Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja U Śliwy

gdzie jesteś? województwo: małopolskie miejscowość: Chochołów
3.2
liczba opinii: 13 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 2 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Chochołów 103 34-513 Chochołów
tel: (18) 275-71-60
typ lokalu: restauracja typ kuchni: regionalna cena dania głównego: 20 - 40 zł

opinie gastronautów (13)

  • Baltazar_Spoon 3 recenzje

    17.09.2014, 12:39 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Domowo, smacznie w dobrej cenie

    Zawitałem z rodzinką wracając ze Słowacji, po wakacyjnych zagranicznych wojażach w pierwszej restauracji na polskiej ziemi zamówiłem ziemniaki mielony + marchewka z groszkiem dodatkowo zupę dnia tj. kartoflankę, syn pomidorową. Za obiad dwudaniowy dla 3 osób z napojami ok. 70 zł. Wystrój z nawiązaniem do Podhala. Polecam!!

    Data wizyty w lokalu: 28 sierpnia 2014

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • jemmaliny 50 recenzji

    02.09.2013, 12:56 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Smacznie, chociaż można lepiej ;)

    Wizyta U Śliwy była moją pierwszą, mojej drugiej połówki co najmniej dwudziestą a wrażenia podobno co rok takie same. Zawsze coś jest dobre a coś można poprawić.
    Tak więc zupy gorące, aromatyczne i duże.
    Do poprawy według mnie kluski śląskie, które nie powinny być jak podeszwa kalosza. Ryż z przyprawami w jednej klejącej bryle też nie zachwyca.
    Za to przepyszny filet z kurczaka saute, świeże surówki i przystępne ceny.

    Wystrój bardzo przypadł mi do gustu.
    Kelnerki pracują tam chyba za karę i nawet napiwek nie poprawia im humoru, nie mówiąc już, że kulturalne byłoby chociaż małe ,,dziękuję'' ...

    Na pewno jeszcze wrócimy.

    Data wizyty w lokalu: 23 sierpnia 2013

    2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Tomcik545 13 recenzji

    16.04.2012, 13:36 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Najlepsza knajpa na Podhalu!

    Do Śliwy zawsze zaglądam gdy jestem w Zakopanem. Naprawdę opłaca się jechać te 25 km z centrum Zakopca żeby spróbować tak dobrego jedzenia.
    Uważam tę knajpę za najlepszą na Podhalu. Nie dotarła tam jeszcze komercja z Zakopanego.
    Jedzenie rewelacyjne prawdziwe swojskie bez wyczuwalnych jakichkolwiek sztucznych ulepszaczy. Co do zup według mnie najlepsze są uszka z rosołkiem. Drugie dania też pyszne i wybór spory. Najlepszy moim zdaniem jest kotlet pod pierzynką z oscypka.
    Obsługa bardzo miła i sympatyczna wszystko podane w szybkim tempie. Wystrój typowo góralski nie ma do czego się przyczepić. Szkoda jedynie, że wieczorami albo w weekendy kapela nie przygrywa.
    Ceny bardzo atrakcyjne. Za obiad dla 3 osobowej rodziny zapłaciliśmy z deserami i napojami 150 zł.
    Polecam wszystkim z czystym sumieniem, bo naprawdę warto tam się zatrzymać i na pewno pozostanę stałym klientem :).

    3 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • justynaiandrzej 1 recenzja

    01.12.2012, 19:23 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Kiepścizna

    Uczucia bardzo mieszane vel negatywne.
    Lata temu jeździłem do Śliwy pacholęciem jeszcze będąc i wspomnienia miałem jak najbardziej pozytywne.
    Ostatnio, w oparciu o te dobre wrażenia z przeszłości wybrałem się tam ze swoją lepszą połówką.
    Jedyna dobrą potrawą był barszcz z krokietem i herbata (którą raczej ciężko jest zepsuć...).
    Baranina - wyglądem przypominała porcję rosołową a smakiem starego gumofilca. Stopień twardości - granit.
    Kwaśnica smakowała jak rosół z kapustą.
    Oscypek w panierce - smak nawet nie najgorszy, ale twardość krążka hokejowego sprawiła, że przyjemności z jedzenia nie było.
    Konkludując - obsługa miła, wystrój przeciętny, natomiast rzecz najważniejsza - wrażenia smakowe - żenua ;).

    0 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • video 32 recenzje

    20.01.2012, 13:31 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pyszne jedzenie

    Zdecydowanie polecam karczmę u Śliwy. Jadłem kotleta (nazwy nie pamiętam) z serem i pieczarkami, frytki i zestaw surówek. Bardzo mi smakował.
    Lokal nie zachwyca urodą, ale jedzenie bardzo dobre. Ceny niewygórowane.

