Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

U Chramca

where are you? voivodeship: małopolskie city: Białka Tatrzańska
3.0
number of reviews: 15 detailed ratings

is the favourite restaurant of 0 gastronauts

people going to this restaurant 1 gastronaut

ul. Środkowa 1 34-405 Białka Tatrzańska (Karczma obok pensjonatu)
tel: (18) 265-42-42, 601-504-516
type of restaurant: inn, restaurant type of cuisine: desserts, Italian, Polish, Regional main course price: 20 - 40 zł
opening hours
menu

reviews (15)

  • monisia_key 3 reviews

    05.03.2013, 21:32wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Serdecznie polecam! Miejsce warte odwiedzenia

    Serdecznie polecam to miejsce. Jedzenie przepyszne, obsługa przyjemna, piękny i klimatyczny wystrój. Byłam tam w tym roku dwa razy. Serdecznie polecam pizzę z pieca, robioną na oczach klientów. Godne polecenia są również: placek po zbójnicku oraz naleśniki ze szpinakiem zapiekane z serem. Na pewno odwiedzę jeszcze to miejsce. Ceny całkiem całkiem. Taki placek to koszt 24 zł (duża porcja naprawdę), pizza do 30 zł (w zależności od rodzaju).

    Date of restaurant visit: 03 march 2013

    1 out of 2 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • julietta8 1 review

    06.02.2013, 20:04wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Smaczne jedzenie i mili ludzie

    Byliśmy u Chramca w połowie stycznia. Karczma bardzo przyjemna, ładne malowidła na ścianach, czysto. Ja zamówiłam kwaśnicę I polędwiczki w sosie serowo-oscypkowym, a mąż żurek i pizzę. Jedzenie bardzo pyszne. Kwaśnica dobrze doprawiona, super żeberko. Polędwiczki przepyszne.
    Pizza naprawdę dobra - firmowa Chramca polecam. Mimo sporego ruchu nie musieliśmy zbyt długo czekać.
    Ogólnie miła atmosfera, obsługa uśmiechnięta i bardzo pomocna.
    Serdecznie polecam. Następnym razem będąc w Białce też odwiedzimy. Dziękujemy.

    Date of restaurant visit: 17 january 2013

    1 out of 3 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • qba_rock 1 review

    12.02.2013, 11:56wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Smacznie, klimatycznie, przyjemnie...

    Podczas weekendowego wypadu w góry, wraz z przyjaciółką, przez cały czas stołowaliśmy się w karczmie "U Chramca". Po pierwszej wizycie okazało się bowiem, że zarówno jedzenie jak i klimat i obsługa stoją na wysokim poziomie.
    Jedzenie:
    "U Chramca" serwują bardzo dobrą pizze. Zdecydowanie polecam - dużo składników, aromatyczna i mimo średnich rozmiarów - bardzo syta. Bardzo smaczne okazały się również placki po zbójnicku. Gulasz rozpływał się w ustach, a smak całego dania przywodził na myśl domowe przepisy.

    Obsługa:
    Szybko (nawet mimo sporego ruchu), miło, z uśmiechem i kulturą.

    Wystrój:
    Malowidła na ścianach prezentują się bardzo ciekawie. Dodają góralskiego klimatu. Miejsce jest bardzo czyste, świeże - ale przy tym także bardzo przytulne. Naprawdę bardzo przyjemna atmosfera.

    Dodatkowo:
    Zespół z muzyką na żywo bardzo skutecznie umila czas podczas pobytu "U Chramca". Wielki plus za to...

    Ogólnie szczerze polecam to miejsce. My - gdy tylko będziemy ponownie odwiedzać Białkę - wrócimy NA PEWNO do karczmy "U Chramca".

