Kuba 17 recenzji
27.02.2010, 19:44 napisał:Ma swój styl
Byłem już w ich filii przy Postępu, pora więc była zawitać do matecznika, co też dziś się stało. Poszliśmy całą rodziną do baru ok 16:00, ludzi nie za nachalnie, dwóch masterów bardzo miłych i spełniających wszystkie zachcianki. Kazaliśmy sobie dać co tam potrafią najlepiej. I tak:
Mak z łososiem i owocami - pycha. Mak z tatarem w temuprze - tempura nie jest ich mocną stroną. Mak z krewetą zapiekaną w sake - wyśmienity. Seriola z miętą - słaba, co dziwne, bo seriolę trudno zepsuć. Na pewno nie pomogło jej nigiri ani ten sos miętowy. California z tuńczykiem i owocami w ogórku - świetna. Jako gratis baby octopus marynowany w czymś czerwonym z sezamem - bardzo dobry. Na "deser" niesamowite nigiri z pieczonym węgorzem i tak zamarynowanym łososiem, że rozpływał się w ustach - rozpływał, nie rozpadał. Wyszło drożej niż w Sakanie, ale były dwie sake na ciepło :-D, czyli jest to drożyzna typowa dla sushi barów z wyższej półki.
Widać wpływy tajskie w tej suszarni, co dla mnie jest korzystne, gdyż w kostycznym sushi japońskim nie gustuję.Czy ta recenzja jest przydatna?
ElektrycznaOwca 9 recenzji
15.12.2009, 21:15 napisał:Drogo, ale nie wiadomo dlaczego
Pokrótce:
Wystrój taki sobie - niby elegancko, ale mało przytulnie i bez pomysłu.
Ceny - drogo, danie główne w okolicach 40 zł.
Jedzenie - dobre. Zamówiliśmy na przystawkę kilka sztuk maki, na dania główne kaczkę mango salsa i grillowanego łososia. Dania główne naprawdę pyszne, soczyste, na szóstkę. Maki jak to maki - trudno tu o jakąś rewolucję. Dobre. Wyjątkowo przypasowały mi reverse maki z rybą maślaną.
Obsługa - tu OGROMNY minus. Zamiast przystawek dostaliśmy od razu dania główne, z tłumaczeniem "bo nasi suszerzy się nie wyrabiają, a nie chcieliśmy, żeby państwu wystygło". A tłumu bynajmniej nie było. Wobec czego maki zjedliśmy na deser. Jak pisałem w innych swoich recenzjach, jestem na to bardzo wyczulony - takie wpadki rażą zwłaszcza w lokalu o takich cenach.Czy ta recenzja jest przydatna?
psikoszka 10 recenzji
10.12.2009, 17:50 napisał:Warto dać drugą szansę
Będąc w Izumi zamówiłam kilka standardowych talerzyków (różne cienkie maki; z łososiem, ogórkiem, tuńczykiem, śliwką, rzepą, grube z philadelphią i avocado) i... bardzo miłe zaskoczenie. Idealny, neutralny w smaku ryż, świeże ryby, chrupiący imbir, ciasno i estetycznie zwinięte sushi. Dodatkowo - ujmujący panowie za barem.
Sam lokal - dobrze usytuowany (mały problem z parkingiem), czarno-czerwony minimalistyczny wystrój (na tworzywie, z którego wykonane są stoliki widać odciski palców, niestety nie było za czysto), minusem jest niewielka powierzchnia, która sprawia, że słyszymy rozmowy sąsiadów. Kolejny minus to obsługa kelnerska - kończyłam czwarty talerzyk sushi (zamówienie przyjęli i szybko zrealizowali panowie za barem), kiedy wreszcie podeszła kelnerka i zapytała czy czegoś się napiję. Po czym przyniosła ciepły (sic!) sok grejpfrutowy w ciepłym (sic!!!) kieliszku.
Podsumowując - sushi smaczne, wnętrze estetyczne, kelnerki niezbyt uczynne. Pewnie jeszcze wpadnę.Czy ta recenzja jest przydatna?
rosenkratz 6 recenzji
06.12.2009, 13:59 napisał:Zawsze dobre jedzenie, często nowe pomysły - mój ulubiony sushi bar
Miałem kilka miesięcy przerwy i wczoraj z przyjemnością (choć nieco przypadkiem) spędziłem godzinkę przy "barze." Jak powszechnie (?) wiadomo, jest to jedyne miejsce, w którym warto być w tego rodzaju lokalu.