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • grzebiuszka 3 recenzje

    30.07.2012, 23:03 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Polecam, ale kiedyś było lepiej

    U Śliwy stołowaliśmy się wielokrotnie podczas wizyty w pobliższym Dzianiszu. Kilka lat temu niemal za każdym razem zamawiałam świetnego placka po zbójnicku (był tak duży, że miałam problemy z jego zjedzeniem po całym dniu na nartach). Jednak przez ostatni 1-2 lata porcje zaczęły się zmniejszać. Kiedyś schabowy był niemal na pół talerza. Zupy bardzo dobre (najsmaczniejsza wg mnie grzybowa). Obsługa w porządku, czasem tylko długo czekaliśmy na posiłek czy rachunek. Zdarzały się jednak pomyłki i kelnerki przynosiły nam inne dania. Ogromnie irytuje mnie to, że do lokalu można wprowadzać psy. Spożywanie posiłku w obecności ogromnego wilczura nie jest przyjemne.

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • agga 13 recenzji

    13.11.2011, 15:57 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Dobre miejsce w drodze z lub na Słowację

    Na wstępie napiszę, że z tym o czym piszą moi poprzednicy w karczmie tej się nie spotkałam. Bywaliśmy tam kilkakrotnie zamówienia zawsze były przyjmowane na czas i nie musieliśmy czekać specjalnie długo na ich realizację. Kelnerki bardzo miłe i sympatyczne. U Śliwy zdecydowanie polecę pstrąga. Dzieci mnie proszą aby wspomnieć o gigantycznych pierogach (9 szt.) z borówkami w cenie 12 zł. Bywało, że zamawialiśmy kotleta po zbójnicku, który nam również smakował. Zdecydowanie największym plusem i bardzo miłym zaskoczeniem był dla mnie kompot, który trudno spotkać w menu innych karczm. Kompot był z truskawkami i zamówiłam go chyba 3 kubki tak mi smakował. Zdecydowanie nich wszystkie fanty i Liptony się chowają. Dobry parking z kamerą na samochody. Dobry dojazd miła atmosfera, przystępne ceny. Lokal i jedzenie dużo lepsze niż w karczmach w Zakopanym. Zdecydowanie tam powrócę.

    Data wizyty w lokalu: 09 października 2011, godz. 19:00

    4 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • tilia 47 recenzji

    15.05.2011, 10:59 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Chcę wrócić po raz kolejny

    Do Śliwy trafiliśmy po raz pierwszy dość dawno temu całkiem przypadkowo. Zachwyciła nas domowa kuchnia, a pieczone oscypki przeszły do legendy. Mili młodzi właściciele. Wracaliśmy kiedy tylko byliśmy w okolicy, obserwując intensywnie rozbudowujące się kolejne pomieszczenia restauracji. Żałuję, że ostatni mój przejazd przez Chochołów nie skończył się wstąpieniem na góralskie jedzonko. Niestety był ranek, a restauracja jest nieczynna w porze śniadania (specjalnie zatrzymaliśmy się sprawdzić).

    1 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • arturlag 2 recenzje

    05.02.2012, 21:20 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Bez rewelacji

    Zachęceni pozytywną opinią znajomego postanowiliśmy zjeść obiad w restauracji "U Śliwy" w Chochołowie. Przestronny parking jest na pewno sporym plusem, usytuowanie restauracji pod drogą skutkuje brakiem widoków, wystrój jest dość przeciętny, nie ma tam nic co nadawałoby temu miejscu szczególny charakter. Obsługa ubrana w stroje regionalne, sympatyczna, panie uwijały się dość żwawo (jedyne zastrzeżenie, że na rachunek trzeba było czekać dość długo, ale może dlatego, że akurat wtedy było w restauracji dość dużo gości). Zamówiliśmy rosół, który okazał się smaczny, jedynie makaron był chłodny, więc całość okazała się jedynie ciepła. Na drugie danie wybraliśmy kotlet "Ceper" z ziemniakami i surówką, mięso było miękkie, ale ser był tak mocny w smaku, że zabijał smak mięsa, ziemniaki z kolei były całkiem nie słone. Ponieważ żona testuje w podhalańskich i orawskich restauracjach placki ziemniaczane po zbójnicku z gulaszem (a pochodzi właśnie z tych okolic), zamówiła barszcz czerwony solo i placek. Oba były zbyt tłuste, mięso wołowe było smaczne, placek nie był zbyt wielki, wszystko było przykryte grubą warstwą zielonego groszku i tartego sera, który nie był stopiony, co ma się nijak do placka po węgiersku. Reasumując, jedzenie był takie sobie i raczej szybko tam nie wrócę.

    Data wizyty w lokalu: 29 stycznia 2012, godz. 14:00

    0 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Derul 186 recenzji

    27.09.2009, 11:32 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Nic ciekawego, chyba, że trunki

    Jedzenie mierne, obsługa średnio-zaawansowana, wspomnienia bierne - karczma na zakręcie granicznym Chochołowa i Słowacji, ale chyba lepiej sobie darować.

    1 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Chochołów

Ładowanie wyników...