Malinova

gdzie jesteś? województwo: mazowieckie » miejscowość: Warszawa
3.6
liczba opinii: 63 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 17 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 19 gastronautów

Al. Niepodległości 130 02-659 Warszawa (róg ul. Ligockiej) tel: (22) 849 87 32
typ lokalu: kawiarnia, lodziarnia typ kuchni: desery cena dania głównego: poniżej 20 zł
dodatkowe atuty

opinie gastronautów (63)

• kaasia51 1 recenzja

28.08.2010, 18:06 napisał:

Lody pyszne, ale...

Bez wątpienia można powiedzieć, że w Malinovej znajdziemy duży wybór pysznych lodów. Do gustu przypadły mi szczególnie ciasteczkowe lub mandarynkowe (choć z reguły nie jadam lodów owocowych). Ale...
    Na Mokotowie mieszkałam od niedawna, więc postanowiłam zaprowadzić do Malinovej koleżankę i pokazać, jakie świetne miejsce odkryłam. Całą drogę od metra opowiadałam o wyborze smaków i zachwalałam lody. Jakież było moje rozczarowanie i zażenowanie, gdy ekspedientka nałożyła nam wręcz mikroskopijne porcje niczym nie przypominające tych, które jadłam ostatnim razem. Z tym bywa naprawdę różnie.

• sylwiastanios 1 recenzja

27.08.2010, 21:39 napisał:
    • jakość / ceny

Lepszych w Warszawie nie ma!

Najlepsze lody i desery lodowe jakie jadłam, chodzę do Malinovej od kiedy powstała.
    Minusem są ceny lodów w wafelku i (tak jak dla wielu oceniających) nierówne porcje - nigdy nie wiadomo ile dostaniesz za 9 PLN.

• pauno 19 recenzji

27.08.2010, 15:34 napisał:
      nie oceniam

Niestabilnie

Zaznaczę od tego, że chadzamy do tego miejsca przynajmniej raz w miesiącu. Za każdym jednak razem mamy mieszane uczucia.

Wieczorami lodówka świeci pustkami, bo Panie ekspedientki godzinę przed zamknięciem ją powoli opróżniają.

Wnętrze cukierkowe, ale może tak właśnie ma być?

Wielkość porcji uzależniona jest chyba od siły wiejącego wiatru i fazy księżyca, czasem ledwie mieszczą się w rożku, czasem jest ich zdecydowanie za mało.

Lody dobre. Tu wszystko jest kwestią gustu. Ja upatrzyłam sobie ciasteczkowe, M. cytrynowe (obłędne, kwaśne, pyszne). Inne też są ok.

Ceny nie są wygórowane. Za piątaka naprawdę można się zasłodzić i ochłodzić :).

• lenamaj 2 recenzje

20.08.2010, 15:09 napisał:
      nie oceniam

Raj dla bogaczy

Znam ten lokal od jego "narodzin" i muszę przyznać rację tylko po części moim poprzednikom.
    Lody SUPER.
    Wystrój PRZESŁODZONY do granic wytrzymałości, a obsługa moim zdaniem ŚWIĘTA: zawsze uśmiechnięta i pomocna.
    Krytykować to możemy właścicieli lokalu, którzy przez lata nie naprawiali klimatyzacji!!! W karcie umieszczają lody, o których już dawno zapomnieli, przecież to nie oni muszą się klientom tłumaczyć, tylko obsługa.
    Drodzy właściciele, wysupłajcie kilka groszy i ulżyjcie nam - stałym klientom i swoim pracownikom, bo drugich takich, jak my, nie znajdziecie!!!
    A Wy drodzy przedmówcy zróbcie rachunek sumienia, bo chyba winą za grzechy obarczacie nie te osoby, co trzeba.

• ania4444 1 recenzja

20.08.2010, 13:23 napisał:

Mój ulubiony słodki sekret

Malinova jest miejscem do którego chce się wracać!
    Często zaglądam tam po ciężkim dniu w pracy, tak na pocieszenie, na spotkanie z przyjaciółką lub z moim synkiem, który jest ''zakochany'' w lodach cookies.
    Jestem stałą bywalczynią i wręcz ekspertem, jeśli chodzi o ich arsenał słodkości. Lody, desery - szczególnie dolcze latte (jest moim numerem 1!), kawy są po prostu wyborne. Jedyną rzeczą, którą tam próbowałam i nie przypadła mi do gustu, była czekolada do picia (bardzo gorzka z dziwnym posmakiem).
    Wystrój w porządku, choć mało nowoczesny. Ale nie to w końcu jest tu najważniejsze.
    Obsługa profesjonalna i sprawna, z nieprzeciętnym poczuciem humoru.
    Gorąco polecam to miejsce. Dla mnie jest zaczarowane...

• parmezan 33 recenzje

19.08.2010, 12:05 napisał:

Rozmiar MA znaczenie!

