Dziki Ryż

gdzie jesteś? województwo: mazowieckie » miejscowość: Warszawa
3.0
liczba opinii: 78 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 16 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 22 gastronautów

ul. Puławska 24B Warszawa tel: (22) 848 00 60 www.dzikiryz.pl
typ lokalu: restauracja, catering typ kuchni: azjatycka, chińska, indyjska, japońska, tajska cena dania głównego: 20 - 40 zł menu
godziny otwarcia
dodatkowe atuty

Dziki Ryż

kliknij na zdjęcie aby zobaczyć całą galerię

• karotka 19 recenzji

09.03.2008, 20:10 napisał:
    • jakość / ceny

Raczej na lunch, a może i coś więcej?

W Dzikim byłam dwa razy. Nie wyrobiłam sobie jeszcze pełnej opinii o kuchni - mam akurat fazę na sushi. Wybór ryb nie powala - ale nie wymagajmy za wiele, to nie jest sushi bar. Maki i california rolls, które dostałam były absolutnie poprawne i jadalne. Jak już ktoś chyba wspomniał ryż trochę mało japoński - ale bardzo korzystne ceny tej mocno przecenianej w wielu miejscach potrawy rekompensują ten fakt.
    Dania indyjskie widziałam tylko na talerzach współbiesiadników - niestety był to typ towarzyszy widelca (a raczej pałeczek), którym nie wypada wyjadać z talerza, także temat zostawiam do dalszego testowania. Wyglądały i pachniały całkiem zachęcająco...
    Dużym rozczarowaniem było mango lassi - śliczne, ale słodkie jak ulepek i zupełnie bez smaku.
    Obsługa sprawna, aczkolwiek jest jej chyba trochę za dużo - w wolnych chwilach zbijała się w radosne i rozbawione grupki i oddawała plotkarstwu.
    Wystrój przyjemny, zwłaszcza stoliki przy oknie są atrakcyjne (choć chłodne).
    Duży plus za ceny sushi, nieco mniejszy za ceny pozostałych potraw. Podsumowując - temat do dalszej eksploracji.

• viatoris 4 recenzje

22.02.2008, 12:05 napisał:

Takie sobie miejsce

Wystrój ciekawy. Byliśmy dwa razy. Zupa z owocami morza ok. Z tofu taka sobie, jadłem już lepsze. Po zmianie wystroju (dodaniu baru sushi) byłem tylko na chwilę i piłem mango lassi - jest ok, ale wg mnie za słodkie. Po prostu za dużo koncentratu z mango. Raczej nie wrócę.

• cytrynius 22 recenzje

17.01.2008, 09:56 napisał:

Bez smaku, słabiutko

Wczorajsza wizyta pozostawiła smak... niczego. Maki niby nie najgorsze, ale nie miały smaku japońskiego oprócz tego zła konsystencja, były zbyt luźno zrobione. Zupa miso jakby rozcieńczona bez charakterystycznej nuty zapachowej - chyba najgorsza jaką w życiu można wypić. Dania kuchni tajskiej zupełnie bez smaku. Obsługa nie była fantastyczna, ale bywały już gorsze, więc tutaj nie będę narzekać. I minusem jest zapach jakim się przesiąka - zapach smażenia.

• merc 2 recenzje

14.01.2008, 21:32 napisał:
    • jakość / ceny

Miło, sympatycznie, smacznie i obficie

W "Dzikim Ryżu" na Puławskiej byłem już nieraz i na pewno nieraz tam jeszcze zawitam. Wystrój super, klimatyczny, ciekawy i niepretensjonalny, obsługa sprawna i sympatyczna, krótki czas oczekiwania na potrawy. Wszelkie dotąd próbowane przeze mnie potrawy godne polecenia - Beef Soba (!!!), Chicken Soba, Seafood Soba smaczne a porcje obfite, zupa z wodorostów i krabowa ekstra, natomiast największym pozytywnym zaskoczeniem okazał się ostatnio wybór z kuchni indyjskiej, a mianowicie Chicken Masala - miał w sobie cały smak, zapach i aromat jaki powinno mieć danie hinduskie. Ceny potraw też nie są bolesne, ale np. prawie 10zł za dzbanek zielonej herbaty już zniechęca. Generalnie super miejsce, polecam wszystkim!

