Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja 7 Niebo

where are you? voivodeship: pomorskie city: Ustka
4.0
number of reviews: 13 detailed ratings

is the favourite restaurant of 1 gastronaut

people going to this restaurant 1 gastronaut

ul. Marynarki Polskiej 51 76-270 Ustka
tel: (59) 814-78-50
type of restaurant: hotel restaurant type of cuisine: European main course price: 40 - 60 zł

reviews (13)

  • Radek7 9 reviews

    17.02.2014, 14:55wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Najlepsze śledzie jakie kiedykolwiek jadłem :)

    Wystrój elegancki, trochę dziwnie te obrazy wyglądają. Obsługa kelnerska bardzo miła i uprzejma. Fachowa. Na poczęstunek dostałem grasicę. Pierwszy raz w życiu jadłem grasicę. Byliśmy po obiedzie i chcieliśmy tylko zobaczyć restaurację, więc były tylko śledzie - przepyszne. Polecam. Błąd, że do nich jakaś wiśniówka jest podawana, moim zdaniem lepiej pasowałaby czysta ;). Ale i tak są bezbłędne. I żurek. A w zasadzie, król żurków. Trochę mała miseczka, ale tak pysznego żurku dawno nie jadłem.

    Date of restaurant visit: 13 february 2014, en, partials, opinions, opinion, hour 19:00

    2 out of 2 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • mapet27 80 reviews

    17.07.2012, 13:30wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Przerost formy nad treścią

    Po kilku nieudanych próbach (bo, a to było zamknięte, a to wyjątkowo później otwarte) udało mi się odwiedzić tą restaurację. Pusta sala nie zachęca do wejścia. Wystrój średni, obsługa widać trochę "świeża". Ogólne podejście do klienta raczej obojętne, zarówno dla obsługi, jak i dla kadry zarządzającej. Ceny wysokie, ale też nieadekwatne do jakości i smaku potraw. Okropne tiramisu. Ogólna ocena raczej mizerna. Zwłaszcza, że jak się pretenduje do miana ekskluzywnej restauracji, to trzeba się troszkę postarać.

    3 out of 8 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • cubic 70 reviews

    08.05.2012, 14:24wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Będąc w Ustce należy koniecznie odwiedzić to miejsce!

    Nie jest to tania restauracja, ale za to mają niezwykle dobre jedzenie.

    Wystrój jest bardzo elegacki, ale zarazem ciepły i przytulny.

    Jedzenie pyszne! Jedno z lepszych jakie jadłem. Zupa rybna wręcz wzorowa! Inne ryby, ale też przystawki, owoce morza po prostu genialne. Rzadko mi się zdaża wprost przekazywać pochwały kucharzowi, ale tutaj nie omieszkałem tego zrobić.

    Obsługa superprofesjonalna - jeszcze się z taką w żadnej restauracji nie spotkałem. Wszystko z klasą, niezwykłą elegancją, ale i z uśmiechem.

    No jednym słowem jest to miejsce do którego jeszcze kiedyś muszę zajrzeć!

    Date of restaurant visit: 01 may 2012, en, partials, opinions, opinion, hour 20:00

    1 out of 2 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • caramba 18 reviews

    27.05.2012, 20:22wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Najlepsza restauracja w Ustce

    Restauracja trochę odstrasza z zewnątrz "Wersalem", ale ceny są zaskakująco przystępne. Obsługa superprofesjonalna, wnętrze przyjemne choć troszkę kiczowate, menu dość obszerne i zróżnicowane. Potrawy szybko i bardzo ładnie podane, a przede wszystkim pyszne. Super pomysł podania tatara z łososia w wydrążonej cytrynie. Sam tatar chyba najlepszy, jaki jadłem w życiu. Do tego pyszne pieczywo. Główne danie: tagliatelle z krewetkami w sosie śmietanowym - boskie. Sos śmietanowy rzadko trafia się zjadliwy, a w tym przypadku jest naprawdę genialny.
    Polecam z całego serca.

    Date of restaurant visit: 27 may 2012

    4 out of 4 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • djtom 6 reviews

    23.08.2012, 13:30wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Miejsce trzymające wysoki poziom

    Typowa hotelowa restauracja - mało gości, ładny wystrój. Miła obsługa, fajnie podane darmowe przystawki. Zupa borowikowa efektownie podana w miseczce przykrytej ciastem francuskim zawierała jednak też kilka pieczareczek, ale to już chyba standard wszędzie, mimo to była smaczna. Wariacje śledziowe zawierały wybitnego śledzia w śmietanie - polecamy. Lokal wbrew pozorom dość ciężko znaleźć, musieliśmy zawracać i dopytywać na deptaku, a duży szyld nie rzuca się w oczy. Polecamy przede wszystkim tym którzy w Ustce szukają czegoś na wyższym poziomie.

