Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Pizzeria Vulcano Buono

gdzie jesteś? województwo: dolnośląskie miejscowość: Wrocław , dzielnica: Fabryczna
3.3
liczba opinii: 12 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 2 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Rogowska 54a 54-440 Wrocław (na przeciwko pętli autobusowej) Stoliczku.pl
tel: 690-950-550
typ lokalu: pizzeria, restauracja typ kuchni: pizza, włoska, sałatki cena dania głównego: 20 - 40 zł
godziny otwarcia

opinie gastronautów (12)

  • junkers51 17 recenzji

    25.09.2014, 20:51 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Fatalnie

    Nie wiem, skąd poprzednie opinie. Dzisiaj 25.09.2014 udałem się tam na obiad z dwójką przyjaciół. Zamówiliśmy dwie lasagnie classica (20 zł)i pizze capiricciosa (28 zł) , powiedzmy standard we włoskiej kuchni. Tak niskiej jakości jedzenia dawno nie próbowałem, myślałem, że we Wrocławiu obowiązują już jakieś standardy i fatalna kuchnia nie ma racji bytu. W lasagni był jakby surowy makaron i znikoma ilość mięsa, a na pizzy wszystko było konserwowe: szynka, pieczarki, papryka. Miejsce bardzo mało reprezentacyjne, potrzebny remont bo niewiele się różni od sklepu z alkoholami, który znajduje się obok (są to małe murowane budynki przy blokach). Ani centymetr tego miejsca, ani pojedynczy kęs jedzenia nie mają nic wspólnego z Italią. Płacąc rachunek na pytanie czy smakowało padła odpowiedz: oczywiście, że nie. Kelnerka jedynie wzruszyła ramionami.

    Data wizyty w lokalu: 25 września 2014

    0 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • ziazu 191 recenzji

    17.12.2012, 13:25 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pozory mylą - prawdziwe Włochy w skromnym lokaliku

    Do Vulcano Buono na pewno bym nie trafiła, gdyby nie konieczność wybrania się na Nowy Dwór. Zaznajomiona z okolicą kumpela miała nas zaprowadzić do knajpki z prawdziwą włoską pizzą. Gdy moim oczom ukazała się pizzeria Vulcano, zwątpiłam, czy zjem tu dobrze - ot, osiedlowy mały lokalik przy pętli.

    W środku jest czysto i schludnie, ale wystrój skromny. Włoska muzyka sączy się z głośników. Ciepło. Przemiły Włoch cierpliwie obsługuje gości. Zamówiłyśmy pizzę Al Crudo z dodatkowymi płatkami parmezanu. W oczekiwaniu na pizzę zamówiłyśmy herbaty i kawę. Kawa przepyszna, herbata podana w czajniczkach. Kiedy pizza do nas dotarła, okazało się, że nie tylko mamy do czynienia z prawdziwą (!) włoską pizzą, ale na dodatek z jedną z najpyszniejszych, jakie kiedykolwiek próbowałyśmy. Niebo w gębie. Ciasto cienkie, chrupiące, ale nie wysuszone. Sosu pomidorowego tyle, by smakował, ale na tyle mało, żeby nie robiła się rozmoczona zupa pizzowa na talerzu. Do tego oryginalna szynka parmeńska i parmezan. Składników dużo, a wszystko w wyważonych proporcjach. Wspaniałe jedzenie.

    Taka pizza jest nie tylko warta swojej ceny, jest też warta czasu, który trzeba poświęcić, aby na Nowy Dwór dojechać, co zamierzam często czynić.

    8 z 8 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Koragow234 3 recenzje

    09.12.2013, 20:41 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Ubogo, ale przede wszystkim włosko

    Bardzo przyjemne miejsce, typowo włoskie, oryginalne dania. Składniki świeże oryginalne i bardzo dobre. Trochę uboga karta w porównaniu do tego co pokazują na fan page i za to minus. Pomimo tego wrócę na świetną pizzę w stosunkowo niskiej cenie. Jedno z ulubionych dań to pizza diavola z włoską salsicią, kiełbasa bardzo dobra, świeża i bardzo dużo na pizzy. Mozzarella oryginalna włoska, świeża i ciągnąca się. Odpowiednia ilość sosu pomidorowego.
    Obsługa wystarczająco miła.
    Wystrój bardzo ubogi, ale utrzymany we włoskim stylu.

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • smakosia 4 recenzje

    14.05.2013, 18:53 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Bez zachwytów

    Wizyta w Vulcano Buono to trochę jak lizanie cukierka przez papierek. Na swoim fanpage'u pokazują sklep z niezliczoną ilością makaronów "prosto od mamy", tymczasem w lokalu można zamówić jedynie spaghetti i penne. Raz udało mi się trafić na orecchiette, ale konsystencją przypominały polskie kopytka i równie skutecznie przyklejały się do uzębienia.
    Pizza dość smaczna, ale nie na tyle, żeby nie znaleźć we Wrocławiu równie dobrej. A serwowanie jej na "tekturze" to chyba typowo włoska nonszalancja. Nie wymagam śnieżnobiałej porcelany, ale lubię jadać na talerzu. Pizza w rożku - podobno hit i absolutna nowość - została określona przez moich znajomych jako breja w rożku.
    Zachowanie personelu dość swobodne, można odnieść wrażenie, że brak tu dobrego zarządzania i obecności odpowiedzialnej osoby.
    Wbrew reklamie na stronie internetowej - to zdecydowanie powtarzalne włoskie smaki.

