Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Przyjęcia komunijne w restauracjach

dodany 06.04.2011 o 15:57 , dział: Zapraszają, lista artykułów

Choć do sezonu komunijnego pozostało jeszcze kilka miesięcy, to na decyzje dotyczące wyboru miejsca, w którym odbędzie się przyjęcie - czasu zostało już bardzo niewiele. Dlatego przygotowaliśmy dla Was specjalne zestawienie ofert przyjęć komunijnych organizowanych w restauracjach w całej Polsce.

Nasz artykuł będzie oczywiście na bieżąco uaktualniany i modyfikowany na podstawie materiałów, które przekażą nam właściciele lokali. Dlatego zachęcamy Was do regularnego sprawdzania ofert.


WOJEWÓDZTWO MAZOWIECKIE

Konstancin-Jeziorna

Gościniec Kołomyja



Gościniec Kołomyja
zaprasza do skorzystania ze swojej oferty organizacji przyjęć komunijnych. Kołomyja kusi Gości menu inspirowanym kuchnią Kresów, niepowtarzalnym klimatem i profesjonalną obsługą. Restauracja posiada trzy oddzielne sale oraz Domek Myśliwski, który może zapewnić Gościom spokój i prywatność w czasie przyjęcia.
Oto atrakcje, które lokal oferuje dodatkowo:
- Szkoła gotowania dla najmłodszych - pod okiem specjalistów dzieci przygotowują pierogi, którymi następnie częstują swoich bliskich
- Gotowanie na żywo - pokaz w wykonaniu szefa kuchni
- Występy artystyczne
- Animator dla dzieci
- Muzyka na żywo

Proponowane menu:
Na zimno: deski swojskich mięs i wędlin z wędzarni kołomyjskiej, misy ryb wędzonych, nowalijki podawane z dipami, pierś indyka w maladze z owocami
Sałatki: sałatka z piersią kurczaka i owocami w sosie koktajlowym, sałatka ze świeżego szpinaku
Zupa
: rosół po szlachecku z kluskami i paskami drobiu
Dania główne: pierś kurczaka z warzywami, roladki z sandacza z sosem cytrynowym
Dodatki: ziemniaki, surówki
Deser
: patery domowych ciast, owoce sezonowe
Cena: 140 zł za osobę (+ 10 procent serwis)

Restauracja dysponuje także specjalnym menu dla dzieci.

Kontakt: tel. (22) 754 05 9, e-mail: kontakt@kolomyja.pl


Warszawa

Antica

Antica - restauracja, pizzeria i vinoteka - zaprasza do skorzystania ze swojej oferty komunijnej. Proponowane menu:

Przystawki (podawane do stołu): chlebki czosnkowe z tepanadą; bruschetta z pomidorami i świeżymi ziołami; mozzarella z pomidorami i sosem balsamico; deska wędlin i mięsiw pieczonych; papryczki jalapeno z serem w panierce; wybór pasztetów domowych ze śliwką i żurawiną.
Sałatki
(podawane w dużych misach): sałatka Balsamico (sałata, ruccola, suszony pomidor, mozzarella, ocet balsamiczny); sałatka Antica (sałata, ruccola, prażone pestki słonecznika, boczek, kurczak, pomidory suszone).
Zupa
: krem z pomidorów z nutką bazylii lub żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą.
Dania główne: pierś kurczaka faszerowana szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i serem cheddar, podana z grillowanymi warzywami i ziemniaczkami pieczonymi w aromatycznych ziołach.
Dla dzieci: pizza (do wyboru) lub mini kurczaczki z frytkami.
Deser
: szarlotka domowa na ciepło z gałką lodów.
Na życzenie Klienta cukiernik lokalu może również przygotować tort komunijny - jest to usługa dodatkowo płatna.
Napoje: soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana.

Cena menu: 110 zł dla osoby dorosłej i 50 zł dla dzieci.
Do ceny doliczana jest również obsługa kelnerska.

Przewidywany czas trwania przyjęcia to 4-5 godzin.

Kontakt: tel. (22) 855 44 77 lub 725 ANTICA, e-mail: antica@antica.waw.pl.


Boathouse

Restauracja Boathouse przy ul. Wał Miedzeszyński 389 oferuje organizację większych i mniejszych przyjęć komunijnych - w lokalu lub na trenie należącym do niego. Restauracja posiada ogród z dużą altaną, w której można urządzić zasiadane przyjęcie na kilkadziesiąt osób, stoły mogą być także rozstawione bezpośrednio na trawniku - warunkiem koniecznym jest w tym przypadku oczywiście odpowiednia pogoda. Lokal dysponuje placem zabaw dla dzieci. Dodatkowo istnieje także możliwość wynajęcia i rozstawienia dmuchanych zjeżdżalni, zamków i innych atrakcji dla najmłodszych Gości. Decydując się na zorganizowanie przyjęcia w Boathouse Rodzice mogą liczyć na profesjonalną pomoc przy optymalnej aranżacji przestrzeni oraz polecenie sprawdzonej pracowni florystycznej.

