Matja78 9 recenzji
05.05.2012, 12:19 napisał:Mocne rozczarowanie...
Knajpkę odwiedziłyśmy w czwartkowy wieczór, grupą pięciu dziewczyn. Każda z nas zamówiła inne danie. Ja wybrałam podstawową pastę, której, jak się wydawało, nie da się zepsuć... A jednak tej knajpie się to udało. Wybrałam aglio olio peperoncino. Było ostre, ale nie odnalazłam w tym daniu śladu czosnku. Poprosiłam o czosnek i co dostałam? Świeży czosnek w miseczce, w formie ząbków, nieco rozdrobniony... Po prostu granda. Kelnerka także była zdziwiona moja prośbą. Dania dziewczyn wyglądały lepiej, ale nie powalały na kolana. Fatalna jest także obsługa - panie kelnerki miały problem z tym, że byłyśmy w 5 osób, a krzesełek było 4 i trzeba było dostawić jedno! Po prostu tak dziwne, że nie do uwierzenia! Dopiero interwencja kelnera faceta rozwiązała problem. Długi okres oczekiwania na dania, pomylone napoje. Niestety, nie mogę polecić. Myślę, że lepszych włoskich knajpek jest mnóstwo. Szkoda pieniędzy - ceny raczej wyższe niż średnie, a za tą cenę można zdecydowanie smaczniej zjeść w innych miejscach.
Data wizyty w lokalu: 26 kwiecień 2012, godz. 20:151 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
uzdek98 1 recenzja
23.03.2012, 12:37 napisał:Jak to obsługa może zniszczyć wszystko
Stanowczo odradzam... Byliśmy w zeszły piątek we 2 osoby, zamówiliśmy kurczaka z borowikami (mrożonka), oraz łososia ze szpinakiem (mrożonka) do tego wino, bruschettę i panna cotta.
Jedzenie można było znieść, nic specjalnego, ale to co wywijała kelnerka bylo warte uwagi:
- najpierw dzielnie walczyla z winem, ale dobry refleks pozwolił nam uniknąć rozbicia głów,
- następnie po 20 minutach czekania raczyła nas poinformować, że właśnie mają większe zamówienie (po nas przyszły 4 osoby)
i dlatego musimy poczekać dłużej
- pod koniec widać było, że się bardzo spieszy, co dała nam do zrozumienia podchodząc do stołu i wlewając bez słowa resztkę wina do jednego z kieliszków (akurat ja już nie miałem ochoty),
- kwintesencją wieczoru było podanie nam nie tego rachunku co trzeba, co prawda kwota była o połowę niższa niż spodziewana
i była to wlaściwa cena za wizytę, ale niestety zorientowała się w błędzie...Data wizyty w lokalu: 23 marzec 2012, godz. 12:30Czy ta recenzja jest przydatna?
kusiak 3 recenzje
14.11.2011, 15:04 napisał:Ładnie
Generalnie bardzo przyjemne miejsce. Obsługa kelnerska sympatyczna, posiłki zostały nam podane bardzo szybko.
Ja zamówiłem sałatkę "Greca". Nie było to jakieś Bóg wie co, ale smakowało mi.
Podane w schludny sposób z 2 kromkami chrupiącego pieczywa.
Moja narzeczona wzięła sałatkę (nie pamiętam nazwy) - składniki takie jak w sałatce "Cesar".
Sałata świeża, sos bardzo smaczny, grzanki chrupiące. Kurczaka mogło być trochę więcej.
Następnie postanowiliśmy zamówić deser i herbatę. Na wstępie zostaliśmy poinformowani, że mus czekoladowy właśnie się skończył.
O tym, że nie ma już herbaty, którą chcieliśmy zamówić ("Mango Mint") dowiedzieliśmy się już po złożeniu zamówienia.
Ostatecznie ja zamówiłem deser panna cotta. Został podany podobnie jak w restauracji A Modo Mio, z resztą smakował dokładnie tak samo.
Narzeczona zamówiła ciastko czekoladowe podane na ciepło z pomarańczą. Była zachwycona.
Jeśli chodzi o ceny - nie są bardzo wysokie, ale niskie też nie.
Restauracja rozczarowała nas natomiast tym, że większość dań jest podobna do tych z menu restauracji A Modo Mio z takim wyjątkiem, że nie zjecie tu pizzy.
