MMaj 17 recenzji
27.03.2012, 21:18 napisał:Przyzwoicie, w samym Rynku, ceny znośne
Tego wieczora miałem ochotę na sushi. Już stałem przed drzwiami jednego z lokali w okolicy Rynku, kiedy zorientowałem się, że w porze kolacyjnej jest pusty - mnie to zachęca.
Przypomniałem sobie, że w samym Rynku też można zjeść "po japońsku". Odnalazłem lokal i zasiedliśmy przy stoliczku na zewnątrz. Dobrze nie zasiadłem jeszcze, a już mieliśmy w ręku menu.
Herbatka Lemongrass&Ginger Twist jakoś mało lemongrassem smakowała... Za to sałatka Genso była naprawdę ciekawa - szczególnie potraktowanie w niej avocado (grube, długie pasy), zaprawienie sosem unagi i dodanie do tego ziaren sezamu i pomidorków koktajlowych daje bardzo oryginalne doznania smakowe. Do tego zamówiliśmy zestaw Top Set (5 rodzajów maki po 4 sztuki). Całość podana szybko, zrobiona ładnie, szczególnie filadelfia maki mi w nim przypasowały.
Generalnie za niecałe 100 zł można we dwójkę zjeść lekki obiad lub kolację i popić herbatką na samym Rynku, obsługa sprawna, szybka i uśmiechnięta. Może i można by taniej pojeść, ale patrząc na miejsce i rodzaj jedzenia (sushi w Polsce nadal uważane jest za luksus, co znajduje odbicie w cenach), to nie ma tragedii.
Państwo z managementu siedzący 2 stoliki dalej mogliby nieco ciszej rozmawiać między sobą o sprawach służbowych, a pani kiedy rozmawia przez telefon ze znajomymi, mogłaby mówić nieco ciszej, szczególnie kiedy używa słów powszechnie uznanych za mało przyzwoite. Mnie to nie zepsuło miłego wieczoru (bo w pracy na co dzień osłucham się tego typu słów), ale niektórych mogłoby razić.Data wizyty w lokalu: 23 marzec 2012, godz. 20:00Czy ta recenzja jest przydatna?
wimaba 255 recenzji
04.06.2011, 01:47 napisał:Nie było źle
Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że w dużym lokalu, jest zajętych tylko parę stolików. Kiedy ja na realizację kuponu zniżkowego w piątek w godzinach między 15 a 17, musiałam czekać trzy tygodnie, bo rzekomo nie było wolnych stolików.
Wnętrze jest jasne, przestronne, w odcieniach beżu i brązu, nawiązujące do wystroju japońskich wnętrz.
Pierwszy raz jadłam sushi wiele lat temu, kiedy we Wrocławiu powstał pierwszy lokal tego typu. Mój mąż, żądny nowinek, zaprosił mnie tam na sushi. Owszem było fajnie, momentami zabawnie przy nauce jedzenia pałeczkami, ale sushi mnie nie zachwyciło. Chętniej jadłam później sushi przygotowywane w domu przez córkę.
Dzień był upalny, więc zdecydowaliśmy się na: hamanishi składające się z krewetek, wędzonego węgorza, ogórka, awokado i serka maascarpone oraz hime, czyli zestawu składającego się z różnych rodzajów maki i nigiri. Na szczęście, że w karcie są fotografie potraw i łatwiej było się na coś zdecydować takiemu laikowi jak ja.
Jak wcześniej zaznaczyłam, nie jestem znawczynią sushi, ale to co jadłam oceniam pozytywnie.
Na deser wzięliśmy lody z zielonej herbaty i domino czyli czekoladowy roll z owocami i płatkami migdałowymi. Oba desery były pyszne. Lody z delikatną cytrynową nutką przyjemnie orzeźwiające. Następnym razem wybiorę się tutaj na desery.
Muszę jeszcze wspomnieć, że bardzo smakowała mi biała herbata z jaśminowymi płatkami, ale jest ona bardzo droga, gdyż około półlitrowy czajniczek kosztuje 20 złotych. Pozostałe herbaty są o połowę tańsze.
Obsługiwała nas bardzo sympatyczna kelnerka w japońskim kimonie. Jeżeli chodzi o ceny to jest drogo, ale lokale w Rynku, nie należą do tanich,Data wizyty w lokalu: 03 czerwiec 2011, godz. 15:00Czy ta recenzja jest przydatna?
jaco 1 recenzja
16.05.2011, 21:46 napisał:Tragedia
We wrocku znam większość restauracji, na tę skusił mnie kupon z grouponu. I to był jedyny pozytyw, reszta co mnie czekała, to porażka. Ceny w porównaniu z konkurencją masakra, ryż fatalny, zupa tajska miała być na ostro, tymczasem okazała się tak kwaśna, że mnie skręcało. Ogólnie nie mam wielkich wymagań, ale to co mnie tutaj spotkało... Powiem tak - każda, tylko nie ta restauracja i nie dziwię się, że takie pustki w środku.