Proponowane menu

Przekąski (na stole): szynka Parma z melonem, parmezanem i oliwą z oliwek; pomidory z mozzarellą i bazyliowym pesto; sałatka z brokułami, karczochami i suszonymi pomidorami; carpaccio z polędwicy wołowej; wędzony łosoś z tabouleh i cytrynowo-koperkowym jogurtem.
Zupa: caprese z gressini.
Danie główne (do wyboru): polędwiczki wieprzowe w grzybowym sosie z suszonymi pomidorami i pieczonymi ziemniakami; halibut ze świeżym szpinakiem, pomidorkami cherry i z couli z żółtej papryki.
Deser (na stole): Omelette Norvegienne, czyli pieczona beza z lodami i malinami na cieście biszkoptowym.
Cena
: 149 zł za osobę

Menu dla dzieci:
- Bruschetta z szynką i serem
- Rosół z kurczaka z fantazyjnym makaronem
- Cocktail z pomidorków cherry i paluszków krabowych
- Makaron Farfale do wyboru z różowym sosem z krewetek lub serowym sosem z kurczakiem
- Lody ze świeżymi owocami
Cena: 39 zł za osobę

Kontakt: Iza Dąbrowska, tel. (22) 616 32 23, e-mail: iza@boathouse.pl


Deco Kredens

Grand Kredens

Restauracje Kredens już od 13 lat zajmują się organizacją przyjęć z okazji I Komunii. Doświadczenie zdobyte przez ten czas jest gwarantują jakości usług. Lokale hołdują zasadzie, że najważniejsza jest tradycja i przywiązanie do wartości rodzinnych. Deco Kredens i Grand Kredens to miła atmosfera oraz wnętrza, w których główni bohaterowie uroczystości - dzieci, mogą poczuć się naprawdę bajkowo. Restauracje zapewniają także okolicznościowe menu.

Wybrane propozycje ze specjalnej karty dań:
Sałatki i zakąski (podane na półmiskach): śledź na trzy sposoby, deska wędlin i mięs pieczonych, pasztet z dziczyzny, sałatka grecka, łosoś
wędzony na radiccio z sosem z rukoli.
Zupy (do wyboru): falki po warszawsku, delikatny włoski rosół z tortellini (dla dzieci z kluseczkami), zupa grzybowa z łazankami
Dania główne: schab grillowany w sosie grzybowym, sandacz smażony w sosie porowym, kaczka w buraczkach z jabłkiem pieczonym i żurawiną,
panierowane paluszki drobiowe lub z sandacza serwowane z frytkami i surówką
Deser (do wyboru): tiramisu, szarlotka z lodami, lody

Kontakt:
Deco Kredens - tel. (22) 826 06 60, e-mail: deco@kredens.com.pl
Grand Kredens - tel. (22) 629 80 08, e-mail: kredens@kredens.com.pl


Enoteca Bistro De.Signed



Enoteca Bistro De.Signed
zaprasza do organizowania przyjęć komunijnych w swoim lokalu. Lokal gwarantuje:
- kameralną atmosferę
- profesjonalną i miłą obsługę
- doświadczenie w organizacji tego typu imprez
- specjalne menu, a w nim m. in. dania kuchni włoskiej i polskiej
- oryginalne wina importowane prosto z Włoch
- przystępne ceny
- wygodną lokalizację (blisko Starego Miasta)

Przykładowe dania z okolicznościowego menu
Przystawki: Vitello tonnato - czyli plastry opiekanej cielęciny w sosie z tuńczyka; Tatar di salmone - tatar z łososia; Carne salada & parmigiano - solona, marynowana wołowina z parmezanem
Makarony: Ravioli ricotta spinaci, burro sfuso e pecorino - ravioli ze szpinakiem i serem ricotta polane klarowanym masłem i posypane serem pecorino; Pasta fatta in casa al sugo di coniglio - domowej roboty makaron w sosie z królika
Dania główne: Coda di rospo allo zafferano con gnocchi - diabeł morski z sosem szafranowym i ziemniaczane gnocchi; Lucioperca con salsa ai gamberetti, purea di patate, zucchini - sandacz w sosie z raka oraz puree ziemniaczane i cukinia; Filetto di manzo al forno, riduczione di balsamico, polenta - pieczona polędwica wołowa z redukcją balsamiczną oraz polenta; Medaglioni di vitello, asparagi freschi, patate novelle -
cielęce medaliony ze świeżymi szparagami i młodymi ziemniaczkami

