Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja Da Aldo

gdzie jesteś? województwo: mazowieckie miejscowość: Warszawa , dzielnica: Żoliborz
3.1
liczba opinii: 62 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 3 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 6 gastronautów

ul. Mickiewicza 23 01-514 Warszawa (wejście od pl. Inwalidów) Zarezerwuj stolik on-line
tel: (22) 869-09-37
typ lokalu: pizzeria, restauracja typ kuchni: włoska, przekąski cena dania głównego: 20 - 40 zł
godziny otwarcia

opinie gastronautów (62)

  • sawanna 11 recenzji

    23.09.2014, 11:24 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Na krzywej bardzo opadającej

    Odczekałam z wpisem dwa dni po niedzielnej wizycie w Da Aldo, by nie pisać w emocjach. Złość mi przeszła, ale wrażenia pozostały. Słabo, bardzo słabo, krzywa zdecydowanie opadająca. Znam ten lokal od lat. Bywałam tam wielokrotnie. Na początku przed laty z wielkim zadowoleniem, bo bardzo lubimy pizze i generalnie włoską kuchnię. Przemiły Włoch (chyba właściciel) zagadywał gości, wprowadzał sympatyczną rodzinną atmosferę, proponował wina, żartował. Jedzenie było bardzo dobre i świeże. Potem zrobiło się bardziej „elegancko” i „z zadęciem”, ale też do zaakceptowania, smacznie, większy wybór win. Pan Włoch zniknął, pojawił się sommelier. Restauracja ma dla nas duży plus, nie ma schodów, można spokojnie przyjechać z osobą na wózku inwalidzkim. Z czasem niestety zaobserwowaliśmy zmiany na gorsze. Przedostatnia nasza wizyta w Da Aldo na początku tego roku była już nieudana (przypadkowy niekompetentny kelner, niezbyt smaczne dania), ale pomyślałam, że to błąd przy pracy, że każdy ma prawo do słabszego dnia i trzeba dać im czas. Na ostatnią niedzielę zarezerwowaliśmy obiadowy stolik na 11 osób. Przy napojach czekaliśmy 1,5 godz. (słownie: półtorej godziny) na cokolwiek do jedzenia. Nie dostaliśmy żadnego czekadełka. W restauracji nie było specjalnego tłoku (połowa stolików zajęta). Zamówiliśmy przystawki, zupy, pizze, drugie dania, sałatki. Nic nie było gotowe do możliwie szybkiego podania. Słowo daję, był moment, że chcieliśmy wstać i wyjść. Kelnerzy biegali chaotycznie i nie umieli podać żadnej konkretnej informacji. Wreszcie, gdy podali dania okazało się, że jedna pizza była zimna (wystygła czekając?), że rosół dla dziecka to była chyba czysta woda polana grubą warstwą tłuszczu (chyba oleju) kompletnie bez smaku (kelner tłumaczył, że zup dla dzieci się nie doprawia w żaden sposób). Jedliśmy taki rosół już tam poprzednio kilka razy i to było zupełnie coś innego. Sałatki: szczególnie z kozim serem i z kurczakiem były w porządku, chociaż mam wrażenie, że porcje dressingu się zmniejszyły. Pasty były raczej bez zarzutu, zgodnie z oczekiwaniami, porcje są niezbyt duże (co w zasadzie nie przeszkadza), ale niestety podane na wielkich zimnych talerzach co sprawiało, że stygły błyskawicznie.
    Bardzo dobre było wino i kawa. Spytaliśmy o desery i dostaliśmy odpowiedź pana kelnera, że na suflet to trzeba będzie trochę poczekać co sprawiło, że postanowiliśmy zrezygnować. Może mieliśmy wyjątkowego pecha, ale zgodnie stwierdziliśmy, że to była już nasza ostatnia wizyta w Da Aldo i szczerze jest mi przykro z tego powodu, ale stosunek ceny do jakości jest dla nas nie do zaakceptowania.

