Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Karczma Raz na Wozie

gdzie jesteś? województwo: łódzkie miejscowość: Zgierz
3.6
liczba opinii: 2 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Rembowskiego 1 95-100 Zgierz
tel:
typ lokalu: karczma typ kuchni: desery, polska, staropolska cena dania głównego: 20 - 40 zł

opinie gastronautów (2)

  • nika345 2 recenzje

    21.12.2012, 07:48 napisał:
    • jedzenie
      nie oceniam
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
    • jakość / ceny
      nie oceniam

    Wielkie rozczarowanie

    Zachęcona pozytywnym komentarzem, oraz informacją na stronie karczmy zamówiłam potrawę na wynos, na wigilię w pracy. Dzień wcześniej uzgodniłam wszystko telefonicznie z obsługą tej karczmy. Uzyskałam informację, że z zamówieniem nie będzie problemu. Niestety w dniu, w którym byłam umówiona na odbiór potrawy karczma była zamknięta, a telefon głuchy. Czy tak działa profesjonalna restauracja? Pozostał tylko duuży niesmak.

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Philip 25 recenzji

    29.08.2011, 21:45 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Warto!

    Lokal otwarty niedawno, jakoś przełom lipca i sierpnia 2011 r. Czyściutko, schludnie, "załoga" lokalu bardzo przejęta swoją rolą. Do tego stopnia, że można spotkać się z kuriozalnymi sytuacjami, bo umówmy się, że zawodowe kelnerki to nie są, ale jest śmiesznie, sympatycznie. Wystrój jak na gospodę przystało: wygodne siedziska, duże stoły, meble w kolorze jasnym. Ciekawym dodatkiem jest ekstra szafa grająca. Warto odżałować kilka złotych i zapuścić kilka piosenek z ogromnej bazy muzycznej. Jakość muzyki - bez zastrzeżeń. Podobnie jest z posiłkami. W karcie aż 10 zup (m.in. kapuśniak, pomidorowa, żurek na boczku wędzonym, z jajkiem, rosół z makaronem, flaki wołowe, etc.), kilkanaście drugich dań (m.in. gulasze, kotlety, sznycel, karczek), które można spożyć z kluskami śląskimi, z kluskami na parze, czy z kopytkami, że wspomnę tylko te najrzadziej spotykane w restauracjach... Jest też kilka rodzajów pierogów (świetne ruskie!), bigos myśliwski, kapusta z grochem (!). Jest z czego wybierać. Polecamy zalewajkę, podawaną z chlebem i masełkiem. Bardzo dobra, zdaje się, że ten wyrób zdobył nawet pierwszą nagrodę na jakimś krajowym "konkursie" - i w sumie słusznie. Na drugie danie świetne pierogi, całkiem udane dania mięsne. Jest też 10 czy 11 pozycji na deser, herbaty, czekolada na gorąco. Jakość tych potraw jest po prostu zadziwiająca.
    Ceny śmieszne, 20-40 zł za super jedzenie (inna rzecz, że - jak mówią miejscowi - w tym mieście wyższe ceny to "gwóźdź do trumny" dla lokalu).
    Warto wspomnieć, że lokal mieści się na uroczej uliczce w Parku Kulturowym Miasta Tkaczy, które to "miasto" jest z mozołem odtwarzane przez władze Zgierza i miejscowych zapaleńców. Uliczka i okolica szczególnie nastrojowo wygląda na zapadnięciu zmroku (stylowe latarnie, "postarzany" bruk...). Jak byśmy przenieśli się o sto lat wstecz... Byliśmy tam zwartą grupą i wszyscy byli zachwyceni. Wciąż wspominamy to miejsce i chcemy tam wrócić!

    Data wizyty w lokalu: 14 sierpnia 2011, godz. 17:00

    2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Zgierz

Ładowanie wyników...