Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

KraszKebab

gdzie jesteś? województwo: wielkopolskie miejscowość: Poznań , dzielnica: Jeżyce
3.7
liczba opinii: 18 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 2 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 6 gastronautów

ul. Kraszewskiego 9b 60-501 Poznań menu
tel: 696-233-359
typ lokalu: bistro typ kuchni: turecka, ormiańska, kebab cena dania głównego: poniżej 20 zł
godziny otwarcia

opinie gastronautów (18)

  • pillage 53 recenzje

    17.11.2014, 15:04 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Drożej niż w Berlinie a kolejki jak przed Świętami

    Kilka słów po odwiedzinach w wyremontowanym lokalu, a więc pozostał pyszny smak i przemiła obsługa, niestety dopłata 3 zł do karkówki to lekka przesada, wywindowało to ceny powyżej tych z Berlina, co jest przesadą. Jednak najgorsza jest ślamazarna obsługa, i to się nie zmieniło, 40-50 min oczekiwania to norma, i to pomimo 4 osób za ladą, wcześniej były dwie i podobne kolejki. W najlepszym i najbardziej obleganym kebabie w Berlinie na Tempelhofer Damm nie czeka się dłużej niż kilka minut, i to w godzinach wieczornych, w ciągu dnia obsługa jest od ręki. Jakoś można. I nie przekonuje mnie to iż obsługa zamieni z każdym kilka słów. Po prostu zawsze czegoś brakuje, mięso jest docinane pod zamówienia, nie lepiej oddelegować kogoś tylko do jego ścinania skoro w lokalu czeka kilkadziesiąt osób? Kolejny minus to brak wentylacji, co przekłada się na konieczność prania odzieży po wizycie. Szkoda, że wraz z remontem nie usprawniono tak podstawowych rzeczy. Aha, szkoda że tortille są gotowe, a nie wypiekane na miejscu.

    Data wizyty w lokalu: listopad 2014

    3 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • ZjedzOne 5 recenzji

    04.11.2014, 20:23 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Wreszcie po remoncie

    Lokal ostatnio DŁUGO remontowany, został ponownie otwarty 03.11. Wnętrze zdecydowanie na plus, przede wszystkim powiększenie przestrzeni dało możliwość ustawienia większej ilości stolików. Otwarcie przestrzeni użytkowej na podwórko było strzałem w 10. Obsługują te same sympatyczne osoby P.U.W. :), jedzenie pozostało na tym samym BARDZO wysokim poziomie. nowości: karkówka, jagnięcina opiekana skrojona w płateczki wraz z różnorodnością dodatków (kapusta biała, modra, cebulka prażona, surowa, jalapeno, pomidorki, feta, rukola, mięta, bazylia), sosów (POLECAM z wędzonych papryczek) daje możliwość nasycenia. Postawiłem na LAWASZa - OJ jak POJADŁEM!!!! Ceny atrakcyjne idą w parze z jakością.

    Data wizyty w lokalu: 04 listopada 2014

    5 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • pechowawlkp 57 recenzji

    13.01.2014, 12:32 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Triumf dwóch braci

    KraszKebab podbija serca i podniebienia już od dawna. W opinii osób, które miały okazję tam jeść najlepszy lub jeden z najlepszych kebabów w Poznaniu.
    Pod tymi opiniami również chętnie się podpiszę. Dla mnie kebab to kebab i w Polsce raczej mnie nie zaskoczy smakiem jednak ważne, by podchodzić do niego z szacunkiem.
    Ten szacunek dla kebabu, a tym samym dla swoich klientów z pewnością ma dwóch braci Grudzińskich (tak, tak, synowie aktora Michała Grudzińskiego).
    Pyszne jedzenie, świeże sosy ziołowy, koperkowy, czosnkowy, pikantny, słodko-kwaśny i rewelacyjne dodatki, świeże chrupiące sałaty, kapusty, jalapeno, różnego rodzaju ogórki, pomidory, świeża i prażona cebulka, feta, mięta i zioła, różne rodzaje pieczywa i ciast, chipotle, raj dla preferujących ostre smaki kebabożerców.
    Wszystko to można dowolnie łączyć we własną kompozycję.
    Szkoda tylko, że lokal jest zamknięty w niedziele.
    Serdecznie polecam!

