opinie gastronautów (1)
krzysztofburzynski 94 recenzje
30.10.2011, 12:51 napisał:Owoce morza w hotelu
Sami portal gastronauci jest winien poniższej recenzji, ponieważ tu przeczytałem ze w środę przylatuje podobno bezpośrednio z paryskiego targu transport świeżych owoców morza do canaletto.
Niezależnie od reklamy, stwierdziliśmy z Najdroższą - trzeba spróbować jak we wnętrzach gierkowskich będą wyglądać frutti di mare (tak tak - gierkowskich, ponieważ mimo rewitalizacji, zmiany marki i właściciela klimat w Victorii jest taki sam od lat 80tych :).
Tak wiec wchodzimy w klasyczne wnętrza, zaskakuje nas wyjątkowo dobra obsługa złożona z ludzi, którzy musi pracują tu od wielu lat - dobra maniera starej szkoły kelnerskiej.
Owoce morza są według gospodarzy rzeczywiście świeże, więc zamawiamy.
Małże w sosie winno-czosnkowym bardzo dobre, ostrygi choć małe - bardzo dobre, świetny ogon langusty, trochę słabsze ślimaki i krab, niezłe krewetki .
Generalnie bardzo ok, choć czuć w smaku północne, zimne pochodzenie surowców.
Kolejny raz podkreślę świetna obsługę i odkrytą przy okazji wódkę belvedere o smaku owoców leśnych - smakuje jak dobry austriacki obstler. Do ostryg rewelacja.
Ceny jak na hotelowe zupełnie znośnie.
Nie próbowaliśmy tradycyjnej karty restauracyjnej, ale za pomysł z owocami - plus.Data wizyty w lokalu: 27 październik 2011Czy ta recenzja jest przydatna?
ostatnio dodane
bądź pierwszy
najpopularniejsze
informacje od restauracji
- szef kuchni: Maciej Majewski
- ilość miejsc w restauracji: 36
Restauracja hotelu Sofitel Warsaw Victoria zaprasza na doskonałe dania będące połączeniem wyrafinowanej kuchni francuskiej i tradycyjnych polskich dań. Oferujemy także szeroki wybór starannie wyselekcjonowanych win z całego świata. Le Bar to idealne miejsce na spotkanie biznesowe lub z przyjaciółmi. Piękny widok na Plac Piłsudskiego, swobodna atmosfera o każdej porze dnia oraz szeroki wybór koktajli sygnowanych, likierów, win i szampanów.
nowe lokale: Warszawa
Biesiadowo Tarchomin