opinie gastronautów (14)
derwisz4 372 recenzje
18.07.2012, 00:25 napisał:Folklor OK!
Byliśmy tylko w ogródku, gdzie przy drewnianych stołach kelnerki serwowały dania i piwo. To nas szczególnie nie zachwyciło, gdyż było przeciętnie, za to młodzieżowa kapela góralska tak! Grają i śpiewają codziennie od obiadu do kolacji. Głos młodej góralki wybijał się ponad dźwięki basetli i smyków. Dużo lokalnych góralskich utworów, w tym ten o "pijoku, łojdoku"... co umilało tę posiadę, mimo krzyków nieznośnych pociech.
0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
gemini 20 recenzji
07.05.2012, 22:39 napisał:Szokująca bylejakość
Z przykrością piszę taką recenzję, ale niestety ten lokal na nią zasłużył. Byliśmy większą grupą, a więc nie ma mowy o jednym nietrafionym daniu, gdyż praktycznie każdy zamówił coś innego. Zamawialiśmy rosół, placki zbójnickie, gyros z frytkami i pstrąga. Z tego wszystkiego tylko rosół okazał się być zjadliwy, reszta pozostawiała wiele do życzenia. Placki zimne, niedosmażone z mdłym i słabo doprawionym mięsem. Na wierzchu taka niby dekoracja z ketchupu i jakiegoś sosu śmietanowego - średnio apetyczne jak dla mnie. Gyros po prostu do niczego. Nie sądziłam, że można zepsuć tak proste danie, a jednak... Był tak suchy, że odłożyłam po pierwszym kęsie. Frytki z kolei wyglądały ładnie, nie były tłuste, tylko że zimne. Bardzo długo wyczekiwany pstrąg także okazał się wielkim rozczarowaniem. Zbyt mocno przypieczona i ociekająca tłuszczem panierka to nie jest to, co chciałoby się zjeść na obiad po długim i wyczerpującym dniu. Plusem lokalu niewątpliwie jest samoobsługowy bar sałatkowy, ale szału też w nim nie ma.
Wystrój bez gustu i pomysłu. Miszmasz po prostu. Maski na ścianach kompletnie nie grają z całą resztą. Letni ogródek urządzony byle jak i chyba wiele mówi o tym lokalu. Do pracy personelu raczej nie mogę się przyczepić. Kelnerki robią, co mogą, by było szybko i sprawnie. Szokujące jest to, że taki lokal ma rację bytu w samym centrum turystycznej miejscowości. Odradzam.1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
turysta44 1 recenzja
15.04.2012, 07:15 napisał:Dobra kuchnia
Pomijając wszelkie bzdury typu zaciszna, przytulna, romantyczna czy "dla zakochanych"... Restauracja w centrum, otwarta od 8 rano, SMACZNA KUCHNIA, normalne ceny. Tam się idzie zjeść obiad, gdy się jest głodnym po wycieczkowaniu. Jedzenie jest proste w dobrym tego słowa znaczeniu, świeże, smaczne i lekkie. Nie ma knajpianego posmaku, Jadłem tam parę dni i dziwię się - skąd komentarze o oparach spalonego tłuszczu? Akurat to wyczuwam na kilometr i omijam z daleka. Surówki "ile kto zje" - to samo. Bez majonezów i czy innych doprawiaczy. Prostota. Wystrój lokalu to klasyka z dawnych lat mająca sporo osobliwego uroku dla tych, którzy co nieco już widzieli w życiu. Reasumując: jak ktoś jest głodny, to spokojnie może iść do Halki. Jak się komuś nudzi, może iść na lody do pobliskiej cukierni o eleganckiej nazwie - niemal obok przy ulicy Zdrojowej. Trochę przeszkadza radio - to taka upiorna maniera wielu lokali - ale jak się zwróci uwagę, to wyłączą. Komentarze odwołujące się do Misia uważam za niepoważne.
Data wizyty w lokalu: 12 kwietnia 2012, godz. 13:001 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
adagawi 3 recenzje
01.03.2012, 11:46 napisał:Nie do wiary!
Naprawdę trudno uwierzyć, że takie miejsca wciąż istnieją.
Samo centrum turystycznego miasta, 3 kroki od kolejki, wokół masa pensjonatów i kwater do wynajęcia - jak można nie wykorzystać takiego potencjału? Krótki opis sytuacji:
Godz. 19.10, głodni po dniu na nartach wchodzimy do tego przybytku. Wystrój hmyyy - postanawiamy, że jako ludzie młodzi, zbyt dobrze czasów komuny niepamiętający potraktujemy miejsce jako skansen, a nóż zostaniemy ugoszczeni niczym partyjni dygnitarze. Niestety, nie wiem czy nasze stroje narciarskie były zbyt kolorowe, czy też dostrzeżono kapitalistyczny błysk w naszych oczach - potraktowano nas w każdym razie raczej jak wrogów klasy robotniczej. Otóż po 10 minutach stania przy barze, głośnego chrząkania i pokrzykiwania "Dobry Wieczór" w kierunku otwartych drzwi na zaplecze, pojawiła się Pani (kierowniczka sali najpewniej sądząc po ufryzowaniu i fachowym stroju), która nakrzyczała na nas, że lokal jest już nieczynny. Na drzwiach napisane jak byk, że czynne do 20.00 (od 8.00 rano żeby było ciekawiej!), no ale cóż poradzić - podkuliliśmy ogonki i wyszliśmy. Sądząc jednak po wyglądzie i zapachu sałatek w "open bufecie" powinniśmy być tej Pani raczej wdzięczni.Data wizyty w lokalu: 25 lutego 2012, godz. 19.101 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
tomazi 4 recenzje
31.08.2011, 00:59 napisał:Porażka
Niedzielny zestaw obiadowy: rosół z makaronem był lekko ciepły i przesolony, na drugie danie schabowy z ziemniakami plus surówka okazało się przesolonymi ziemniakami i sałatką z baru sałatkowego w postaci poszatkowanej kapusty ze śladowymi dodatkami (ogórek, fasola, marchewka), tanio ale niezjadliwie.