Kontakt: tel. (22) 860 02 55, e-mail: info@de-signed.pl


Herezja Restaurant Galery Club

Herezja Restaurant Galery Club zaprasza do skorzystania ze swojej oferty przyjęć komunijnych. Wnętrza lokalu sprawią, że najmłodsi Goście (a także Ci starsi) poczują się jak w jednej z baśni z tysiąca i jednej nocy. Jako dodatkową atrakcję dla dzieci restauracja oferuje projekcję filmów na dużym ekranie. Istnieje także możliwość zrealizowania wcześniej zaplanowanego przez Rodziców indywidualnego scenariusza przyjęcia.

Przykładowe menu przyjęcia komunijnego:
Przekąski zimne: tradycyjny śledzik w oliwie serwowany na dwa sposoby; deska mięs pieczonych i domowych wędlin; sałatka brokułowa z sosem z sera pleśniowego i pestkami słonecznika; łosoś wędzony z sosem bazyliowym; sałatka z kurczakiem, ananasem, orzeszkami i sosem jogurtowo-majonezowym z curry; szpinakowa sałata z chrupiącym bekonem, pomidorkami i parmezanem; deska serów; siekany tatar z polędwicy wołowej.
Zupa (do wyboru): żurek; zupa pomidorowa z makaronem; rosół z kluseczkami.
Dania gorące
(do wyboru): stek z łososia z sosem szafranowym, szparagi i talarki ziemniaczane; polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym,
ziemniakami i warzywami z wody; spaghetti bolognese.
Desery
(do wyboru): maliny na gorąco z lodami; sernik z białą czekoladą i sosem truskawkowym.

Cena: 110 zł za osobę.
Dzieci poniżej 10 roku życia - 50 procent rabatu.

Restauracja oferuje również catering na przyjęcia komunijne.

Kontakt: tel. (22) 620 10 62, e-mail: info@herezja.com


La Rotisserie

Hotel Mamaison Le Regina Warsaw

Hotel Mamaison Le Regina Warsaw zaprasza do zapoznania się ze swoją ofertą organizacji przyjęć komunijnych. Przyjęcia mogą odbywać się w restauracji La Rotisserie, w eleganckich salach bankietowych Court i Executive, a przy ładnej pogodzie także na Patio. W przypadku kameralnych spotkań istnieje również możliwość skorzystania z hotelowych apartamentów - Prezydenckiego i Le Regina. Za każdym razem szef kuchni Paweł Oszczyk przygotowuje dla Gości wyjątkowe menu, hotelowy sommelier dobiera odpowiednie wina, a dyskretna obsługa dba o każdy szczegół spotkania.

Propozycje menu
Menu 1
Zimne przekąski (ustawione na stole), m. in.: półmisek wędlin i pieczonych mięs z piklami; duet z łososia - wędzony z dzikimi szparagami i salsą verde oraz tatar z zielonym pieprzem i kawiorem; pasztet cielęcy z marynatą gruszkową; sałatka jarzynowa z rakami
Zupa: klasyczny rosół domowy z makaronem, warzywami i świeżym lubczykiem lub krem ze szparagów z wędzonym łososiem i koperkiem
Danie główne: udko z kaczki confit z sosem pomarańczowo-korzennym lub pieczony filet z sandacza z rakami i szparagami oraz sosem muślinowo-koperkowym
Dla dzieci: cordon bleu z kurczaka z frytkami i duszoną marchewką
Deser: klasyczny Crème Brûlée z truskawkami i sorbetem imbirowym, paleta świeżych owoców z domowymi sorbetami lub tort śmietanowo-migdałowy z truskawkami
Cena: 164 zł

Menu 2
Zimne przekąski (ustawione na stole), m. in.: carpaccio z tuńczyka na sałatce z kopru włoskiego - dressing z owoców passiflory; pieczona cielęcina z sosem tuńczykowo-kaparowym; cannelloni z wędzonego łososia z twarogiem i ziołami; szynka parmeńska z melonem; koktajl z krewetek z avokado i pomarańczami; sałatka z ruccoli z pomidorkami cherry, parmezanem i balsamico
Zupa: pikantny krem z cukinii z tymiankiem i mascarpone lub barszcz grzybowy z lubczykiem i kawiorem
Danie główne: grillowana polędwica wołowa z sosem borowikowym lub grillowane filety z dorady z risotto pomidorowym, szparagami i sosem orientalnym
Dla dzieci: piccata cielęca z frytkami i faszerowaną cukinią
Deser: szarlotka gruszkowa z bezą i sorbetem z czarnego bzu, bavaroise z owoców marakui z truskawkami i bazylią lub tort - chrupiący przekładaniec z leśnych owoców i musu waniliowego
Cena: 178 zł

Możliwe jest także przygotowanie indywidualnej oferty, zgodnie z sugestiami i oczekiwaniami Klientów.

