Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Cukiernia Fiore

gdzie jesteś? województwo: podkarpackie miejscowość: Przemyśl
4.2
liczba opinii: 31 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 3 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Kazimierza Wielkiego 17b 37-700 Przemyśl
tel:
typ lokalu: cukiernia, lodziarnia typ kuchni: desery cena dania głównego: poniżej 20 zł

opinie gastronautów (31)

  • asder 70 recenzji

    08.08.2014, 20:40 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Cukiernia w dobrej formie!

    Każda wizyta w Przemyślu musi się tu skończyć. Jest to autentyczny przymus powrotu do miejsca zapadającego w pamięć. Puchary lodowe bardzo dobre. W tym roku nowość: lemoniada cytrynowa, oparta na soku z cytryny i limonki i z dużą ilością lodu. Warta polecenia. Serwis szybki i sprawny. Ceny bardzo dobre. Jeżeli jeszcze tam nie byłeś - idź! Restrykcje kaloryczne możesz rozpocząć od następnego dnia. Recenzja powstała w ramach wakacyjnego projektu, który zakłada sprawdzanie smaków Podkarpacia.

    Data wizyty w lokalu: sierpień 2014

    2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • asder 70 recenzji

    26.08.2013, 20:34 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Cukiernia Fiore trzyma klasę!

    Cukiernia Fiore w Przemyślu jest numerem jeden! Wyśmienite desery godne polecenia dla osób, które nie liczą dokładnie kalorii. Kawa bardzo dobra. Obsługa szybka i sprawna. Ceny umiarkowane.
    Idealne miejsce na odwiedzenie po wizycie w Muzeum Przemyskim zlokalizowanym opodal. Miejsce godne polecenia w Przemyślu!

    7 z 8 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • szarlottka 26 recenzji

    18.06.2013, 16:59 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Po pierwsze lody!

    Zachęcona recenzjami pozostałych Gastronautów spróbowałam tutejszych lodów gałkowanych i nie zawiodłam się.

    Mój wybór padł na orzech włoski i kokos. Pycha.

    Gałka kosztuje 2,70, rożek dodatkowo płatny 0,50.

    Cukiernia Fiore to chyba najbardziej oblegane miejsce w Przemyślu. W takie upały wcale mnie to nie dziwi.

    Już za nimi tęsknię! :).

    1 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Katinkaaa 5 recenzji

    21.11.2013, 16:27 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Coś słodkiego tylko tam!

    Bywałam we Fiore już kilkakrotnie i zakochałam się w tym miejscu. Lody pierwsza klasa, bez sztucznych dodatków, smaki autentyczne, nie z proszku. W sezonie letnim minusem są z pewnością gigantyczne kolejki, ale trudno się dziwić, jeśli ktoś robi to tak dobrze jak oni. Spróbowałam również wielu ciast. Moim hitem jest torcik marakuja oraz torcik bezowo -pomarańczowy. Wybór jest tak wielki, że trudno o decyzję, a każda rzecz, którą wybierzecie na pewno milo zaskoczy.

    Data wizyty w lokalu: 10 listopada 2013

    0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • margotka 6 recenzji

    08.08.2013, 15:04 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Super cukiernia !!

    Najlepsze desery jakie kiedykolwiek jadłam!

    Trafiliśmy z mężem do cukierni za namową mieszkańców miasta i nie żałujemy :). Naprawdę rewelacyjne desery! Z racji zamiłowania do lodów zdecydowałam się na pucharek lodowy i do tego samego namówiłam męża. Ja byłam swoim deserem zachwycona, mąż trochę narzekał na za dużą "słodkość" lodów ale świeżo wyciskany sok z grejpfrutów załatwił sprawę :).

    Obsługa była w porządku. Wystrój wnętrza moim zdaniem trochę przytłaczający.

    0 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • angelika100 2 recenzje

    10.08.2013, 15:11 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Rewelacyjna lodziarnia

    Bardzo miłe miejsce, w świetnej lokalizacji, lody o wielu smakach, duże gałki, pomysł prezentacji kręcenia lodów, połączonych z ich następną degustacją rewelacyjny. Pierwszy raz trafiliśmy przypadkiem, następnym razem szliśmy tam już specjalnie.

    0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • paraja 8 recenzji

    13.05.2013, 09:06 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Bajeczne miejsce w bajecznym Przemyślu

    Tak piękne cukiernia ze dech zapiera prawdziwy włoski klimat
    i te lody pięknie udekorowane smaków ze 30 dla każdego cos dobrego.
    Lubię lody, ale tak pysznych nie jadłem. Dla mnie nr 1 w Polsce!!!!
    Polecam wszystkim smakoszom- jak lody w Przemyślu to tylko w FIORE!!!!!!!!!

