Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Czarcia Łapa

gdzie jesteś? województwo: lubelskie miejscowość: Lublin
3.5
liczba opinii: 87 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 9 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 8 gastronautów

typ lokalu: catering, restauracja typ kuchni: śródziemnomorska, desery, włoska, polska, drinki cena dania głównego: 20 - 40 zł
godziny otwarcia
Korona_button_kw_winner4
menu

Czarcia Łapa

kliknij na zdjęcie aby zobaczyć całą galerię

opinie gastronautów (87)

  • PinotGriggio 405 recenzji

    26.07.2013, 20:25 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Fantastycznie przygotowane dania z ryb

    W Czarciej byłem wiele razy, ale tak smacznie jak dzisiaj jeszcze nie było nigdy. Nie wiem, gdzie przyczyna - czy kucharz się zmienił, czy może z powodu małego ruchu miał czas, żeby przyłożyć się do naszych dań?
    Pojawiły się w karcie nowe rzeczy, w tym nowe dania rybne, na które dzisiaj się skusiliśmy. Zarówno dorsz, jak i łosoś przygotowane zostały fantastycznie i z polotem. Również przystawka smakowała mi bardzo (mozzarella z wołu z czymś tam zielonym i bardzo smacznym). Bardzo smakowało mi też wino domowe (trebbiano). Normalnie żadnych minusów. Żadnych uwag. Sono contento.

    Data wizyty w lokalu: 26 lipca 2013

    19 z 22 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • jajnick 914 recenzji

    03.05.2013, 09:38 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Rewolucja udana

    Czarcia Łapa jest jednym z przypadków, gdzie kuchenne rewolucje się powiodły. I to na stałe. Bardzo dobra obsługa, bardzo dobre jedzenie i ładny wystrój. Ceny - oczywiście - mogłyby być nieco niższe, ale za ich wysokość odpowiedzialny jest nie tylko restaurator, ale także miejski czynszownik. Zamówiliśmy wczoraj kilka drobiazgów i do żadnego z dań nie można się przyczepić: doskonały tatar, świetnie przyrządzone krewetki, smaczny krem z cukinii. Jeżeli już miałbym na coś pogrymasić, to na kartę dań, która przygotowana jest nie pode mnie. Jest w niej - owszem - kilka ciekawych przystawek. Jest sporo makaronów, ale makaronów zwykle w restauracjach nie zamawiam, gdyż wolę te, które sam przygotowuję w domu. Wśród dań głównych są dwie ciekawe pozycje, ale jedna z nich (nóżka z gęsi) kosztuje 85 zł, a drugie (irlandzki T-bone steak) 230 zł!!! Mamy więc jazdę bez trzymanki. I z tego oto powodu do Czarciej nie wpadam zbyt często. Ale od czasu do czasu wpadam. I zwykle jestem zadowolony z wizyty.

    Data wizyty w lokalu: 02 maja 2013

    14 z 15 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Marbles17.10 47 recenzji

    08.12.2013, 21:42 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Nasza poczciwa "Czarcia Łapa"

    Zaczaiłam się na perliczkę, którą jadłam tydzień wstecz z koleżanką (smak niepowtarzalny, cudowny:), ale nie było jej (tej perliczki) w ofercie tego dnia. Szkoda, ponieważ zarekomendowałam to danie mężowi. Poczekamy na bardziej dogodny czas :). Udziec z kaczki bardzo smaczny wraz z dodatkami. Carpaccio z piersi kaczki z sosem truflowym wspaniałe. Pan obsługujący nas bardzo kompetentny, nawiązaliśmy dobry kontakt. Wystrój trochę ponury, zbyt dużo światła, duża sala o wielkiej kubaturze. Sądzę, że nie tylko na zewnątrz, ale też we wnętrzu potrzebna jest odnowa. Miłym akcentem jest granie Marcina. Kochany młody człowiek umila nam czas konsumpcji, grając standardy muzyczne naszego pokolenia :).