Zdecydowanie odradzam.Data wizyty w lokalu: 28 sierpnia 20111 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Joaskak24 4 recenzje
20.07.2011, 15:42 napisał:Właściwie nawet trudno ubrać to w słowa
Samo otwarcie drzwi daje właściwy obraz tego miejsca. Zapach przepalonego, unoszącego się w powietrzu tłuszczu uderza po nozdrzach na dzień dobry i towarzyszy jeszcze długo po wyjściu. Wystrój PRL-owski z elementami niby folkloru. Obsługa sennie snuje się po lokalu (wszystkie Panie kelnerki w klapkach). Dla młodzieży i amatorów podróży w czasie może to być atrakcja. Niestety zapach nie pozwolił mi zamówić nic do jedzenia. Po wypiciu grzanego wina w malutkiej czarce wyszliśmy. Dla tych, którzy mają niezbyt wrażliwe nosy i jakość nie jest aż tak istotna, ceny mogą być argumentem za odwiedzeniem tego miejsca.
Data wizyty w lokalu: 07 stycznia 2011, godz. 14:001 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Maciej83 8 recenzji
09.05.2011, 08:08 napisał:Masakra
Wystrój, jak ktoś już pisał, prawie jak z "Misia". Niestety obsługa podobna... Placki po zbójnicku nie były ani ładne, ani smaczne. Ze smacznych rzeczy mogę w ostateczności polecić marchewkę. Tylko dla desperatów.
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
marcino86krk 4 recenzje
01.05.2011, 11:32 napisał:Słabo
No niestety, jestem zawiedziony, gdyż byliśmy głodni z dziewczyną, a nic nie zjedliśmy tam. Po kilkakrotnym obchodzie okolicy zdecydowaliśmy się, że zjemy w tym miejscu. Weszliśmy do środka, a tam...wczesny PRL. Klimat jak w "Misiu". Na zewnątrz "ogródek" wyglądający jak w "cocktail-barach" ze zdjęć z lat 70-tych. Ale w porządku, jakoś to przełknęliśmy. Usiedliśmy w tym ogródku, i czekamy....po ok. 10 minutach zjawia się kelner i mówi...zaraz....czekamy kolejną chwilę, kelner mija nas kilkakrotnie, a my ani karty nie dostaliśmy, ani nic. Wstaliśmy i wyszliśmy...głodni i wściekli. Porażka!! Nie tak się traktuje klientów!
Data wizyty w lokalu: 29 kwietnia 2011, godz. 15:001 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
gesslerka 5 recenzji
25.02.2011, 14:39 napisał:Dobre jedzenie w super cenie
Jedzenie jest naprawdę dobre, głównie polska kuchnia, bar sałatkowy super. Jak ktoś pisze, że tam są umiarkowane ceny, to dajcie namiar na restaurację, w której można zjeść obiad: zupa, drugie danie z barem sałatkowym i kompot w cenie 13 - 15 zł. Porcje są naprawdę duże, nie wymagajcie wystroju jak w góralskiej knajpie, gdzie placek po zbójnicku kosztuje 28 zł. Nie jest to restauracja na romantyczny wieczór, więc tych niskopiennych snujących się po Szczawnicy w stylu "a może na loda, a może na gofra" nie zapraszam, ale jak ktoś się złazi cały dzień po górach, to doceni to miejsce. Dziwne wszyscy na nią narzekają, a jakoś nigdy nie da się tu miejsca wolnego znaleźć.
1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Jovana 2 recenzje
20.10.2010, 09:28 napisał:Obiady domowe
Wystrój yo mieszanka komuny z nie wiem czym ;). Obsługa miła, trochę długo się czeka, ale warto - obiady domowe, wszystko gorące, świeże, bar sałatkowy - można nakładać, ile się chce. Ceny umiarkowane. Nawet przyjemnie ;). Chcieliśmy sprawdzić i nie nastawialiśmy się na rewelację, ale byliśmy mile zaskoczeni.
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
ostatnio dodane
bądź pierwszy
- Restauracja Pod Wierchami Rabka-Zdrój
- Costa by coffeeheaven Kraków
- Sklep Firmowy Wawel Tarnów
- Restauracja Beskid Nowy Sącz
- Bukowiańskie Wierchy Karczma u Buńdów Bukowina Tatrzańska
- Cafe Jana Kraków
- Zlew Kraków
- Restauracja Wielopole Kraków
- Kawiarnia w Hotelu Nad Przełomem Sromowce Niżne
- Strefa Smaku Kraków