Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Pizzeria Toscana

gdzie jesteś? województwo: łódzkie miejscowość: Łódź , dzielnica: Bałuty
3.5
liczba opinii: 6 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 3 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Stefana 3b 91-463 Łódź
tel: (42) 655-68-08
typ lokalu: pizzeria typ kuchni: pizza, włoska cena dania głównego: poniżej 20 zł

Lubisz to miejsce? Powiedz właścicielowi, żeby zgłosił się do Korony Smakosza wyślij

opinie gastronautów (6)

  • szakylford 1 recenzja

    13.10.2013, 22:49 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Na pewno nie fast

    Zamawiałam dzisiaj przez telefon.

    Czekałam dwie godziny aż pizza dojedzie (okej... mieli awarię samochodu, zadzwonili czy sama sobie nie chcę swojej pizzy przywieźć). Pani, która odebrała telefon była już chyba totalnie pracą wyczerpana i znudzona.

    Ale fakt pozostaje faktem, że cena przystępna, pizza smaczna i duża. Szkoda tylko że pudełko było za małe i pizza była w nim "pozawijania" do środka... Sosy przeciętne.

    Data wizyty w lokalu: 13 października 2013

    0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • signumx 3 recenzje

    02.07.2013, 16:13 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
      nie oceniam
    • obsługa
      nie oceniam
    • jakość / ceny

    Mój nr 1

    Regularnie zamawiam pizzę z tego lokalu i jestem bardzo zadowolony.
    1. Pizza jest większa, niż u większości konkurencji, a cena pozostaje taka sama, czyli opłaca się.
    2. Bardzo dobre, cienkie ciasto, dużo sera (!) i dodatków.
    3. Może mam szczęście, ale pizza zawsze dowieziona była szybko.
    4. Sosy przeciętne - bez rewelacji, ale ok.
    Szczerze polecam!

    4 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Dagusiag 18 recenzji

    01.01.2012, 20:01 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Bardzo dobry wybór

    Nie jest to pierwsza pizzeria, którą zdecydowałam się ocenić. Co ją odróżnia od innych? Jest położona najbliżej mojego miejsca zamieszkania. Nigdy nie był moim numerem jeden, ale za to stanowiła solidna alternatywę dla niego. Na marginesie numerem jeden była (niestety była) De La Vita na ul. Franciszkańskiej. Bardzo się niestety ostatnimi czasy skiepściła i tak oto zostałam bez swojego numeru jeden. Jest nad czym ubolewać, bo nie od dziś pizza jest w ścisłej czołówce moich ulubionych dań. Nie dalej jak tydzień temu siedząc przy (na pozór) suto zastawionym wigilijnym stole i wpatrując się niechętnym wzrokiem w piątą odsłonę śledzia czy innego karpia oraz słuchając jakimż to niewybaczalnym gwałtem na tradycji byłby bojkot kutii myślałam: jak ten stół by zyskał na atrakcyjności gdyby znalazła się na nim chrupiąca, świeżo wyciągnięta z pieca potrawa rodem z Neapolu. Nie wydaje mi się, żeby nasze rodziny były już gotowe na bożonarodzeniową rewolucję, ale dzięki takim miejscom jak Toscana można świętować nie tylko dowolnego dnia roku, ale i tak często jak się ma na to ochotę.
    Wystrój lokalu został niedawno odświeżony. Ściany posrebrzono, wymieniono również stoliki i krzesła. Jest sympatycznie i wygodnie. Podstawowy problem stanowi brak intymności, gdyż wszystkie cztery stoliki stoją bardzo blisko siebie. Decydując się na wizytę zimą trzeba się także odpowiednio ubrać, bo po zdjęciu kurtki dość szybko można podmarznąć.
    Obsługa jest poprawna. Kontakt z nimi ogranicza się do złożenia zamówienia, zapłacenia oraz oczekiwania na podanie dania do stolika. Nie są nieuprzejmi, ale jakoś szczególnie mili też nie.
    Placek jest słusznych rozmiarów. „Małym” najadają się dwie dorosłe osoby do syta. Duży jest w sam raz dla trójki biesiadowiczów. Ciasto jest smaczne, nie za grube i nie za cienkie. Składników się tutaj nie żałuje. Najczęściej zamawiam wariant z pieczarkami, cebulą, pomidorem i oliwkami (rzadziej ze szparagami zamiast oliwek). Jedyne, do czego mogę się przyczepić to niemająca szans się upiec, zbyt grubo pokrojona cebula. Dlaczego zatem nie jest to pizzeria numer jeden? Za sprawą sosów. Oba są wprawdzie poprawne. Biały jest intensywnie czosnkowy, co odnotowuję mu na plus. Niestety baza, na której powstaje jest kwaśnawa, a ja lubię jak sos jest lekko słodkawy (aktualne również w przypadku sosu pomidorowego, który nie powinien być wyraźnie kwaśny). Poza tym jakiś czas temu zmieniły się naczynia, w których się je podaje. Są niestety mniejsze skutkiem, czego jesteśmy zmuszeni rezygnować całkowicie z sosu pomidorowego na rzecz dwóch czosnkowych, a i tak starcza ich ledwo na styk.
    Ceny placków są na prawdę przystępne, szczególnie po uwzględnieniu ich ponadprzeciętnego rozmiaru. Czteroskładnikowa „wegetariana” kosztuje w granicach 18 zł.
    Zdarzało mi się zamawiać również z dostawa do domu, ale nawet latem pizza docierała letnia.
    Podsumowując jest to bardzo solidne miejsce, gdzie można liczyć na uczciwą porcję włoskiej kuchni. Zarówno mój mąż, jak i moja mama są wielkimi entuzjastami tego miejsca (mama ubolewa jedynie, że herbata jest podawana w niewielkiej filiżaneczce, miast w pojemnym kubku). Gdyby właścicielom udało się jeszcze odkryć sekret sosu serwowanego w pobliskim Quattro byłby to i mój numer jeden.

