Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja Hana Sushi

gdzie jesteś? miejscowość: Warszawa , dzielnica: Śródmieście
3.3
liczba opinii: 41 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 6 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

al. Jana Pawła II 82 00-175 Warszawa (CH Arkadia ) Stoliczku.pl
tel: (22) 331 75 18

• xenna-extra 54 recenzje

14.05.2013, 18:31 napisał:

Arkadyjskie wyżywienie

Hana sushi to chyba najbardziej godna polecenia restauracja w Arkadii. Miałam okazję jeść tu na przestrzeni kilku lat i uważam, że w miarę trzyma ona poziom. Są oczywiście plusy i minusy:

Sushi przeważnie bardzo smaczne, choć niekiedy zdarza się, że bardziej "wymagające" ryby jak tuńczyk czy ryby białe były twardawe i ich smak pozostawiał nieco do życzenia. Na plus również zestawy lunchowe (mój faworyt to łosoś teriyaki), ciekawe w smaku i wielkie objętościowo zupy, bardzo smaczna tempura. Ceny do najniższych nie należą, ale wiadomo - jak to w większości suszarni.

Wnętrze raczej w porządku, choć trudno coś szczególnego o nim napisać.

Co do obsługi mam nieco mieszane odczucia. Męska reprezentacja, czyli panowie Hindusi są bardzo profesjonalni i zawsze niezwykle poważni, są tu już dobrych kilka lat. Za to panie zmieniają się tu częściej i łatwo trafić na takie, które totalnie zapomną o kliencie, rachunku, plotkują z przybyłymi do knajpy znajomymi czy też podlizują się na potęgę spożywającym sushi celebrytom. To ostatnie przysparza niezwykle zabawnych scen :).

Kiedyś bardzo lubiłam tu przychodzić, ale z czasem... Jest przecież tyle innych smacznych miejsc z lepszą atmosferą! Choć będąc głodnym w Arkadii chyba najlepiej trafić właśnie tu.

• LadyTurandot 45 recenzji

06.02.2013, 18:34 napisał:

Nastrojowo

Hana Sushi to restauracja, która ma wiele do zaoferowania. Poza ładnym lokalem i miłą atmosferą dobre jest tu to, co w restauracji najważniejsze - jedzenie. Przepyszne maki z krewetkami i wspaniała sałatka na przystawkę. Dobre miejsce na kolację.

Data wizyty w lokalu: 02 lutego 2013

• gastrrro_faza 1 recenzja

25.01.2013, 20:04 napisał:
    • jakość / ceny

Jedna z moich ulubionych restauracji!

Jak na wstępie, jest to jedno z moich ulubionych miejsc. Często bywam tam z chłopakiem lub z przyjaciółmi. Jedzenie jest pyszne (!), jeszcze nigdy nie zdarzyła się żadna "wpadka", atmosfera bardzo przyjemna. Jedyny minus dla mnie to kelnerzy obcokrajowcy, ale chyba dlatego, że zawsze miałam problem z dogadaniem się z ludźmi z innych krajów mówiącymi po polsku. Za to managerowie bardzo przyjemni i pomocni. Zdecydowanie jedno z najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Warszawy. Gorąco polecam!

0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• Malzenstwo 3 recenzje

13.12.2012, 10:35 napisał:

hmm trudno powiedzieć...

Oboje lubimy sushi, Żona konserwatywnie ja odkrywczo z tendencją konserwatywną.
    Wybór restauracji sushi często wzbudza niepokój. Bo bardzo ważne są świeże składniki, dobry mistrz sushi lecz nie bez znaczenia atmosfera.

W Hana Sushi, mamy tzw. "swoje pozycje" ;)
    Konserwatywnie Nigiri z Tuńczykiem, "kalifornia maki", czasem Tamagi Maki owinięte omletem, rzadziej makaron. I tak jak ja mogę powiedzieć, że mimo kliku nielicznych momentów kiedy kalifornia nie była kalifornijska, a tuńczyk podobno z innej części ryby mógł wzbudzać niepokój to w momencie kiedy uda mi się namówić Żonę to czasem sprawdzamy czy nic się nie zmieniło.

Elementem, który trochę nas odstrasza jest... obsługa. Z początku miła, otwarta, ale w zbyt częstym przebywaniu nie wyczuwająca granic dobrego smaku. A z drugiej strony może dlatego, że czasem bywamy, nie musieliśmy czekać na rachunek choć na reszty z sumy, którą płaciliśmy zdarzyło się i chyba to standard części żeńskiej obsługi. Panie "Menażeże" warto jest witać klientów, dzień dobry nikomu jeszcze źle nie zrobiło.

• hagandy 1 recenzja

22.10.2012, 09:41 napisał:
    • jakość / ceny

Do tego lokalu nie wrócę

Wybrałam się tam wczoraj z przyjaciółką, świętowałyśmy jej urodziny.
    Ceny bardzo wysokie. Za 6 krewetek 47 zł, o zestawach nie wspomnę. Jedzenie poprawne, ale za te cenę nie powala. Nie wyszłyśmy najedzone.
    I na koniec nie doczekałyśmy się, aby kelnerka przyniosła resztę z rachunku, przywłaszczając sobie niezły napiwek. Myślę, że decyzję o tym, jaka jest jego wysokość powinna pozostawić klientowi.