    Data wizyty w lokalu: 01 grudnia 2013

    5 z 6 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • gonie_jajnika 19 recenzji

    09.03.2014, 13:55 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Ananasowe ravioli

    Jedna z najbardziej renomowanych restauracji lubelskich.

    Świetne makarony, nie rozgotowane kluchy, ale al dente w stylu włoskim. Zamówiłam spaghetti z aromatyczną oliwą, grubo pokrojonym czosnkiem i ziołami oraz krewetki z pesto. Oba dania wypadły bardzo dobrze.

    Hitem okazał się deser, mianowicie ravioli z ananasa z serkiem mascarpone, sosem miętowym oraz gałką sorbetu porzeczkowego, jednym słowem REWELACJA.

    Wystrój historyczny z nowoczesnym wyposażeniem, pasujący do miejsca. Całość domyka grający na pianinie artysta, obdarzony dobrym słuchem oraz niezwykłą wrażliwością.

    Data wizyty w lokalu: 02 marca 2014

    6 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • g933n 4 recenzje

    15.03.2014, 16:41 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Bardzo nierówna jakość potraw

    Kompletnie nierówno... Byliśmy w większym gronie, większość potraw bardzo smaczna, ale trafiło się kilka dramatycznych wpadek...
    Krem z pomidorów - bardzo poprawny, choć brakowało w nim odrobiny świeżej pietruszki, lub choćby ozdobnego listka bazylii. Generalnie zupa smaczna, wyrazista.
    Żurek - kompletna klapa... za 15 zł. Nie chce mi się opisywać, ale niestety w przydrożnym barze zje się lepszy.
    Pstrąg z patelni był tak mikroskopijny, że więcej tego nie zamówimy... jak czytam w menu PSTRĄG, to spodziewam się całej ryby w wymiarze handlowym, była może ledwo połowa pstrąga...
    A teraz pozytywnie: Penne Siciliania smaczne, stek z polędwicy - poprawny, ale nie powalił na kolana, bardzo miłe zaskoczenie stekiem z karkówki.
    Obsługa sprawna, kontaktowa. Ceny... no cóż, dla mnie za drogo na to, co otrzymaliśmy i tu nie chodzi o zasobność portfela, ale o szacunek do tej zawartości. Znam wiele miejsc, gdzie za podobny rachunek zje się smaczniej.
    Dziwi nierówność w daniach, bo porcje mięsa były naprawdę solidne, a pstrąg mikroskopijny... krem z pomidorów bardzo smaczny, a żurek porażka...
    Plus za dobre wina podane do posiłku.

    5 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • EuzebiuszKrwawy 4 recenzje

    24.02.2014, 13:25 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Przerost formy nad treścią

    Eleganckie wnętrze nie rekompensuje braków kulinarnych i horrendalnych cen. Zamówiliśmy tylko dwa dania główne - pstrąga i polędwicę wołową na szpinaku. Pstrąg bardzo ładnie podany, ale zdecydowanie za długo poddany obróbce termicznej - suchy i wiórowaty. Smak polędwicy skutecznie zabił przesolony i przeczosnkowany szpinak w którym się taplała. Równie dobrze mogłoby to być dowolne mięso, i tak dominowała sól i czosnek. Ogólnie słabiutko jak na knajpę aspirującą do lubelskiej czołówki. W najbliższej okolicy można zjeść smaczniej i taniej.

    4 z 5 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Agata96 2 recenzje

    29.04.2014, 18:09 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Bardzo fajny lokal :)

    Bardzo dobry lokal, dobre jedzenie, wspinały wystrój lecz ceny dość wysokie i nie bardzo można sobie pozwolić na częste odwiedzanie, ale od czasu do czasu czemu nie. Lokal godny polecenia. Osobiście jadłam smażone krewetki z pesto sycylijskim, na sałacie z rukoli i radicchio, pyszne!! Dodam, że obsługa przyjazna :).