    Date of restaurant visit: 22 august 2012

    3 out of 5 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • Matzerath 13 reviews

    21.05.2012, 22:55wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Godna polecenia, a wręcz podziwu! Nic do zarzucenia

    Próżno szukałem trupa w szafie... Po przeczytaniu poprzednich recenzji na Gastronauci szedłem spodziewając się bardzo wiele... Wystrój świetny, kelnerzy bardzo profesjonalni, jedzenie znakomite. Spore menu, szeroki wybór zakąsek, które lubię najbardziej. Bardzo kompetentny i opanowany kelner w białych rękawiczkach znakomicie poradził sobie z naszym wymagającym i nieco upierdliwym towarzystwem. Świetnie dobrał nam wino, zabłysnął wiedzą na temat potraw. Obsługa siedziała do końca cierpliwie i grzecznie mimo że dawno było po ustalonych godzinach otwarcia. Nie byliśmy jakoś specjalnie głodni, więc zamówiliśmy krewetki, małże, ślimaki, moje ulubione foie gras i jakieś inne drobnostki. Wszystkie były przepyszne! Krewetki idealnie miękkie w środku i kruche na zewnątrz, smakowicie pękające na zębach uwalniające ze środka pyszne soki. Podane w znakomitym sosie winnym z pomidorami i olbrzymią ilością drobno posiekanego świeżego, nierozgotowanego czosnku i przypraw. Podane wprost na patelce bardzo gorące - czyli takie jak lubię. Reszta też przepyszna z foie gras na czele podanym z jabłuszkiem - bardzo delikatne. Potrawy może troszeczkę zbyt zachowawczo przyprawione. Może... Nie jest to jednak błąd kucharza. Smaki są różne, a lepiej sobie dosolić niż dostać przesolone. Nie czynię tego nawet jako zarzut, a jedynie jako pewną refleksję i wspomnienie tych cudownych smaków i znakomitego wieczoru. Wystrój interesujący, wnętrze klimatyczne, nastrojowe, przestronne i komfortowe. Żadnych zapachów z kuchni. Muzyka mogłaby być głośniejsza aby podkreślić nastrój, bo było nieco za cicho, a przez to jakby nieco pusto. Ceny raczej wysokie. Brawo dla szefa kuchni i obsługi. Z całą odpowiedzialnością polecam! :)

    Date of restaurant visit: 04 may 2012

    2 out of 3 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • kalamata 21 reviews

    02.04.2012, 12:52wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Nadal świetny lokal i dobre jedzenie

    Można powiedzieć, że byłem z wizyta kontrolna. Menu w zasadzie bez zmian, lokal nadal utrzymuje wysoki poziom. Tym razem wzialem zupę z szyjek rakowych oraz stek z tuńczyka. Wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Nie rozpisuje się, bo wystarczy przeczytać moją poprzednią recenzję.

    Date of restaurant visit: 20 march 2012, en, partials, opinions, opinion, hour 18:00

    2 out of 2 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • aniulka_20 1 review

    30.07.2012, 22:30wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Świetne jedzenie i obsługa!

    Rewelacyjna zupa rybna, "Książę Łosoś", krem z borowików, dorsz z warzywami. Menu o wiele bogatsze, wygląda na ciekawe, tyle póki co udało się przetestować. Bardzo ładnie podane. Nie za bardzo rozumiem negatywne oceny poniżej, ale najwidoczniej każdy ma inny gust :). Dlatego polecam do przetestowanie :).