Data wizyty w lokalu: 21 października 2012, godz. 17:00

1 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• kartofelek 14 recenzji

03.10.2012, 23:52 napisał:

Sushi TAK, kurczak teriyaki NIE

Odwiedziliśmy ten lokal w 4 osoby w czwartkowy wieczór. Byłem tam po raz kolejny, wszyscy wzięli jak zawsze sushi, a ja miałem ochotę na coś ciepłego - wybrałem kurczaka teriyaki.

Kelner hinduskiego pochodzenia był miły, ale po raz kolejny na dania trzeba było czekać długo, chociaż w lokalu nie było wielu osób.
    Sushi jak zawsze SUPER, świetne jest to, że zawsze są duże kawałki świeżej ryby - ale przez to trzeba również sporo zapłacić.
    Kurczak niestety okazał się rozczarowaniem. Podany był na żeliwnym, gorącym talerzu - jedzenie nie wiadomo po co ułożone w piramidę. Kurczak był w 3-4 dużych kawałkach przez co nie dało się go wygodnie zjeść, co dopiero wymieszać z ryżem, albo jeść równolegle z warzywami. W początkowej fazie obiadu obawiałem się tylko jak by tu wszystko utrzymać na talerzu.

Miejsce przyzwiote jak na centrum handlowe - przyjemny, kojący wytrój.
    Sushi polecam, jeżeli ktoś ma czas i pieniądze.

• ewa_tina 686 recenzji

03.10.2012, 17:40 napisał:

W Arkadii nr 2

Zacznę od tego, że Arkadia, która należy do "lepszych" centrów handlowych ups... galerii, ma w mojej ocenie najsłabsze lokale. Długo Hana Sushi było jedynym miejscem wartym wspomnienia. Teraz jest jeszcze Vincent. Nie zmieniło to jednak Hana Sushi. Ani na lepsze ani na gorsze. W porze lunchu dzikie tłumy cywilizowanych garniturowców, omawiających byznesy mniej lub lepiej sytuowanych członków społeczeństwa... i w ich gust i potrzeby owa suszarnia świetnie się wpisuje. Wnętrze jak dla mnie zbyt ciężkie. Pięć lat temu byłoby w porządku dziś brak mi przestrzeni. Podobnie jak sushi czy tempurze brak głębi. Jest po prostu poprawne. Choć ta druga ciut przetrzymana bowiem składniki były zbyt miękkie, a ciasto na granicy definicji słowa "chrupiące". Maki z Kalifornii (żart) udane. Nie za duże, nie za małe. Proporcje w pozostałych makach i nigiri dobre. Brakowało duszy Jiro... Tak... wiem, przesadzam. Za dużo filmów się naoglądałam... i śni mi się sushi.
    Istotnym elementem, który rzutuje na ocenę tego miejsca jest obsługa. Fatalna. Uśmiech pojawiający się na twarzy na krok przed stolikiem, oczekiwanie na kartę, oczekiwanie na płatność, oczekiwanie. Warto wtedy zanurzyć się w Zen z filiżanką jaśminowej. Albo dwoma.

Data wizyty w lokalu: 27 września 2012, godz. 15:00

1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• senoraCasillas 1 recenzja

23.08.2012, 09:12 napisał:

Tokio na Jana Pawła

Niezobowiązująca atmosfera, dyskretna i kulturalna obsługa, surowy japoński klimat i jedzenie rodem z Tokio. Duża przestrzeń lokalu sprawia, że czujesz się jak w restauracji nie jak w barze szybkiej obsługi tak jak niestety w większości innych punktów tego rodzaju. Idealne miejsce na szybki lunch, biznesowe spotkanie czy też romantyczną kolację we dwoje. W menu duży wybór zarówno dla typowych smakoszy sushi jak i chcących poznać inne dania kuchni japońskiej. Wszystkie smaki orientu, na doskonałym poziomie. 100 % rekomendacji, no i Ci przystojni menadżerowie...

Data wizyty w lokalu: 18 sierpnia 2012

2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• Wolfman 26 recenzji

17.08.2012, 13:48 napisał:
    • jakość / ceny

Jak sushi, to tylko w Hana

Nie należę do smakoszy sushi, ale moja żona i syn zdecydowanie tak, a zatem często bywamy w Hana Sushi.
    Wystrój samego lokalu dość prosty i skromny, ale japońskie jedzenie lubi takie klimaty. Warto zawitać tu w porze lunchu. Doskonałe futomaki oraz California futomaki na pewno zadowolą nawet wybrednego smakosza sushi. Do tego bardzo dobra zupa miso, a jeżeli mamy trochę szczęścia, to zarówno zupę, jak i np. sałatkę możemy dostać do zestawu gratis.
    Warto spróbować również herbat - polecam zwłaszcza jaśminową. Delikatna i aromatyczna.
    Obsługa miła, nienarzucająca się. Ceny umiarkowane, ale za tę jakość potraw przystępne. Po długim spacerze po Arkadii warto tam chwilę odpocząć.

2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• agra 1 recenzja

14.08.2012, 20:21 napisał:

Od lat bez zmian

Kilka dni temu byliśmy ze znajomymi w Hana Sushi. Nie była to moja pierwsza wizyta w tej restauracji. Pomimo każdorazowo bardzo powolnej i pozostawiającej wiele do życzenia obsługi, nasze sushi serwowane na dużej drewnianej łodzi było naprawdę dobre.

Na pewno tu wrócimy nie ze względu na obsługę, czy też wystrój, ale dla sushi, które godne jest polecenia.

nowe lokale: Warszawa

Ładowanie wyników...