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Charlock 7 recenzji
02.05.2011, 18:12 napisał:Długie czekanie
W Planet Sushi byłam już kilka razy. Zazwyczaj nic nie zachwycało, ale też nie gorszyło. Jednak poprzednia wizyta bardzo mnie rozczarowała. Poszłyśmy tam ze znajomą na lunch-time, bo poprzednio widziałam, że podają je w fajnych "bento-boxach" (z bento zestawy mają wspólną tylko nazwę, ale to detal).
Cierpliwie czekałyśmy aż kelnerka nas zauważy, a że zbliżał się koniec lunch-time, to same zwróciłyśmy jej uwagę. Dziewczyna (w gustownym firmowym kimono) grzecznie przeprosiła i przyjęła zamówienie na 2 zestawy lunchowe, na które... czekałyśmy ponad godzinę. O ile na początku był faktycznie spory ruch (i sporo kelnerek), to później lokal się wyludnił, a my ciągle czekałyśmy... Powtórnie przypomniałyśmy się przechodzącej kelnerce. Ja wiem, że sushi przyrządza się na bierząco, ale bez przesady.
Gdy śliczne pudełeczka z "bento" wreszcie przybyły, okazało się, że brakuje części potraw, które zostały dostarczone jeszcze później. I ani słowa przeprosin, czy usprawiedliwienia za tak długi czas oczekiwania.
W smaku sushi ok, choć nie zachwyca. Ryż nieco zbyt sypki, zestaw generalnie wydaje się mały (ale może to przez duże pudełko, w którym jest podawany). Do tego "sałatka" (po 2 plastry pomidora, ogórka, sałaty...) Koleżanka miała zestaw z ryżem z krewetkami - mówiła, że jest smaczny, ale krewetek 5 na krzyż.
Na plus zasługuje fajny wystrój - nowoczesny, zgrabnie łączący japońską stylistykę z historycznymi elementami architektury. Urocze stroje kelnerek i nienachalna muzyka.
Generalnie Planet Sushi mnie rozczarowało i jak poprzedni recenzent, następnym razem zajrzę do konkurencji. Ale kto wie, może w przyszłości znowu się skuszę?Data wizyty w lokalu: 28 kwiecień 2011, godz. 15:15-17:00Czy ta recenzja jest przydatna?
doroszka 1 recenzja
10.03.2011, 18:06 napisał:Ładne wnętrze i dobra lokalizacja - i to koniec pozytywów
Sushi w miarę ok (jestem koneserką sushi), ale bez rewelacji, choć zamiast zamawianego np. nigiri gunkan ikura dostałam tobiko, zasadnicza różnica... Reszta: skandalicznie mało jak na te ceny, a mam co porównywać, bo znam niemal wszystkie restauracje sushi w mieście.
Poprawna obsługa robi się niemiła, gdy w grę wchodzą jakiekolwiek problemy - mają swoje "zasady", jak twierdzą, i np. nie zrealizują nieszczęsnego kuponu Groupon, jeśli się im podaje nr i kod zabezpieczający (jeszcze w grudniu zapewniono mnie, że to wystarczy - żaden problem, po prostu sobie ten nr blokują - ale pani w restauracji mnie poinformowała, że "chyba mi się coś pomyliło" i że generalnie ona się trzyma zasad...
Po spacerze po Rynku wrocławskim z miłą chęcią przejdę się kawałek dalej, do konkurencji.Data wizyty w lokalu: 10 marzec 2011, godz. 15:00Czy ta recenzja jest przydatna?
Pati2103 1 recenzja
18.02.2011, 20:55 napisał:Drogo i bardzo średnie jedzenie
Skorzystaliśmy z promocji na Grouponie i dzięki temu mogliśmy zjeść w Planet Sushi posiłek o wartości 160 za 80 zł/ Na szczęście, bo gdybym miała za takie jedzenie zapłacić pełną kwotę, to bym się mocno rozczarowała.
Na przystawkę zjedliśmy zupę - całkiem smaczną, aczkolwiek trochę tłustą i pierożki, które szczerze polecam. Jeżeli chodzi o sushi, to tak jak piszą przedmówcy - rozsypujący się ryż, mało dodatków i porcje niezbyt duże.