• kolos 1 recenzja

27.11.2007, 13:25 napisał:

Dziki ryż

Dziki ryż jest wyjątkowym miejscem w świecie warszawskich restauracji, a wszystko dzięki niezwyklej atmosferze jaką tworzy obecność Pani Ou w lokalu. Jej pełne gracji zachowanie przy gościach może zrekompensować nawet najbardziej nieudaną potrawę. Niesmaczna zupa wypada naprawdę dobrze przy ciągłym spaniu i chrapaniu w obecności gości, a wymuszony uśmiech rekompensuje każdą niedogodność. Wystrój nie jest najgorszy, ale nic specjalnego i godnego podziwu. Obsługa ok, tylko strasznie zestresowana, natomiast potrawy są dość smaczne, ale wszystkie smakują tak samo.

• gruby 44 recenzje

19.09.2007, 21:10 napisał:

Piękne okna

Odwiedziłem to miejsce z przyjaciółmi na początku września - częściowo zaintrygowany wieloma recenzjami, ale głównie dlatego ,że bardzo lubię tajską kuchnie a w tej restauracji jeszcze nie byłem. Sam lokal nieźle położony, choć jest kłopot z parkingiem. Stoliki przy oknie na Puławską z pięknym widokiem przez ogromne okna balkonowe, te od podwórka choć na powietrzu, ale niestety z widokiem na zapuszczone kamienice ( brrrrr..). Wystrój po prostu bez polotu ale prosty i tematyczny choć stoliki i krzesła niezbyt wygodne.
    W środku tygodnia w porze lunchowej - nie było zbyt ciasno i bardzo dobrze.
    Kelnerki dosyć sprawnie się nami zajęły i pomogły wybrać menu a nawet (co nie zawsze się udaje ) skomponować własne danie na bazie dwóch istniejących.
    Przystaweczki trochę mnie przestraszyły - kiełki sojowe jeszcze ok ale szafranowa kapusta !!!! cóż - została z nami do końca i nikt jej już nie dotknie po pierwszym spotkaniu... W pełni zrekompensował nam to bajecznie pachnący i nieźle smakujący kurczak z orzeszkami nerkowca (26 zł i uczciwa porcja). Moje owoce morza czerwone curry (29 zł) mimo braku zdecydowania były też niezłe ale pikantniejsze byłyby o niebo lepsze, natomiast zielone curry z kurczakiem trochę płaskie i bez polotu, ale zjadliwe. Porcje normalnej wielkości. Ogólnie pozytywne wrażenie ale bez zachwytów. Acha a na deser ... proponuję po prostu pojechać do Gesslerowej do Ogródka na tort bezowy i kawę mrożoną (ul Odyńca).

• caretiera 9 recenzji

06.09.2007, 09:07 napisał:
    • jakość / ceny

Sympatyczne i wyraziste miejsce z przyzwoitą kuchnią

Chodzę tam regularnie od dłuższego czasu. Knajpa z pomysłem. Ma swojego gospodarza (sympatyczna pani Ou zwykle siedzi przy swoim stoliku i pilnuje interesu). Kuchnia bardzo nierówna. Bywają dni, że dania są bardzo dobre, bywają też takie, że ledwo da się zjeść. Odczuwalna była już monotonia menu. Dopiero niedawno zostało odświeżone. Obsługa nieco ospała i nie bardzo potrafi doradzić. W lecie jest ogródek. Mimo tych kilku krytycznych uwag polecam. Ma swoją atmosferę, raczej przyzwoitą kuchnię i nie jest trudno znaleźć miejsce.

• mimi 2 recenzje

26.08.2007, 17:27 napisał:

Na szczeście zmiany!

