Dziki Ryż

gdzie jesteś? województwo: mazowieckie » miejscowość: Warszawa
3.0
liczba opinii: 78 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 16 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 22 gastronautów

ul. Puławska 24B Warszawa tel: (22) 848 00 60 www.dzikiryz.pl
typ lokalu: restauracja, catering typ kuchni: azjatycka, chińska, indyjska, japońska, tajska cena dania głównego: 20 - 40 zł menu
godziny otwarcia
dodatkowe atuty

Dziki Ryż

kliknij na zdjęcie aby zobaczyć całą galerię

opinie gastronautów (78)

• Le5zek 54 recenzje

16.11.2008, 07:33 napisał:

Wygodna fuzja Wschodu

Wybralismy ten lokal ze wzgledu na melanż wschodnich kuchni możliwy do spróbowania za 1 razem. Nasz wybór padł na 'średni zestaw dla 4 osób', będący zestawieniem 15 składników kuchni tajskiej, indyjskiej, japońskiej i chińskiej. Znakomity wybór, uprzednio okraszony jeszcze domówionymi zupami: tajskiej z kurczakiem (mój pierwszy udany kontakt z zupą kokosową), tom yum kai i kimchai.
    Zestaw jest podawany po kolei, najpierw przystawki, potem główne dania z pieca co czyni czasowo ucztę ponad dwugodzinną. Wszystkie dania bardzo dobre, dania z pieca tandoori świeże i chrupiące, chińszczyzna świeżo wyszła z woka, też chrupie.
    Na deser nie odmówilismy sobie równiez specjałów: napoju lassi (tego mieszanego w pralce - a w istocie robionego na swieżo w mikserze), znakomitych sorbetów truskawkowych i liczi, oraz samych owoców liczi. Znakomity wieczór spedzony w teatrze zakończył się świetną orientalną ucztą.
    Lokal w sobotę tłoczny i bez rezerwacji trudny o miejsce, co chyba świetnie rekomenduje to miejsce. Nieco zbyt male stoły jak na takie uczty. Obsługa miła i życzliwa, aczkolwiek zabiegana i chwilami zapomina czesci domówień.

• fabercastell 8 recenzji

10.11.2008, 09:15 napisał:

Bardzo przyjemnie

Lokal jest bardzo przyjemny; fajny nowoczesny wystrój z elementami kultur wschodnich. To odpowiednie miejsce zarówno na lunch jak i kolację. Klimat raczej stwarza wrażenie miejsca "na szybkie jedzenie", jednak czekamy odpowiednio długo, żeby wiedzieć, że kucharz naprawdę gotuje, a nie odgrzewa. Miła obsługa. Przepastne menu, z którego każdy może wybrać coś dla siebie. Fantastyczne dania z kuchni tajskiej. Smaczne dodatki i przystawki, choć porcje dań głównych są tak wielkie, że mimo dobrych chęci nigdy jeszcze nie udało nam się zjeść przystawki i całego dania, nie wspominając o deserze. To jedyna wada. Generalnie knajpa godna polecenia.

• gorzka 36 recenzji

30.10.2008, 12:52 napisał:

Najlepsza chińska kuchnia w Warszawie

Dziki Ryż to zdecydowanie najlepsza knajpa w Warszawie serwująca dania kuchni chińskiej. Jedzenie jest lekkie, smaczne, kolory zachowane, a składniki świeże (a nie z mrożonki, w dodatku z marchewką pokrojoną w kostkę) i dobrze dobrane.

• reuptake 59 recenzji

24.10.2008, 20:56 napisał:

Nie przypadek, ale umiejętności

Zgodnie z sugestią, żeby zamawiać raczej kuchnię indyjską zamówiłem Chicken Tikka i byłem oczarowany. Soczysty, chrupiący, pikantny, a nie jak to się zdarzało w innych miejscach, wysuszony i bez smaku. Lepszego jak do tej pory nie jadłem. Próbowałem też innych dań indyjskich i także odniosłem niezwykle pozytywne wrażenie. Natomiast kurczak w zielonym curry zdecydowanie przeciętny. Brakowało też innych lassi niż słodkie.

Lokal nie na eleganckie wyjście, dość ciasnawy, ale także dlatego, że klienci dopisują. Na obsługę narzekać nie mogę, postarali się znaleźć nam jak najwygodniejszy stolik, co w godzinach szczytu nie jest łatwe.