Deser z czekolady i owoców jest przepyszny.
Generalnie restauracja pozostawia mieszane uczucia. Niby wszystko ok, ale jak na ta cenę, to ok. nie jest wystarczające. Ogólnie we Wrocławiu w tej cenie można znaleźć lepsze miejsce z japońską kuchnią.Czy ta recenzja jest przydatna?
InaB. 3 recenzje
20.06.2010, 11:36 napisał:Uwaga na obsługę!
Sushi to stała pozycja w moim życiowym menu - jadłam i widziałam wiele w tej materii. Planet Sushi we Wrocławiu odwiedziłam kilka razy.
Zupa z łososiem smaczna.
Rolki... jedyna zjadliwa z wędzonym węgorzem, philadelphia, tamago... naprawdę kiepsko!
Sałatki - żenada - mokra, sflaczała sałata. Tony majonezu na wszystkim.
Porcje - małe, a zaznaczę, że nie wymagam ilości bigosowych!
Planet Sushi na zawsze pozostanie w mojej pamięci. NIE polecam.Czy ta recenzja jest przydatna?
VVojtek 131 recenzji
13.06.2010, 12:36 napisał:Dobre sushi w samym rynku
Sushi bardzo przyjemne, choć jak zauważył poprzednik nadużywają majonezu i efekt można w ten sposób zamordować w taki sposób, że zamiast lekkiego i zdrowego sushi otrzymamy tłuste ciężkie coś, co sushi niby przypomina, ale z zaletami nie będzie miało wiele wspólnego. Moje sushi miało sporo majonezu, ale nie określiłbym tego sporym nadmiarem z jakim spotkałem się już w pewnym lokalu w innym mieście. Sushi podają w moim odczuciu z naciskiem na efekt wizualny i dzięki temu możemy delektować również zmysł wzroku ciekawą kompozycją californii otoczoną zielonym kawiorem (zwykły kawior zmieszany z wasabi daje fajny efekt), czy maki smażone w tempurze, ale również zupy są ciekawe, choć zamówiłem zupę z grubym makaronem o długości typowego spaghetti, który trudno było jeść nawet pałeczkami - nie wspominając o japońskiej łyżeczce do zupy. Oceniam lokal na średni poziom zarówno w kwestii cen jak i smaku. Jeśli chodzi o sushi to zdecydowanym liderem jest dla mnie pobliska Sakana czy Ohh! Sushi w Magnolii.
kinomanka72 3 recenzje
02.06.2010, 21:57 napisał:Bardzo lubię tu zaglądać
Bywam tu dość często, ze względu na bardzo smaczne jedzenie i miły nastrój. Nie jestem miłośniczką sushi - tzn. nigdy tego nie próbowałam, ale w końcu pewnie się skuszę. Natomiast w Planet Sushi jest świetna kuchnia! Wszystko pyszne, świeże i na ogół zaskakująco szybko podane (zależnie od ruchu w restauracji). Porcje odpowiednio duże, kucharz nie żałuje żadnego składnika, a nawet można odnieść wrażenie, że potrawy dawane są od serca i z dużym staraniem. Dla niewprawionego podniebienia polecam dania z kurczakiem oraz wspaniałe lody z zielonej herbaty. Jednak warto wszystkiego spróbować, więc także warto zaglądnąć tu niejeden raz - tym bardziej, że karta może się zmienić i znowu mile nas zaskoczyć. Gorąco polecam.
0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
takasia 46 recenzji
26.05.2010, 22:54 napisał:Byłam dzisiaj po raz 4 i nie polecam
Nie wiem po co tam chodzę, mają ogródek, to jest wielki plus. Wnętrze też miłe dla oka. Ale na tym koniec. Obsługa bardzo niemiła, ale to bardzo, na czele z kimś, kto pilnuje porządku. Zero "dzień dobry", "proszę", "dziękuje" - brak kultury i wiedzy o karcie, nic. Sushi niesmaczne, suche i rozsypuje się, ryż twardy, wszędzie jest pełno majonezu. Po sushi człowiek powinien czuć się lekko, a tam ilekroć jestem, czuję się jakbym zjadła 1 kg jedzenia. Plus za ciepłe dania, ładnie wyglądają i za kartę, która jest przejrzysta. Ponoć super deser, słodkie sushi, ale nie próbowałam. Dziś zapadła decyzja, że nie wracam. Aha, i dosyć drogo, jak na to, co podają.
1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
ostatnio dodane
bądź pierwszy