Kontakt: Magdalena Fraszczyk, tel. 22 531 60 88, e-maila: mfraszczyk@mamaison.com


Metro Jazz Bar & Bistro



Metro Jazz Bar & Bistro - w hotelu Metropol - oferuje organizację przyjęć komunijnych. Metro Jazz Bar & Bistro służy pomocą przy planowaniu większych i mniejszych uroczystości. Specjalnie na takie okazje restauracja przygotowała nową, kameralną salę znajdującą się tuż przy głównym pomieszczeniu.

Menu komunijne
Zestaw 1
Zimne przekąski wystawione na stoły m. in.: roladki z rostbefu z korniszonami i szparagami; tatar ze śledzia na pumperniklu; sałatka z brokuł i tuńczyka; sałatka ze świeżych warzyw z ziołowym dressingem vinaigrette.
Danie gorące serwowane do stołów: domowy rosół z makaronem i warzywami; rolada drobiowa z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią, pieczonymi ziemniakami i warzywa sezonowe z masłem i kolendrą.
Desery serwowany do stołów: lody z owocami i z bitą śmietaną.
Cena dla 1 osoby: 80 zł

Zestaw 2
Zimne przekąski wystawione na stoły m. in.: wędzony łosoś z cytryną; sałatka z wędzonym kurczakiem; półmisek mięs pieczonych z marynatami; schab po Warszawsku; szparagi i korniszony owinięte szynką podane na sałatce jarzynowej; bukiet sałat z warzywami serem typu feta, oliwkami i dressingem vinaigrette.
Danie gorące serwowane do stołów: bukiet sałat z półgęskiem wędzonym i grzankami rozmarynowymi z dressingem balsamicznym; krem z brokuł z kawałkami pieczonego łososia i groszkiem ptysiowym; pieczona polędwiczka wieprzowa w sosie pieczeniowym z suszonymi pomidorami i ruccolą podana z opiekanymi ziemniakami i bukietem warzyw sezonowych.
Deser serwowany do stołu: mus czekoladowy z lodami waniliowymi; owoce filetowane (arbuz, melon, pomarańcza, grejpfrut, kiwi).
Cena dla 1 osoby: 120 zł

Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia tortu z dekoracją komunijną - cena 75 zł brutto za kg.

Kontakt: (22) 32 53 106, e-mail: hotel.metropol@syrena.com.pl.


Oregano Dom ~ Restauracja

Oregano Dom ~ Restauracja zaprasza do skorzystania ze swojej oferty organizacji przyjęć komunijnych. Lokal może oddać do dyspozycji Gości trzy przytulne i kameralne sale. Freski na ścianach, lustra, francuskie koronki na stołach, kolekcja figurek, aniołów, świece, świeże kwiaty - wszystko to tworzy niezapomnianą oprawę komunijnego przyjęcia. Potrawy przygotowane na miejscu i tylko z najlepszych surowców, dyskretny i fachowy serwis - to podstawowe atuty Oregano Dom ~ Restauracja. Te przyjęcia, zapadają w pamięci!

Przykładowe dania z menu:
Przystawki: szpinak z orzeszkami pini, grzankami na oliwie truflowej i rodzynkami; sałatka z serem halumi zapieczonym na złoto, z winogronami i tymiankowo-koperkowym dressingiem; filet z piersi kaczej z lawendowym miodem i pieczoną papryką; rydze duszone w maśle na wolnym ogniu z natką i solą morską.

Zupy: krem borowikowy ze smażonymi borowikami i rozmarynową śmietaną; bulion z krewetkami o smaku trawy cytrynowej i kardamonu w asyście avocado, pomidorów i kolendry; hiszpańska zupa czosnkowa przyrządzona na wołowym wywarze o subtelnym smaku szafranu, papryki i kminku, z francuską grzanką.

Dania gorące: plastry schabu z dzika w kremowym sosie doprawionym jałowcem i rozmarynem; perliczka po katalońsku duszona w winie Rancio z dodatkiem cytryny, boczku i pieczonego czosnku; eskalopki wieprzowe w winie Marsala z jałowcem, suszonymi grzybami, octem balsamicznym i różowym czosnkiem.

Dodatki: gryczane naleśniki napełniane puree ziemniaczanym z serem gruyere; kuskus z pomidorami, świeżym tymiankiem i miętą; tortilla z ziemniaków i cebuli doprawiona ziołowym pieprzem; młode ziemniaki obsmażane z aromatycznym czosnkowym sosem; bób z szynką parmeńską.

