Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja Kardamon

gdzie jesteś? województwo: lubelskie miejscowość: Lublin
4.3
liczba opinii: 54 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 3 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 9 gastronautów

ul. Krakowskie Przedmieście 41 20-076 Lublin
tel: (81) 448-02-57
typ lokalu: restauracja typ kuchni: międzynarodowa, ryby i owoce morza, regionalna, pierogi, dworska cena dania głównego: 20 - 40 zł
godziny otwarcia

Lubisz to miejsce? Powiedz właścicielowi, żeby zgłosił się do Korony Smakosza wyślij

opinie gastronautów (54)

  • mlodyrs 120 recenzji

    19.06.2014, 15:39 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Z niecierpliwością czekam na powrót do Lublina

    Przed służbowym wyjazdem do Lublina przeprowadziłem rekonesans na gastronautach i tak trafiłem do Kardamonu.

    Wystrój elegancki, ale nie przytłaczający. Pomimo, że lokal jest położony w suterenie jest jasny. Ładnie zastawione stoły zachęcają, żeby usiąść i rozpocząć ucztę.

    Obsługa bardzo sympatyczna, wita już w drzwiach lokalu i aż do wyjścia dba o gości. Kelnerki uśmiechnięte, sprawne, potrafią doradzić. Właścicielka (?) osobiście dogląda, czy wszystko w porządku. Z obserwacji wynika, że personel zna stałych gości i ich upodobania.

    Obowiązki pozwoliły mi jedynie na szybki lunch. Makaron Nero di Seppia z owocami morza (31 zł) okazał się dobrym wyborem. Makaron ugotowany w punkt, sos smaczny i we właściwej ilości, owoce morza świeże.

    Miłym akcentem na koniec posiłku był podany do rachunku kieliszeczek nalewki robionej w lokalu.

    Lokal zdecydowanie wart odwiedzenia. Nie mogę się doczekać kolejnego wyjazdu służbowego do Lublina.

    Data wizyty w lokalu: czerwiec 2014

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • jajnick 914 recenzji

    22.05.2013, 09:01 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Są konkurencyjni w organizacji bankietów

    Nadspodziewanie dobrze wypadł Kardamon w organizacji "imprezy masowej". Nie będę wymieniał poszczególnym dań, bo nie jestem pewien, jak się nazywały, jednakże od przystawki do deseru - wszystko było bardzo smaczne. Największym jednak zaskoczeniem były dla mnie ceny. Uważałem Kardamon, za jedną z najdroższych lubelskich restauracji, a tymczasem okazuje się, że przy organizacji bankietów propozycje cenowe kształtowane są bardzo rozsądnie i to przy dość wymyślnym menu.

    Data wizyty w lokalu: 21 maja 2013

    13 z 18 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Marbles17.10 47 recenzji

    22.11.2013, 23:15 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    W niedzielę niezbędna rezerwacja :)

    Nauczeni przykładem, zarezerwowaliśmy stolik na niedzielny obiad :). Halibut nadal zajmuje pierwsze miejsce, a gęsia szyja smakowała wybornie. Na przystawkę sławne pasztety Kardamonu, po których ma się wrażenie, że "niebo w gębie", to jest to :). Wino Syrah (ja niestety nie czuję szczegółów nazwy i pochodzenia :) wina) polecone przez właściciela, super pasowało do naszego obiadu. Pani kelnerka tak na wstępie trochę wydawała mi się "inna", ale kiedy podsłuchałam jej rozmowę z gośćmi przy sąsiednim stoliku, zmieniłam zdanie. Goście byli turystami, którzy interesowali się naszym miastem i tym, co się w nim dzieje. Pani kelnerka prezentowała im foldery, "trzepiąc z rękawa" informacje na temat miejsc godnych zwiedzania oraz imprez kulturalnych w naszym Lublinie. Ad rem: należy zarezerwować stolik w Kardamonie, zamówić deskę pasztetów, poprosić o dobre wino oraz wybrać danie główne z karty według uznania :).

    Data wizyty w lokalu: 10 listopada 2013

    4 z 10 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • arale 8 recenzji

    11.03.2014, 16:43 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    One of the places to go in Lublin

    Kardamon is one of those restaurants that has it all: great food, great staff, great location, great decor. It is a little bit more expensive than others in town but that it extra you pay is worth it. I always recommend it to everybody visiting Lublin for the first time and no one has ever been disappointed.

    They serve a mix of Polish and international food. If you want something traditional like żurek, you can have it here.if you prefer a rissotto, they serve that too. My favorite meal there is their steak tartar, chopped manually (and, except when they have some kind of special event, in front of you), but their pasta, pierogi, pork meat and desserts are also very good.

    Their service is fantastic, there is a group of servers talkative, polite, willing to help and to smile. They have had their menutranslate into a bunch of languages, so everybody can know what they offer.

    Decor is beautiful, elegant and cozy at the same time. The only thing whee there is room for improvement is that sometimes they use too much ambiance deodorizer (a restaurant should not smell like that).

    This is a great spot in Lublin, if it were in a bigger city you would pay twice the price for the same quality so enjoy!

    PS Make a reservation if you want to go dinner, they are often full

    2 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • dddd098 1 recenzja

    15.08.2014, 14:33 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Smacznie

    Bardzo dobry makaron z owocami morza. Bardzo smaczny chłodnik i żurek.
    Polecamy. Restauracje odkryliśmy dzięki gastronautom. Będąc przekazem, chętnie zachodzimy na obiad. Nigdy nie jesteśmy rozczarowani.

