Starbucks Coffee

gdzie jesteś? województwo: mazowieckie » miejscowość: Warszawa
3.2
liczba opinii: 32 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 6 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 6 gastronautów

ul. Nowy Świat 62 Warszawa
typ lokalu: kawiarnia typ kuchni: sałatki, desery, przekąski, koktajle (bezalkoholowe) cena dania głównego: poniżej 20 zł
dodatkowe atuty
Button

• eucaryota 24 recenzje

11.09.2011, 09:52 napisał:
    • jakość / ceny

A skądże to, jakże to, czemu tak gna?

Lokomotywa Tuwima w pełnym rozpędzie. Się dzieje, się dzieje.

Mnóstwo ludzi, turystów, lansu, wiadomo, samo centrum. Najdroższa ulica stolicy. Tłocząca się przy kasie masa jest w błyskawicznym tempie obsługiwana.
    Powiem szczerze, że odczuwałam presję, że przy moim braku zdecydowania zostanę przez kolejkowe towarzystwo zbesztana. Więc zmobilizowałam się błyskawiczne, biorąc cappuccino (11 zł), a koleżanka zieloną herbatę jaśminową (8 zł).
    Pani zapytała się czy mogę dostać kawę na miejscu w papierowym kubku, bo te w moim rozmiarze właśnie się myją i musiałabym poczekać. Miałam ochotę posiedzieć z normalnym kubkiem, więc pytam "jak długo?" (myśląc, 10-15 min), na co Pani z pełną powagą "co najmniej 2 minuty". Gdyby wszędzie trzeba było tyle czekać :).
    Ceny kaw - jak dla mnie - stanowczo za wysokie.
    Za to całkiem wygodne fotele i przyjemny wystrój. Widziałam też kącik z zabawkami dla dzieci...pewnie lokomotywy nie ma, prędzej TGV.

• Keddar 242 recenzje

30.06.2011, 12:35 napisał:

Imponujące

Mnie w Starbucksie imponuje rozmach oraz wykonanie. Można tam kupić znakomitą kawę na miejscu i na wynos (dodatkowo część towarów pochodzi z akcji fair trade), dobre przekąski oraz kilka fajnych gadżetów, które są naprawdę użyteczne. Przede wszystkim jednak S. ma rewelacyjne fotele, które uwielbiam, miękkie, szerokie, wygodne - bez problemu można posiedzieć w nich wystarczająco długo, żeby z jednej małej kawki zrobiła się i herbatka i kolejna kawa (oprócz tego jest to jednak z najwcześniej otwieranych kawiarni na Nowym Świecie!). Niemniej mam jedno "ale" - herbata parzona jest średnia. Nie jest ona zła, ale mogłaby być o wiele lepsza. Polecam i będę wracał.

• rudaYtomus 6 recenzji

15.06.2011, 22:50 napisał:
    • jakość / ceny

Jeśli coffee to go, to tylko tam!

Gdy rano masz ochotę napić się dobrej kawy, wziąć ją ze sobą i powoli budzić umysł i ciało do życia, starbucksowa kawa najlepiej Ci w tym pomoże. Jeśli w ciągu dnia zechcesz dostarczyć swojemu organizmowi kolejną porcję kawy, wpadnij z powrotem, dopłacisz 2 zł i masz kolejną dawkę kofeiny zamkniętej w tym świetnym napoju. Niektórzy robią tak często, nawet prawie codziennie i zawsze witani są z uśmiechem i pozawerbalnym zrozumieniem pt. "to, co zwykle", wychodzą więc bogatsi nie tylko w kawę, ale również dawkę pozytywnej energii, czasem także w gratisową porcyjkę słodycza "z wczoraj" świeższego niż w niejednej piekarnio-ciastkarni, a ich portfel szczuplejszy jest tylko o kilka złotówek.

0 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• verymartini 3 recenzje

21.04.2011, 16:49 napisał:

Starbucks Coffee Company? Starbucks Foch Company

Zapowiadało się fajnie.
    Wpadłam po kanapkę. Mam bana na ser i jajka i zaznaczyłam to od razu, licząc, że pani zza kasy pomoże mi w wyborze. Owszem, pomogła, proponując kanapkę z bekonem chyba - ale coś mnie tknęło, żeby przeczytać skład przed zakupem... Majonez, a jakże. Zwróciłam pani uwagę, że przecież w skład majonezu wchodzą jajka. Obraziła się na mnie i nie usłyszałam nawet "przepraszam".
    Nie oczekuję, że za kasą w sieciówce będą stali specjaliści od technologii żywności, ale majonez to nie marcepan i każdy wie, z czego się go robi, a skład kanapek wypadałoby znać - lub chociaż mieć odruch przeczytania etykiety zanim poda się kanapkę klientowi zmuszonemu unikać pewnych składników.