Malinova jest od dawna moją ulubioną warszawską lodziarnią. Być może nie jestem tam bardzo regularnym gościem, ale w okresie od wiosny do końca lata bywam co najmniej raz na 2 tygodnie. Lody są, bez 2 zdań, przepyszne. Uwielbiam jogurtowe, pina colada, orzechowe, pistacjowe i wszelkiej maści owocowe (tylko jagoda leśna nie przypadła mi ostatnio do gustu). W trakcie konsumpcji nie ma się wrażenia spożywania sztucznych produktów z proszku, ale prawdziwe, smaczne, nasycone lody. Jednak ostatnio nie chodzę tam już z taką chęcią, a przyczyny są następujące:
    1. Fatalna obsługa w części przy stolikach - naburmuszone, cedząca słowa Panie.
    2. Ciągły brak większości smaków. Ja rozumiem, że lokal nie jest duży i trudno umieścić w nim witrynę z 60 gatunkami lodów, ale rzeczywiście są takie smaki, których nigdy nie ma, po co więc irytować klienta?
    3. Last but not least - porażająca różnica w rozmiarze kulki. Kiedyś wystarczyło wziąć 3 kulki, a teraz najtrafniej obrazuje sytuację komentarz mojej przyjaciółki, która po otrzymaniu zamówionych 5 kulek powiedziała, że "przecież to jest mniejsze niż mysie jajka, gdybym wiedziała to wzięłabym 8 kulek". I może o to chodzi? Lody w Malinovej już dawno przestały być tanie (pierwsza kulka 5 zł, następne 4, powyżej 5 kulek bodajże 3 zł) co można tłumaczyć kosztami produkcji, w żaden jednak sposób nie znajduję usprawiedliwienia dla ich mikroskopijnego rozmiaru i, mówiąc krótko, czuję się oszukana. W zasadzie nadal polecam tu lody, stali bywalcy jednak będą wiedzieli, co mam na myśli, pisząc o rozczarowaniu.
    Poza lodami raz jadłam jakieś ciastko, które nie powalało i piłam bardzo niedobrą, wręcz kwaśną kawę (espresso - 5 zł).

Data wizyty w lokalu: 12 sierpnia 2010, godz. 18:00

1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• smakosz14 1 recenzja

19.08.2010, 07:49 napisał:

Bardzo miłe miejsce

Lody bardzo dobre, uwielbiam ciasteczko, malinę, pistację, spekulatius, cherrymanię, mozart i cannolo, których w ogóle nie ma. Dlaczego??? :( Jestem w tej lodziarni stałym klientem, od prawie 9 lat. Lubię posiedzieć sobie w ciszy i spokoju, ale tu się nie da, szczególnie latem, w sezonie, wtedy są tłumy klientów, niesamowite kolejki i ciężko zająć jakiś stolik. Błagam, niech KTOŚ zainteresuje się menu i usunie z niego pozycje, których już nie ma! I po co są tam wypisane smaki lodów, których też nigdy nie ma w witrynach? Współczuję tylko obsłudze, która non stop tłumaczy innym gościom "nie ma, nie ma..." Obsługa dobra, miłe twarze, które spotyka się już od lat w tym lokalu :). Jeśli chodzi o wystrój - średnio mi się podoba, staje się już nudny, przydałoby się coś zmienić.

• karafka 5 recenzji

16.08.2010, 10:44 napisał:

I tak, i nie.

Lody i inne słodkości - fantastyczne!
    Trochę bolą oczy od wszechobecnego różu, ale w końcu to lodziarnia, więc cukierkowy wystrój nie powinien przeszkadzać.
    Minusem jest wiecznie obrażona obsługa, która robi wielką łaskę, że podchodzi i przyjmuje zamówienie.
    Raz zdarzyło się, że każdą z pozycji z karty, jaka była wybierana, kwitowano hasłem "nie ma. skończyło się".
    Na moją prośbę, o informację zatem, co jest dostępne usłyszałam, że "wszystko oprócz owoców", po czym po dokonaniu kolejnego już wyboru znów usłyszałam "nie ma".
    Przed wybraniem lodów poszłam sama pod witrynkę, aby sprawdzić, co jest i uniknąć kolejnego rozczarowania.
    Lody - poezja.
    Polecam też sorbet cytrynowy i grejpfrutowy z dodatkiem martini.

• kalarepka 143 recenzje

10.08.2010, 14:18 napisał:

Obłędne lody

Nie będę się rozpisywała, bo wszystko zostało powiedziane/napisane przez wcześniejszych recenzentów.
    Lody są boskie, mogłabym je jeść 3x dziennie. Zwłaszcza malinowe i pistacjowe.

Lokal nie powala wystrojem, ale co z tego?
    Bierzemy porcję na wynos i przenosimy się w bardziej romantyczne miejsce.

• beata.t 6 recenzji

04.08.2010, 11:40 napisał:
    • jakość / ceny

Najlepsze lody w Warszawie!!!!!

Skusiłam się na tę kawiarnię ze względu na same dobre opinie i nie żałuję. Pojechaliśmy sprawdzić, ale już na samym początku zniechęcił nas mały lokal i mała ilość stolików. Po zamówieniu lodów było już tylko lepiej. Lody okazały się strzałem w 10tkę! Mimo iż nie należą do najtańszych, warto było. Polecam.

nowe lokale: Warszawa

Ładowanie wyników...