Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja Gęsie Sprawki

gdzie jesteś? województwo: lubelskie miejscowość: Chełm
3.0
liczba opinii: 6 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Lubelska 27 22-100 Chełm (dawniej pod nazwą Gęsia Szyja)
tel: (82) 565-23-21
typ lokalu: restauracja typ kuchni: polska, staropolska cena dania głównego: 20 - 40 zł
godziny otwarcia

opinie gastronautów (6)

  • konasz 5 recenzji

    11.08.2013, 22:28 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Dla wystroju warto tam pójść

    Przez remont kamienicy ciężko znaleźć wejście do restauracji. Wystrój robi ogromne wrażenie. Menu obfite i każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Posiłek smaczny, ale nie powalił zwłaszcza, że wszystkie potrawy które zamówiliśmy (placki po węgiersku, gęsie wątróbki i pierś drobiowa panierowana/z rożna) ozdobione były sproszkowaną ostrą papryką i wszystko było bardzo pikantne, nawet danie dla dziecka (porażka, wycieraliśmy talerz i pierś serwetkami). Oprócz tego: zamówiliśmy pierś panierowaną, dostaliśmy grillowaną, ryż był tak przesolony, że nie dało się go zjeść. Ceny nie należą do niskich.

    Data wizyty w lokalu: 10 sierpnia 2013, godz. 16:00

    2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • PinotGriggio 405 recenzji

    13.05.2012, 19:55 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Mieszane uczucia

    Ciekawy jest wystrój lokalu i jego usytuowanie w zabytkowej piwnicy. Kelner trochę bezceremonialny, ale czekać na siebie nie każe, a zaindagowany, to nawet odpowie rzeczowo na pytanie. Ogromnie rozbudowane i wycudaczone menu wzbudza trwogę i obawy o świeżość dań. Chociaż - nie powiem - zamówiłem jedno z tych wymyślnych (dziki królik w sosie śmietanowo-karmelowym) i nic mi nie zaszkodziło. Żadnych nieświeżości nie wyczułem. Barszczyk trochę "cienki w uszach" - wodnisty. Natomiast kołduny wykonane wzorowo, były bardzo smaczne (farsz 100% mięsny, mocno zbity, z wyraźną nutą czosnkową). Jedne z najsmaczniejszych jakie jadłem. Warzywa w surówkach grubo pokrojone tuż przed podaniem. Porcje duże. Prezentacja dań średnia (surówki wraz ziemniakami i mięsem podawane są na jednym dużym talerzu). Ceny jak na Chełm - wysokie.

    Data wizyty w lokalu: 13 maja 2012

    3 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • katikati 2 recenzje

    17.09.2013, 19:22 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Mocno średnie miejsce

    Ilość dań w menu (za dużo) podpowiada co będzie dalej.
    Jedzenie poprawne jeśli jest się głodnym, ale przecież nie o to chodzi.
    Łosoś za suchy, zupy - nie zapamiętałam smaku.
    Miejsce pod względem wyglądu chaotyczne za dużo wszystkiego, bez polotu, mało eleganckie.
    Obsługa - szybka, ale bez polotu, profesjonalnie potrafi odpowiedzieć na pytania a propos dań.


    Reasumując - jedzenie nieco lepsze od tego, jakie serwuje się w przydrożnych "restauracjach".

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Majkel23 2 recenzje

    15.10.2013, 10:28 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Całkiem, całkiem

    Jedzenie smaczne, chociaż ceny jak na rynek chełmski dość wygórowane, obsługa przyjemna, podane w miarę szybko, ogólnie polecam, ja jadłem indyka w żurawinie.

    0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • asiac 1 recenzja

    27.08.2013, 13:29 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Swojsko i klimatycznie

    Byłam wczoraj na obiedzie. Przepyszna borowikowa z grzankami. Filet z kurczaka ze szpinakiem i fetą soczysty, idealnie doprawiony. Może w ocenie dań ze szpinakiem nie do końca będę obiektywna, bo uwielbiam szpinak. Do tego warzywa gotowane na parze i opiekane ziemniaczki. Można było się solidnie najeść. Przyjemna obsługa a jedzenie gorące (nie znoszę letniego jedzenia). Wystrój zdeterminowany miejscem - piwnicami pod zabytkowymi kamienicami, autentyczny i przyjazny. Z wejściem do lokalu faktycznie jest problem z powodu remontu budynku.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • malwa44 28 recenzji

    02.07.2011, 14:34 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Duże porcje

    Restauracja w kamienicy z 1889 roku do której oprócz tradycyjnego wejścia, można wejść także z podziemi kredowych przez tzw gęsią szyję. Już samo to spowodowało, że zaciekawieni zdecydowaliśmy się wpaść tam na obiad. Restauracja współfinansowana ze środków europejskiego funduszu rozwoju regionalnego (małe naklejki na każdym krześle!).
    W karcie menu baaardzo dużo potraw (aż za dużo). W zależności od zasobności portfela można zjeść tam albo kaczkę z pieczonymi jabłkami (około 40 zł z dodatkami), albo 30 cm pizzę za 20 złotych. Oboje z mężem zdecydowaliśmy się na kurczaka z serem feta z pieczarkami z czosnkiem i bukietem surówek. Porcje duże, w miarę smaczne i świeże warzywa (jedynie pieczarki były nieciekawe, bez smaku). Łącznie za dwa syte i spore dania z dodatkami i kuflem piwa zapłaciliśmy 60 zł. Jeśli ponownie będziemy w Chełmie, na pewno wpadniemy.

    Data wizyty w lokalu: 30 czerwca 2011, godz. 17:00

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Chełm

Ładowanie wyników...