    Data wizyty w lokalu: 21 września 2014

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • iceberg9 46 recenzji

    23.03.2014, 17:30 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Polecam. Mniam mniam. Polecam czytanie recenzji i odwiedzanie takich restauracji

    W niedzielę rano nabrałem strasznej ochoty na dobrą pizzę. Dawno nie byliśmy na dobrej pizzy. Szybki look do netu i trafiliśmy na stworzony przez kogoś ranking warszawskich pizzerii. Wzrok pada na Da Aldo, bo tam autor podkreśla są świeże i smaczne owoce morza. Sprawdzam co mówią o Da Aldo Gastronauci. Ups ostatnie recenzje nie najlepsze… szczególnie, że od tych dużo oceniających. Chwila zastanowienia i ruszamy. Miło powitani przez obsługę siadamy w ciekawie zaaranżowanym wnętrzu. Zamawiamy krem z pomidorów, krewetki na soczewicy, carpaccio wołowe. Krem z pomidorów wyśmienity. Jeden z najlepszych (może nawet ten najlepszy) jaki jadłem. Super krewetki wręcz idealne. carpaccio też niczego sobie. No OK super, ale jak z tą pizzą po która się wybraliśmy. Bierzemy dwie: Quattro Stagioni i Salamino piccante. Obie wyborne. REWELACJA - o lepsze ciasto trudno nawet w Italii. Za całość 5+. Na pewno wrócimy tym razem na pastę i ryby. Na pizzę ma ochotę nie więcej niż 2x do roku :).

    Data wizyty w lokalu: 23 marca 2014, godz. 14:00

    4 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • krzysztofburzynski 232 recenzje

    13.10.2013, 23:07 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Polskie wlochy

    niestety nie.

    kolejna wloska knajpa ktora z Wlochami ma niewiele wspolnego. karta banał . carpaccio , caprese etc...

    wykonanie poprawne , niestety bez zachwytu ...

    jest zylion knajp w Warszawie gdzie mozna lepiej wydać 150 zł...

    4 z 16 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • aagorska 256 recenzji

    21.09.2013, 18:57 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Dobra kawa, niezłe mule, szczegóły obniżają ocenę

    Dość przyjemny wystrój, obsługa OK.

    Zamówione na lunch mule w białym winie były bardzo smaczne - zgodnie z prośbą dodano więcej czosnku i ostrej papryki. Jednak wielkość porcji trochę mnie zawiodła. Była zdecydowanie przystawkowa, a nie obiadowa (cena porcji to 40 zł). Mule zostały podane w zimnym talerzu, co oznaczało, że nawet tak niewielka porcja w połowie spożycia była już chłodna.

    Kawa podana na koniec posiłku bardzo smaczna.

    Lokal po pierwszej wizycie nie przekonuje mnie zbyt mocno, że należy tam wrócić.

    Data wizyty w lokalu: 20 września 2013

    2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • PYCH 90 recenzji

    01.11.2013, 23:10 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Za własne pieniądze nic tam nie zjem

    Przypadkiem zostałem zaproszony. Zupa krem z grzybów całkiem dobra, natomiast w trakcie konsumpcji dania głównego z ciekawości sprawdziłem na telefonie opinie z gastronautów na temat Da Aldo i niestety z większością z nich się zgadzam. Gicz cielęca była naprawdę słaba, salsa, którą była pokryta, kompletnie do niej nie pasowała, grillowane warzywa widziały grilla raczej z dużej odległości, większość papryki była kompletnie nietknięta obróbką termiczną.

    Kelner polecił przeciętne wino, nie chcę oceniać, czy lokal jest daleko od Włoch, ale z pewnością jest bardzo daleko od dobrego smaku.

    Data wizyty w lokalu: 22 października 2013, godz. 19:00

    3 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • monisia721 22 recenzje

    05.03.2014, 16:51 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Bardzo polecam

    Byłam kilka razy, wracam i będę wracać.
    Obsługa to skarb tej restauracji. Panie słuchają i doradzają. Obsługa jest otwarta na zmiany, pro-aktywni i dostosowują się do klienta. Sommelier dobiera i świetnie doradza, ma naprawdę dużą wiedzę i potrafi w ciekawy sposób o winie opowiadać. Powyższe dwa elementy to wyjątkowość tej restauracji.
    Na początek przepyszny chlebek, którego można zjeść pół bochenka z oliwą :) mniam! Jadłam Lasagne - duża i bardzo sycąca porcja - dla głodnych. Porcje past są optymalne a wręcz idealne. Naprawdę bardzo polecam - warte swojej ceny!