Desery: mel i mato - delikatne lody z nutką sera koziego z orzechami włoskimi, kropione lipowym miodem; tiramisu - nasączone amaretto biszkopty z delikatną kremowo-kawową masą; mus jagodowy - lekki, aromatyczny deser z mocno ubitych świeżych owoców z białą czekoladą.

Kontakt: tel. (22) 425 59 64, e-mail: poczta@oregano-restauracja.pl


Pizzeria Trattoria Presto



Presto
- nowo otwarta restauracja na Ursynowie - oferuje organizację przyjęć komunijnych w prawdziwie włoskim stylu. Dorośli odnajdą w lokalu ciepłą atmosferę i wystrój kojarzące się z włoskimi trattoriami, dzieci - kącik zabaw, kolorowanki i pizzera podrzucającego pod sufit ciasto na pizzę. :) Szef kuchni Presto może zabrać komunijnych gości w kulinarną podróż do słonecznej Italii, ale chętnie przygotuje również typowo polską biesiadę. Cena komunijnego menu mieści się w przedziale 120-150 zł za osobę. Indywidualnie komponowany zestaw dań zawiera: kilka rodzajów przekąsek, zupę, drugie danie, deser oraz zimne i gorące napoje.

Ponieważ komunia to przede wszystkim święto dziecka, Presto nie zapomniało o atrakcjach dla najmłodszych gości. Istnieje możliwość przygotowania specjalnego menu, zaaranżowania oddzielnego stołu dla dzieci, a także zatrudnienia opiekunki lub animatora.

Przykładowe menu komunijne:
I
Zupa (1 do wyboru): flaki, rosół z makaronem, krem brokułowy
Danie główne (1 do wyboru): kotlet schabowy panierowany, kurczak w sosie brzoskwiniowym, polędwiczki w sosie z leśnych grzybów
Dodatki: ziemniaki gotowane i bukiet surówek
Przekąski: deska wędlin, deska serów, tymbaliki z kurczakiem, sałatka jarzynowa, sałatka selerowa
Deser: lody z owocami lub szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną
Napoje gorące: kawa, herbata bez ograniczeń
Napoje zimne: napoje gazowane, woda, soki - 0,5 litra na osobę
Cena: 120 zł z jedną osobę

II
Zupa (1 do wyboru): żurek z jajkiem i kiełbasą, rosół z makaronem, barszcz czerwony z pasztecikiem
Danie główne (1 do wyboru): gordon blue (szynka lub brokuły, ser), kieszonka ze schabu (pieczarki, szynka, szpinak), sandacz na szpinaku
Dodatki: ziemniaki puree i młoda kapusta
Przekąski: deska mięs pieczonych, deska serów, sałatka grecka, sałatka pomidor z mozzarellą, koreczki z naleśników
Deser: lody płonące
Napoje gorące: kawa, herbata bez ograniczeń
Napoje zimne: napoje gazowane, woda, soki - 1 litr na osobę
Cena: 130 zł z jedną osobę

Kontakt:
Aneta Sokołowska, manager restauracji - tel. 668 343 434 lub (22) 203 43 43
Mariusz Łukaszewski, właściciel - tel. 606 112 626


Restauracji 99

Przyjęcie Pierwszej Komunii jest niewątpliwie jednym z najważniejszych wydarzeń w życiu dziecka i dlatego wymaga ono wyjątkowej oprawy. Restauracja 99 proponuje organizację tej uroczystości w swoim lokalu lub w wybranym przez Rodziców miejscu. Specjaliści z Restauracji 99 sprawią, że to wyjątkowe święto będzie zarówno dla dziecka, jak i dla jego Gości niezapomnianym przeżyciem i przyjemnym spotkaniem rodzinnym.
Atuty lokalu
:
- bogate menu w atrakcyjnej cenie
- przyjęcia w restauracji do 120 osób
- przyjęcia na tarasie do 40 osób
- specjalne miejsce zabaw dla dzieci + możliwość wynajęcia animatora
- profesjonalna obsługa
- lokalizacja w centrum miasta
- parking podziemny dla gości

Komunijne menu:
I
Przystawki i sałaty (serwowane na stół): zielone szparagi owinięte szynką parmeńską, salsa z melona i sos mango; tatar wołowy z dodatkami; sałatka nicejska z pieczonym tuńczykiem i oliwkami, dresing estragonowy; listki rukoli z fiocchi z gruszką, sos balsamiczny z imbirem, płatki parmezanu; świeże liście szpinaku, gorgonzola z truskawkami, dresing balsamiczny
Zupa: kremowa zupa z białych szparagów z oliwą truflową
Dania główne: okoń nilowy marynowany w oliwie z suszonych pomidorów, cytrynowe puree i sos pomarańczowy z chili lub comber z królika w panierce z nasion, ziemniaki zapiekane sos kurkowy
Deser: waniliowa Panna Cotta z dżemem z jagód i kardamonu
Cena: 125 zł za osobę (+ 10 procent serwis)
Wszystkie napoje i alkohole zamawiane są indywidualnie.