    8 z 8 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Teresa2011 11 recenzji

    18.01.2014, 14:10 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Ko-nie-cznie!

    Ludzie! Jeśli nie byliście jeszcze w KraszKebabie, to nie wiecie, co tracicie!

    Ten mikroskopijny zakątek w samym sercu Jeżyc potwierdza zasadę, że lokal prowadzony z sercem zyska szybko popularność i zawsze będzie mógł liczyć na stałych bywalców.

    Tortille są w dwóch wersjach smakowych, mięso jest świeżo ścinane z rożna, dodatki są tak świeże, że aż trzeszczą w zębach. Najbardziej wytrwałym polecam sos spod lady (czerwony, wyjątkowo ostry). Jest do wyboru feta, jalapeno, kruchutka sałata, cebulka prażona... Ach!

    Jedyny problem to rozmiar lokalu (mieści się w nim w zasadzie tylko lada i miejsce do przygotowywania potraw) - zanim dojdę do domu, moja tortilla jest już lekko zimnawa, a w zasadzie nie da rady zjeść zamówionego jedzenia na miejscu.

    KraszKebabie! Wynajmuj większy lokal! Będę u Was codziennie!

    Data wizyty w lokalu: 13 stycznia 2014

    6 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • pillage 53 recenzje

    07.06.2013, 20:19 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Smaczny kącik dla wyżeraczy

    Kiedy wieczorem zaburczy w brzuchu, Kraszkebab to najlepsza opcja na szybką przekąskę. Żywą wizytówką jest właściciel, który zarazem stoi za ladą, mistrz luzu i optymizmu. Cieszy fakt, że na jesieni ruszy wersja poszerzona lokalu oraz będzie jagnięcina!

    Można by narzekać, że bułka do kebabu niedobra jak w całej Polsce - dlatego polecam tortille, że mięso nie jest na świeżo skrawane, ale i tak jest pyszne, świeże domowe sosy, chrupiące sałaty, lista dodatków jest długa od papryczek po fetę (szkoda, że z mleka krowiego), widać, że właściciel ma ochotę się rozwijać i My mu w tym czasie kibicujemy, porcje konkretne.

    7 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Zoso 2 recenzje

    04.05.2014, 16:56 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Genialny kebab

    Jak dla mnie jest to najlepszy kebab w Poznaniu. Zazwyczaj zamawiam tortille dużą - idealna porcja dla głodnej osoby, czasem nie daję rady tego wszamać. Zawsze świeże mięso (dużo mięsa w każdym kęsie) świeże warzywa (tak warzywa, a nie jakaś kapucha), ser feta, papryczki cudo ;]. Ciasto to temat na kolejny post do wyboru mamy pomidorowo-chili, bazyliowe oraz zwykłe, wszystkie są genialne. Sosy, które sami robią idealnie komponują się z mięsem (ostry na papryczkach wędzonych to mały zabójca;).
    Obsługa lokalu sprawia, że chcesz tam wracać, uśmiechnięci u przyjaźni zawsze pomagają niezdecydowanym i najważniejsze nie ma fochów jak to bywa w innych kebabowniach w centrum.

    Data wizyty w lokalu: 29 kwietnia 2014

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • ZjedzOne 5 recenzji

    17.04.2014, 14:51 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Smacznie i świeżo

    W tym lokalu podają wyśmienite kebaby, moim zdaniem najlepsze w Poznaniu.
    Wszystkie składniki świeże i pachnące. Menu nie jest zbyt rozbudowane i dlatego
    wszystko bardzo dobre, cena idzie w parze z jakością. Lokal dosyć mały jak na ilość osób go odwiedzających. Warzywa smaczne, świeże do wyboru pomidorki, ogórki, cebulka świeża i prażona, ser feta, sałata, kapusta czerwona, papryczki jalapeno. Sosy robione z naturalnych składników na bazie oryginalnego tureckiego jogurtu biją na głowę inne, które było mi dane smakować w naszym mieście. W szczególności polecam ziołowy i pikantny z wędzonych papryczek. Oczywiście szeroki wachlarz pieczywa od bułki do kebabu przez tortille smakowe (bazyliowa, pomidorowa-chilli) do naprawdę smacznych tj. pita arabska, która przed podaniem jest grillowana, pita grecka...
    :) Daniami z tego lokalu zawsze zajadam się ze smakiem!!