    Data wizyty w lokalu: 31 stycznia 2014, godz. 18:00

    4 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Katarzyna_B-K 2 recenzje

    01.08.2014, 13:52 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Negatywne zaskoczenie

    Zaskoczyła nas - negatywnie - ostatnia wizyta w Da Aldo na warszawskim Żoliborzu.
    Tym razem zamówiliśmy pizzę z grzybami, karczochami, szynką i salami.
    Po pierwszym kęsie kawałka z grzybami zsunęłam je z mojego ciasta, bo były niesmaczne. Jakaś szczególna odmiana grzybów? Zauważyłam, że mąż zjadł swój kawałek. Po czym też stwierdził, że nie jest pewien, czy tak powinny smakować grzyby.
    Nie chcieliśmy robić afery.
    Napisałam o swoich przykrych doświadczeniach do menadżera restauracji. Niestety, wpadły w studnię, bo od tygodnia żadnej odpowiedzi. Być może to na tyle częste sytuacje, że już trudno ekipie restauracji zwracać na nie uwagę.
    Szkoda, bo do tej pory byliśmy zadowoleni. Teraz prędko nie przyjdziemy.

    Data wizyty w lokalu: sierpień 2014

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • sous_vide 4 recenzje

    27.05.2014, 19:22 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Piękna przestrzeń z przeciętnym jedzeniem

    Veni, vidi....
    Bardzo ładny lokal z sommelierem, miłą obsługą. Do restauracji przychodzimy jednak po kulinarne mistrzostwo, które pozostanie w naszej pamięci. Miałam okazję spróbować zarówno pizzy, sałatki z kozim serem, cytrynowego risotto. Zamówiliśmy także gnocchi z krewetkami oraz zupę ribollita toscana.
    Najlepsza była sałatka.
    Cała reszta była przeciętna, płaska w smaku - można to zjeść, ale nie ma po co wracać.
    Kucharz powinien się jeszcze sporo nauczyć.

    Data wizyty w lokalu: 27 maja 2014

    1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • GodnieGlodni 3 recenzje

    20.06.2014, 16:19 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Włoska kuchnia na niedzielne popołudnie

    Po gorącym czerwcowym dniu, upalne niedzielne popołudnie. Wybraliśmy Da Aldo. Restauracja znajduje się przy Pl. Inwalidów, cicha uliczka, zielone miejsce. Obsługa miło wita nas przy wejściu. Możliwość wyboru stolika na świeżym powietrzu, sprawiła, iż większość klientów zajęła właśnie te miejsca. We wnętrzu lokalu dość duszno, natomiast na zewnątrz panowała plaga komarów. Otrzymujemy karty menu, składamy zamówienie i już po chwili otrzymujemy koszyk z pieczywem (z przepyszną chrupiącą skórką). Podana zostaje również wybrana kawa American (smaczna, niewielka filiżanka). Sommelier proponuje mi białe wytrawne wino - ma bardzo wyrazisty zapach i jest delikatne w smaku. Na zamówienie nie musimy długo czekać, nasz wybór to pizza Parma (mozzarella, pomidor, rukola, szynka parmeńska, parmezan). Cienkie ciasto, które ciężko było potraktować sztućcami w zgrabny sposób. Na pochwałę zasługują cieniutkie plastry szynki parmeńskiej. Sos, o który poprosiliśmy do pizzy okazał się przecierem pomidorowym z ziołami - nie wart kilkuzłotowej ceny. Całość sycąca i smaczna. Podwieczorek na włoskiej werandzie, przy dźwiękach smooth jazz.

    Data wizyty w lokalu: 08 czerwca 2014

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • gergopl 8 recenzji

    19.01.2014, 20:53 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Przerost formy nad treścią

    Wystrój prosty, przytulne wnętrze, chce się tam wejść.
    Obsługa - bardzo profesjonalna, dyskretna, nie narzucająca się, uprzejma.
    Jedzenie - słabe. Na początek kilka kromek pieczywa z oliwą i balsamico, które byłoby może dobre, gdyby nie było zeschnięte.
    Przystawka - bakłażan z pomidorami i mozzarellą, kompletna pomyłka. Danie na ciepło i spodziewałbym się, że bakłażan będzie rozpływał się w ustach - nic z tych rzeczy. Twardy, z nieprzyjemnie "wyciskającą się" z niego wodą podczas gryzienia, a raczej żucia, pomidory chyba najtańsze, całość jak z tektury, pozbawiona smaku.
    Danie główne - ravioli z owocami morza, dość smaczne, niestety porcja mikroskopijna. Całość mogła uratować szarlotka, szkoda że z zewnątrz ciepła, w środku o temperaturze lodówki.

    Data wizyty w lokalu: 19 stycznia 2014, godz. 19:00

    2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Warszawa

Ładowanie wyników...