    0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Krresska 70 recenzji

    09.05.2012, 13:00 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Włochy zaczynają się na Podkarpaciu

    Przemyśl jest piękny miastem, pełnym starych kamienic i urokliwych uliczek, na dodatek w początkach maja temperatura była wysoka i oscylowała w granicach 30 stopni. Już więc było trochę jak na południu Europy. Całości dopełniła wizyta w cukierni Fiore. I zrobiło się zupełnie jak w słonecznej Italii. Zasadniczo nie jestem wielką entuzjastką słodyczy, ale tam naprawdę jest czym oko i kubki smakowe nacieszyć. Wszystkie wyroby są jak z obrazka i dopracowane w ostatnim szczególe, w smaku również. Tort bezowy to delikatna beza posiadająca słodkie, puszyste nadzienie przełamane aromatem pomarańczy, Fiore serwuje gęste, tradycyjne lody w kilkudziesięciu smakach oraz mój hit – ciasteczka florentynki. Takie małe, chrupiące, do kawy. W smaku miały jakby coś z sezamka i kokosanki jednocześnie, do tego wyczuwalny karmel oraz płatki migdałów. Właściciel cukierni szkolił się u włoskich mistrzów, co potwierdzają certyfikaty na ścianach. Widać to w każdym wyrobie ułożonym w chłodniczej ladzie i trochę mi brak takiego miejsca w moim rodzinnym mieście, bo ileż można jeść te oklepane pączki, napoleonki i inne wz-tki. Trzeba będzie wrócić do Przemyśla na florentynkę i nie tylko ;).

    Data wizyty w lokalu: 05 maja 2012, godz. 12:00

    4 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • ziuta_chce_zjesc 7 recenzji

    21.01.2013, 15:30 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Dzieciństwo nałożone do rożka :)

    Przeglądałam z ciekawości recenzje restauracji w moim rodzinnym mieście. I tu na dłużej zatrzymał się mój wzrok. Ostatnio byłam we Fiore pod koniec wakacji z narzeczonym. Wszystko mu bardzo smakowało, ale musiałam wymusić na nim, aby przyznał mi, że to najlepsze lody na świecie. I zrozumiałam wtedy, że tu ogromną rolę pełni czynnik sentymentalny. Dla większości ludzi będą to po prostu smaczne, pięknie podane, wysokojakościowe desery - dla mnie coś magicznego, niepowtarzalnego, smak dzieciństwa. Teraz to wszystko wygląda ślicznie, schludnie, klimatycznie i po włosku! Ale.... Trzeba było zobaczyć kawiarnię przed rozbudową - tą lichą budkę pod koniec lat 90' (do dziś stoi ona po lewej stronie Fiore, tylko teraz handluje się tam jakimiś kebabami). Trzeba było zobaczyć kolejki w niedzielę po sumie - ciągnęły się przez pół ulicy! Trzeba było choć raz pobiegnąć z językiem na brodzie, żeby kupić jedną gałkę za 0,80 groszy albo bitą śmietanę za 0,50 :)) Atutem mieszkania na Kazimierzowskiej było zdecydowanie to, że z balkonu można było ocenić stan kolejki i w porę dać nura na dół, by nie utknąć na pół godziny wśród czekających. Oj, dzięki temu wszystkiemu dzieciństwo było ciut lepsze, słodsze.

    Więcej tak magicznych smaków - nie pamiętam.

    4 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • PinotGriggio 405 recenzji

    22.12.2011, 22:10 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Strudel - niestrudel

    Najkrócej rzecz ująć można tak: wystrój ładny, herbata byle jaka, strudel - niestrudel, obsługa kelnerska niepotrzebna.
    Polecany strudel jabłkowo-bakaliowy (specjał Austro-Węgier) - "ciaplasty". Jabłka same w sobie kwaśne, ale potwornie nasłodzone. No i rozsmażone. Właściwie to nie były jabłka, ale powidło. Bywałem w Austrii i jadałem strudle. Zawsze dostawałem w delikatnym chrupiącym cieście lekko podpieczone plasterki jabłek (plasterki, a nie mamałygę). Tymczasem nadzienie w strudlu z Cukierni Fiore niczym nie różniło się od nadzienia używanego do szarlotek. Dodano jedynie do tego nadzienia skórkę z pomarańczy i rodzynki.
    Herbata ekspresowa nie najlepszej firmy. Z parzenia herbat dwója.

    4 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Przemyśl

Ładowanie wyników...