Ja rozumiem, że zarówno Il Pastaio, jak i wcześniej wspomniana A Modo Mio są prowadzone przez jedną firmę, ale firma ta powinna zadbać o różne menu w każdym lokalu.
A jeśli nie, to może lepiej zrobić sieć restauracji A Modo Mio, albo Il Pastaio, albo jeszcze innej, bo z tego co się orientuję mają jeszcze jakieś 2 inne lokale...
I raczej nie zamierzam ich odwiedzać, bo mam wrażenie, że znów będzie to samo.
Polecam na randki, albo inne spotkania towarzyskie. Raczej nie na co dzień.
Data wizyty w lokalu: 11 listopad 2011, godz. 19:30Czy ta recenzja jest przydatna?
hogaforever 32 recenzje
01.10.2011, 21:33 napisał:Miło, smacznie i blisko centrum
Trafiliśmy tu z ulicy, bez rezerwacji. Wybraliśmy cztery rodzaje pasty z karty nikt z nas nie był zawiedziony. Wystrój lokalu jest skromny lecz schludny, pasuje do okolicy. Obsługa bardzo uprzejma i pomocna. W lokalu jest zorganizowany mały kącik dla dzieci, są krzesełka do karmienia, można podglądać przez szybę pracę kucharzy. Ceny są umiarkowane, wielkość porcji w sam raz. Wrócę tu z pewnością, wstąpię także do pozostałych restauracji wspominanych przez gastronautów.
Data wizyty w lokalu: 01 październik 2011, godz. 17.00Czy ta recenzja jest przydatna?
ryba77 4 recenzje
22.09.2011, 13:52 napisał:Doskonała kuchnia włoska
W Il Pastaio jadłam 3 razy i ani razu się nie zawiodłam. Pasty są pierwszorzędne, własnej roboty makaron, doskonałe aromatyczne sosy. Spaghetti z sosem bolognese nazywa się tam inaczej - bo też nie jest to typowe, że pomidory łączy się z mięsem drobiowym (na mój gust - indyk). Smak oryginalny, mocno pomidorowy, zioła delikatne, na pewno nie ma tam suszonej bazylii czy oregano z torebki. Wszystko cudownie świeże, składniki najwyższej jakości. Pierożki tortellini z mięsnym farszem - znakomitym i naturalnym, były z pewnością lepione własnoręcznie przez fantastycznego włoskiego kucharza, którego raz udało mi się nawet podejrzeć przez okno przy pracy i był hmmm... apetyczny. Ale nie jest to powód dla którego wychwalam tamtejszą kuchnię. Absolutnym hitem restauracji z pastą w roli głównej jest możliwość wyboru sosu i rodzaju makaronu- do fettucine hitem okazał się sos śmietanowy z cukinią i suszonymi pomidorami. Coś pysznego! Tiramisu oraz kawa nie zwalają z nóg, ale trzymają poziom i smak "ochockiej trójcy" włoskich lokali na Grójeckiej (ten sam właściciel). Wnętrze jest chłodne, mocno modernistyczne, ciemne i kamienno-metalowe. Może dlatego tłumy w tym lokalu się nie zdarzają, chociaż biorąc pod uwagę jakość jedzenia trudno to zrozumieć. Wolę wcinać rozkoszny makaron w pustawym lokalu mając za towarzystwo spoglądającego z portretu na ścianie Mario Puzo ogryzającego jakąś kość, a tłumy z Non Solo podglądać po drugiej stronie ulicy.
toonczyk 4 recenzje
24.06.2011, 21:50 napisał:Wyborna pasta
Pasta w Il Pastaio jest pierwszorzędna, nie gorsza niż ta, którą jadałem w Toskanii. Jakość jedzenia jest naprawdę najwyższej klasy, ale ilość niestety raczej lunchowa. Na duży głód porcje są zdecydowanie zbyt skromne, więc bogate antipasti lub zupa to konieczność. Z drugiej strony - pasta to przecież tylko primi piatti, potem każdy szanujący się Włoch zabiera się za obfite drugie danie, więc skromność porcji można wybaczyć.