    Date of restaurant visit: 30 july 2012, en, partials, opinions, opinion, hour 18:00

    6 out of 6 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • kalamata 21 reviews

    19.09.2011, 17:11wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Najlepsza w Ustce, jedna z najlepszych restauracji w Polsce

    W Ustce zjawiam się raz do roku z krótką wizytą chyba od jakichś ośmiu lat, ale 7 Niebo odwiedziłem pierwszy raz dopiero w 2007, choć słyszałem o tej restauracji już wcześniej. W czasie każdego pobytu w Ustce idę tam przynajmniej raz czy dwa na dobry obiad, zawsze starając się wybrać coś nowego. Z poprzednich wizyt pamiętam świetny stek z tuńczyka pięknie podany w sieci utkanej chyba z lekkiego ciasta oraz rybę (zdaje się doradę) upieczoną w morskiej soli. Kunsztownie podane i znakomicie przyrządzone. Z zup najbardziej lubię krem z szyjek rakowych oraz orzechowo-mięsną zupę pielgrzyma serwowaną w wydrążonej bułce, a raczej wielkiej bule. Podczas ostatniej wizyty miałem właśnie zupę pielgrzyma, a na drugie sakwę schabu z grzybami. Ta sakwa nieco mnie rozczarowała, bo była zbyt sucha. Być może większa ilość sosu poprawiłaby jakość dania. Do tego czerwone hiszpańskie wino Torres, co było dobrym wyborem cenowo, ale nie najlepszym smakowo. No, ale to już mój błąd. Co prawda, dobrze by było, gdyby restauracja oferowała połówki, tzn. butelki 0.375 l, bo dla jednej osoby cala butelka wina to jednak sporo. Na koniec świetna kawa. Obsługa w lokalu jest nienaganna, a atmosfera bardzo przyjemna. Można usiąść w ciemniejszej, nastrojowej sali ze starym kredensem i starymi fotkami z Ustki, a raczej Stolpmunde, lub tej jaśniejszej dodanej kilka lat temu z dawnego przedsionka. Tam właśnie są te malowidła gołych kobiet, wspomniane w jednej z recenzji. Faktycznie nieco kiczowate, ale takie niby pre-rafaelickie stylowo nimfy czy goplany nawet dobrze komponują się z wystrojem lokalu. Porcje są w sam raz, bez tego przeładowania, które charakteryzuje wiele polskich restauracji. W oczekiwaniu na posiłek dostaje się smaczne 'amuse-bouche'. W sumie, mimo lekkiego rozczarowania sakwa, z wytęsknieniem czekam na następną wizytę w Ustce, aby najeść się smacznie, bez pospiechu, w eleganckim lokalu z elegancką obsługą. Moja ocena gwiazdkami bazuje na doświadczeniu po wszystkich odwiedzinach, a nie tylko tej ostatniej wizycie.

    Date of restaurant visit: 06 september 2011, en, partials, opinions, opinion, hour 17:30

    2 out of 2 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • cannibalus 6 reviews

    09.09.2010, 17:42wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Rewelacyjna i wykwintna restauracja w pełnym tego słowa znaczeniu

    Weszliśmy tam z pewną obawą... Wystrój świetny, wykwintny można rzec, aż dostojny. Kelnerka od razu podeszła, usadziła nas przy przytulnym stoliku dla dwojga. Wybór padł na smażonego łososia (nazwa dania: Łosoś moja miłość) i Sole zapiekaną w serze mozzarella z pomidorami i przyprawami (ja swojej nazwy nie pamiętam, ale była równie egzotyczna) :). Ceny obu dań 39 zł. Dania podane wyśmienicie, nie od parady przy wejściu do restauracji widnieje "hall of fame" ludzi, którzy w niej bywali - znanych z pierwszych stron gazet; nas to trochę przeraziło ;).

    Do rzeczy: Łosoś podany wyśmienicie, na wykwintnej tacy ozdobionej cytryną i... gotowanym rakiem. Sola podana w tygielku. Przed daniami głównymi przystawki od firmy (pierogi z niespodzianką, chleb ze smalcem, marchewka), po daniach głównych deser, również od firmy, nie wiemy co to było, ale czegoś równie pysznego nie jadłem bardzo dawno - przypuszczalnie waniliowy mus z ubitym żółtkiem zalany miodem. Ogólnie wrażenia bardzo dobre, zawodowa, profesjonalna obsługa. Jadaliśmy w wielu miejscach, ale to wywarło na nas zdecydowanie najlepsze wrażenie jako najbardziej wykwintnej restauracji o dodatkowo przystępnej cenie.

    Zdecydowaliśmy się na nią podczas naszej jednodniowej wizyty w Ustce, dzięki opiniom na gastronauci.pl i nie zawiedliśmy się.

    Date of restaurant visit: 09 september 2010, en, partials, opinions, opinion, hour 15:00

    1 out of 1 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

People who visited this restaurant page checked out also:

new restaurants: Ustka

Loading results...