Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Ristorante Piccola Italia

gdzie jesteś? województwo: podkarpackie miejscowość: Mielec
3.6
liczba opinii: 6 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

al. Ducha Świętego 4A 39-300 Mielec (obok Da Grasso)
tel: (17) 583-69-35
typ lokalu: pizzeria, restauracja typ kuchni: pizza, włoska, sałatki, przekąski cena dania głównego: 20 - 40 zł

opinie gastronautów (6)

  • jajnick 914 recenzji

    12.08.2013, 23:16 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Smutna recenzja

    Napisałem w jednej ze swoich recenzji taki oto tekst:
    "Żaden Włoch nie zejdzie poniżej pewnego poziomu. Dlatego wraz ze wzrostem ich liczby, poziom usług gastronomicznych w mieście musi rosnąć".
    Dzisiaj już nie podpisałbym się pod tym tekstem...
    Zacznę od tego, co z wcześniejszych recenzji gastronautów się potwierdziło. Otóż potwierdziło się, że jest miła obsługa. Potwierdziło się, że pizza jest z prawdziwego pieca opalanego drewnem. Potwierdziło się, że "wszystkiego jest dużo i od serca". Potwierdziło się nawet to, że "Pizza jest w cenie lub nawet tańsza niż w normalnej pizzerii". Potwierdziło się, że ciasto jest dobrze wypieczone.
    Nie do końca potwierdziło się to, że pizza jest "cieniutka na przepysznym cieście". Cieniutką nazwałbym tę pizzę, gdyby była cieńsza o połowę... Grubość ciasta z Pizzerii Piccola Italia określiłbym jako "raczej cienkie".
    Skoro jest tanio, skoro dużo i skoro ciasto z pieca i do tego prawie cienkie, to dlaczego się czepiam? Ano dlatego, że produkt finalny zepsuty został przez porażająco niską jakość użytych składników. Aż nie mogę tego pojąć, że na taką tandetę godzi się rodowity Włoch!
    Nie potwierdziło się niestety, że "mozzarella wydawała się być z mleka bawolego, przepyszna)". Mozzarella nie tylko, że nie była z bawolego mleka, ale prawdopodobnie nawet nie z krowiego, lecz ze znaczną domieszka tłuszczy roślinnych... Pomidory (w środku sezonu!!!) najgorsze jakie można znaleźć na rynku, czyli z tanich dyskontów. Szynka parmeńska smakowała jak szynka, która jest sprzedawana w pewnym tanim sklepie znajdującym blisko mojego domu (ten sklep znajduje się zresztą blisko każdego domu w Polsce). Znam skład chemiczny tej szynki. Odradzam ją jadać zbyt często. Sól czosnkowa, którą posypano moją pizzę zawierała jakąś substancję żrącą. Do teraz czuję ją na podniebieniu. Oliwa, którą podano mi do stołu była chyba z "siódmego tłoczenia".
    Najniżej oceniam wystrój, ale nie dlatego, że "wszystko oderwane od całości, chaotyczne i mało gustowne". Z zupełnie innego powodu. Lepiej o tym nie pisać.
    Reasumując. Piccola Italia to włoska pizzeria z przeznaczeniem na polski rynek serwująca dodatki do pizzy zakupione w tanich dyskontach.

    Data wizyty w lokalu: 12 sierpnia 2013

    22 z 27 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • monniaa 7 recenzji

    04.01.2014, 12:41 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Włochy na talerzu

    Od dawna nie jadłam tak dobrej pizzy, ciasto dla mnie było odpowiednie, dodatki także, może jedynie sosy mogłyby podlec wymianie. A na stole powinna pokazać się oliwka z oliwek, która byłaby idealnym dodatkiem, zamiast ciężkich sosów. Jedynym minusem jest właściwie wystrój, który jest chaotyczny i z całkiem innej bajki, na pewno nie włoskiej.

    Data wizyty w lokalu: 28 grudnia 2013

    1 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • cherri19lady 12 recenzji

    25.06.2013, 12:06 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    (Zazwyczaj) bardzo dobra pizza !

    Mieszkam w Mielcu więc pizzerię Piccola Italia odwiedziłam kilkukrotnie. Zazwyczaj pizza jaką podaje kucharz jest naprawdę pyszna. Cienkie, dobrze wypieczone ciasto, ser dużo lepszej jakości niż we wszystkich pizzeriach w Mielcu, dodatki również zasługują na uznanie. Jedynie zamówiona kiedyś przeze mnie pizza z salami odbiegała od jakości pozostałych dań. Czasem zdarzają się przypalone brzegi, ale dodatki rekompensują ten mankament. Oprócz pizzy w restauracji jadłam również sałatkę z tuńczykiem (ogromna, pyszna porcja!), mozzarellę z pomidorami (tutaj nawet słowo ogromna wydaje się być zbyt skromnym, to danie było olbrzymie! A mozzarella wydawała się być z mleka bawolego, przepyszna).
    Jedzenie to najmocniejsza strona tej restauracji i ze względu na nie na pewno nie przestanę jej odwiedzać.

