Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja Park Hotel

gdzie jesteś? województwo: zachodniopomorskie miejscowość: Szczecin , dzielnica: Śródmieście
4.6
liczba opinii: 9 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 3 gastronautów

typ lokalu: restauracja, restauracja hotelowa typ kuchni: międzynarodowa, śródziemnomorska, ryby i owoce morza, molekularna, regionalna cena dania głównego: 40 - 60 zł
godziny otwarcia
menu

Restauracja Park Hotel

kliknij na zdjęcie aby zobaczyć całą galerię

Lubisz to miejsce? Powiedz właścicielowi, żeby zgłosił się do Korony Smakosza wyślij

Ostatnio aktualizowane: 19.05.2013 10:22

W marcu 2013 restauracja jako trzecia w Polsce otrzymała Rekomendację Slow Food, przyznawaną wyłącznie restauracjom, w których serwowane są tradycyjne i lokalne produkty spożywcze.

opinie gastronautów (9)

  • AFJM 5 recenzji

    30.12.2013, 21:11 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Dobra restauracja

    Restauracja w Hotelu Park to według mnie jedno z najlepszych miejsc w Szczecinie. Podoba mi się zarówno wystrój jak i obsługa. W ostatnim roku byłam tu 5-krotnie. Dwie pierwsze wizyty to wspaniałe wspomnienia. Szczególnie utkwiła mi w pamięci zupa z dyni oraz łosoś. Pozostałe dania też były bardzo dobre. Ostatnio uczestniczyłam w zorganizowanym spotkaniu przed świętami, miało ono przypominać poczęstunek wigilijny. Tego dnia restauracja była zamknięta dla pozostałych gości. Niestety o ile zamawiane do tej pory przez mnie Dania były smaczne, to te tradycyjnie zaserwowane pozostawiały dużo do życzenia. Uszka w barszczu miały grube ciasto i ono niestety przeważało nad farszem, którego dla odmiany było bardzo mało. Pierogi - ugotowane w mało osolonej wodzie i większość z nas musiała je dosalać. Ryba w rybie po grecku sucha, choć ładnie podana. Największa porażka to śledź z jabłkami - wodnisty koszmarnie. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe potknięcie i niecierpliwie czekam na kolejną kolację. Mam nadzieję, że tak dobrą jak zazwyczaj.

    3 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • alojzy777 12 recenzji

    18.04.2013, 22:35 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Najlepsza restauracja w Szczecinie

    Absolutnie najlepsza restauracja w Szczecinie. Jedzenie genialne, standard bardzo wysoki, spokojnie można porównać z najlepszymi restauracjami w Warszawie. Na tle gastronomi szczecińskiej, a zwłaszcza golemowej pulpy, wyróżnia się bardzo mocno. Bardzo dobrej jakości produkty oraz kunszt szefa kuchni powoduję, że można kosztować potraw niemalże idealnych i oryginalnych. Doskonały tatar, ostatnio z pyszną wódką. Wybitna kaczka na modrej kapustce, świetne zrazy z dzika. Całkiem przyzwoita karta win, choć to akurat najsłabszy punkt restauracji. Jeśli chodzi o obsługę, bardzo dyskretna i profesjonalna. Jasna gwiazda na jałowej mapie szczecińskich restauracji.

    5 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • smetana 1 recenzja

    08.02.2013, 12:43 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Food that matches the service and decor, only place to fine-dine in this town

    I consider myself to be a very harsh critique (And honestly, it's quite easy to give critique in Szczecin) but when it comes to park Hotel I have little to complain about.
    Finally a place where the menu is not the size of the bible. Finally a menu that is seasonal. Finally a place where the waiters are trained (that don't remove the plates after every one at the table are finished eating, THANK YOU!) and professional and finally a place that understands the word CONSISTENCY! And I love the idea with the molecular menu (For sure inspired by Ferran Adrià, the father of molecular food).

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • rasoir 1 recenzja

    14.01.2013, 13:12 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Wspaniała

    Byłem już w wielu restauracjach. Położenie tej restauracji, jej wystrój, jakość potraw powoduje, że nie mam zastrzeżeń oprócz jednego. Niestety, kaczka podana mi była za sucha. Po za tym bez zastrzeżeń. Obsługa bardzo dobra, zawsze w odpowiednim czasie. Przekąska podana na kosz firmy, rewelacja. Najważniejsze, że było świeżo i smacznie. Polecam!

    Data wizyty w lokalu: 13 stycznia 2013

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • nats 1 recenzja

    04.01.2013, 22:12 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Restauracja na bardzo wysokim poziomie

    W restauracji miałam przyjemność spędzić kilka godzin w trakcie spotkania biznesowego - zarówno wystrój, jak i obsługa, i jakość serwowanych dań stawia Park Hotel w czołówce miejsc wartych polecenia. Zupa z grzybów leśnych, kaczka na modrej kapuście oraz przystawki nie pozostawiały zastrzeżeń - były podane z dbałością o każdy szczegół zarówno w kwestii smaku, jak i wyglądu potraw.

