W jaki sposób zaspokoić jednocześnie wszystkie pragnienia?

dodany 01.02.2010 o 20:47 , dział: Zapraszają, lista artykułów

artykuł sponsorowany

Zmysłu, powonienia... zmysłu smaku... zmysłu pożądania... połączenia wszelkich zmysłów czyli miłości? Miłości do jedzenia... pełni miłości i przyjemności jedzenia? Odpowiedzi należy szukać w wyjątkowym miejscu w Warszawie! W jedynym dniu w roku, w którym te dwa wielkie pragnienia tworzą jedną doskonałą całość... Dzień Św. Walentego w The Nine Club & Restaurant.

Oferta walentynkowa The Nine Club & Restaurant w Warszawie

The Nine Club & Restaurant jest pierwszym lokalem serwującym dania sous-vide, a pełnia smaków i aromatów zachowanych dzięki gotowaniu w niskich temperaturach gwarantuje niezwykłe doznania. Prowokujące smaki, rozpalające kolory, jędrna konsystencja, stymulujące zapachy kuchni molekularnej to nieodzowne elementy idealnego walentynkowego wieczoru. Jedzenie nigdy dotąd tak nie smakowało... Przedstawiamy Państwu nasze menu degustacyjne skomponowane przez szefa kuchni specjalnie na ten walentynowy wieczór. Każda pozycja zawierać w sobie będzie wyjątkowy afrodyzjak, pobudzający emocje podczas tego wyjątkowego wieczoru.

Menu:
- kieliszek wina musującego Chardonnay Pinot Noir
- pieczywo z masłem oliwkowym oraz świeżym masłem
- sałatka z awokado z pomidorami, łagodnym chili i limonką z przepiórczym jajkiem i truflowym balsamico
- sferyczne ravioli z zielonego groszku
- lekki bulion z pieczonym kurczakiem, karmelizowanymi cebulkami, lubczykiem i imbirem arotyzowana oliwą z pestek dyni
- parmezanowe cannelloni z ziemniakami i borowikami z parmezanowym beszamelem i rukolą oraz płatkiem czarnej trufli
- tuńczyk w chrupiącym sezamie na puree z białej fasoli z sałatką z kiełków z orzechami
lub
- pierś z kaczki duszona sous-vide z czerwoną kapusą, z cappuccino ziemniaczanym, podana z chrupiącym ciasteczkiem pomarańczowo- kardamonowym
- kawior z marakui
- czekoladowy torcik z truskawkami i orzechami z cukierkami chili
- miodowa wata cukrowa
- lizak z białej czekolady z malinowym pyłem.

Wszystko to za cenę 140 zł za osobę.
Dodatkowo wino stołowe w cenie 50 zł za karafkę.

Nine Club to połączenie klasyki i nowoczesnosci, luksusu, elegancji oraz najnowszych światowych trendów, które dotąd w Warszawie nie miały miejsca. Fuzja dobrego stylu oraz multimedialnych i technologicznych nowości.
Nine Club to:
- restauracja, która wnętrzem pobudza zmysły i wyobraźnię, a kuchnia odkrywa pełnię smaków
- parkiet, dwa pozimy taneczne, niższy to serce klubu, najlepsi polscy i zagraniczni DJ-e, najjaśniejsze gwiazdy klubowej sceny
- coctail bar z największym w Warszawie ekranem TV
- vip room & private space - luksusowy vip room zlokalizowany na szklanej antresoli oraz private space dla najbardziej wymagajacych gości szukających intymności i dobrej zabawy w kameralnej atmosferze.

Kuchnia w The Nine to kuchnia autorska, kuchnia innowatorska, świeża, oryginalna, pełna zachwycających konsystencji, subtelnych smaków i rewelacyjnych aromatów. Pobudzając zmysły smaku i zapachu zabieramy gości w zaskakującą podróż po świecie gastronomii. Dołożyliśmy wszelkich starań, by finał tej podróży znalazł się w jednym miejscu, w warszawskim śródmieściu, w The Nine.
Każdy kto pragnie nowych doznań estetyczno-kulinarnych znajdzie swoje miejsce w naszej restauracji. Bogaty wybór win oraz desery, które swoją formą przypominają małe dzieła sztuki są tu znakomitym dopełnieniem każdego posiłku. Dziewiątka w kulturze japońskiej symbolizuje szczęście. Naszym życzeniem jest stać się synonimem dobrego smaku i kulinarnego kunsztu wpływającego na zadowolenie naszych gości, a co za tym idzie poczucie spełnienia i prostego szczęścia właśnie.

Zobacz więcej informacji o The Nine Club & Restaurant

najnowsze artykuły

Festiwal Ryb w restauracjach Al Pomodoro (Warszawa)

dodany Czwartek, 11 Marca, 09:44 Small_al_pomodoro_festiwal_ryb_jed

Wina z Wenecji Euganejskiej w Warszawie

dodany Środa, 10 Marca, 16:19 Small_amarone

Ucz się od najlepszych - przegląd kursów gotowania

dodany Środa, 10 Marca, 11:10 Small_kurt_scheller_kurs_gotowania_jed

Slow Food zaprasza na spotkanie poświęcone rybom morskim

dodany Środa, 10 Marca, 09:00 Small_logoslowfood_jed

13 marca 2010 r. o godz. 11:00 w Kawiarni Bílý Koníček w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie odbędzie się kolejne spotkanie zorganizowane przez warszawskie Convivium Slow Food.

Degustacja win włoskich - Gambero Rosso Top Italian Wines Roadshow (Warszawa)

dodany Poniedziałek, 8 Marca, 11:34 Small_gamberorosso_jed
Ładowanie wyników...