Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Kuchnia Bar i Restauracja

gdzie jesteś? województwo: kujawsko-pomorskie miejscowość: Bydgoszcz
3.8
liczba opinii: 31 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 1 gastronauty

do tego lokalu wybiera się 4 gastronautów

ul. Grodzka 4 85-109 Bydgoszcz
tel: (52) 321-22-22
typ lokalu: bar, restauracja typ kuchni: włoska, polska cena dania głównego: 20 - 40 zł
godziny otwarcia

opinie gastronautów (31)

  • ashkoo 10 recenzji

    02.01.2014, 21:01 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Najlepsze jedzenie w Bydgoszczy

    Skuszona pozytywnymi opiniami Gastronautów, wybrałam się i ja - i była to najlepsza decyzja ever!
    Malutkie, przytulne wnętrze, z otwartą kuchnią i przeuroczym managerem (właścicielem?), który dba o gości, jakby odwiedzili go w domu.
    Do tego przepyszne jedzenie! Proste, świeże i naprawdę idealne: pieczone pomidory z serem - niby najprostsza przystawka, a przepyszna, nieco czosnkowa, z nutką oliwy i pietruszki. Cena - 15 zł - wydaje się wysoka tylko przed pierwszym kęsem :).
    Karkówka w sosie chrzanowym - delikatne, rozpływające się w ustach mięso pod pierzynką sosu. Najlepsza porcja mięsa, jaką kiedykolwiek jadłam.
    Surówka z białej kapusty - klasyk, ale świeży i bardzo smaczny.
    Dobrej jakości herbata.
    Na deser nie starczyło miejsca, ale widziałam te wielkie porcje ciasta marchewkowego :)!
    Za 2 x przystawka, 2 x drugie danie z surówką i 2 x herbata - rachunek wyniósł 89 zł. Absolutnie niewiele w porównaniu do jakości potraw.

    Jadłam w wielu miejscach, jednak to zamiotło inne pod dywan :).

    10 z 11 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • luk75 21 recenzji

    15.09.2013, 22:35 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Mikro może być MAKRO :)

    Lokal odwiedziłem kilka razy, zawsze jadłem coś innego. Ostatni wpadliśmy ze znajomym i po krótkiej rozmowie z kelnerem zjedliśmy tatara, sałatkę z winegretem, rosół oraz steki z grillowanymi warzywami frytkami. Niby proste dania, ale naprawdę przyrządzone ze smakiem. Najlepsze jest to, że można zadzwonić dzień wcześniej i powiedzieć co się chce i chłopaki to ugotują dla was :). Jedynym minusem w czasie zimy jest kompletny brak miejsca latem jest ogródek co ratuje mocno sytuację. Ceny nie są niskie, ale jakość rekompensuje ubytek w portfelu. Naprawdę godne polecenia miejsce, o ile znajdzie się tam miejsce heh.

    5 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • mariolaolejnik 1 recenzja

    04.05.2014, 00:16 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Ulubiona w Bydgoszczy

    Jestem osobą na bardzo restrykcyjnej diecie, za każdym razem osoba przyjmująca zamówienie dostosowuje posiłki jest w stanie zaproponować coś co mogę zjeść Posiłki świeże smaczne- ulubione danie męża polędwiczki. Jednym słowem smacznie i zdrowo. Wysoka jakość produktów, miła obsługa, jedzenie palce lizać. Możliwość zajrzenia do kuchnia do centrum dowodzenia/kuchnia/ dodatkowy atut. Mieszkam poza Bydgoszczą a leczę w Bydgoszczy w zależności od czasu pobytu w Centrum zjadamy tam posiłek. O świeżości potraw świadczy to, że nigdy nie miałam żadnych problemów, a choroba moja to bardzo poważna sprawa. Odwiedzamy restaurację ,również w czasie wakacji z wnuczkami,które są zwolenniczkami fast foodu, ale kiedy mówimy, że jedziemy na Grodzką bardzo się cieszą i zjadają całe posiłki. Gratuluję właścicielowi pomysłu.

    Data wizyty w lokalu: 03 maja 2014

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • siarra83 2 recenzje

    17.12.2013, 20:29 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Najlepszy lokal w Bydgoszczy!

