.
Wystrój zmienił się ogromnie i wygląda teraz zupełnie cywilizowanie :) zupełnie miło tam przekąsić, za malutkie pieniążki.
Jedzonko na prawdę pyszne i obsługa też jak "z tego stulecia", co nie zawsze można znaleźć w barach mlecznych. :)
Niestety faktycznie bywa długa kolejka, bo chętnych wielu. :)Czy ta recenzja jest przydatna?
Gramofon Pub
miejscowość: Warszawa, dodana 25.09.2009, 22:17Klimatycznie, ale...
Miejsce mnie zaskoczyło,
Bardzo przyjemne klimatyczne miejsce na piwko z przyjaciółką ;)
Plus za wybór piw pszenicznych, zdaje się, że dostępne jakieś przekąski.
Miejsce raczej na kameralne spotkania 2-4 osobowe, bowiem stoliki są dosyć małe. Muzyka dosyć różnorodna raczej nie drażniąca.
Za barem bardzo miła pani o niesamowitym głosie. :)
Zasadniczo jak dla mnie lokal ma jedną, ale istotna wadę. Jest raczej dla palaczy.
Po wyjściu ciągnęła się za mną smuga dymu... :(Czy ta recenzja jest przydatna?
Naleśnikarnia Manekin
miejscowość: Bydgoszcz, dodana 25.09.2009, 22:05niezliczona ilość kombinacji
Przejazdem w Bydgoszczy, pierwszy lokal do jakiego trafiliśmy.
Początkowo przeraził nas gwar panujący w lokalu, faktycznie jest bardzo oblegany.
W sumie się nie dziwię, bo jedzenie bardzo smaczne i pięknie podane- a przy tym zupełnie niedrogie. Panie, bardzo miłe, ale początkowo nieco opieszałe (wrażenie to potęgował co prawda fakt, że niebawem odjeżdżał nam pociąg, ale zawsze..). Ogromny wybór naleśników, sensownie ułożone menu.
Pyszna zupka krem z brokuła.
Za dwuosobowy obiadek z piwkiem zapłaciliśmy 40 zł.
W lokalu się nie pali.
Czy ta recenzja jest przydatna?