Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Kuźnia (zamknięte)

where are you? voivodeship: kujawsko-pomorskie city: Tuchola
2.9
number of reviews: 4 detailed ratings

is the favourite restaurant of 0 gastronauts

people going to this restaurant 0 gastronauts

pl. Zamkowy 1 89-500 Tuchola
tel: 539-676-593
type of restaurant: pub, restaurant type of cuisine: pizza, Italian, Polish, Kashubian, pierogi main course price: 20 - 40 zł

reviews (4)

  • Le5zek 440 reviews

    18.08.2013, 23:08wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Miłe zaskoczenie

    Błąkałem się trochę bezsilnie po centrum Tucholi, obecne w serwisie recenzje nie nastrajały pozytywnie. Całe szczęście po zbłądzeniu w jedną z bocznych uliczek trafiłem na Kuźnię.
    Lokal położony bardzo nastrojowo, ma ogródek na tarasie małej rzeczki przylega do niewielkiego parku. Samo wnętrze też dość przytulne. W lokalu odbywają się również koncerty muzyczne, kilka dni przed moją wizytą występował m.in. Wodecki.
    Karta niezbyt szeroka, zdecydowaliśmy się z niej wybrać:
    - pstrąga pieczonego w folii z bukietem warzyw na parze. Współtowarzyszka zjadła ze smakiem.
    Ja zamówiłem najdroższe danie z karty - kaczkę z kapustą modrą zasmażaną. Potraktowałem to jako eksperyment. Modrej kapusty w wersji śląskiej (wyparzona, pozbawiona smaku, zalana octem) nienawidzę. Poczekałem trochę na tą kaczkę.Warto było. Sama kaczka dobrze wypieczona, natomiast jabłkowe nadzienie połączone z podsmażoną kapustą czerwoną było nadspodziewanie smakowite.
    I tak w środku interioru udało mi się odkryć dla gastronautów interesujący a nieopisany jeszcze lokal. Obiad naprawdę dobry nie przekroczył 80 zł. W lokalu również trochę innych atrakcji kaszubskich, z nieśmiertelnymi plackami ziemniaczanymi z cukrem pudrem na czele. Polecam z czystym sumieniem.

    Date of restaurant visit: 14 august 2013, en, partials, opinions, opinion, hour 14:00
    Review of the day from 20.08.2013

    9 out of 10 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • gastroarchitektka 1 review

    27.07.2014, 14:18wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Generalnie dramat

    Zachęceni pozytywną opinią o kaczce w trakcie pobytu w Tucholi udaliśmy się do Kuźni. Strona tytułowa menu informowała, że w lokalu serwowane są dania kuchni regionalnej - borowiackiej. Po otwarciu menu czar pryska. Kaczki nie ma, a z "regionalnych" dań są oscypek z grilla, pierogi z łososiem, szpinakiem i pizza. W związku, że lubimy regionalizmy zamówiliśmy pizzę wegetariańską, która jak się okazało przyozdobiona jest tuńczykiem i niedobrym serem, który oblepia i parzy podniebienie. Dla dziecka w karcie nie było nic, jak zobaczył pizzę, która wyglądała jak mrożonka z supermarketu, postawił stanowcze veto. Zamówiliśmy mu więc naleśnika z dżemem (jeszcze się dopytałam naburmuszonej kelnerki czy przypadkiem nie ma tam jakiś dziwnych dodatków). Dostaliśmy dziwny zwój ciasta utopiony w czymś jakby rozpuszczonej czekoladzie. W tym momencie przestałam być głodna, ale żeby nie było, spróbowałam. Dziecko było mądrzejsze, bo nie chciało tego ruszyć. Podsumowując - dawno takiego śmieciowego jedzenia nie jedliśmy. Naburmuszona kelnerka nie spytała się nas czy smakowało, prawdopodobnie znała odpowiedź. Wystrój lokalu też jest dosyć dziwny, z jednej strony całkiem fajny budynek, przyjemnie położony. Z drugiej w środku elementy wystroju jak w tanim barze mlecznym, drzwi do toalety są dominującym elementem wystroju widocznym z każdego stolika... Nie polecam!

    Date of restaurant visit: 24 july 2014

    0 out of 1 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • fretete 5 reviews

    13.07.2014, 15:15wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Przyjemnie położony lokal, jedzenie nic nadzwyczajnego

    Skuszeniem recenzjami postanowiliśmy sprawdzić kaczkę. Niestety, okazało się, że jest nowe menu i zamiast kaczki serwowany jest kurczak (dość suchy). Opiekane ziemniaki smażone w głębokim tłuszczu. Po zjedzeniu pierogów z łososiem i stopniu jego zasolenia nasuwa się wniosek, że do czasu połowu pływał w tunezyjskich, wyschniętych solonych jeziorach.
    Krylki ze śledziem w śmietanie, czyli ziemniak w mundurku ze śledziem okazały się najsmaczniejszym daniem. Zupa borowikowa, jak na bogactwo Lasów Tucholskich niekorzystnie zaskakuje, przypomina wodę pozostającą po gotowaniu grzybów. Chłodnik w takiej postaci jadłam po raz pierwszy i raczej ostatni. Obsługa informowała, że zrobiono go na bazie maślanki. Dla mnie woda zabielaną mlekiem.
    Schabowy tradycyjny. Rewelacyjna kapusta zasmażana, z dużą ilością kminku.

    Date of restaurant visit: 13 july 2014

    Is this review helpful? Tak Nie

  • rita999 2 reviews

    05.05.2014, 17:59wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Kuźnia- mistrz kaczki

    W trakcie majówki byłam z rodziną w tej restauracji. Miejsce wyglądało obiecująco. Była ładna okolica, a w środku był ładny wystrój. Zamówiliśmy; kaczkę, pierogi z łososiem, camembert panierowany. Camembert panierowany był pyszny. Pierogi za suche a kaczka rarytas, świeża smakowita perfekcyjna. Obsługa miła. Ceny nie są wygórowane.

    Date of restaurant visit: 03 may 2014

    1 out of 1 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

new restaurants: Tuchola

Loading results...