    Date of restaurant visit: 08 february 2013

    1 out of 3 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • karciaa1 4 reviews

    12.03.2013, 19:21wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Całkiem, całkiem :)

    Podczas Naszej wizyty w Karczmie chcieliśmy zamówić z mężem zupę z dzika, ale niestety specjalnosci szefa kuchni nie bylo (bylismy poza sezonem). Zamiast tego wybraliśmy placek po zbójnicku (gulasz OK, natomiast placki ziemniaczane zbyt przesmażone = 8/10) oraz polędwiczki z sosem serowym (dla nas za malo wyraziste = 7/10). Knajpa w srodku przytulna dla osób lubiących minimalizm, bez zbędnych ozdób. Wchodząc można wyczuć "specyficzny" zapach być od pieca, niekoniecznie przyjemny. Kominek super. Zamówiliśmy na wynos pizzę z pieca, ale jeszcze jej nie spałaszowaliśmy. Wygląda i pachnie apetycznie :) Polecamy!

    Date of restaurant visit: 12 march 2013, en, partials, opinions, opinion, hour 19:00

    Is this review helpful? Tak Nie

  • krugger 9 reviews

    13.02.2014, 12:40wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Przyjemna knajpa, wrócę tam

    Bardzo dobre jedzenie i solidne porcje.
    Żona wybrała polędwiczki z grilla podane na moskolu w sosie serowo – oscypkowym. Mięsko dobrze przyprawione, nie za twarde, sos również smaczny. Ja wybrałem średnio wypieczony stek z sosem gorgonzola. Również nie było do czego się przyczepić. Znajomi wzięli mix pierogów i pizzę. Pizza dobra, ciasto cienkie. Pierogi w lekko chrupiącym cieście, również dobre. Deser w postaci lodów z... żubrówką w smaku taki sobie ze względu na dużą ilość tej ostatniej (a na to narzekać nie zamierzam :)).
    Do tego bardzo miła obsługa.
    Na duży plus (przynajmniej w moich oczach) zasługuje fakt, że na miejsce można przyjść z psem i nie spotka się to z żadnym sprzeciwem ze strony obsługi lokalu.
    Kiedy zjawię się w Białce po raz kolejny, na pewno tam zajrzę.

    Date of restaurant visit: 01 february 2014, en, partials, opinions, opinion, hour 18:00

    Is this review helpful? Tak Nie

  • amarylka 2 reviews

    21.01.2014, 18:49wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Przyjemna górska karczma

    Typowa górska karczma, do jakiej chętnie wybierają się turyści. Spróbowaliśmy zachwalanej wielokrotnie pizzy, wybraliśmy tę ze swojskimi wyrobami Chramca. Na pizzy było kilka rodzajów wędlin, z których przynajmniej połowa nie pochodziła raczej ze swojskich wyrobów - jedna z wędlin smakowała jak zwykła szynka konserwowa średniej jakości. Pizza była bardzo, ale to bardzo słona. Samo ciasto pizzy było pyszne, więc chyba lepiej tam zamówić zwykłą Margerittę.
    Muzyka na żywo oraz miła, dyskretna obsługa zrekompensowała wędlinową wpadkę i wyszliśmy stamtąd zadowoleni.

    Date of restaurant visit: 17 january 2014

    1 out of 1 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • marta2525 1 review

    24.07.2013, 10:32wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Pizza najlepsza w okolicy :)

    Najbardziej zadowolona jestem z pizzy, kucharz zrobił ją na moich oczach, co bardzo mi się spodobało. Mało tego, sam ją podał :). Ciasto rewelacja, składników dużo, zwłaszcza kurczaka, a i nie mogę zapomnieć o sosach. Co do pozostałych dań??? No, cóż rozczarowałam się. Jednego dnia zamówiłam rosół, co z tego, że było go dużo, zero przypraw, bez smaku... drugi dzień placki ziemniaczane z sosem kurkowym, powtórka z rozrywki, sos gorzki, placki bez soli.
    Wystrój sali - pozytywny,
    obsługa - musicie popracować nad ekipą, naliczyłam może 2-3 panie, które uprzejmie nas obsłużyły, reszta? zero uśmiechu, ale plus za szybką i sprawną obsługę.

