Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Sapko Doner Kebab Grill

gdzie jesteś? województwo: mazowieckie miejscowość: Warszawa , dzielnice: Żoliborz, Śródmieście, Wola
3.1
liczba opinii: 44 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 7 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

al. Jana Pawła II 46/48 00-148 Warszawa (pawilon 5)
tel: (22) 838-33-58
typ lokalu: fast food typ kuchni: turecka, kebab cena dania głównego: poniżej 20 zł
godziny otwarcia

opinie gastronautów (44)

  • stiszyn 227 recenzji

    25.07.2013, 11:32 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Warto

    Ostatnio popsuł się mój ulubiony kebab, więc zacząłem poszukiwać alternatywy i pojawił się znajdujący się w okolicy i kiedyś odwiedzany Sapko. Pierwsze wrażenie to radość z tego, że cienkie ciasto jest naprawdę cienkie (typu tortilla). Surówka to niestety zwykła kapusta, ale w smaku niezła, więc bez wielkich narzekań. Duży plus za baraninę, bo jest naprawdę smaczna i nie mocno zmielona. Dodatkowo nie duża ilość sosów, ale jak ktoś lubi sosy na stole (dla mnie to duży plus, bo moja żona lubi mało, a ja dużo sosu i zawsze musieliśmy komplikować zamówienie, a tu mogę sobie sam dodać). Cena okej bo 11 PLN. Wystrój to zwykłe drewniane stoliki.

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • gutenberg 10 recenzji

    15.04.2014, 16:15 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Dziękuje, idę dalej

    Zastrzegam, że kebabownie traktuje jako fast food, a nie sposób na życie. :) Parę razy jadłem kebab z Sapko, zawsze na wynos, stąd nie oceniam wystroju. Średni, naprawdę niczym nie wyróżniający się, taki: może być. Na tle innych, w kategorii cena/jakość, mógłby być tańszy. Ostatnio jednak wpadam "na szybko", poproszę na wynos XXL z podwójnym mięsem, głodny jak wilk, mordeczka już się cieszy. Wcześniej nie brałem XXL. I co dostaje? Coś co wielkością przypomina zwykły kebab. Pytam grzecznie, czy może to pomyłka? Nie, nie pomyłka. Ile zapłaciłem w Sapko? 19,50zł. Tu nie chodzi o parę zł, ile o zawiedzenie uczuć głodnego człowieka. :) Teraz się śmieje, ale wtedy nie było mi do śmiechu. W kebabie nie cenie lokalizacji, nazwy czy uśmiechu Turka. Liczy się smak, porcja, świeżość. Smak średni, porcja była żałosna za tą cenę, no ale był świeży. Już do Sapko nie wstąpię.

    Data wizyty w lokalu: 14 kwietnia 2014, godz. 14:00

    6 z 9 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • michal_k 11 recenzji

    24.11.2013, 22:07 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Jeden z lepszych kebabów w mieście

    W Sapko bywam często, bo lubię kebaby, a ten jest mi po drodze.

    Lokal znajduje się w pawilonach na Jana Pawła, nieopodal skrzyżowania z Aleją Solidarności. Jest dosyć obskurny, ale czysty. Czyli taki, jaki powinien być archetypiczny kebab :). W środku kilka stolików, myślę, że pomieści się na siedząco koło 30 osób, do tego w sezonie kilka stołów na zewnątrz. Prawie zawsze duży ruch, ale obsługa bardzo sprawna, choć niezbyt uprzejma (co nie znaczy, że niemiła). Mało kto mówi tam po polsku, dodatkowo głośno gra w telewizorze turecka muzyka lub piłkarska liga. Też turecka.

    Te niedogodności rekompensuje z nawiązką menu. Dostępny i drób i baranina, jedno i drugie bardzo dobre. Cienkie ciasto (naleśnik) najwyższej znanej mi jakości. Zaletą są także sosy w butelkach, którymi można kebaba sobie samemu doprawić. Oprócz tego do wyboru trochę innych dań, polecam sałatkę ze szpinaku w śmietanie. Do dania z ryżem zostaniemy poczęstowani herbatą.

    Nie bez znaczenia są długie godziny otwarcia, w weekendowe noce zbiera się tam dużo ludzi wracających z imprez.

    1 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Qurek 14 recenzji

    05.05.2013, 03:10 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Najlepszy

    Zdecydowanie najlepszy kebab w Warszawie... Szczególnie na cienkim cieście. Zawsze tam wracam i zawsze jest mistrzowski... Turecki Kebab z prawdziwego zdarzenia, stworzony przez rodowitych przyjaciół znad Bosforu, lepszy od Kiga i Amrita w mojej skromnej ocenie :).

    4 z 9 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • kebabmen 17 recenzji

    31.07.2013, 13:11 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Kebabmen

    Dziś stwierdziłem, że amrit mi się przejadł i czas spróbować czegoś innego. Zaciekawiony opiniami innych odwiedziłem Sapko, niestety już na wejściu wrażenie było bardzo średnie gdyż stojąc przed ladą żadna osoba nie pofatygowała się nawet zapytać ''co dla pana''. Po mojej interwencji niemiła pani zza lady powiedziała, że jak kucharz zrobi kebaba dla innego klienta dopiero raczy się mną zająć. Zamówiłem kebab baranina/kurczak (24 zł). Czas oczekiwania 10 minut - lokal pusty, smakowo niestety przeciętnie tak baranina jak i kurczak, jedyne co podreperowało wizerunek to podanie herbaty tureckiej w cenie i bardzo miła pani przynosząca mi danie.