    Przejdźmy natomiast do mankamentów. Obsługa restauracji chyba nie radzi sobie z ilością gości. Ciągle stoi za barem, nie wiedząc chyba dokładnie w co ręce włożyć. Nie raz zdarzyło mi się nie doczekać rachunku czy w ogóle pani kelnerki w zasięgu wzroku przez dobre 15 minut.

    Wystrój jest również minusem tego miejsca. Wszystko oderwane od całości, chaotyczne i mało gustowne.

    Jednak ze względu na pyszne jedzenie, z pełną odpowiedzialnością polecam to miejsce !

    3 z 8 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • liczii 4 recenzje

    16.08.2013, 21:49 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pizza lepsza niż fast food

    Często wybieramy się z mężem do pizzerii będąc gdzieś przejazdem. Tym razem trafiliśmy do Piccola Italia. Czy trafiliśmy dobrze, hmmm? Zjedliśmy zwykłą, przeciętną pizzę. Ciasto niby OK, ale za grube i mało wypieczone, składniki raczej mało wyszukane, raczej tanie i wszech-dostępne. Reasumując, nie było źle, w końcu za tak przystępne ceny nie ma co wymagać... Mimo wszystko polecam.

    Data wizyty w lokalu: 14 sierpnia 2013

    0 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • arshenik 1 recenzja

    04.06.2013, 16:34 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Prawdziwy Włoch, prawdziwa pizza z prawdziwego pieca. Miła obsługa. I tanio!

    Jestem pod wielkim wrażeniem: Pan właściciel, Włoch, wyszedł nas przywitać, a potem zapytać, czy nam smakuje i chwilę pogwarzyć :). Pizza z prawdziwego pieca opalanego drzewem, cieniutka na przepysznym cieście. Wszystkiego dużo i od serca, przed jedzeniem na zakąskę własny chlebek przypieczony z masełkiem ziołowym. Genialne tiramisu na deser i świetna kawa (polecam espressino-espresso z czekoladą i ciapką pienionego mleka). Pizza w cenie lub nawet tańsza niż w normalnej pizzeri (nie u konkurencji, bo mimo kilkudziesięciu pizzeri to konkurencji w Mielcu nie ma-gumowe ciasto z byle czym i podróbką sera nie można nazwać pizzą). Składniki genialne, prawdziwy parmeza, prosciutto i gorgonzola (polecam pizze cztery sery - quatro fromaggio).

    Skarb, nie restauracja-choć z wystrojem jeszcze wychodzą pozostałości poprzedniego okay'a (dyskotekowa kula i misz masz na ścianach) to kuchnia jest pierwszorzędna i nie droga.

    Jedyny mankament-wydaje mi się makaron w Pene Arabiana lekko rozgotowany był, ale może się nie znam (za to dużo, smacznie, świeżo-zwykle w pizzeriach makarony są okropnymi zapychaczami menu, a tutaj mamy ogromną porcję fajnej "pasty").

    Fajne połączenie luźnej atmosfery, niskiej ceny i pysznej kuchni.

    W karcie fajne drinki, których nie próbowałem, ale sądzę że warto. Za obiad z ogromną, genialną pizzą (dojadamy w domu), wielkim talerzem pene którego nie byłem w stanie zjeść całego, lanym piwem, sokiem gruszkowym, robionym na miejscu tiramisu na pół (Pani przyniosła na osobnych talerzykach połówki i nie wyglądało to jak pół:P w dodatku bita śmietana i czekolada, mniam), dwie pyszne kawy- zapłaciliśmy 77,5 zł; świetna cena, zwłaszcza, że za 25 zł można również we dwójkę zjeść najlepszą pizze w promieniu 100 km.

    Data wizyty w lokalu: 04 czerwca 2013

    3 z 9 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Reed 7 recenzji

    14.12.2012, 02:38 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Super ;)

    Bardzo dobra pizza, świeże dodatki, duży wybór pizz, bardzo miła obsługa, szkoda, że nie mają swojej strony internetowej oraz, że nie można płacić kartą, mimo tego bardzo fajna atmosfera i pyszna pizza, polecam :).

    1 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Mielec

Ładowanie wyników...