kalarepka 143 recenzje
11.08.2010, 13:48 napisał:Można przysnąć
...czekając na zamówione danie, zwłaszcza, jeśli jest się w trakcie długiej, męczącej podróży. Czas płynie i płynie... i płynie...
Jedzenie w porządku, ale bez rewelacji, typowo karczmiano-polskie.
Natomiast nie jestem w stanie pojąć, jak sałatę - składnik sałatki z boczkiem i oscypkiem - można poszatkować na kawałki wielkości pól centymetra kwadratowego, a cebulę pozostawić w ogromnych kawałach.
Nie powrócę.1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Doker 9 recenzji
05.04.2010, 23:44 napisał:Warto przystanąć
Karczma położona pomiędzy Bydgoszczą, a Toruniem, przy drodze krajowej nr 80. Urządzona w naprawdę karczmianym stylu, wszystko z drewna i w drewnie. Czysto, zadbanie. Miejsce częstych postojów podróżujących wspomnianą drogą.
Zatrzymując się w Karczmie pod Gołębiem, oczekiwałem w miarę szybko podanego, lekkiego posiłku przed dość długą podróżą. Niestety, czas oczekiwania na proste potrawy, jak schabowy czy placki ziemniaczane, wyniósł ponad 30 minut, w tym czasie zdążyło się już ściemnić. Czas umilił mi internet, udostępniany gościom bezpłatnie, co jest dużym plusem. Wrażenia estetyczne i smakowe na plus, jednak długi czas oczekiwania na posiłek (być może z powodu naprawdę sporej liczby odwiedzających), jest mocno denerwujący. Z pewnością jednak warto odwiedzić i powracać.Czy ta recenzja jest przydatna?