Do dzikiego ryżu chodzę jeść od dawna, jeszcze od czasów Hożej. Po przenosinach na Puławską na początku było wspaniale, potem potwornie (twarde mięso, takie same smaki każdej potrawy i niedoświadczone kelnerki). Plus wysokie ceny. Chodziłam tak czy inaczej, od czasu do czasu. Byłam parę dni temu i muszę powiedzieć, że jest dużo lepiej. Są nowe potrawy - hinduskie - pyszne, takie jako powinny być! Ciekawe smaki, no i prawdziwe pyszne mango lassi. Tylko, że za ryż trzeba płacić 6 złotych! a danie kosztuje 26 zł plus ryż plus herbatka - to trochę za dużo... 50 złotych za obiad, to jak na taką restaurację trochę przesada, nie są to znowu ekskluzywne salony... może warto się zastanowić nad jakimiś happy hours lunchowymi...

• Anja 5 recenzji

17.08.2007, 14:40 napisał:

Rozczarowanie

Pierwszy raz byłam kiedyś na Hożej i jadłam żeberka - pamiętam, że były smaczne. Postanowiliśmy (ja i mój chłopak) dać im drugą szansę i odwiedzić drugi raz. Ta wizyta w Dzikim Ryżu była ogromnym rozczarowaniem. Jedzenie było fatalne - bez smaku, wyrazu, niedoprawione. Obsługa była jeszcze gorsza, nieznajomość menu to chyba standard. Nigdy więcej. Jedynym plusem jest wnętrze, ale to za mało bym mogla polecić to miejsce. Nie polecam.

• zzziutas 2 recenzje

17.08.2007, 01:46 napisał:

Przereklamowana

Przereklamowana, smaki jednej potrawy zmieniają się prawie za każdym razem. Obsługa zdezorientowana. Potrawy coraz bardziej przeciętne i coraz mniejsze. Szkoda.

zobacz większą mapę lub wyznacz trasę dojazdu

informacje od restauracji

Dziki Ryż łączy w sobie wszystkie najważniejsze azjatyckie smaki i kuchnie. Od wielu lat kultywuje tradycje kulinarne, które przywędrowały z Chin do Warszawy wraz z założycielem restauracji - legendarnym Panem Ou. Pan Ou rozpoczął w latach 50. kulinarną tradycję, która w tej chwili króluje na ulicy Puławskiej. W przyjemnym, jasnym, gustownie zaprojektowanym wnętrzu, łączącym ze sobą elementy azjatyckie i europejskie, każdy miłośnik kuchni Dalekiego Wschodu odnajdzie swoje ulubione smaki, a ten, który jeszcze nie miał okazji spróbowania paneer makhani czy wołowiny sezamowej, po pierwszym kęsie przekona się, że na Puławską 24b warto zaglądać i warto wracać. Do dyspozycji jest kuchnia chińska, indyjska, tajska, są też dania kuchni koreańskiej i japońskiej. Jest oczywiście wino, dopasowane do każdej kuchni i jej wymagań, dobra kawa, mango lassi i atmosfera - podtrzymywana przez dobre, chińskie tradycje rodzinne. Dziki Ryż organizuje catering, który można zamówić na wszelkiego rodzaju przyjęcia, bankiety, szkolenia, konferencje czy prywatne imprezy. Obsługujemy też pikniki, imprezy plenerowe, zapewniamy kelnerów, sprzęt i transport. Do każdego zamówienia przygotowujemy menu, możemy też przedstawić gotowe zestawy - złożone z kuchni indyjskiej, chińskiej, tajskiej, japońskiej. Każdego klienta traktujemy indywidualnie i specjalnie - dostosujemy nasze możliwości do Państwa potrzeb. Dziki Ryż zapewni pyszne jedzenie, doskonałą atmosferę i profesjonalną obsługę. Zapraszamy do naszej restauracji na degustacje dań!

nowe lokale: Warszawa

Ładowanie wyników...