Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja i Pub Pomarańczowy Fortepian

gdzie jesteś? województwo: wielkopolskie miejscowość: Piła
4.1
liczba opinii: 7 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Paderewskiego 14 64-920 Piła
tel: (67) 353-23-20
typ lokalu: restauracja, sala bankietowa typ kuchni: ryby i owoce morza, europejska, grill, przekąski, drinki cena dania głównego: 20 - 40 zł
godziny otwarcia

opinie gastronautów (7)

  • Elzbieta78 21 recenzji

    18.08.2014, 18:04 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Ponownie 5:)

    Powrót po dłuższej nieobecności w Pile - i jak zwykle na duży plus.
    Wystrój się nie zmienia - ale to na plus. Urok miejsca niebywały - niby nic a wiele. Co do jedzenia: carpaccio przyzwoite. Wyśmienita wołowina z sosem grzybowym i kluseczkami, wołowina na sposób tajski również. Deser - lody z owocami przyzwoite - natomiast sos czekoladowy jakim się tu wcześniej zachwycano: średni. Ale może to dlatego, że nie jestem fanem czekolady.
    Niezmiennie wysoki poziom ma Fortepian a i przekornie mówiąc obsługa również wysoko się nosi - ale bez arogancji :). Zdecydowanie dobry powrót. Polecam.

    Data wizyty w lokalu: 04 sierpnia 2014

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • renata44 91 recenzji

    24.02.2014, 21:16 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pozytywne wrażenia

    Będąc przejazdem przez Piłę, postanowiłam sprawdzić Restaurację Pomarańczowy
    Fortepian. Reklama i położenie przy drodze sprawiło, że trafiliśmy bez problemu. Parking przy lokalu spory, więc nie ma problemu z parkowaniem. Jeżeli chodzi o wystrój to bardzo ciekawy i nietuzinkowy i bardzo nam się spodobał. Okrągłe stoły dla większych i mniejszych grup klientów. Na szczególną pochwałę zasługują kelnerzy - bardzo, ale to bardzo profesjonalni, uprzejmi i błyskawicznie reagujący na potrzeby klienta. Obsługiwał nas bardzo młody kelner, ale robił to tak jakby był nim od lat - pierwsza klasa! Zamówiliśmy farfalle z kurczakiem, świeżym szpinakiem i serem pleśniowym w sosie śmietanowym oraz zraz wołowy z buraczkami i kaszą (kaszę zamieniliśmy na ziemniaki). Zraz bardzo ładnie podany, bardzo dobre tradycyjne danie, krucha wołowina, dobry sos.
    Jeżeli chodzi o farfalle, to na plus duża porcja, dobry, świeży szpinak i soczysty kurczak. Minus w daniu to sos, który przypominał w konsystencji zupę mleczną. Za mało jak dla mnie sera i przypraw i przez to trochę nijaki smak.
    Zamówiliśmy także herbatę Eilles i tu mistrzostwo świata jeżeli chodzi o sposób podania. Naprawdę wiele razy zamawiałam herbatę w różnych lokalach i herbata w Fortepianie to jest zdecydowanie czołówka. Ujęła mnie szczególnie czekoladowa pralina na talerzyku :) i trzy rodzaje cukru oraz estetyka zastawy herbacianej.
    Podsumowując: polecam! Szczególnie herbatę ;) i jeszcze tam wrócę sprawdzić inne potrawy. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Po pierwszej wizycie wyszłam najedzona, z pozytywnymi wrażeniami estetycznymi i zadowolona z obsługi młodziutkiego kelnera.

    Data wizyty w lokalu: 23 lutego 2014

    5 z 8 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • agdalena 10 recenzji

    12.09.2014, 10:15 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Najlepszy obiad w tym roku!

    Przerwa w trasie, trafiliśmy do Piły.
    Mimo niedużego ruchu kelner dał na siebie poczekać. :)
    Ogródek letni - miły, cichy i fajnie urządzony.
    Z tego co wiem - menu zmienne sezonowo.
    Na przestawkę - chłodnik arbuzowy z fetą oraz chłodnik wiśniowy z bitą śmietaną. Praktycznie wylizywaliśmy talerze. Pyszne, wspaniale doprawione, odpowiednio gęste.
    Na drugie danie - pierś z kaczki w wiśniach podana z serowymi kluseczkami i marchewką oraz polędwiczki wieprzowe w sosie śliwkowym, z groszkiem cukrowym i ryżem.
    Oba dania przepyszne. Idealnie wilgotne mięso, doskonałe sosy, przepyszny ryż! Tak doskonałego ryżu chyba nigdzie nie jadłam!
    Nie byliśmy w stanie uwierzyć, że w Pile jest takie miejsce, takie, które będziemy wspominać, pomimo tego, że minęło sporo czasu. Naprawdę polecam wszystkim to miejsce, pomimo dość długiego oczekiwania i na kelnera, i na potrawy - wrócę tam na pewno!