    Jedliśmy tam już wielokrotnie i zawsze wszystko nam bardzo smakowało. Gdybym mogła jadałabym tam codziennie. Wśród dań, które zasługują na szczególne wyróżnienie, z pewnością znajduje się homar oraz tatar (najlepszy jakiego w życiu jadłam).
    Godne uwagi jest również to, że dania robione są ze świeżych produktów wysokiej jakości.
    Jedynym minusem jest to, na co zwracał już uwagę ktoś na portalu, czyli przychodzi tam bardzo dużo znajomych właścicieli, co w tak małym lokalu bywa uciążliwe i powoduje pewien dyskomfort... ale przy tak dobrym jedzeniu można to wybaczyć :).

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • damapk 5 recenzji

    22.09.2013, 19:38 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Zdecydowanie "na raz"

    Poszłam tam pierwszy raz i znalazł się stolik bez rezerwacji. Bardzo miła obsługa już od momentu wejścia w drzwi. Dziwny sposób wyboru dań - nie ma karty. Idąc na niedzielny obiad miałam w głowie plany tego co zjem. Na miejscu okazało się, że jadłam zupełnie coś innego. Rosół był super (aromatyczny,dobrze przyprawiony ze smacznym makaronem), sałatka z gruszką i serem gorgonzola z przepysznym sosem z octem balsamicznym. Wszystko świeże, pachnące i ładnie podane. Ale... małe pomieszczenie i ogromny ruch nie sprzyja dobremu relaksowi, a ceny przynajmniej 20-30% wyższe, niż w innych dobrych restauracjach.
    Gratuluję Panom pomysłu na rzetelny biznes. Polecam wszystkim aby choć raz odwiedzili "KUCHNIĘ" i sami zdecydowali czy warto tam wracać.

    Data wizyty w lokalu: 22 września 2013

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • jadlamtuitam 15 recenzji

    05.06.2013, 07:06 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Chciałabym móc tam jeść codziennie...

    Restauracja znajduje się na ulicy Grodzkiej w Bydgoszczy. Jest to miejsce ustronne i przede wszystkim malutkie. W swej malutkości aż urocze, bo żeby zjeść w Kuchni, należy uprzednio zarezerwować stolik. Wystrój Kuchni oceniam bardzo wysoko. Nazwa restauracji, jak i jej wnętrze, świadczą o tym, że jest to kuchnia z prawdziwego zdarzenia, w której każdy poczuje się jak u siebie. Podobają mi się ceglane ściany, zawieszone gdzie niegdzie tablice kredowe z wypisanymi na nich przepisami i… brak typowego menu.
    Do Kuchni dotarłam wczoraj ok. godziny 19, w towarzystwie, dwóch, na swój sposób uroczych, osobników płci brzydkiej.
    Od razu podszedł do nas pan (pomógł mi się rozpłaszczyć) i zaprosił nas do stolika. Wyjaśnił nam, dlaczego restauracja nie dysponuje typowym menu. Opowiedział nam o daniach dnia, przygotowanych specjalnie przez szefa kuchni. W obsłudze restauracji podobała mi się ich otwartość i bezpośredniość. Dzięki takiemu zachowaniu pana kelnera, czułam się mile widziana w Kuchni. Pan kelner pełnił rolę dobrego gospodarza, który zabawia gości rozmową, pyta ich, czy wszystko jest w porządku i jeśli kieliszek jest pusty i zachodzi taka potrzeba… po prostu dolewa wina.
    Wczoraj podawano: na przystawkę tatar wołowy i zapiekany ser (chyba typu feta, ale pewna nie jestem). Zupą dnia był rosół i porowa. A na drugie danie tyle różności, że trudno było mi je wszystkie spamiętać. Do wyboru była sałatka grecka, kurczak z gorgonzolą, pomidorami koktajlowymi i selerem naciowym, polędwiczki w sosie grzybowym (nie pamiętam dokładnie jakie były to grzybki, ale nieważne, sos był przepyszny) w towarzystwie grillowanych warzyw (cukinia rozpływała się w ustach), schab z grilla z pieczonymi ziemniaczkami.
    Każdy z nas zamówił, co innego i żadne z nas nie było rozczarowane, daniem, które zaserwowano mu na talerzu. Rosół, jeśli moje kubki smakowe nie zawodzą, był przygotowany na wołowinie z kołdunami. Smak, prawie taki, jak u mojej mamy. Na drugie otrzymałam kurczaka z ziemniakami. Mięso rozpływało się w ustach, a pyrki ze świeżym koprem, przypomniały mi smaki lata. Danie tworzyło na talerzu artystyczną wariację szefa kuchni. Zaskoczyłam się więc widokiem grillowanych pomidorków koktajlowych nieoberwanych z gałązki. Jedynym mankamentem tego dania była jego kaloryczność. Nie była potrzebna taka ilość oliwy, jaka została mi zaserwowana na talerzu.
    Kilka słów chciałabym jeszcze poświęcić cenom obowiązującym w restauracji. Mimo stwierdzenia, że w Kuchni jada się smacznie, uważam, że ceny, jak na bydgoskie realia, są minimalnie za wysokie. Argumentem przemawiającym za tym stwierdzeniem jest również fakt, iż lokal jest bardzo malutki. Z tego powodu, niektórzy goście mogą czuć się niekomfortowo. Rekompensatą dla nich powinna być przystępna cena, by mieli oni pewność, że warto pofatygować się jeszcze raz i zadzwonić do Kuchni w celu rezerwacji stolika.