Na pewno tam wrócę, żeby jeszcze raz spróbować kuchni indyjskiej i wam też to radzę. Ja widać po recenzjach Dziki Ryż miewa upadki i wzloty, warto więc korzystać, póki kucharze są w formie.

1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• viqui 37 recenzji

18.10.2008, 08:50 napisał:

Chyba miałam szczęście

Czytając niektóre opinie o Dzikim Ryżu, mam wrażenie, że chyba miałam niesamowite szczęście do wizyt w tym miejscu.
    Byłam już 3 razy, nigdy nie czekałam zbyt długo ani na menu, ani na napoje, czy tym bardziej na swoje zamówienie. Może dlatego, że raczej pojawiałam się wczesnym wieczorem, omijając najbardziej "ruchliwe" godziny.
    Nigdy nie jadłam tam sushi, nie jestem fanką. Natomiast wołowina z warzywami i sezamem z woka była przepyszna: warzywka al dente, miękkie mięsko, dużo przypraw, wszystko delikatnie śliskie od oleju, ale nie pływające w tłuszczu.
    Dania z woka są chyba mocną stroną szefa kuchni, bo nawet kurczak z orzeszkami nerkowca, za którym raczej nie przepadam, był całkiem niezły.
    I moje ukochane smażone tofu z sosem...
    Nie mogę się przyczepić, naprawdę.

• stokrota 1 recenzja

23.09.2008, 12:26 napisał:
    • jakość / ceny

Bardzo sympatyczna knajpka z dobrą kuchnią w przystępnej cenie

Odwiedziłam Dziki Ryż kilka razy. Wystrój bardzo ciekawy, ciepłe, przytulne wnętrze z elementami wschodniej kultury. Bardzo przyjemna, dyskretna muzyka, która nie wyrzuca z lokalu i nie powoduje niestrawności. Bardzo sympatycznie. Lokal jest dość duży, więc można czuć się swobodnie i zachować odrobinę prywatności, nie siedzi się na plecach sąsiada ze stolika obok. Potrawy bardzo smaczne, egzotyczne, szczególnie zupy tajskie są rewelacyjne. Porcje są naprawdę duże, tak że jednym daniem można zaspokoić głód. Co do cen to uważam, że nie są wygórowane. Jak na lokal w takim miejscu i dość wysokim standardzie myślę, że są ok. Poza tym w innych lokalach, gdzie porcje są mniejsze trzeba zamówić co najmniej 2 dania, no i to wcale nie wychodzi taniej. Za danie główne cena 20-40 zł to nie jest jakiś dramat. Herbata podawana jest w dzbanku, gdzie jest spokojnie 2 filiżanki bardzo dobrej jakości napoju. Mamy do wyboru czarną, zieloną, jaśminową, czerwoną. Jako fanka zielonej herbaty, jestem bardzo zadowolona, że jest miejsce gdzie mogę napić się bardzo dobrej "zielonki".10 zł za dzbanek to nie jest dużo, zważywszy na ilość, którą za to otrzymujemy. Co do obsługi to panie się starają, są miłe, można liczyć na pomoc w wyborze potrawy. Jeśli jest duży ruch wiadomo, że trzeba odczekać swoje, ale wierzcie mi, warto. Polecam Dziki Ryż.

• helmut 26 recenzji

15.09.2008, 21:34 napisał:
    • jakość / ceny

Zależy co się zamówi, indyjskie potrawy są bardzo dobre

Byliśmy parę razy jako, mieszkamy w sąsiedztwie, a na Mokotowie egzotycznych lokali brakuje. Chicken Tikka, Chicken Tikka Butter Masala, Chicken Masala, Chicken Curry... są bez zarzutu, polecam każdemu. Mango lassi jest tez ok.

Tajskie potrawy nie są tak udane, chińskich jeszcze nie próbowaliśmy, a za japońskimi nie przepadamy. Ogółem dobry lokal, do którego można wracać.