    Data wizyty w lokalu: 06 sierpnia 2014

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Ibrachim 7 recenzji

    20.07.2013, 07:34 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Jazz... czyli to, co lubię

    Ten lokal to wystrój... Jest tam jazz, motocykle i dobre alkohole na półkach. Bardzo żałuję, że mamy do Piły tak daleko z Krakowa. Z tego co widać na zdjęciach z podpisami, grają tam na żywo naprawdę gwiazdy. Jeśli chodzi o kuchnię to również trzyma poziom.. Może ceny nie są niskie, a porcje dla kierowców TIR, niemniej polecamy zdecydowanie.

    2 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Burgund 5 recenzji

    18.12.2012, 20:58 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Klimat rzecz ważna

    Wystrój, klimat - bardzo pięknie. Z jedzeniem już bywa gorzej - szczególnie w niedzielę, kiedy są to jakieś odgrzewanki z tygodnia. Miałem okazję wpaść z okazji "weekendu Gęsi" i niestety wysuszona gęś jak z piątku zachwytów wzbudzić nie mogła... Ogólnie warto wpaść - klimat, duży wybór whisky, która wyjątkowo wiedzą jak podać, miła pani manager - ogólnie mogę polecić.

    3 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • e_maciejka 50 recenzji

    30.05.2010, 22:59 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Piękny wystrój - czyli wielki świat w małej Pile :)

    Przede wszystkim wystrój lokalu - który powala. Absolutnie z pomysłem i gustem. Wielkie uznanie za to.
    Jedzenie - byłam tam kilka razy z różnym skutkiem.
    Raz poszłam na piwo z koleżankami i zgłodniałam. Zapytałam kelnera czy poleca mi jakąś zupę - powiedział, że poleca mi zupę z owocami morza, że sam dzisiaj zjadł dwa talerze. No to wzięłam. I rzeczywiście pycha! Nawet rachunek za zupę (jakoś 26 zł jeżeli dobrze pamiętam, nie zburzył zachwytu nad zupą).
    Innym razem podczas uroczystego rodzinnego obiadu jadłam krewetki (z czosnkiem) i szału nie zrobiły, ot krewetki jak krewetki z czosnkiem i pomidorami (ale pewna tych pomidorów nie jestem).
    Rodzina zachwycała się polędwiczką marynowaną musztardą, spróbowałam od nich, rzeczywiście bardzo dobra!
    Porcje są małe - na wielki głód nie polecam, ale za to bardzo ładnie i estetycznie podane.
    Innym razem poszłam tam ze znajomym na herbatę - dosłownie, mieliśmy 30 minut i poszliśmy tam na chwilkę, ja zamówiłam herbatę, on kawę i usłyszeliśmy "tylko to?" - jednak "czy to wszystko?" - brzmi zdecydowanie lepiej...Ale to tylko raz, bo pan od zupy był świetny i uprzejmy i znosił wszystkie nasze zachcianki - łącznie z kawą mrożoną późno w nocy :).

    2 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • dzarosh 42 recenzje

    13.07.2008, 14:30 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Gorący Pomarańczowy Fortepian

    W Pomarańczowym Fortepianie jest klimatycznie i mocno jazzowo. Jazz sączy się z szafy grającej, a czasami nawet na żywo.
    Lubię ten lokal ze względu na jego niezależny, artystyczny charakter.
    Jadłam tam już kilka razy i jak do tej pory jestem zadowolona.

    Podczas pierwszej wizyty zamówiliśmy ze znajomymi deskę serów (35). Podczas studenckich pogawędek sięgaliśmy po różne rodzaje pokrojonych w kostkę serów.
    Godna polecenia jest także zupa szparagowa z łososiem. Delikatny krem warzywny doskonale współgra ze smakiem wędzonego łososia.
    Na drugie danie zdarzyło mi się zamówić kurczaka w kokosie (z obawy przed schabem w sosie czekoladowo- malinowym).

    Radziłabym jednak szczególną uwagę poświęcić deserom lodowym, których wybór jest bardzo szeroki. W Pomarańczowym Fortepianie większość z nich podawana jest z GORĄCYM sosem czekoladowym. Sos ów zasługuje na nagrodę Nobla, Order Uśmiechu i Paszport Polsatu!
    Dla tych, którzy dbają o linię skomponowano desery sorbetowe, bez śmietany i innych "zapychaczy".

    Obsługa w PM jest taka, jak opisywany wyżej sos!
    GORĄCO polecam! :)

    2 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Piła

Ładowanie wyników...