    Date of restaurant visit: 22 july 2013

    3 out of 3 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • jessicafw 30 reviews

    17.03.2014, 18:29wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Fifty - fifty...

    A mianowicie dlatego, iż ja tym razem zjadłam smaczny obiad, a mój towarzysz niestety nie.

    Ja zamówiłam sobie na przystawkę oscypka z żurawina, a jako danie główne fileta panierowanego w migdałach z zestawem surówek i ziemniakami opiekanymi z rozmarynem. Wszystko smaczne, ale największym uznaniem cieszył się filet w migdałach. Kotlet w 100% pokryty grubo migdałami, a ziemniaczki z rozmarynem to niebo w gębie (polecam skosztować z sosem czosnkowym).

    Mój partner skusił się na barszcz czerwony z uszkami i pizze salami. Barszcz zjadliwy, ale brakowało mu smaku, ostrości i przypraw, a uszka niestety nie lepsze... były bo po prostu musiały tam być. Pizza to mała, okrągła tragedia. Sos pomidorowy najgorszej jakości. Sera wszędzie grubo i za dużo przez co wszystkie składniki zjeżdżały. Ciasto rozmoknięte. NIE POLECAMY!!!

    Obsługa OK i tylko tyle mogę o niej powiedzieć.
    Wystrój pospolity, estetyczny, ale bez charakteru. Jedynie co zwraca uwagę to malunki na ścianie i pizzer, który na widoku przygotowuje i wypieka pizze.
    UWAGA na sztućce, bo dostaje się jeden komplet do dwóch dań, więc jak już je raz oddamy to resztę musimy sobie sami radzić ;).
    Za wszystko zapłaciliśmy 81 zł wraz z napojami (2x3,50 zł woda gaz) czyli ceny stosunkowo wysokie jak na te dania, zwłaszcza na pizze, która kosztowała 20 zł.

    Date of restaurant visit: 08 march 2014

    Is this review helpful? Tak Nie

  • DudaChef 1 review

    03.07.2013, 20:48wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Pizza

    Byłem na pizzy tylko ze względu na piec opalany drewnem!
    Pizza była nieco mdła a ciasto bez grama soli, zamówiłem teksas z salami, pepperoni i coś tam jeszcze. Zgadzała się tylko papryczka pepperoni bo salami nie było na pizzy, była olbrzymia ilość sera co się mija z realną pizzą, wolałbym kilka cząstek, ale mozzarelli - ja taką preferuje.
    Chciałbym żeby kucharze kochali gotować bo miejsce z potencjałem traci swój urok.

    Date of restaurant visit: 03 july 2013

    1 out of 3 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • artek1922 1 review

    01.02.2014, 09:25wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Nie polecam

    Witam smakoszy. Podczas pobytu w Białce Tatrzańskiej postanowiliśmy zjeść coś z kuchni regionalnej. Wybraliśmy karczmę u Chramca. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, ładny wystrój , miła obsługa, jednak po zamówieniu czar prysł. Pomimo tego że kwaśnica była dość dobra, to cena 12 zł za miskę zupy wydaje mi się dość wygórowana. Znam miejsca, gdzie za 15 zł idzie zjeść dwudaniowy obiad. Zamawiamy coś, co miało być misą jadła dla sześciu osób. Cztery rodzaje mięs, wszystkie smakowały tak samo, suche i łykowate, dwa kawałki krupnioka może miały po 10 cm, dwa kawałki kiełbasy, wysuszone pierogi, troszkę pieczonych ziemniaków i troszkę kapusty chyba zasmażanej. Byliśmy w czterech i nie było czym dzielić (a polecają dla 6). Ogólnie suche i bez polotu.

    0 out of 2 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

People who visited this restaurant page checked out also:

new restaurants: Białka Tatrzańska

Loading results...