    2 z 11 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • kornelia 312 recenzji

    19.02.2012, 20:22 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Włoska cienka pizza

    Z polecenia gastronautów wybrałam Vulcano Buono i zamówiłam "Marinarę" i "Reginę" z dostawą. Ciasto dobre, placki cienkie i dobrze wypieczone. "Marinara" prosta, nieco morska dzięki anchoives, naprawdę dobra. Regina tylko poprawna - za dużo oliwy, brakowało mi świeżej bazylii, ser na wierzchu był przetopiony jak surówka w wielkim piecu i stracił słodycz mozzarelli. Dość długo trzeba było czekać na dostawę, ale na szczęście przy zamawianiu zostałam dość precyzyjnie i zgodnie z prawdą poinformowana, ile trzeba czekać. Dam im jeszcze szanse, w ulotce mają zachęcające propozycje.

    0 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • turhotel 4 recenzje

    20.04.2013, 22:04 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Prawdopodobnie najlepsza pizza w mieście

    Vulcano Buono odwiedzamy z kolegami regularnie raz w tygodniu w ramach wypadu na lunch. A jesteśmy stosunkowo wybredni. Nikt nie namówi nas na inną pizzerię - tu jesteśmy pewni jakości, smaków i włoskiej oryginalności. Stosunek jakość/cena nie do pobicia. Duża pizza jest naprawdę duża. Cieszymy się, że pizzeria jest w mało atrakcyjnym miejscu (Pętla autobusowa Nowy Dwór), bo nie mamy problemów z miejscami i ceny są umiarkowane. Szkoda tylko, że taka mało Wrocławian wie o jej istnieniu.

    7 z 8 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • kate_es 9 recenzji

    05.11.2012, 10:54 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Warte polecenia - pysznie i po włosku

    Do Pizzeri Vulcano Buono trafiliśmy przez pozytywne opinie internautów. Od dłuższego czasu poszukiwaliśmy włoskiej pizzy we Wrocławiu - z całego serca mogę polecić to miejsce! Wystrój przyjemny, prosty, z zachowaniem włoskich akcentów. Smaki - jestem wielbicielką kuchni włoskiej i muszę przyznać, że jedzenie jest tutaj bardzo dobre! Do tej pory próbowałam pizzę (szczególnie polecam z borowikami oraz w wersji z pomidorami i rucolą) lasagne bolognese (rewelacyjna) oraz makaron z borowikami i carbonarę. Potrawy są świeże i aromatyczne. Ceny również są OK. Obsługa bardzo miła. Myślę, że warto spróbować tego miejsca.

    4 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • irycio 72 recenzje

    19.02.2012, 14:18 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Wybaczcie, mnie nie zachwyciła.

    Wydawałoby się, że Włosi prowadzący lokal z kuchnią włoską są gwarancją wysokiej jakości podawanych potraw. Że jako naród kochający jedzenie, postarają się, by było przede wszystkim pysznie.
    Nie przeszkadzałby mi więc brak wystroju i nowodworskie blokowisko za oknem.
    Nie przeszkadzałaby mi mikra toaleta bez ciepłej wody.
    Nie przeszkadzałoby mi podanie pizzy na papierowym talerzu.
    Nie przeszkadzałyby mi, gdyby jedzenie zachwycało.

    A nie zachwyca.
    Zamówiliśmy 2 pizze - Al Crudo (szynka parmeńska i rukola, 25 zł) oraz Brocolinę (brokuł i włoska kiełbasa kminkowa, 26 zł). Ładnie wydane menu kusiło historią o sprowadzaniu mozzarelli czy makaronów z miejscowości o włosko brzmiących nazwach. Zachęcało też do polubienia pizzerii na facebooku, aby być na "bierząco". Do tego 2 herbaty (5 zł) i kawa z ekspresu (6 zł). Kawa ponoć niezła, słychać było przynajmniej, że mielona na bieżąco.
    Pizze pojawiły się bardzo szybko. Na al crudo rukoli niewiele, szynki sporo, ale bardzo słonej - jednak szynka parmeńska szynce parmeńskiej nierówna. Sera mnóstwo, przez co całość była tłusta. Stanowczo za tłusta. Sos pomidorowy bez przypraw dodawał całości co najwyżej wilgoci, której i tak przez tłuszcz nie brakowało - a nie lubię, jak jedzenie spływa mi po rękach.
    Dobre natomiast było ciasto, faktycznie cienkie i chrupiące. Naprawdę go szkoda.
    Na drugiej pizzy brokuł rozgotowany, chyba jednak wolałbym półsurowego, zielonego aniżeli tę żółtawą papkę. Kiełbasa kminkowa (ponoć domowa) niezgorsza, w sumie mielone mięso z dużą ilością kminku.
    Poza tym jednak znów tłusto i mokro.
    Do dwóch zamówionych dużych pizz przysługiwał nam "specjał" pizzerii - rożek (cono pizza). Wzięliśmy takowy z włoskim salami. Mimo zabawnego wyglądu chyba nie stanę się fanem podawania pizzy w ten sposób (rolując ciasto w formę rożka, składnikami do wewnątrz) - całość nie wiadomo, jak sensownie jeść. A przy okazji, czy muszę dodawać, że było tłuste?