    Data wizyty w lokalu: 26 maja 2013, godz. 14:00

    3 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • vanhasan 11 recenzji

    28.06.2013, 12:54 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pyszno, ale drogo!

    Jem po raz kolejny i po raz kolejny jestem zaskoczony jakością, i smakiem potraw serwowanych w Kuchnia bar & restaurant. Jadłem w piątek a w piątek serwują tylko ryby i owoce morza. Zamówiłem krewetki królewskie, były pyszne, ale dość drogie. Reasumując warte swojej ceny. Polecam!

    Data wizyty w lokalu: 28 czerwca 2013, godz. 13:00

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • codziennie 20 recenzji

    25.04.2013, 21:41 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Kuchnia na światowym poziomie

    KUCHNIĘ odwiedziłem ze znajomymi na początku lutego. Lokal na pierwszy i drugi rzut oka sprawia pozytywne wrażenie, włosko-francuskiej kameralnej/gustownej knajpki. Z uwagi na niewielką kubaturę i rozstaw stolików nie jest to miejsce do opowiadania o życiu seksualnym, czy rozstrząsania dramatów. A kuchnia? Kuchnia jest świetna. Miałem okazję próbować steków z wołowiny, steka z tuńczyka i wątróbek. Wszystko było pyszne, ciekawie doprawione i podane. Porcje przystępne, lecz raczej nie da się przejeść. Ceny są dość wysokie, choć warte oferowanych potraw. Sympatyczni kelnerzy i pan właściciel.

    Data wizyty w lokalu: 05 lutego 2013

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • vanhasan 11 recenzji

    16.03.2013, 15:12 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Ciekawa malutka knajpa z bardzo dobrym jedzeniem!

    Jedyna taka w Bydgoszczy gdzie codziennie jest inne menu. Lokal bardzo mały i bardzo często brak miejsc, ale to chyba dobrze świadczy o jakości miejsca :). Obsługa jest swojska prawie na Ty :). Zapachy z kuchni, czysto i ładnie. Jedzenie pyszne, codziennie coś nowego, polecam polędwiczki. Zupka serowa pyszna! Ceny dość wysokie, jest drogo, ale warte swojej ceny. Dobra lokalizacja plus bardzo dobre jedzenie daje bardzo dobre połączenie. Polecam!

    Data wizyty w lokalu: 02 marca 2013, godz. 13:00

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Mich-u 13 recenzji

    23.04.2013, 16:23 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Wspaniały pomysł i wykonanie

    Mały lokal z wielką duszą! Otwarta kuchnia i bezpośredni kontakt z kucharzami sprawiają, że Kuchnia pozytywnie się wyróżnia.
    Podczas wizyty próbowałem przegrzebki oraz grasicę - naprawdę godne polecenia. W sam raz wysmażone, delikatne - NIEgumowate ;) Zraz wołowy z kaszą i burakami, bardzo smaczny, kruchutki. Jedynie buraki mogłyby być „na ciepło”. Obsługa miła, uczynna i zainteresowana dobrem klient.

    Data wizyty w lokalu: 14 kwietnia 2013

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Bydgoszcz

Ładowanie wyników...