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • Skorpio999 22 recenzje

    07.12.2011, 10:19 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Rzeczywistość ciężko oszukać

    Na wstępie jak w tytule, a ta jest taka, że ciężko, wchodząc do tej pizzerii w porze obiadowej nie zastać kogoś konsumującego pizzę lub czekającego na nią. Do często dzwoniącego telefonu w trakcie posiłku też się trzeba w tym lokalu przyzwyczaić, decydując na wizytę tamże. Moim zdaniem to najlepsza rekomendacja dla każdej jadłodajni bez względu na jej charakter czy poziom cenowy. A ten nie odbiega tutaj od łódzkiej średniej w przeciwieństwie do rozmiaru pizzy, która jest bardzo duża (nawet mała ma 40 centymetrów co może stanowić pewien problem dla pojedynczych gości). Pizzeria nie żałuje też składników na swoim niezłym cieście. W trakcie wielokrotnych wizyt w tym lokalu ledwie raz zdarzyła nam się bardziej uboga w składniki. Osobiście konsumowałem capriciozę (szynka, pieczarki), calzone (szynka, kabanos, bekon, salami) i tonnabis (szynka, tuńczyk) i wszystkie mogę polecić, z czystym sumieniem, miłośnikom włoskiego placka, takim jak ja. Placki w „Toskani” serwowane są z dwoma sosami (czosnkowym i pomidorowym), które same w sobie nie zwalają z nóg, ale dobrze podkreślają walory pizzy. Ich ilość jest wystarczająca do okraszenia owych sporych placków, choć trzeba przyznać, że ostatnio trochę się zmniejszyła. Lokal zorientowany jest zarówno na gości bezpośrednich jak i na dowóz placków, a ostatnio jego wystrój przeszedł gruntowny remont, który choć przydał lokalowi wizualnie to nie zmienił jednak w sposób szczególny charakteru miejsca, które jest klasyczną osiedlową pizzerią nie aspirującą do niczego więcej. Co do obsługi to zalicza się ona do mojego ulubionego typu, czyli sprawnej i bezproblemowej. Podsumowując, „Toskana” to jedna z moich ulubionych pizzerii w mieście i natenczas i od dłuższego już czasu ulubiona w okolicach mojego miejsca zamieszkania. Lokal z rodzaju tych, do których wracam regularnie i do wizyty w których nigdy namawiać mnie nie trzeba. Taka jest rzeczywistość i niech to będzie najlepsza rekomendacja dla tego miejsca.

    1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • nasciturus 72 recenzje

    20.02.2011, 23:55 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    Typowa łódzka pizzeria

    Malutki lokal z kilkoma stolikami.
    Widać, że pizzeria jest nastawiona raczej na dowóz placków, niż konsumpcję na miejscu.
    Dużo światła, mało miejsca i totalny brak wystroju. Ot, pomieszczenie z kilkoma stolikami oraz kontuarem.

    Pizza typowa. Niby w karcie 74 pozycje, ale jest możliwość własnych kompozycji, więc można mówić o znacznie "bogatszym" wyborze. To co wyróżnia tę pizzę od innych w okolicy to fakt, że duży placek ma 47 cm średnicy.

    Data wizyty w lokalu: 19 lutego 2011

    0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

  • refael72 3 recenzje

    30.06.2011, 06:15 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

    IMHO najlepsza pizza w mieście

    Rewelacyjna, smaczna pizza za przystępną cenę. Kilkadziesiąt pozycji, możliwość wymiany składników z grupy cenowej, własne kompozycje.
    Duża pizza 47 cm (jedna z największych w mieście), zaś mała... mała to 40 cm!!! Jakość potwierdza fakt, że siedząc w lokalu słyszymy jak telefon "urywa się".
    Polecam.

    Czy ta recenzja jest przydatna? Tak Nie

Gastronauci, którzy odwiedzili stronę tej restauracji, oglądali również:

Nowe w okolicy: Łódź

Ładowanie wyników...