Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja Pańska Góra

gdzie jesteś? województwo: śląskie miejscowość: Jaworzno
3.5
liczba opinii: 3 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Krakowska 1 43-600 Jaworzno
tel: (32) 615-01-50
typ lokalu: bar, restauracja hotelowa typ kuchni: polska, staropolska, przekąski cena dania głównego: 20 - 40 zł

opinie gastronautów (3)

  • carlos_inez 189 recenzji

    26.09.2013, 10:55 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Luksus?

    Każde miasto ma swoje dobre i lepsze lokale. Oczywiście niektóre są też gorsze, ale o tym cicho sza. Zwykle miejscowi bez wahania wskażą ten najlepszy. W sympatycznym Jaworznie wyślą Was do Hotelu Pańska Góra. Ma statut luksusowego i wytwornego i to do tego stopnia, że gdy zaprosicie tam jakąś miłą znajomą z j-no to będzie zachwycona i zawstydzona w tym samym momencie :).

    Restauracja hotelowa jest raczej niewielkich rozmiarów choć bardzo sympatyczna. Miękka, gruba wykładzina i ciężkie kotary dopełniają całości. Miło.

    Obsługa każe na siebie trochę czekać. Może to taki wyćwiczony chwyt aby zmiękczyć Klienta!?

    Menu na przestrzeni lat prawie się nie zmieniło. Ok są jakieś tam nowości np. bulion z pierożkiem won ton, ale niewiele więcej. Na marginesie pierożek był przypalony :(.

    Oprócz mdłego bulionu zamówiłem jeszcze halibuta z marchewką, duffinkami i ekstra sałatką. Ryba miała być pieczona. A jak było? No cóż danie wyglądało jakoś tak licho, jakby czegoś brakowało. No tak kuchnia zapomniała podać marchewkę i duffinki! Ups. Wtopa. Drugą była ryba. Zamiast pieczonego, pysznego halibuta dostałem odsmażany na patelni kotlet. O pardon klops, czyli coś na kształt ryby.

    Kochani wybaczcie, ale od luksusowej restauracji wymagam więcej. Dużo więcej.

    Data wizyty w lokalu: 19 września 2013

    2 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • paola 43 recenzje

    31.05.2009, 11:59 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pysznie :)

    Ładny, secesyjny wystrój, klimatyzacja, obsługa bez zastrzeżeń.
    Miałam okazję spróbować świeżutkiego filetu z kurczaka w cieście francuskim, ze szpinakiem i mocno wędzonymi, cieniusieńkimi, plasterkami kiełbasy.
    Do tego pyszne, zlistkowane ziemniaki gratin.

    Leciutki minus, to zbyt słodki creme brulee z polewą malinową

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • kate80 132 recenzje

    21.12.2007, 18:40 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Świetne miejsce

    Hotelowa restauracja z przyjemnym, eleganckim klimatem i wystrojem wnętrza, gdzie udało uniknąć się prowincjonalnego blichtru rodem z serialu "Dynastia". Miła, nienarzucająca się obsługa. A teraz o kuchni- całkiem sporo przystawek serwowanych zarówno na ciepło, jak i na zimno, kilka dań z owocami morza, i te są naprawdę godne polecenia, duży wybór dań mięsnych świetnie przyrządzonych i podanych, rewelacyjne sałatki- szczególnie firmowa "Pańska Góra" z polędwiczkami z grilla. W barze w piwnicy hotelu podawany jest ponadto znakomity placek po węgiersku z kleksem śmietany oraz niezłe naleśniki z kurczakiem i brokuły pod beszamelem. Do tego pełen wybór alkoholi, od piwa przez likiery, wina, wódki, aż po koniaki i whisky. Słowem wszytko, czego potrzeba, by spędzić miły, satysfakcjonujący kulinarnie wieczór.

    1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Jaworzno

Ładowanie wyników...