    Data wizyty w lokalu: 17 kwietnia 2014, godz. 12:45

    5 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • jedzeniemojapasja 2 recenzje

    07.05.2014, 12:18 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Znakomity

    Nie jestem zwolennikiem kebabów, i średnio za nimi przepadam, ale kiedy spróbowałam Krasza nie mogę się mu oprzeć!
    Mięsko jest bardzo dobre, świeże warzywa, sosy widać, że sami robią.
    Duże urozmaicenie w pieczywie, w którym ma być podany kebab.

    Odejmuję gwiazdkę za obsługę, z racji nowej pracownicy, która całkowicie inaczej podaje tortille lub cokolwiek niż reszta, daje mniej sosów i ogólnie wszystkiego mniej... oraz zawija te tortille tak, że nie wiadomo z której strony rozwinąć.

    Czekam na rozbudowę lokalu bo jest malutki, ale też ma to swój urok.

    Mały minus:
    - szkoda, że nie jest otwarty w niedziele.

    Bardzo polecam!

    Data wizyty w lokalu: 07 maja 2014

    2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • pola01 6 recenzji

    12.04.2013, 13:49 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Najlepszy kebab w poznaniu

    W moim życiu odwiedziłam już wiele kebabowni, ale ta podbiła moje serce. Wraz z moją rodziną jesteśmy fanami tej knajpki. Jedzenie przepyszne. Szczególnie polecam Lawasz, którego nigdzie indziej nie znajdzie się w Poznaniu (cena 20 zł, ale porcja ogromna - spokojnie można wziąć jeden na dwóch średnio głodnych ludzi). Pyszna jest również pita arabska - chrupiący pieróg wypełniony warzywami i mięsem. Ostatnio pojawił się w menu mój ulubiony deser, czyli baklawa. Dla mnie idealne zakończenie kebabowego posiłku.
    Kebab z Kraszkebaba wyróżnia możliwość własnego komponowania dodatków. Ile byśmy sosów i dodatków nie wybrali, wszystko jest w podstawowej cenie. Do wyboru jest kilka sosów robionych na bazie jogurtu: ziołowy, koperkowy, czosnkowy, pikantny, słodko-kwaśny. Wszystkie robione przez zawodowego kucharza, a nie z wiaderka z Macro. Do tego dodatki: jalapenio, sałata, pomidor ze świeżym ogórkiem, czerwona kapusta, świeża cebula, prażona cebulka, feta, mięta, chipotle i wiele innych ostrych sosików. Każdy sam może sobie skomponować swoje "niebo w gębie" w zależności od tego co lubi.
    Oprócz pysznego jedzenia w Kraszkebabie jest bardzo miła obsługa, z którą zawsze można miło porozmawiać o wszystkim. To prawdziwi pasjonaci kebabu.
    Do szczęścia brakuje mi tylko wiecej miejsca na postawienie np. dwóch - trzech stoliczków do jedzenia na miejscu. Na obecnych stołkach barowych jest trochę niewygodnie, szczególnie jak jest się w kilka osób.

    Data wizyty w lokalu: 11 kwietnia 2013

    10 z 10 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • kpreiss6 103 recenzje

    27.04.2012, 15:08 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Dobry kebab na Jeżycach

    Jak w tytule, zwłaszcza turecki jest bardzo smaczny. Sporo różnych surówek, wiele sosów do wyboru, porcje naprawdę solidne za niewygórowaną cenę. Ruch mają niesamowity, wiekszość osób bierze na wynos jako że lokalik jest skromnych rozmiarów, obsługa miła i uśmiechnięta, nie mam nic do zarzucenia. Stołują się tam zarówno studenci, jak i lokalni biznesmeni, budowlańcy itp. itd., wszyscy najwidoczniej zdążyli poznać się na daniach serwowanych w tym miejscu. I prawidłowo, ponieważ KraszKebab ewidentnie wybija się z całej masy podobnych do siebie i bardzo przeciętnych kebabowni. Ładna fototapeta przedstawiająca ulice Kraszewskiego na ścianie :).

    Data wizyty w lokalu: 13 kwietnia 2012, godz. 14:00

    5 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Poznań

Ładowanie wyników...