Nowe zasady dotyczące cookies

Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o Polityce Cookies. i odwiedź stronę wszystkoociasteczkach.pl.

Restauracja Pod Szablą

where are you? voivodeship: małopolskie city: Kraków , en, partials, restaurants, districts, district Krowodrza, Stare Miasto
3.9
number of reviews: 4 detailed ratings

is the favourite restaurant of 0 gastronauts

people going to this restaurant 1 gastronaut

ul. Kamienna 19 30-004 Kraków (okolice Dworca Głównego)
tel:
type of restaurant: restaurant type of cuisine: Polish, Old Polish main course price: 20 zł and under
opening hours

reviews (4)

  • Anikp 3 reviews

    14.05.2014, 15:40wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Świetna na przyjęcia, kuchnia polska

    Urządzałam tam małe przyjęcie weselne dla najbliższej rodziny - około 25 osób i na taką ilość osób salka jest w sam raz jeśli planowane są tańce. Bliskość od Urzędu Stanu cywilnego to 6 min na piechotę!!!

    Kelner pierwsza klasa - zrobił na nas olbrzymie wrażenie kulturą obsługi. I co ciekawe inni goście też zwrócili na niego uwagę, że wykazał się prawdziwą klasą (10/10).

    Salka na poziomie wejścia od ulicy i stoliki pod parasolem były idealne dla palaczy i tych, co chcieli odpocząć po tańcach ;). Rzeczywiście bardziej biesiadnie niż jak w restauracji jak napisał to autor pierwszej recenzji.

    Z właścicielem bez problemu można fajnie się dogadać. Zawsze szedł nam na rękę i wszystko ułatwiał, doradzał i podpowiadał. Ma spore doświadczenie w cateringu.

    Jedzenie b. dobre - goście chwalili:
    Rybka czyli śledzie w cebulce - łagodne, miękkie i smaczne (8/10),
    Galaretka mięsna z cebulką, cytryną i ogórkami - delikatna (8/10),
    Udziec cielęcy- soczysty, miękki, smakował wszystkim gościom i wyglądał wyśmienicie (9/10),
    Zupa grzybowa-krem z grzankami - delikatna, konkretna (7/10),
    Kotlet schabowy - jak domowy, miękki i smaczny (8/10),
    Pieczeń wołowa - miękka ze smacznym sosem (8/10),
    Buraczki do obiadu (pieczeni) to mistrzostwo (10/10),
    Wędliny i pasztety zimnej płyty z prawdziwego zdarzenia (9/10),
    Gulaszowa dobra, konkretna, ale wolę inny rodzaj przypraw do gulaszowej (6/10),
    Sałatka grecka - krucha sałata, dobry ser, sporo oliwek, pomidory, ciekawe przyprawy (8/10)

    Restaurację sprawdziliśmy wcześniej przed przyjęciem zamawiając gulasz, który był konkretny, domowy, smaczny (8/10) i żurek - domowy, konkretny i delikatny (7/10) oraz devolay z frytkami (8/10). Wszystkie potrawy jak na mój gust są lekko przyprawione, dla mnie ciut za mało soli.

    Date of restaurant visit: 10 may 2014

    1 out of 2 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • qfelek 3 reviews

    02.01.2013, 16:15wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Typowy szybki obiad koło biurowca

    Zamówienie:
    - żurek,
    - schab pieczony w sosie.
    Cena:
    15,-
    Recenzja:
    Żurek (5/10):
    Niczym nie zachwyca, ale nie ma tragedii - typowy średniak.
    Schab pieczony w sosie (6/10):
    Poprawny, nie tłusty tylko sos "sztuczny".
    Porcje raczej małe, więc na szybki mały, tani obiad jest akceptowalne.
    Obsługa:
    - raczej biesiadnie a nie jak w restauracji :)
    Wystrój:
    - pod szablą :) jest trochę akcentów.
    Jakość/Cena:
    - dostateczny.

    Date of restaurant visit: 02 january 2013

    3 out of 3 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • carolinein 1 review

    22.09.2012, 16:38wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Pyszne, polskie jedzenie!

    Bardzo polecam to miejsce! Jest idealne na szybki lunch lub bardziej "treściwy" obiad. Pyszna, polska kuchnia w centrum Krakowa. Nic dodać nic ująć :).

    Ponadto, miałam okazję organizować tu chrzciny mojej córki. Byłam bardzo zadowolona z profesjonalizmu obsługi.

    2 out of 4 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

  • mantra 9 reviews

    08.06.2010, 00:08wrote:
    • food
    • decor
    • staff
    • quality / prices

    Pod Szablą - tylko dla wtajemniczonych

    Gdy pierwszy raz trafiłam do tej restauracji miałam wrażenie, że jestem tam przez przypadek. W środku panowie w starszym wieku, również kelner- właściciel (tego jestem prawie pewna), który uprzejmie, acz nie służalczo traktuje gości. Byłam tam trzy razy i jeszcze się nie zdarzyło, żeby jadł tam ktoś inny niż przyjaciele (jak mniemam) właściciela. Wystrój fajny, z szablami i w stylu staropolskim, sama restauracja w murowanej piwnicy. Szkoda tylko, że cały czas jest tam włączony telewizor, który zupełnie nie pasuje do charakteru restauracji.

    Ignorując jednak powyższe niedogodności zabierzmy się do jedzenia. Ceny miłe - główne danie w cenie 13-15 złotych i zawsze świeże. Mam wrażenie, że ze względu na charakter klienteli, właściciel bardzo dba o kuchnię, dlatego warto "wprosić" się do tego domowego towarzystwa i spróbować czegoś dobrego.

    Dania klasyczne. Są różnego rodzaju ryby, barszcz, żurek i pierogi oraz piersi z kurczaka w różnych odsłonach. Tyle w tym momencie pamiętam, bo innych mięs za bardzo nie jadam.

    Jak dotąd wszystko co jedliśmy było dobrze przygotowane i bardzo smaczne. Łazienka (na co zawsze zwracam ogromną uwagę) czysta.

    Polecam tę restaurację, jako miejsce zdecydowanie nieodkryte na kulinarnej mapie Krakowa, a przecież od Nowego Kleparza to zaledwie 5-10 minut na piechotę.

    7 out of 7 users found this review helpful.

    Is this review helpful? Tak Nie

People who visited this restaurant page checked out also:

new restaurants: Kraków

Loading results...