    Teraz wiem już więc, że Włosi nie gwarantują niesamowitej jakości włoskiego jedzenia. Że wcale nie używają wielkiej ilości ziół. Że ich kuchnia nie musi wcale być lekka. Że wreszcie świetne ciasto można zepsuć dodatkami. Żałuję, ale chyba długo będzie mnie trzeba przekonywać, bym dał Vulcano Buono kolejną szansę.

    3 gwiazdki dla obsługi bo było szybko i sprawnie, 3 gwiazdki za jakość w stosunku do ceny, bo jednak ilość jedzenia, jaką się otrzymuje, jest uczciwa.

    Data wizyty w lokalu: 19 lutego 2012, godz. 13:00

    0 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Dekomunizator 1 recenzja

    26.02.2013, 23:43 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
      nie oceniam
    • jakość / ceny

    Uroczy lokal w mało uroczej dzielnicy

    Lokal polecił mi kolega. Kiedy powiedział, że w środku Nowego Dworu powstała mała włoska knajpka, pomyślałem "kolejna plackarnia z trzema makaronami na krzyż i gyrosem". Jednak któregoś dnia zaryzykowałem i opłaciło się.

    Wchodząc za pierwszym razem minąłem w drzwiach kucharza (Włocha!) wychodzącego na papierosa. Palił go w drzwiach i krzyczał coś po włosku do telefonu. Wbrew pozorom całkiem fajny widok, oddający południowy klimat.
    Wnętrze w jednym stylu, ładne kwiaty i kawiarki na parapetach, butelki po winach pełniące role świeczników, pudełka po pizzy z fantastycznymi rysunkami. Efekt zepsuły jednak zakurzone zakamarki i brudna podłoga.

    Pizza dobra, ciasto dość cienkie, rozmiar imponujący. Szkoda tylko, że została podana na papierowym talerzu, z drugiej strony podejrzewam, że ciężko jest znaleźć tak olbrzymią ceramikę. W pamięci zapadło mi kilka rzeczy: fantastyczna oliwa z oliwek, pysznie ciągnący się ser i niestety rozciapciane brokuły. Trudno.
    Spaghetti bolognese w porządku, makaron nieco za twardy, ale "z dwojga złego lepiej w tę stronę".
    Na wzmiankę zasługuje specjalność lokalu, czyli pizza Cono (w formie rożka). Ciekawy pomysł, warto spróbować.

    Obsługi nie oceniam, bo pani (ładna blondynka) ograniczyła się do przyjęcia zamówienia i podania talerzy. Robiła wrażenie bardzo sympatycznej, więc nie mam nic do zarzucenia.

    Największa bolączka: BRAK ALKOHOLU! Podejrzewam, że nie ze względu na widzimisię właścicieli, tylko przez absurdalne przepisy obowiązujące w Polsce, niemniej jednak trzymam mocno kciuki, za to bym przy następnej wizycie mógł napić się prawdziwie włoskiego wina.

    Ceny bardzo przystępne, stosunek jakości do ceny jak najbardziej pozytywny.

    Nie jest to najlepsza włoska restauracja w jakiej byłem, jednak ma swój urok.

    Polecam. :)

    2 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • wiliams 18 recenzji

    15.12.2011, 22:48 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Prawdziwe włoskie przysmaki :)

    O knajpce dowiedziałem się z gastronauci.pl i postanowiłem sprawdzić co tam się dzieje. Lokal nie duży, wystrój nie powala na kolana, ale jest bardzo przyjemnie i czysto. Nie będę się tu rozpisywał, więc przejdźmy do jedzonka :). Zamówiliśmy na przystawkę carpaccio. Porcja dość duże spokojnie myślę na 2 osoby, a przy tym naprawdę smaczna. Na danie główne ja zamówiłem makaronik penne z kalmarami krewetkami cukinią i pomidorkami danie było przepyszne, makaron dobrze ugotowany, a sosik dosłownie niebo w gębie. Kumpel natomiast zamówił pizzę "Calzone", która okazała się tak duża, że nie podołał zjeść, więc zabrałem do domu i nawet odgrzana smakowała wyśmienicie. W lokalu pracują Włosi :). Atmosfera świetna na koniec zostaliśmy poczęstowani kieliszeczkiem melonowego likieru, który był tak dobry jak wszystko co do tej pory jedliśmy! Polecam i na pewno nie raz tam zawitam :).
    P.S. Ceny bardzo przyzwoite :).

    Data wizyty w lokalu: 15 grudnia 2011, godz. 21:00

    4 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Wrocław

Ładowanie wyników...