opinie gastronautów (90)
kazikw1 5 recenzji
31.08.2010, 16:25 napisał:Najlepsze w mieście steki
Lokal przyjemny, usytuowany w miłym otoczeniu Pola Mokotowskiego. Jest łatwy dojazd i parking dla gości. Panie kelnerki, skąpo odziane, śmigają żwawo między stolikami. Lokal utrzymany w tonacji nieco lepszej niż tandetny barek gdzieś w zapomnianej teksańskiej dziurze, ale nie jest źle. Muzyka trochę za głośna - ciężko się dogadać :).
Stek w wersji półkrwistej w formacie max w pełni zadowala mój całkowicie głodny brzuch :). Tak ilościowo, jak i smakowo. Sposób podania i reaktywność obsługi nie budzi żadnych zastrzeżeń. Cenowo do zniesienia. Na temat innych dań nie powiem nic, bo zawsze biorę tego jedynego steka... Co do napojów też nie mogę powiedzieć zbyt wiele; wizyta autem zobowiązuje do abstynencji :(.Czy ta recenzja jest przydatna?
fircyk 17 recenzji
16.08.2010, 14:28 napisał:Tylko na śniadanie, a i z nimi różnie bywa...
Na hamburgery i kanapki w Jeff's obraziłam się już jakiś czas temu (suche i niedoprawione), więc jeżeli chcesz zjeść coś w tym stylu, to zdecydowanie bardziej polecam TGI Fridays lub HRC.
Natomiast dosyć regularnie wpadamy tam na śniadania. Cena śniadania to w przypadku większości zestawów 9 zł, do tego kawa gratis (choć ostatnio na drzwiach pojawiło się ogłoszenie, że kawa do śniadania jest za darmo tylko do końca sierpnia...).
Zestawem śniadaniowym można się najeść. Ja próbowałam tostów francuskich (pycha), łososia (dobry i spora porcja), jajek benedict (bardzo dobre), a moi towarzysze z reguły decydują się na omleta lub all american (są to zestawy największe "objętościowo").
Są także pewne minusy (choć przy tak niskiej cenie nie narzekamy za bardzo): śniadania są nierówne i mają zmienny skład (kiedyś zaserwowano mi omleta z frytkami, rodzaj kiełbasek się zmienia, boczek jest czasem lekko opieczony innym razem chrupiący, to czy dostaniesz tosta, czy chleb niestostowany też zależy chyba tylko i wyłącznie od ślepego losu).
Ponadto przy dużym ruchu, a taki się zdarza przy weekendowych śniadaniach, kelnerki robią się zwyczajnie opryskliwe.
Ale dopóki nie znajdziemy śniadań w równie konkurencyjnych cenach, raczej będziemy tu wracać.Czy ta recenzja jest przydatna?
marekrep 19 recenzji
19.07.2010, 09:46 napisał:Nie polecam - nigdy więcej - niesmacznie i byle jak
Niestety poziom tego lokalu obniża się z roku na rok. Wybrałem się z rodziną na obiad, aby pokazać to miejsce mojej siostrze. Syn był w Stanach i smakowało mu jedzenie w tego typu lokalach. Zamówiliśmy: ja - karkówkę w sosie teriyaki/zwykła karkówka bez żadnej marynaty nie wspominając już o sosie, wielkie oszustwo, do tego pieczone ziemniaki i zesmażone pieczarki - lepsze danie można zrobić na działce samemu. Siostra zamówiła - żeberka i kurczak pół na pół do tego frytki, surówka coleslaw, kolba kukurydzy/ kukurydza niedogotowana, surówka coleslaw o dziwnym smaku, kurczak niedopieczony - jedynie żeberka smaczne. Żona - doradę z ryżem, ryba niewielka w całości usmażona z ośćmi - usmażona dobrze, bez żadnych przypraw, obok ryż w ilości małej foremki i to jest całe danie - wielka lipa, tym daniem się nie najesz, syn zamówił kanapkę z wołowiną i kapustą kiszoną - duża porcja, lecz wołowina w kanapce ze ścięgnami, bez smaku i ta surówka coleslaw to wielka ściema. Ogólnie było w lokalu gorąco, niestety upały, brak klimatyzacji już przy samym wejściu mnie zastopował, ale cóż nie robi się dla rodziny. Kelnerki konkretne, pewnie przyzwyczajone do klientów wypowiadających swoje opinie na temat jedzenia. Dania podane mało estetycznie, niestety poziom sieciówek jest tu widoczny zarówno w wyglądzie dań jak i smaku. Wolę zdecydowanie sphinksa lub szwejka - jedzenie tam też jest podobne, frytki, mięsa itp., ale bardziej estetycznie podane i w szwejku są ogromne porcje. Na nasze uwagi dotyczące podanych dań menedżerka sali zachowała się ok, przeprosiła i zaproponowała gratis desery - to było w porządku ze strony firmy, ale niestety ogólnego złego wrażenia z obiadu, to nam nie zmieniło. Zgodnie stwierdziliśmy: nigdy więcej. Za dużo było uwag co do smaku i jakości podanych dań ze strony czterech osób.
