Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja Pod Szablą

gdzie jesteś? województwo: małopolskie miejscowość: Kraków , dzielnice: Krowodrza, Stare Miasto
3.9
liczba opinii: 4 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

ul. Kamienna 19 30-004 Kraków (okolice Dworca Głównego)
tel:
typ lokalu: restauracja typ kuchni: polska, staropolska cena dania głównego: poniżej 20 zł
godziny otwarcia

opinie gastronautów (4)

  • Anikp 3 recenzje

    14.05.2014, 15:40 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Świetna na przyjęcia, kuchnia polska

    Urządzałam tam małe przyjęcie weselne dla najbliższej rodziny - około 25 osób i na taką ilość osób salka jest w sam raz jeśli planowane są tańce. Bliskość od Urzędu Stanu cywilnego to 6 min na piechotę!!!

    Kelner pierwsza klasa - zrobił na nas olbrzymie wrażenie kulturą obsługi. I co ciekawe inni goście też zwrócili na niego uwagę, że wykazał się prawdziwą klasą (10/10).

    Salka na poziomie wejścia od ulicy i stoliki pod parasolem były idealne dla palaczy i tych, co chcieli odpocząć po tańcach ;). Rzeczywiście bardziej biesiadnie niż jak w restauracji jak napisał to autor pierwszej recenzji.

    Z właścicielem bez problemu można fajnie się dogadać. Zawsze szedł nam na rękę i wszystko ułatwiał, doradzał i podpowiadał. Ma spore doświadczenie w cateringu.

    Jedzenie b. dobre - goście chwalili:
    Rybka czyli śledzie w cebulce - łagodne, miękkie i smaczne (8/10),
    Galaretka mięsna z cebulką, cytryną i ogórkami - delikatna (8/10),
    Udziec cielęcy- soczysty, miękki, smakował wszystkim gościom i wyglądał wyśmienicie (9/10),
    Zupa grzybowa-krem z grzankami - delikatna, konkretna (7/10),
    Kotlet schabowy - jak domowy, miękki i smaczny (8/10),
    Pieczeń wołowa - miękka ze smacznym sosem (8/10),
    Buraczki do obiadu (pieczeni) to mistrzostwo (10/10),
    Wędliny i pasztety zimnej płyty z prawdziwego zdarzenia (9/10),
    Gulaszowa dobra, konkretna, ale wolę inny rodzaj przypraw do gulaszowej (6/10),
    Sałatka grecka - krucha sałata, dobry ser, sporo oliwek, pomidory, ciekawe przyprawy (8/10)

    Restaurację sprawdziliśmy wcześniej przed przyjęciem zamawiając gulasz, który był konkretny, domowy, smaczny (8/10) i żurek - domowy, konkretny i delikatny (7/10) oraz devolay z frytkami (8/10). Wszystkie potrawy jak na mój gust są lekko przyprawione, dla mnie ciut za mało soli.

    Data wizyty w lokalu: 10 maja 2014

    1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • qfelek 3 recenzje

    02.01.2013, 16:15 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Typowy szybki obiad koło biurowca

    Zamówienie:
    - żurek,
    - schab pieczony w sosie.
    Cena:
    15,-
    Recenzja:
    Żurek (5/10):
    Niczym nie zachwyca, ale nie ma tragedii - typowy średniak.
    Schab pieczony w sosie (6/10):
    Poprawny, nie tłusty tylko sos "sztuczny".
    Porcje raczej małe, więc na szybki mały, tani obiad jest akceptowalne.
    Obsługa:
    - raczej biesiadnie a nie jak w restauracji :)
    Wystrój:
    - pod szablą :) jest trochę akcentów.
    Jakość/Cena:
    - dostateczny.

    Data wizyty w lokalu: 02 stycznia 2013

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • carolinein 1 recenzja

    22.09.2012, 16:38 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pyszne, polskie jedzenie!

    Bardzo polecam to miejsce! Jest idealne na szybki lunch lub bardziej "treściwy" obiad. Pyszna, polska kuchnia w centrum Krakowa. Nic dodać nic ująć :).

    Ponadto, miałam okazję organizować tu chrzciny mojej córki. Byłam bardzo zadowolona z profesjonalizmu obsługi.

    2 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • mantra 9 recenzji

    08.06.2010, 00:08 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Pod Szablą - tylko dla wtajemniczonych

    Gdy pierwszy raz trafiłam do tej restauracji miałam wrażenie, że jestem tam przez przypadek. W środku panowie w starszym wieku, również kelner- właściciel (tego jestem prawie pewna), który uprzejmie, acz nie służalczo traktuje gości. Byłam tam trzy razy i jeszcze się nie zdarzyło, żeby jadł tam ktoś inny niż przyjaciele (jak mniemam) właściciela. Wystrój fajny, z szablami i w stylu staropolskim, sama restauracja w murowanej piwnicy. Szkoda tylko, że cały czas jest tam włączony telewizor, który zupełnie nie pasuje do charakteru restauracji.

    Ignorując jednak powyższe niedogodności zabierzmy się do jedzenia. Ceny miłe - główne danie w cenie 13-15 złotych i zawsze świeże. Mam wrażenie, że ze względu na charakter klienteli, właściciel bardzo dba o kuchnię, dlatego warto "wprosić" się do tego domowego towarzystwa i spróbować czegoś dobrego.

    Dania klasyczne. Są różnego rodzaju ryby, barszcz, żurek i pierogi oraz piersi z kurczaka w różnych odsłonach. Tyle w tym momencie pamiętam, bo innych mięs za bardzo nie jadam.

    Jak dotąd wszystko co jedliśmy było dobrze przygotowane i bardzo smaczne. Łazienka (na co zawsze zwracam ogromną uwagę) czysta.

    Polecam tę restaurację, jako miejsce zdecydowanie nieodkryte na kulinarnej mapie Krakowa, a przecież od Nowego Kleparza to zaledwie 5-10 minut na piechotę.

    7 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Kraków

Ładowanie wyników...