Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Smażalnia Ryb Nad Stawem

gdzie jesteś? województwo: wielkopolskie miejscowość: Nowy Tomyśl
4.2
liczba opinii: 6 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 1 gastronauty

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Przyłęk 94C 64-300 Nowy Tomyśl (Droga 305)
tel: (61) 442-41-52, 501-041-197

opinie gastronautów (6)

  • DonDaro 12 recenzji

    26.06.2014, 12:40 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Miętus - gwóźdź programu

    Pomimo, że jestem w Nowym Tomyślu średnio raz w miesiącu od wielu lat - dopiero teraz skusiłem się na wizytę w tym lokalu. Przymuszony głodem, z perspektywą kolejnych 3 godz. za kółkiem postanowiłem dać sobie szansę i wskoczyć na rybkę.
    Rybki lubię i uważam, że jest to danie bardziej bezpieczne od jakiegokolwiek mięsa, w tak niedużych lokalach jak ten. Ryby nie "odświeżysz".
    Za namową miłej, młodej kelnerki zamówiłem miętusa (24 zł). Dorzuciłem zestaw surówek (3 zł) oraz zupę rybną (8 zł). Wszystko było bardzo dobre.
    Naprawdę doskonały miętus, podany z patelni. Zupa bardzo smaczna. Surówka świeża. Myślę, że warto zjechać z autostrady i odpocząć chwilę w tym miejscu.
    Ładna okolica, lokal estetycznie urządzony, czysto. Ceny nie zatykają.
    Polecam.

    Data wizyty w lokalu: 17 czerwca 2014

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • winewax 3 recenzje

    18.07.2014, 12:18 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Rybny raj

    Była to nasza druga wizyta w tym lokalu i znowu wyszliśmy w pełni zadowoleni!
    Miejsce chociaż tuż przy drodze, bardzo przyjemne i klimatyczne. Jako, że pogoda była doskonała, jedliśmy na zewnątrz; środek z tego co pamiętam trochę przyciasny... Obsługa miła, mimo dużego ruchu dość szybko zostaliśmy zauważeni.
    Zamówiliśmy zupę rybną, miętusa, halibuta i solę.
    Zupa rybna doskonała, z dużymi kawałkami ryb. Na tyle dobrze przyprawiona, że nie trzeba było w ogóle korygować. Ryby doskonale wysmażone; czuć, że świeże.

    Data wizyty w lokalu: 27 czerwca 2014

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Golan 1 recenzja

    17.08.2014, 22:38 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Świeżo, szybko i tanio

    Świetne miejsce, smaczne ryby (miałem okazję zjeść tam dorsza oraz miętusa - świeże ryby, z patelni, na parze lub grillowane). Doskonała sałatka z grillowanym kurczakiem. Dobre ceny (dorsz 6,50 zł/100 g), przyjazne miejsce z dużym tarasem na którym można zjeść. Tuż przy zjeździe na autostradę więc łatwo trafić, gdyż jest oznakowane i widać z daleka (tuż przy drodze).

    Data wizyty w lokalu: 17 sierpnia 2014

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • justynd 49 recenzji

    31.05.2013, 19:48 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Warto zjechać z autostrady

    Autostrada A 2 Warszawa - Berlin, węzeł Nowy Tomyśl, warto zjechać z autostrady i zatrzymać się w Smażalni Ryb "Nad Stawem". Dojazd prosty, gdyż po zjeździe po 3 km od węzła, przed Nowym Tomyślem, znajduje się estetycznie i ze smakiem urządzony lokal. Zawsze ze świeżymi rybami. Warto zrobić sobie 30 minutową przerwę w podroży. Zaparkować przed smażalnią ryb " Nad Stawem", zamówić zupę rybną, zupę ze świeżych ogórków i miętusa z patelni. Bez ziemniaków - po co się napychać bulwami. Weźcie podwójną porcje miętusa i surówki. Odetchnijcie chwilę, zanim wrócicie na autostradę. Delektujcie się zarówno zupami, jak i miętusem. Ryba słodkowodna, z gatunku dorszowatych, białe, kruche mięso. Prawie nie ma ości. Ponieważ lubi wody czyste i żywe i jest trudny w hodowli, świeży miętus pojawia się tylko z połowów naturalnych. Jak na razie i na szczęście. Pamiętam miętusa z młodości, próbowałem - i czasem mi się udawało - łapać go ręką w rzeczce Uherce obok Chełma. To była frajda, kiedy biegłem przez łąki do domu, z trzepocącą się rybą w ręku. Babcia - w domu z drewna, z bali łączonych na jaskółczy ogon, w domu też nad stawem - po oczyszczeniu, obtoczeniu w jajku i mące, smażyła go dla mnie na patelni, w kuchni z piecem chlebowym. I ten smak dzieciństwa wrócił w zajeździe w Nowym Tomyślu. "Nad Stawem " w Nowym Tomyślu przyrządzają miętusa bez sztucznego wymyślania, w panierce, z patelni. Na dobrej jakości tłuszczu, masło mieszane z oliwą. Byłem dwa razy i nie żałuję.
    W karcie jest kilka innych gatunków ryb, mięsa i zupy. Ale ja wam polecam miętusa.
    Z kronikarskiego obowiązku: 1. różne ryby są dowożone świeże, znad morza, lub z hurtowni ze świeżymi rybami.
    2. Lokal i otoczenie są bardzo zadbane, urządzone ze smakiem. Trwają nadal różne prace, poprawiające standard i estetykę.
    3. Niezwykle mila i uprzejma, uśmiechnięta i uśmiechająca się niewymuszenie obsługa, w zdecydowanej większości kobieca.
    4. Byliśmy zarówno w dzień świąteczny, jak i roboczy. Duża ilość lokalnych samochodów i duża ilość samochodów "obcych". Niestety, trzeba czekać, ale warto...
    5. Mają też świeżo wędzone ryby, "na wywóz" ;).

    Data wizyty w lokalu: 30 maja 2013

    10 z 10 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • niedw35 1 recenzja

    25.01.2014, 16:50 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Superknajpka ze smacznym jedzonkiem

    Tak powinna wyglądać każda mała knajpka. Miła obsługa i dania bardzo smaczne. Cenowo do przyjęcia. Warto pokonać kilkadziesiąt kilometrów, aby posmakować dobrze przyrządzoną rybkę - miętus jest wyśmienity. Wybieram się tam jutro - jedyny minus to brak miejsc = ale w tym przypadku to plus.

    Data wizyty w lokalu: 26 stycznia 2014

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • olcia3331 7 recenzji

    13.06.2013, 14:16 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pyszna Rybka, Miła obsługa...

    Smażalnia nad Stawem. Co tu dużo pisać. Dwa razy w miesiącu wsiadamy z mężem w auto by zawitać do tej właśnie smażalni pokonując ok. 200 km. Jeśli wybieramy się w dni robocze nie wymaga rezerwacji w weekendy zaś wskazana jest. Rybka (dorsz bądź halibut), bez zbędnej panierki, pachnąca, rozpływająca się w ustach. Sałatki, surówki też bardzo dobre. Zupa rybna.... miodzio, lepszej nie jadłam. Obsługa, chętnie doradzi, podpowie, wytłumaczy, miła, grzeczna, uśmiechnięta. Wystrój uważam za prosty, ale przytulny. Ceny nie wygórowane, mogłabym dać więcej za tak rewelacyjnie przyrządzoną rybkę;). POLECAM.

    Data wizyty w lokalu: 08 czerwca 2013

    8 z 8 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Nowy Tomyśl

Ładowanie wyników...