Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Pizza Tomato

where are you? voivodeship: dolnośląskie city: Tomaszów Bolesławiecki
3.6
number of reviews: 2 detailed ratings

is the favourite restaurant of 1 gastronaut

people going to this restaurant 1 gastronaut

ul. Tomaszów Bolesławiecki 23 59-700 Tomaszów Bolesławiecki (trasa Bolesławiec - Chojnów)
tel: (75) 738-22-22
type of restaurant: pizzeria, restaurant type of cuisine: pizza, desserts, Italian, salads, kebabs main course price: 20 - 40 zł
opening hours

reviews (2)

  • tofffi 1 review

    04.07.2014, 00:49wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Najlepsza pizza w Polsce!

    Moja rodzina kocha włoskie żarcie, a że mamy stały dostęp do oryginalnych produktów i umiemy gotować po włosku jesteśmy mocno wybredni jeśli chodzi o lokale z włoskim jedzeniem, w których jadamy często. Sery "typu parmezan" czy inną pseudo mozzarellę wyczuwamy bezbłędnie.
    Do "Pizza Tomato" trafiliśmy przypadkiem, akurat przed Bolesławcem zaczęło nas ssać w niektórych częściach przewodu pokarmowego. Weszłam, zapytałam o rodzaj ciasta - usłyszałam, że cienkie - pierwszy plus, pizzeria, w której specjalnie muszę prosić o cienkie ciasto jest dla mnie nie do przejścia, weszliśmy zatem.
    Żarcie:
    Zamówiłam Caprese - pizza na cienkim, wyśmienitym cieście, sosu w sam raz, świeżo zerwana bazylia, pyszny ser. Mój mąż miał okazję delektować się Calzone i już po pierwszym kęsie zwariował ze szczęścia. Dzieci dostały frytki - wyjątkowo nieociekające tłuszczem, chrupkie, lekko przyprawione.
    Nie daliśmy rady zjeść wszystkiego, a że nie mamy zwyczaju wyrzucać jedzenia zabraliśmy resztę do domu. Pizza po odgrzaniu smakowała praktycznie tak samo jak świeża, a to rzadkość.

    Obsługa - przesympatyczna! Uśmiechnięci ludzie, wyluzowani, bez zadęcia (czego nie znoszę), ale jednocześnie bardzo profesjonalni. Po zamówieniu dostaliśmy smaczne "czekadełko", nasze dzieciaki zostały zaopatrzone w lizaki i magnesy do lodówki - taki sympatyczny drobiażdżek (dzięki któremu moja córka w miarę spokojnie przejechała następne 100 km - dzięki!). Lokal naprawdę przyjazny dzieciom - proszę mi wierzyć, moje są trudne do ogarnięcia i mimo iż staram się je spacyfikować, tak, aby nie sprawiały kłopotu pozostałym klientom, nie zawsze się to udaje.
    Lokal - w sam raz. Czysto, schludnie i elegancko, ale jednocześnie bardzo przyjaźnie, zero "stołówki", ale też nie onieśmiela przerostem formy nad treścią, jest familiarnie i to mi pasuje. Świetny kącik dla dzieci - pełen zabawek, co zaczęłam doceniać od kiedy sama jestem mamą.
    Menu - bogate. Rzecz jasna włoskie, a poza tym, mam wrażenie, dostosowane do polskich upodobań. W ofercie pizza (standardowe propozycje z max pięcioma składnikami - tak jak powinno być), pasta, włoskie wędliny i sałatki, ale też jajecznica, biała kiełbasa, stek, pstrąg i karkówka, no i oczywiście desery. Napoje - ciepłe i zimne, z alkoholowych piwo i wino.
    Ceny - bardzo przystępne, zwłaszcza biorąc pod uwagę jakość produktów. Moja Caprese, z mozzarellą w kulce, pomidorkiem i świeżą bazylią kosztowała 23 zł - mniej więcej tak samo zapłacę w Obornikach Śl. za okrągłego, przesolonego zakalca z mozzarellą z Biedronki, szynką konserwową i vegetą (sic!).
    Podsumowując - wyszliśmy zachwyceni po całości (tak pyszną pizzę jadłam ostatnio 20 lat temu w Bydgoszczy) rozpływając się w zachwytach przez następne 100 km, totalnie i bardzo pozytywnie zaskoczeni - wrócimy na pewno zmierzyć się z lasagne i pastą!
    P.S. Nie, nie jest to marketing szemrany, nie płacą mi za reklamę (niestety).

    Date of restaurant visit: 04 july 2014

    0 out of 1 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • zerobert201111 2 reviews

    19.04.2014, 01:36wrote:
    • food
    • decor
      I don't want to rate
    • staff
    • quality / prices

    Zawiodłem się

    Pisząc kebab wielkimi literami myślałem o ogromnym kiju na którym nadziane jest pyszne mięsko powoli opiekające się, aż ślinka cieknie. Kiedy zamówiłem kebab, na wynos w tym wypadku. Dostałem kilka kawałeczków kurczaka! Kebab to kebab, gyros to gyros. Do mojego ,,kebaba'' otrzymałem kilka frytek posypanych chyba słodką papryką w proszku i trochę sałaty z pomidorem i ogórkiem. Bez smaku...

    Date of restaurant visit: 04 february 2014

    2 out of 4 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

    Restaurant Comment

    W naszym menu wyraźnie jest napisane "KEBAB Z PIECA". Nie używamy kebaba na kiju, którego mięso jest niewiadomego pochodzenia, rozmrażane i zamrażane kilka razy, i piecze się po kilkanaście godzin. Używając mięsa z kurczaka, przyprawiając i przyrządzając je samodzielnie na bieżąco!! Mamy pewność, że klienci dostają zawsze prawdziwe i świeże mięso. A co do ogórka, to ciężko w okresie zimowym o smacznego....

    W naszym menu wyraźnie jest napisane "KEBAB Z PIECA". Nie używamy kebaba na kiju, którego mięso jest niewiadomego pochodzenia, rozmrażane i zamrażane kilka razy, i piecze się po kilkanaście godzin. Używając mięsa z kurczaka, przyprawiając i przyrządzając je samodzielnie na bieżąco!! Mamy pewność, że klienci dostają zawsze prawdziwe i świeże mięso. A co do ogórka, to ciężko w okresie zimowym o smacznego....

    At: 13.06.2014, 13:23

People who visited this restaurant page checked out also:

new restaurants: Tomaszów Bolesławiecki

Loading results...