II
Przystawki i sałaty (serwowane na stół): mozzarella z pomidorami i bazylią z balsamicznym dresingiem; talerz wędlin i pieczonych mięs z sosem tatarskim; plastry pieczonej cielęciny z sosem z tuńczyka i kaparów; mieszane liście sałat z pikantną gruszką, płatkami oscypka i dresingiem musztardowym; roladki z wędzonego łososia z cytrynowym serkiem i szparagami
Zupa: klasyczny bulion drobiowy z mięsnymi kuleczkami
Dania główne: pieczony łosoś z sosem cytrynowo - maślanym, ziemniaczane puree z porem, duszony szpinak lub pierś kurczaka faszerowana ziołowym musem z duszonymi kurkami i bobem
Deser: tiramisu
Cena: 115 zł za osobę (+ 10 procent serwis)
Wszystkie napoje i alkohole zamawiane są indywidualnie.

Lokal jest także otwarty na wszelkie sugestie ze strony Klientów.

Kontakt: tel. (22) 620 19 99, e-mail: restaurant99@restaurant99.com

 

Upstairs Bar & Bistro



Upstairs Bar & Bistro - restauracja hotelu MDM - oferuje organizację przyjęć komunijnych. Lokal ma doświadczenie zarówno w przygotowywaniu małych rodzinnych spotkań, jak i dużych imprez. Specjaliści z Upstairs Bar & Bistro pomogą Rodzicom zaplanować to ważne dla nich i dla dziecka wydarzenie, doradzając w kwestii menu, dekoracji oraz aranżacji sali.

Propozycje menu komunijnego

Zestaw 1
Zimne przekąski wystawione na stoły m. in.: filety z pstrąga wędzonego podane na gryczanych blinach z kremem chrzanowym; pieczona pierś indyka ze świeżymi owocami w galaretce z dodatkiem Porto; tradycyjna sałatka jarzynowa; sałatka ze świeżych warzyw z serem typu feta; sałata lodowa z kurczakiem i owocami cytrusowymi.
Danie gorące serwowane do stołów: domowy rosół z makaronem i warzywami; pierś kurczaka z mozzarellą i szynką parmeńską podana z sosem tymiankowym, pieczonymi ziemniakami i młodymi warzywami z masłem i świeżymi ziołami.
Deser serwowany do stołu: lody z owocami i czekoladą.
Cena dla 1 osoby: 90 zł

Zestaw 2
Zimne przekąski wystawione na stoły m. in.: wędzony łosoś z cytryną; tradycyjny polski pasztet z marynowanymi grzybami i sosem tatarskim; szynka wędzona z melonem; pomidory z mozzarellą i sosem ze świeżej bazylii; sałata lodowa z krewetkami, pomarańczą i sosem koktajlowym; ruccola z grillowanymi warzywami, parmezanem i sosem balsamico.
Danie gorące serwowane do stołu: gaspacho z czosnkowymi grzankami (w zimny dzień krem pomidorowy z bazylią i grzankami); pieczone polędwiczki wieprzowe w sosie z kurkami i rozmarynem podane z gnocchi i bukietem z kalafiora i brokuł.
Deser serwowany stołu: domowa szarlotka z lodami waniliowymi.
Cena dla 1 osoby: 130 zł

Dodatkowo istnieje możliwość zamówienia tortu z dekoracją komunijną - cena 75 zł brutto za kg.

Kontakt: tel. (22) 339 16 51, e-mail: bankiety@syrena.com.pl


Zagórze

Willa Zagórze

Willa Zagórze - zlokalizowana niespełna 6 km od Warszawy - jest doskonałym miejscem na organizację przyjęć komunijnych. W skład obiektu wchodzą sale konferencyjno-bankietowe, restauracja oraz hotel. Willa Zagórze to m. in.: dogodna lokalizacja (dojazd z centrum Warszawy zajmuje 30 min.), stylowe wnętrza, ogrody, wygodny taras, duży teren wokół obiektu, wykwintna kuchnia, obsługa na najwyższym poziomie.