    Data wizyty w lokalu: 19 grudnia 2011

    0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • gurume 1 recenzja

    21.11.2012, 13:43 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Rewelacyjne jedzenie

    Wybraliśmy Park Hotel na miejsce naszego wesela (to było właściwie coś między weselem, a przyjęciem, taka wersja skrócona) i to był najlepszy wybór :). Zaczynając od obsługi, podejścia do nas przed weselem, po jedzenie i przygotowanie sali - wszystko było na najwyższym poziomie. Jedzenie - tatar z tuńczyka z musztardą francuską, krem z buraków z pianką jabłkową, polędwiczki ze szpinakiem i sosem grzybowym to była poezja smaku, podobnie jak późniejsze zimne przekąski. Nasi goście co chwilę biegali do tablicy, na której było wywieszone menu, żeby sprawdzić co jedzą i co im tak smakuje ;). Obsługa bardzo dyskretna, ale zawsze na miejscu - co też nie jest takie oczywiste i łatwe.

    Data wizyty w lokalu: 26 maja 2012

    2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • pan_lolo 10 recenzji

    12.10.2011, 16:37 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Jeśli nocować w Szczecinie, to tylko tu

    Bardzo wysoki standard hotelu i restauracji.
    Na szczególne wyróżnienie zasługują hotelowe śniadania, w mojej opinii jedne z najlepszych w Polsce.
    Na uznanie zasługuje niewątpliwie talent szefa kuchni, dzięki czemu posiłek zamienia się w ucztę, zarówno dla podniebienia, jak i dla oka. Za szczególnie godnego polecenia uważam tatara wołowego ze świeżymi truflami, mięso jest idealnie posiekane, co nadaje wspaniałą, aksamitną konsystencję, co w połączeniu z drobniutko posiekaną szalotką i niepowtarzalnym aromatem trufli, czyni z prostego dania wykwintne doświadczenie kulinarne. Kolejnym faworytem z karty dań jest pieczona kaczka... chrupiąca skórka, delikatne, wręcz rozpływające się w ustach, mięso w zestawieniu z domowej roboty kopytkami, modrą kapustą i fantastycznym sosem jabłkowym zaspokoi nawet najbardziej wybrednych amatorów drobiu. Karta obfituje również w dania rybne, w tej kategorii moim ulubieńcem jest filet z jesiotra podany na szparagach w towarzystwie marchewkowego puree, a całość nabiera rumieńców w połączeniu z sosem holenderskim i kawiorem balsamicznym... Na samo wspomnienie chce się wracać po więcej.
    Ceny... Cóż, jest drogo, ale zdecydowanie warto.
    Gorąco polecam.

    1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • piwneyes 15 recenzji

    23.02.2010, 19:09 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Mogłabym rozpływać się jak przyjaciółka w recenzji poniżej

    Nie ma co się rozpisywać, to ekskluzywne miejsce, szczególnie ulubione przez niemieckich turystów, i głównie do nich są dostosowane ceny. Warto wspomnieć, że to jedyny hotel w mieście, który działał za czasów niemieckich i po wojnie został odbudowany.

    0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Iwona1988 13 recenzji

    16.02.2010, 22:17 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Super hotel i super restauracja

    Dużo pozytywnych rzeczy można by o tej restauracji napisać. Uwielbiam tam chodzić, gdy tylko jest okazja. Obsługa jest bardzo miła. Jest to naprawdę elegancki hotel i elegancka restauracja. Wyprawiłam tam moje urodziny i szczerze mówiąc, było naprawdę bardzo miło.
    Mają tam bardzo dobre dania, kawy, herbaty i inne napoje (jak również różnego rodzaju alkohole), koktajle alkoholowe i bezalkoholowe, desery. Jak na hotel 4*, to tak jak już wspominałam, jest on naprawdę elegancki.
    Tak więc: gorąco polecam! :)

    1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

informacje od restauracji

  • szef kuchni: Mariusz Siwak
  • rok założenia: 1995
  • ilość miejsc w restauracji: 45
  • ilość miejsc w ogródku: 32

Restauracji Park Hotelu nie obce są tradycje kulinarne wielu regionów świata. Do Państwa wyboru oddajemy kilkadziesiąt zróżnicowanych dań i szeroki wachlarz wybornych win. Nad kompozycją naszego menu i wykwintnym smakiem potraw czuwa szef kuchni Mariusz Siwak, wybitny znawca smaków i aromatów, uczestnik Kulinarnych Mistrzostw Świata. Wyśmienita kuchnia zdobyła szereg wyróżnień w konkursach kulinarnych, a także uznanie smakoszy z całego świata.

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Szczecin

Ładowanie wyników...