    Data wizyty w lokalu: 15 sierpnia 2014

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • radek84 2 recenzje

    04.05.2014, 00:48 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Naprawdę dobra restauracja

    Jadłem w Kardamonie kilka razy i muszę przyznać, że niemal każde danie prezentuje naprawdę wysoki poziom. Szczególnie godny polecenia jest sandacz podawany na dzikim ryżu oraz wyśmienity tatar przygotowywany na oczach klienta. Obsługa prezentuje się równie dobrze jak kuchnia. Polecam z czystym sumieniem

    Data wizyty w lokalu: maj 2014

    0 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Zabbbbbka 14 recenzji

    18.08.2013, 21:31 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Rewelacja, polecamy

    Przed wyjściem do lokalu sugerowaliśmy się opiniami na gastronauci.pl i tym razem był to trafny wybór. Od drzwi wita gościa przemiła obsługa, która w trakcie nawiązuje kontakt z gośćmi, ale w nienarzucający się sposób. Lokal urządzony gustownie, zachęca do dłuższego pobytu. Jedzenie znakomite, zwłaszcza żurek (pierwsza klasa!), rosół z przepiórek delikatny. Za namową kelnerki skusiliśmy się na specjalność zakładu tj. kaczkę - rozpływała się w ustach, była delikatna, ale może trochę zbyt słabo doprawiona. Na deser bardzo dobre tiramisu. Gdy będziemy następnym razem w Lublinie z pewnością odwiedzimy tę restaurację.

    1 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • artchi1 20 recenzji

    08.12.2013, 12:23 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Świetny lokal

    Będąc w interesach w Lublinie, zawsze odwiedzam tę restaurację.
    Jadam tam często i zawsze mi smakuje, lecz pokuszę się na podanie kilku potraw do lektury obowiązkowej.
    Na początek oczywiści pasztet ich wyrobu :). Po prostu miodzio. Polecić mogę również tatara z przepiórczymi jajkami.
    Z zup polecam żur z prawdziwkami.
    Polecam również kaczkę, a znajomy zakochał się w risotto z owocami morza.
    Bardzo dobry również łosoś oraz krewetki (ulubione danie mojej żony)
    Po prostu jest pysznie :).
    Kilka słów o obsłudze.
    Naprawdę pierwsza klasa, bardzo grzeczni, uczynni, profesjonalni. Na początku z pewną rezerwą podchodziłem do pewnej takiej bezpośredniości, lecz pod koniec kolacji uważałem, że jest to naprawdę duży plus. Nie wspomnę o kolejnych wizytach. Klient witany jest zawsze z uśmiechem i już w drzwiach restauracji. Widać ogromne zaangażowanie szefostwa - tak powinna być prowadzona każda restauracja.

    Data wizyty w lokalu: 25 października 2013

    3 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Oriana86 55 recenzji

    20.02.2013, 19:36 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Świetne miejsce!

    Z przyjemnością dołączam do grona zadowolonych klientów. Razem z drugą połówką i dwójką znajomych odwiedziliśmy Kardamon. Z mojej inicjatywy, gdyż pracowaliśmy niedaleko, a wcześniej zapoznałam się z pozytywnymi opiniami na gastronautach.
    Powitała nas miła pani kelnerka, zaprowadziła do stolika i podała karty. Jako, źe byliśmy przejazdem i nie pochodzimy z Lublina opowiedziała nam sporo ciekawych historycznych faktów i zaopatrzyła w mapkę po okolicznych atrakcjach. Świetne podejście!
    Nasi znajomi zamówili żurek i gęsią szyję nadziewaną, chłopak również skusił się na gęsią szyję natomiast ja wybrałam schab nadziewany leśnymi grzybami. Czekadełko w postaci świeżego chlebka z czosnkowym masełkiem umiliło czas oczekiwania na główne dania.
    Schab pyszny! Pieczony, nie smażony, delikatny i miękki. Grzybków trochę mało ;) Kopytka home made pyszne, z odrobiną aromatycznego sosu, calość dopełniała mieszanka sałat - NIE z gotowej mieszanki, za to wielki plus. Gęsia szyja nadziewana cielęciną i wątróbką bardzo dobra, podana z kaszą jęczmienna polaną chrupiącymi skwarkami.
    Porcje nieduże, ale zupełnie wystarczające. Widać, że restauracja stawia na jakość nie ilość. Znajomi również zadowoleni.
    Na deser skusiłam się na tiramisu na pół z chłopakiem. Przepyszna, ogromna porcja podana w pucharku. Jedne z lepszych jakie jadłam.
    Trochę dziwnie, że obsługiwało nas dwóch kelnerów na zmianę, nie licząc pani, która nas powitała, może tak tam jest, mnie nie przeszkadzało ;)
    Wnętrza restauracji eleganckie, ciepłe i kameralne. Ze smakiem urządzone. Ładne owocowe akcenty na stole.

    Data wizyty w lokalu: 20 lutego 2013

    3 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • gonie_jajnika 19 recenzji

    08.03.2014, 01:59 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Z ryżem lepsze...

    Owoce morza, z czarnym makaronem "Nero di Seppia" albo z risotto z czarnego ryżu są dobre. Z ryżem lepsze, może to subiektywne odczucie, bo z makaronem była sama głowa krewetki bez reszty krewetki (tył krewetki był w risotto), ale w opinii obu jedzących wygrywa ryż.

    Czekadełko ciekawe, świeża bułeczka z masełkiem ziołowym.

    Bardzo dobre wrażenie robiła kaczka zamówiona przez mężczyznę z naszego grona, dokładnie całe pół kaczki w dobrej cenie.

    Wystrój oficjalny, reprezentacyjny, godny polecenia. Obsługa profesjonalna, choć momentami nadgorliwa.

    Data wizyty w lokalu: 05 marca 2014

    5 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Lublin

Ładowanie wyników...