Lokal i obsługa bez zastrzeżeń. Ceny również nie są specjalnie wygórowane.Czy ta recenzja jest przydatna?
euge 6 recenzji
26.05.2011, 10:43 napisał:Dobre włoskie jedzenie
Jest to bardziej miejsce na spotkanie ze znajomymi lub z rodziną. Romantycznie nie jest. Byłam w tej restauracji kilka razy i zawsze moje oczekiwania się spełniały: bardzo dobra pasta, risotto, mięso (szczególnie filetto al pepe verde) oraz ten rewelacyjny deser suflet ... mmm :). Polecam, jedzenie jest na pewno warte płaconych pieniędzy.
Marsa 108 recenzji
12.12.2010, 21:01 napisał:Pasta niemal idealna
Wpadłam na szybki, popołudniowy lunch zachęcona smacznym jedzeniem serwowanym na imprezie w Di Vino. Il Pastaio ma nieco mroczny wystrój, niby ładny, ale jakoś to się wszystko „nie lepi” się w przyjemną całość i w rezultacie niezbyt zachęcająco wygląda od progu. Niestety zupa dnia „wyszła” wystartowaliśmy więc od drugiego dania. Kurczak w sosie cytrynowym (29 zł) i Fettuccine ze śmietaną, gorgonzolą, pieczarkami i szpinakiem (24 zł). Obsługa miła i sprawna, brak czekadełek, a szkoda, bo na posiłki czeka się ponad 20 minut. Przechodząc do rzeczy kurczak mocno, mocno średni, dwa kawałki fileta, podsmażone i skropione cytryną, podane z sałatą (tu całkiem smaczny sos). Natomiast makaron rewelacja (!), niespodziewany, zabawny kształt, fettuccine, które w przekroju nie jest prostokątne, a idealnie kwadratowe. Logicznie rzecz biorąc, niby kształt nie wpływa na smak, ale może, to nie do końca prawda ;). Makaron idealnie ugotowany, sprężysty, fantastyczny, z dużą ilością kremowego sosu, pieczarkami i liśćmi świeżego szpinaku (mimo, iż mamy środek zimy). Na pastę polecam z czystym sumieniem, reszta na własną odpowiedzialność.
0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
bociannn 12 recenzji
12.09.2010, 01:55 napisał:Świetne jedzenie
Nieco chłodny wystrój, ale jedzenie znakomite. Łosoś grillowany z cukinią, bruschetta z kozim serem, dorada z pieca, makarony. Dużo lepsze niż w "pizzowych" Non Solo i A Modo Mio. Plus miła obsługa. Zdecydowanie polecam.
Amie69 32 recenzje
14.05.2010, 16:56 napisał:Wypada zachęcająco
Bywam często w "A modo mio". Tam też "powziąłem wiedzę" o istnieniu "Il Pastaio". Nie jestem szczególnym miłośnikiem makaronu. W zasadzie regularnie spożywam tylko wersję "aglio, olio e peperoncino". Pomyślałem, że warto sprawdzić jak prezentuje się moja ulubiona pasta w lokalu, który zgodnie z nazwą, specjalizuje się w makaronach. Otóż prezentuje się nieźle. Ale nie tak dobrze, jak ta podawana w "A modo mio".
Doceniłem makaron domowej roboty, odpowiednio sprężysty, wdzięczny do gryzienia. Jednak komponent "aglio, olio e peperoncino" nie tak dobry jak w AMD. Mniej bogaty w smaku a bardziej pikantny, czego akurat nie poważam.
Dodam jednak, że na tle testowanych przeze mnie wykonań tej potrawy w innych lokalach, to z "Il Pastaio" prezentuje się znacznie powyżej średniej.
Poleciłbym również pulpeciki z łososia, które mnie bardzo zaskoczyły. Przypominały bowiem wspominane przeze mnie z rozrzewnieniem kulki z ryżem, znane we Włoszech jako arancini.
Wystrój sprawia, że "Il Pastaio" to raczej miejsce na intymniejsze spotkania, może nawet na romantyczne kolacje "bez okazji". Z małymi dziećmi warto odwiedzać inne lokale, również dlatego, że nie podaje się tam pizzy :).
Podsumowując: "Il Pastaio" to całkiem solidna propozycja.Czy ta recenzja jest przydatna?
ostatnio dodane
bądź pierwszy