Data wizyty w lokalu: 17 lipca 2010Czy ta recenzja jest przydatna?
hallenka 10 recenzji
22.06.2010, 19:58 napisał:Na spotkanie po pracy
Już nie raz słyszałam o tym lokalu, ale nigdy z własnej woli tam nie poszłam ponieważ samo to, że to lokal typowo amerykański mnie odstraszało, jednak trafiło się tak, że znajomi z pracy wybrali właśnie to miejsce na spotkanie przy piwie no i nie miałam wyjścia. Ogólnie wystrój mimo że trochę przesadzony, to mi się podobał. Jedzeniem też byłam zaskoczona, byłam tam dwa razy i za pierwszym zamówiłam kanapki na ciepło, szczegół że kelnerka o mnie chyba zapomniała i na zamówienie czekałam dwa razy dłużej, ale ogólnie bardzo duża porcja w przystępnej cenie, no i całkiem dobre. Następnym razem zamówiłam słynne żeberka w sosie miodowo-musztardowym - nic dodać nic ująć - po prostu palce lizać. Myślę, że na luźne spotkanie w gronie znajomych przy piwie i dobrym jedzeniu nadaje się idealnie :).
Mike54 12 recenzji
15.06.2010, 21:15 napisał:Fajny amerykański wystrój, kelnerki w shortach i jedzenie jak z podrzędnego baru
Kolejna restauracja na mojej liście, gdzie płacąc nie mało za posiłek dostaje brudną filiżankę! Plaga jakaś. (Zgodnie z moją zasadą, 1*)
Sama restauracja ma fajnie zorganizowaną okolice - parking, roadside BBQ i sam budynek. W środku pstrokaty, "amerykański" wystrój z tabliczkami, gazetami na ścianach itp. Zazwyczaj jest tłum ludzi, choć jedzenie jest w dość wysokich cenach jak to co tam dostajemy. Nigdy jeszcze nie zjadłem tam nic dobrego. Niezbyt dobre mięso, niedobre hamburgery, niedobre sosy, niedobra sałatka coleslaw... itp itd.
ulap 2 recenzje
12.04.2010, 10:06 napisał:Nie polecam
Skorzystałam z restauracji w dniu 10.04.2010 r. Obsługa niemiła. Kelnerka, która nas obsługiwała, patrzyła w sufit. Pod stolikiem rozdeptane paluszki, na stole dziurawy obrus. Otrzymałam na talerzu przypaloną polędwicę i szare frytki. Kolega przypaloną pierś z kurczaka!
Szkoda, bo kiedyś to była fajna restauracja.