2 z 3 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• lina 43 recenzje

12.04.2011, 18:10 napisał:
    • jakość / ceny

Spodziewałam się więcej, ale jeszcze wrócę

Wpadliśmy z A. na chwilę, bo akurat byliśmy w okolicy i postanowiliśmy porównać legendę z rzeczywistością. Wystrój bardzo w porządku, na luzie, fajne kanapy, czysto (na bieżąco sprzątane stoliki). Obsługa faktycznie mocno wyluzowana, bardzo "amerykańska," chociaż nie wszystkim może to przypaść do gustu. A. zamówił Caramel Frappucino, ja zwykłe espresso - dziwne, wydało mi się, że oba napoje niby były "na miejscu," a frappucino podano w plastiku, ale może tak miało być. Plus, że Pani zapytała o wodę do espresso - niby standard, dla mnie wynikający ze specyfiki napoju, ale w końcu nie wszyscy wiedzą, jak je pić. Przechodząc do samych kaw - spróbowałam frappucino i było dla mnie mocno za słodkie, sztuczne wręcz, także nie wzięłabym dla siebie, A. nie narzekał, ale też nie bronił go zbytnio. Przyzwyczajona jestem do większej ilości cremy w espresso, może to kwestia niskiego ciśnienia w ekspresie lub źle ubitej kawy, no mnie nie pasowało; do tego na dnie filiżanki były fuski, za którymi także nie przepadam (no halo?). Plus na przyszłość, że można skorzystać z wifi, także pewnie dam im jeszcze szansę w przyszłości.

Data wizyty w lokalu: 07 kwiecień 2011, godz. 17:00

• hot_chocolate 16 recenzji

02.02.2011, 11:50 napisał:

Zawsze chętnie wstąpię...

Starbucks zawsze jest mi po drodze.
    A nawet jeśli nie - staram się, aby był :).
    Wypróbowałam wiele typowych kawowych sieciówek. Tylko S. do mnie przemawia. Obsługa jest miła, bez zarzutu. Lokal schludny, choć faktycznie ciężko tam o wolne miejsce...
    Dla mnie nieśmiertelny, zawsze mam ochotę na grande caramel macchiato ;).

• Sameera77 2 recenzje

08.10.2010, 12:50 napisał:

Wydawanie kawy na imię?

Kawiarnia była zatłoczona, spora kolejka i problemy ze znalezieniem odpowiedniej ilości miejsc siedzących. Nie podobał mi się dziwny zwyczaj podawania swojego imienia, aby otrzymać kawę. Wydało mi się to niestosowne i sztuczne.
    Cappuccino było jak trzeba, ale nie lepsze niż w innych sieciówkach.
    Ceny standardowe, wypieków nie próbowałam.
    Ogółem wrażenia takie sobie, będę wybierać się raczej do innych kawiarni, bo nie lubię tłoku i podawania swojego imienia nieznajomym.

1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• koloryczerni 16 recenzji

16.05.2010, 13:20 napisał:

Jeden z dwóch

Starbucks i coffeeheaven są dwoma sieciowymi kawiarniami godnymi polecenia. Wszystkie inne - Costa Coffee, iCoffee, Coffee w Biegu - mogą się schować.
    Starbucks ma bardzo miłą atmosferę, przytulny wystrój idealny na kawę z przyjaciółmi. Kawy są przepyszne, duży wybór, można zaznaczyć czy chce się mleko pełnotłuste czy odtłuszczone - duży plus. Ceny jak w każdej sieciówce, przy czym jakość kawy jest dużo wyższa niż w innych. Obsługa bez zarzutu.

0 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• antiata 16 recenzji

13.05.2010, 20:23 napisał:

Nic specjalnego

Słyszałam zachwyty na temat kawiarni, ale mam wrażenie, że te osoby albo nie były w Starbucks, albo mocno przedobrzają. Kawiarnia jak każda inna sieciówka. Nic specjalnego jeśli chodzi o wnętrza, styl funkcjonowania itp. Do picia polecam herbatę mrożoną z nutą cynamonu i z mlekiem.
    Poza tym tłoczno i "wyciuchane" kanapy.

1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• tomjas75 11 recenzji

04.03.2010, 22:19 napisał:
    • jakość / ceny

Jak na to miasto - kawiarnia rewelacyjna!

Po bardzo złych doświadczeniach z innymi sieciowymi kawiarniami w Warszawie miałem duże obawy wstępując po raz pierwszy do Starbucksa. Bałem się, że w przypadku braku konkurencji spoczną na laurach. Moje obawy okazały się bezpodstawne. Duży kubek naprawdę dobrej, mocnej kawy (americano z ciepłym mlekiem) za jedyne 10 zł to bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Można ich krytykować za chaotyczne rozstawienie stolików, klientów, którzy przychodzą tam studiować albo wręcz obserwować innych i bardzo słaby sygnał internetu w drugim drugim pomieszczeniu, ale w kraju gdzie za mały kubek lury na stacji beznzynowej płaci się prawie 4 zł, Starbucks rządzi. Nie wykluczam, że przy następnej wizycie odważę się i zamówię coś bardziej wyrafinowanego, to co kilkakrotnie piłem w ich lokalach za granicą - white chocolate mocha.

zobacz większą mapę lub wyznacz trasę dojazdu

nowe lokale: Warszawa

Ładowanie wyników...