    Data wizyty w lokalu: kwiecień 2014

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Nicola2701 1 recenzja

    13.06.2014, 14:21 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Przyjemna wizyta :)

    Wizyta w Czarciej Łapie była zwieńczeniem krótkiej, aczkolwiek niezwykle udanej wizyty na Lubelszczyźnie. Profesjonalna obsługa - kelner bardzo komunikatywny, pomocny z ogromnym poczuciem humoru i dystansem do siebie - dla takich ludzi chętnie wraca się do restauracji. Bardzo dobre jedzenie - na szczególną uwagę zasłużyło udko gęsi sous vide niezwykle delikatne, lecz przy tej metodzie obróbki to nie zaskoczenie, zabrakło może bardziej wyrazistych dodatków. Przyzwoite przystawki - żurek i tatar - bez zarzutu, ze świetnymi bułeczkami do zagryzania :). Nie znam za bardzo lubelskich standardów, ale ceny nie najniższe. Jednak poziom kuchni zdecydowanie wart wydania kilku złotych więcej. Polecam i na pewno jeszcze tam wrócę :).

    Data wizyty w lokalu: 11 marca 2014

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • greg.master 2 recenzje

    06.04.2014, 17:44 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Boskie jedzenie i przyjazne dla dzieci

    Bardzo mila obsługa od pierwszego dzień dobry. Większość dobrych restauracji nie patrzy na klientów z dzieckiem przyjaznym okiem. Tutaj maja nianie, która opiekuje się dziećmi i organizuje im czas. Super.

    Jedzenie jest tutaj wyśmienite. Zupa z topinamburu to prawdziwy rarytas, bardzo delikatny krem o niezwykłym smaku, jak wytłumaczył kelner, to specjalnie wyrośnięta bulwa słonecznika. Schab z szynka parmeńska, świeżym szpinakiem i kluseczkami również zaspokoi każde podniebienie. Niestety nie daliśmy rade zostać na deser, ale na pewno spróbujemy przy kolejnej wizycie.

    Data wizyty w lokalu: 06 kwietnia 2014, godz. 16:00

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • RedHotChiliPepper 95 recenzji

    14.03.2013, 09:57 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Dobrze trafiłem

    Różne są opinie na temat Czarciej, ja trafiłem chyba w dobrym okresie. Jadłem tatara, dobrej jakości polędwica, pięknie podany i dobrze doprawiony. Nie robią go już jednak bezpośrednio przy kliencie jak pokazywano w wiadomym programie kulinarnym. Na deser ciastko brownie. Pyszne z zewnątrz idealnie przypieczone, wewnątrz płynne, takie jak powinno być. Polecam.

    6 z 7 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

informacje od restauracji

  • szef kuchni: Maciej Stankiewicz
  • rok założenia: 2008
  • ilość miejsc w restauracji: 100
  • ilość miejsc w ogródku: 52

Czarcia Łapa to legendarna kuchnia. Nasza restauracja jest położona w samym centrum Lublina, na terenie malowniczego Starego Miasta, zaledwie kilkadziesiąt metrów od Bramy Krakowskiej. Nasi goście mogą zrelaksować się w stylowych wnętrzach wiekowej kamienicy.

W menu restauracji znajdą Państwo dania kuchni włoskiej oraz potrawy regionalne. Za powstaniem każdej z nich kryje się fascynująca opowieść. Maciej Stankiewicz, nasz Szef Kuchni, dba o niepowtarzalny smak i wyjątkowy wygląd naszych dań.

Restauracja udostępnia gościom bezpłatny, bezprzewodowy internet
Wi-Fi.

"Ludzie dzielą się na dwie kategorie: tych, którzy jedli ciasto czekoladowe z Czarciej i tych, którzy jeszcze tego nie doświadczyli. Dziękuję, to był spektakularny deser." - Ania

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Lublin

Ładowanie wyników...