Przykładowe dania z komunijnego menu:
Starter (1 do wyboru): zimna przystawka w galantynie, np. rolada wieprzowa ze smardzami, rolada z kurczaka z pistacjami, filet z kurczaka z owocami tropikalnymi, schab po warszawsku faszerowany musem chrzanowym.
Dania gorące (do wyboru - zupa, II danie, gorąca przekąska):
Zupy: rosół domowy z kluseczkami, tradycyjne flaczki wołowe aromatyzowane majerankiem, zupa borowikowa z łazankami i chrupiącym boczkiem, krem brokułowy lub szparagowy z groszkiem ptysiowym lub grzankami, zupa toskańska pomidorowa.
Dania rybne: grillowany stek z łososia w sosie cytrynowym, sandacz po polsku ze szpinakiem.
Dania mięsne: kaczka pieczona w jabłkach z sosem winno-wiśniowym, fileciki z polędwiczki wieprzowej w sosie z borowików, polędwiczka wieprzowa w sosie z sera pleśniowego, sakwa ze schabu nadziewana farszem
porowo-boczkowym.
Dodatki do dań gorących: ziemniaki z wody, ziemniaki po staropolsku, ziemniaki opiekane, puree ziemniaczane z chrzanem, kopytka, ryż jaśminowy, ryż czerwony, bukiet warzyw z wody, fasolka szparagowa, marchewka wiązana, buraczki zasmażane, kapusta zasmażana, szparagi, modra kapusta, kalafior.
Deser: lody serwowane po ciepłym daniu, tort okolicznościowy.
Na zakończenie: strogonow wołowy, potrawka ze schabu po cygańsku, kurczak i warzywa z grzybami mun.

Dodatkowe atrakcje wliczone w cenę: animatorzy do zabaw z dziećmi, plac zabaw, trampolina, zamek do skakania, bufet deserowy - fontanny czekoladowe, owoce, słodycze.

Cena menu dla jednej osoby: 140 zł.
Dzieci 3-12 lat - 40% zniżki.
Dzieci do 3 lat - bezpłatne.

Willa Zagórze poleca również catering komunijny - pełną obsługę przyjęcia lub przygotowanie i dostarczenie dań do domu Klienta.

Kontakt: (22) 783 71 10 lub 600 804 404


WOJEWÓDZTWO POMORSKIE

Jastrzębia Góra

Kredens



Restauracja Kredens już od wielu lat zajmuje się organizacją przyjęć z okazji I Komunii. Doświadczenie zdobyte przez ten czas jest gwarantują jakości usług. Lokal hołduje zasadzie, że najważniejsza jest tradycja i przywiązanie do wartości rodzinnych. Kredens to miła atmosfera oraz wnętrze, w których główni bohaterowie uroczystości - dzieci, mogą poczuć się naprawdę bajkowo. Restauracja zapewnia także okolicznościowe menu.

Wybrane propozycje ze specjalnej karty dań:
Sałatki i zakąski (podane na półmiskach): śledź na trzy sposoby, deska wędlin i mięs pieczonych, pasztet z dziczyzny, sałatka grecka, łosoś
wędzony na radiccio z sosem z rukoli
Zupy (do wyboru): falki po warszawsku, delikatny włoski rosół z tortellini (dla dzieci z kluseczkami), zupa grzybowa z łazankami
Dania główne: schab grillowany w sosie grzybowym, sandacz smażony w sosie porowym, kaczka w buraczkach z jabłkiem pieczonym i żurawiną,
panierowane paluszki drobiowe lub z sandacza serwowane z frytkami i surówką
Deser (do wyboru): tiramisu, szarlotka z lodami, lody

Kontakt: tel. (58) 674 95 81, e-mail: jastrzebia@kredens.com.pl


Sopot

InAzia, Rotunda Bar&Lounge, Wave
Sheraton Sopot Hotel, Conference Center & Spa



Pierwsza Komunia jest bardzo ważnym wydarzeniem i niezapomnianą uroczystością w życiu każdego dziecka. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rodziców, którzy pragną, aby ten dzień był dla ich dziecka wyjątkowy, Sheraton Sopot Hotel Conference Center & SPA proponuje pomoc w zorganizowaniu przyjęcia komunijnego. Najwyższa jakość usług w eleganckich hotelowych wnętrzach, w połączeniu z widokiem na morze i bliską odległością sopockiego mola sprawią, że uroczystość będzie miała niecodzienny charakter. Odpowiedni wystrój, wyśmienite menu, przyjazna atmosfera - restauracje hotelu Sheraton dokładają wszelkich starań, aby uroczystość komunijna była spełnieniem marzeń Małej Księżniczki lub Małego Księcia. :)