MAXI65 2 recenzje
09.04.2010, 22:20 napisał:Amerykańska restauracja na poziomie
To chyba jedyna restauracja amerykańska, gdzie cena jest normalna jak na potrawy kuchni amerykańskiej. Szczególnie polecam żeberka, są naprawdę dobre i duże. Lokal ma specyficzny klimat, nie czuć jakiegoś chorego snobizmu jak w niektórych miejscach. Obsługa nie jest nachalna, wręcz miła i dyskretna, a co jest dla naszej rodziny chyba najważniejsze - jest CZYSTO!!! A z tym u nas w Warszwie różnie bywa. Nie czeka się na kelnera aż z łaski podejdzie jak to bywa np. w lokalach tego typu. Dla mnie jest ok i dzieci też lubią tam przychodzić, szczególnie że położenie jest idealne bo w parku...
zazambia 1 recenzja
29.03.2010, 15:57 napisał:Katastrofa
Co tam się stało?
Poznałem to miejsce w październiku i od razu się zakochałem, pyszne jedzenie, doskonałe żeberka zwłaszcza te wędzone i moja ulubiona zupa lemon idealne. Od tego czasu odwiedzam to miejsce średnio dwa razy w tygodniu, aż tu nagle od niedawna wszystko się zmieniło. Ostatnim razem lemon smakował jak za gęsty budyń z grudami, żeberko było suche, a sos BBQ przypominał kisiel. Uznałem to za chwilowy spadek formy, przecież każdemu może się zdarzyć tak? Więc zabrałem tam żonę w ostatnią niedzielę, na wstępie usłyszałem od miłej kelnerki, że nie ma soku pomarańczowego, jabłkowego i lodu do drinków, i w ogóle jest tylko frozen margarita i coca-cola, potem dodała że nie ma niedzielnego kurczaka, żeberek wędzonych, żeberek duszonych. Zamówiliśmy więc jajka faszerowane z menu świątecznego - skończyły się, poprosiliśmy więc lemona i minestrone oraz po steku, widać było że kelnerka się ucieszyła, pewnie dlatego że nie musiała już odpowiadać "nie ma". Lemon - porażka, gorzej niż ostatnio, minestrone kolorem przypominała węgiel, a smakiem czystą sól. Jedynie steki utrzymały dotychczasowy wysoki standard - doskonale wysmażone, soczyste, ale nie uszło bez wpadki, sos chimichurri, to nawet nie był sos, tylko coś zielonego zmielonego.Czy ta recenzja jest przydatna?
kamusia 1 recenzja
23.03.2010, 10:05 napisał:Nie polecam
Restauracja była kiedyś warta polecenia. Dobre jedzenie, miła obsługa. Natomiast od jakiegoś czasu jakość bardzo się pogorszyła. Jedzenie jest gorsze, zdarza się dostać całkowicie spalone mięso, które kelnerki przynoszą! Brudne naczynia, brudny stół. Jak zamówiłam szarlotkę, czekałam pół godziny, po czym kelnerka przyszła i powiedział, że niestety nie ma (dodam, że w menu są 4 desery, więc myślę, że mogliby je zapewnić). Kiedyś były pyszne śniadania, natomiast ich jakość również bardzo spadła, są po prostu niedobre.
Ja więcej tam już nie pójdę.Czy ta recenzja jest przydatna?
maryjan 7 recenzji
11.03.2010, 23:50 napisał:Ogólnie to słabo
Pierwsze co rzuca się w oczy to totalnie nieczytelne menu, gapisz się na kolorową kartę i nic nie możesz znaleźć. Po dłuższej chwili wybieram dla siebie Teriyaki pork steak za 26 zł *stek z karkówki w marynacie teryiyaki z pieczonym ziemniakiem i pieczarkami z czosnkiem, podany na gorącej patelni z sosem wasabi.*
Karkówka gumiasta, ziemniaki spalone, pieczarki ledwo przechodzą mi przez gardło. Dzięki wasabi, którego ostrość na szczęście zabiło nieco smak tej potrawy, udało mi się zjeść to wykwintne danie.
Obsługa bardzo miła, na koniec nawet dostaliśmy w prezencie jakieś wino... Ale o jakości nie będę się już wypowiadał.Czy ta recenzja jest przydatna?