    1 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Siro 8 recenzji

    18.05.2013, 16:40 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Najlepszy Kebab w Warszawie

    Jak w tytule: najlepszy kebab w Warszawie, a nawet zaryzykuję stwierdzenie, że w całej Polsce. Polecam barninę (na cienkim lub w bułce) ze szpinakiem/ bakłażanem w jogurcie/ szopską - ostry lub średni sos - MEGA! Szkoda jedynie, że za wyżej wymienione dodatki płaci się oddzielnie, więc koszt takiego kebaba to ok. 18 zł. Dodatkowo spoko obsługa, z którą łatwo się zaprzyjaźnić :).

    2 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Armage 8 recenzji

    13.06.2013, 20:00 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    NIE najlepszy kebab w Warszawie

    Po opiniach typu: "Najlepszy kebab w Warszawie" postanowiłem to sprawdzić. Na początku było nieźle, na grubym za 10 zł. Czyli standardowo. Bułka dobra nie mam zastrzeżeń, elegancko wypieczona i smaczna. Surówka z pekińskiej kapusty nawet znośna do tego ogórek i pomidor na plus. Ale cebula to jakaś porażka. Krążki cebulowe? W kebabie? Dobrze, że nie były w panierce (chociaż może by lepiej wtedy smakowało). Słowem za dużo cebuli która trochę popsuła smak kebaba który sam w sobie nie był jakiś najlepszy. Sos mieszany nie był dobry, ale nie był też zły. Najważniejsze co w kebabie, czyli mięso. Było niezłe, ale jak dla mnie mogło by być lepiej doprawione, no i oczywiście mogło by być go więcej. Jadałem lepsze mięso, chociażby w Amricie lub Kebab kingu. Więc jeżeli dla kogoś to jest najlepszy kebab w Warszawie to może po prostu nie jadł innych kebabów? Zdecydowanie jest to co najwyżej średni kebab, ale na pewno nie najlepszy.

    Data wizyty w lokalu: 13 czerwca 2013, godz. 18:00

    3 z 13 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • turek28 1 recenzja

    21.04.2013, 22:55 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Prawdziwa kuchnia turecka

    Po pierwsze zacznę od tego, iż są tylko dwa lokale w całej Warszawie, które potrafią w odpowiedni sposób zaserwować kuchnię turecką. Są to Efes i moje ulubione Sapko. Reszta knajp to bez dwóch zdań kebab po polsku no i może syryjski Amrit gdzie mięso jest słabej jakości, a sosy ciężkie. Jeżeli lubisz kurczaka, dużą bułę z dużą dużą dużą dużą ilością mięsa, kapustę pekińską, ogórka i masę ciężkich sosów to znaczy, że to miejsce nie jest dla Ciebie.
    Sapko ma to coś czego nie mają inni tzn. mięso z najwyższej półki. Mówię o baraninie, ponieważ z kurczaka moim zdaniem nie ma sensu zamawiać. Większość turków je kebab tylko w lawaszu (cienkim placku) z baraniną bez sosu z samą cebulą i pomidorem do tego ewentualnie natka pietruszki oraz sok z cytryny (to pierwsza opcja). Pamiętajcie o tym, aby koniecznie rezygnować z kapuchy (Turcy myślą, że my tak lubimy). Drugą opcją to kebab z baraniną, cebulą papryczkami i sałatką szopską również bez sosu.
    Na każdym ze stolików znajdują się dwa pyszne sosy łagodny na bazie jogurtu naturalnego oraz drugi na bazie ostrych papryczek więc każdy dopasowuje sobie ilość sosu do własnych potrzeb. Kolejną kwestią jest przepyszna baklawa, którą należy zawsze zamówić na deser. Polecam również pyszny Ajran, który znakomicie gasi pragnienie (skład: jogurt naturalny, woda i sól). Dla mnie to najlepsze miejsce z tureckim jedzeniem. Trzeba wiedzieć jak zamawiać, aby wzbudzić respekt u Turków. Tam właśnie Turcy to 50% klientów to też kolejny fakt i argument, iż mamy doczynienia z oryginalną kuchnią, a nie jakiś fast-foodem.

    Data wizyty w lokalu: 21 kwietnia 2013, godz. 23:07

    7 z 8 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • wielki_bic 1 recenzja

    14.04.2013, 19:54 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Bardzo słaby kebab

    Mała bułka, sos średni, mało sosu (3/4 kebaba to sucha bułka z mięsem), surówka bez rewelacji, niektóre żylaste kawałki mięsa były nie do pogryzienia. Jedyny plus to dużo mięsa, ale praktycznie się je suchą bułkę z mięsem, bez żadnego smaku.
    Jeden z najgorszych kebabów jakie jadłem, wielki zawód.

    Data wizyty w lokalu: 14 kwietnia 2013

    3 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • michalsz 4 recenzje

    02.11.2012, 16:10 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Więcej mięsa proszę...

    Bardzo dobry kebab, mięso i sosy...
    Jadam tam często, zauważyłem tylko jedną niepokojącą rzecz - coraz mniej mięsa w kanapce, a coraz więcej kapusty pekińskiej... często przeginają, niestety...
    Zresztą - spójrzcie sobie na kebab w przekroju od góry, a zobaczycie, o czym piszę...
    Za 11 złotych można chyba dołożyć cztery kawałki mięsa więcej?

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Warszawa

Ładowanie wyników...