Menu serwowane:
Starter: carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą, parmezanem, truflami, suszonymi pomidorami i oliwą extra virgin lub tatar z wędzonego łososia z avocado, kwaśną śmietana i kawiorem z łososia
Zupa: consomme z bażanta z pulpecikami i warzywami lub krem z grzybów leśnych z suszonymi pomidorami
Danie główne: roladka cielęca z grzybami, confit z czerwonej cebuli, zapiekane ziemniaczki z jabłkiem, brokuły, sos z czerwonego wina z tymiankiem lub halibut na parze, risotto szafranowe, brokuły, sos maślany
Deser: lody z gorącymi owocami leśnymi

Menu serwowane dla dzieci:
Zupa: consomme z bażanta z makaronem
Danie główne: pierś z kurczaka z frytkami oraz warzywami gotowanymi
Deser: lody z gorącymi owocami leśnymi

Bufet zimnych przekąsek (po menu serwowanym) m. in.: tatar z wędzonego łososia ze śmietana i kawiorem, mini sałatka cezarska z kurczakiem, tuńczyk w czarnym sezamie, szynka parmeńska z melonem, krewetki z chutneyem mango, rostbeef ze szparagami

Bufet deserowych przekąsek (po menu serwowanym): 10 rodzajów ciast, tart, tartaletek i deserów, fontanna czekoladowa z biszkoptami, kruchymi ciasteczkami i owocami, tort w kształcie książki

Cena menu na osobę: 200 zł + 8 % VAT
Cena menu dla dzieci: 50 zł + 8% VAT
Pakiet napojów bezalkoholowych na całą imprezę: 55 zł + 23% VAT
Dekoracja kwiatowa na stół od: 70 zł + 23% VAT
Pokrowce na krzesła: 10 zł + 23% VAT za szt.

Przykładowe zestawy komunijne:
Dzieci - 60 zł

Zupa: rosół z makaronem
Danie główne: pierś z kurczaka w panierce, gotowane warzywa, frytki
Deser: lody
Dorośli - 140 zł

Starter, zupa, danie główne do wyboru, deser
Dorośli - 120 zł

Starter, zupa, danie główne, deser

Tort - 9 zł za osobę
Bufet zimny, bufet deserowy, danie gorące - 86 zł za osobę
Pakiet napojów bezalkoholowych na cały dzień - 55 zł za osobę

Kontakt: tel. (58) 767 16 70, e-mail: konferencje.sopot@sheraton.com


WOJEWÓDZTWO ŚLĄSKIE

Katowice

Restauracja Stara Baśń



Restauracja Stara Baśń w Dąbrówce Małej koło Katowic zaprasza do skorzystania ze swojej oferty organizacji przyjęć komunijnych. Restauracja zapewnia dekoracje, dodatkowe akcesoria oraz profesjonalną opiekę i animację dla najmłodszych Gości.

Przykładowe dania z okolicznościowego menu:
Obiad:
- zupa grzybowa, rosół z pielmieniami
- biała pieczeń, rolada chłopska, żeberka w miodzie
- dodatki: kluski, ziemniaki, 2 sosy, zestaw surówek z warzyw sezonowych
Deser:
- lody na ryżu z owocami i bitą śmietaną, tort śmietankowy, owoce, ciasta
Zimna płyta: wędliny, mięsa pieczone, deska serów, pomidor z ogórkiem, śledź po węgiersku, śledź w śmietanie, tymbaliki drobiowe, roladki szynkowe, pomidory faszerowane pastami lwowskimi, jaja z pastami lwowskimi, sałatka jarzynowa, sałatka grecka
Ciepła kolacja:
- barszcz czerwony z krokietem
Napoje bezalkoholowe gazowane, niegazowane, ciepłe i zimne - bez ograniczeń.

Cena: 160 zł za osobę.
Dzieci do 4 lat - połowa ceny.

Kontakt: Rafał Nowicki, kom. 793 830 524

Zdjęcia: iStockphoto, arch. restauracji

najnowsze artykuły

Foodstock już 27 września - mamy dla Was konkurs z nagrodami! (Kraków)

dodany Poniedziałek, 22 Września, 16:42 Small_foof300

Dania, które polubiłby Fryderyk Chopin - w restauracji Tamka 43 (Warszawa)

dodany Poniedziałek, 22 Września, 12:25 Small_fond300

Weekend za pół ceny oraz Korona Smakosza już w najbliższą sobotę i niedzielę w Łodzi

dodany Wtorek, 16 Września, 15:36 Small_logo_300_2

Lunche w Restauracji & Pizzerii Aroma (Ślęza)

dodany Poniedziałek, 15 Września, 16:55 Small_aroma1300

Oktoberfest - święto piwa w „Na Skrajnej” (Ząbki)

dodany Poniedziałek, 15 Września, 16:10 Small_nas300
Ładowanie wyników...