• MissDareDevil 53 recenzje

05.07.2008, 23:35 napisał:

Nigdy więcej

Byłam dwa razy. Raz udało się zjeść sushi, które było naprawdę średnie, a w dodatku suchawe. Jakoweś danie chińskie było przyzwoite, chociaż jak za takie ceny to naprawdę niewystarczająco. Natomiast za drugim razem po prostu nie wytrzymaliśmy i z wielkim hukiem wyszliśmy. Na zasadzie do trzech razy sztuka. Za pierwszym razem podstępem udało nam sie po jakiś 15 minutach wycyganić od kelnerki menu, za drugim razem po wielkich bojach zamówić coś do picia, natomiast kiedy po około pół godzinie siedzenia nie udało nam się złożyć zamówienia wynieśliśmy się do położonego niedaleko Red Suna leczyć smutki prawdziwym sushi i sake.
    Najwyraźniej w Dzikim Ryżu panują zasady jak na Dzikim Zachodzie...

• madeinusa 11 recenzji

30.04.2008, 22:47 napisał:

Całkiem

wystrój bardzo fajny. Obsługa bardzo fajna, bezpretensjonalna, wyluzowana - oczywiście nie w stylu Hard Rock Cafe :-) No i jedzenie. Porcje jak dla mnie za wielkie. Dania z krewetkami, które jadłam (pamiętam krewetki z makaronem chyba soba ) mają zabawną ilość krewetek, czyli super mało, a wiem ile kosztują teraz krewetki i nie ma co ściemniać, że jest to bardzo ekskluzywna pozycja... Ryż z orzechami jest strasznie ciężki i trudny do przejedzenia, a ostatnio bez smaku, jadłam też makaron z łososiem i bardzo mi smakował, to tyle.

• jacnety 1 recenzja

04.04.2008, 17:26 napisał:

Słabiutko

Wpadłem po długiej przerwie na sobotni lanczyk.
    Zamówiłem m.in. zupę z mleka kokosowego z cukinią. Tragedyja. Już jak Pani mi ją niosła to miałem złe przeczucia. Zupa idealnie biała jak mleko i rzeczywiście - z krowiego mleka zaciągniętego kokosowym (i chyba mocno posłodzona). Rzadka, niesmaczna. Pływało w niej kilka smętnych kawałeczków cukinii. Nie dało się tego jeść. Poprosiłem o ryż jaśminowy i dostałem go szybko, ale w efekcie powstała jeszcze bardziej mdła i słodka zupa mleczna z ryżem. W żadnej formie nie jadalna (ani nie pijalna). Inne rzeczy w miarę ale bez rewelacji.

Niestety nie wrócę. Baj.

Czy ta recenzja jest przydatna?

zobacz większą mapę lub wyznacz trasę dojazdu

informacje od restauracji

Dziki Ryż łączy w sobie wszystkie najważniejsze azjatyckie smaki i kuchnie. Od wielu lat kultywuje tradycje kulinarne, które przywędrowały z Chin do Warszawy wraz z założycielem restauracji - legendarnym Panem Ou. Pan Ou rozpoczął w latach 50. kulinarną tradycję, która w tej chwili króluje na ulicy Puławskiej. W przyjemnym, jasnym, gustownie zaprojektowanym wnętrzu, łączącym ze sobą elementy azjatyckie i europejskie, każdy miłośnik kuchni Dalekiego Wschodu odnajdzie swoje ulubione smaki, a ten, który jeszcze nie miał okazji spróbowania paneer makhani czy wołowiny sezamowej, po pierwszym kęsie przekona się, że na Puławską 24b warto zaglądać i warto wracać. Do dyspozycji jest kuchnia chińska, indyjska, tajska, są też dania kuchni koreańskiej i japońskiej. Jest oczywiście wino, dopasowane do każdej kuchni i jej wymagań, dobra kawa, mango lassi i atmosfera - podtrzymywana przez dobre, chińskie tradycje rodzinne. Dziki Ryż organizuje catering, który można zamówić na wszelkiego rodzaju przyjęcia, bankiety, szkolenia, konferencje czy prywatne imprezy. Obsługujemy też pikniki, imprezy plenerowe, zapewniamy kelnerów, sprzęt i transport. Do każdego zamówienia przygotowujemy menu, możemy też przedstawić gotowe zestawy - złożone z kuchni indyjskiej, chińskiej, tajskiej, japońskiej. Każdego klienta traktujemy indywidualnie i specjalnie - dostosujemy nasze możliwości do Państwa potrzeb. Dziki Ryż zapewni pyszne jedzenie, doskonałą atmosferę i profesjonalną obsługę. Zapraszamy do naszej restauracji na degustacje dań!

nowe lokale: Warszawa

Ładowanie wyników...