W Izumi szczególnie. Po pierwsze (i to obowiązuje zawsze) zamawiając wprost u sushi mastera możemy zamówić wszystko, na co pozwoli jego wyobraźnia, nasz apetyt / portfel oraz dostępne składniki. Po drugie (i to już zależy od lokalu) można sobie przyjemnie i interesująco pokonwersować oraz pominąć etap obsługi kelnerskiej, który czasem trwa nazbyt długo.
Wizyta po przerwie była tyleż miła, że właściwie cały lunch składał się z rzeczy, których wcześniej nie jadłem, bo są względnymi nowościami (i to udanymi). Wszystkiego nie spamiętam, ale miło zaskoczyły mnie (nigiri) tuńczyk z salsą z liśćmi kolendry, makrela ze świeżym imbirem, słodkowodna krewetka w słodkim sosie, a także (maki) krewetka w tempurze z jalapeno i pomidorkami.
Gratuluję nieustającej pomysłowości i odwagi, połączonych ze znakomitym smakiem.Czy ta recenzja jest przydatna?
shogun 48 recenzji
10.10.2009, 14:50 napisał:Całkiem przyjemnie
Moim zdaniem, jedno z lepszych sushi w Warszawie. Może nie jest to mistrzostwo świata, ale restauracja godna polecenia i odwiedzenia. Lokal dość mały dlatego lepiej wcześniej zarezerwować stolik. Sushi dobre. Myślę, że w pierwszej "piątce" sushi barów w Warszawie. Minus to ceny - drogo.
beeloo 44 recenzje
26.09.2009, 21:11 napisał:Lepiej
Nie żebym zjadł nie wiadomo ile sushi, ale w Izumi jest bezdyskusjnie smacznie, może nawet najsmaczniej. Nie wiem, czy to kwestia ryżu, ryb, czy czegoś innego, ale każdy kawałek ma swój charakterystyczny, interesujący smak tutaj i nie jest to kalka tego co mamy wszędzie.
Ceny może i kapkę wyższe niż średnia, ale naprawdę jak już płacić za sushi, które jest w sumie wszędzie drogie, to lepiej dorzucić te 20% i zjeść w Izumi.
Obsługa bez żadnych zastrzeżeń, czyli bardzo dobrze.Czy ta recenzja jest przydatna?
HeavyUser 7 recenzji
25.02.2009, 21:25 napisał:Można w ciemno
Polecam. Na sushi chodzę prawie tylko tam. Ciągle odkrywam coś nowego. Bywam tam od wielu miesięcy. Lokal nadaje się zarówno na romantyczną kolację, jak i zwykłe spotkanie czy biznes. Intymności tam za wiele nie ma, ale to przecież restauracja japońska. Dania są realizowane dość szybko (raz nawet nie zdążyłem dokończyć papierosa). Jakość wykonania świetna - nic mi się nigdy nie rozpadło. Lokalizacja idealna, a jak się usiądzie w sieni to można sobie obserwować życie na Placu Zbawiciela. Trzymają poziom. Z obsługą różnie. Raz musiałem się dopraszać o odrobinę uwagi.
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
suell 28 recenzji
23.02.2009, 19:36 napisał:Pycha!
Zdecydowanie jedno z lepszych sushi w Warszawie. Zawsze chętnie zaglądam do Izumi, by skosztować swoich ulubionych maków oraz nigiri. Polecam pieczoną kaczkę, krewetkę w tempurze, nigiri wszelkiego rodzaju oraz tatar z tuńczyka. Wszystko zawsze świeże, ryż idealny. Ostatnio jednak strasznie kuleje w Izumi obsługa, kompletnie nieogarnięta i roztrzepana. Jednak i to nie zniechęci mnie, by zajrzeć tam kolejny raz. Polecam.
madeinusa 11 recenzji
21.02.2009, 16:52 napisał:Mniam
Kocham sushi... o Izumi myślałam, okej, są modni, trochę drogo, pewnie nie ma miejsca, więc z reguły nie dochodziło do mojego spotkania z tą knajpą. Ale jeśli ktoś zna się i umie docenić dobrą rękę, genialny ryż, świeżość surowców, to Izumi zaspakaja w pełni. Brałam na wynos z polecenia koleżanki, byłam bardzo zaskoczona także może krótkim, ale bardzo przyjemnym kontaktem z obsługą, po prostu niewymuszenie miłą i sympatyczną, Pan zza "lady" doradził trafnie. Polecam.
thegrooba 2 recenzje
14.02.2009, 20:23 napisał:Walentynkowa klapa
Zachęceni pozytywnymi recenzjami, zarezerwowaliśmy stolik z kilkudniowym wyprzedzeniem, by w milej atmosferze spędzić Walentynki. Pierwszy minus - pomieszczenie dla palących, tzw. oszklony ogródek, gdzie było zimno po prostu. Wystrój przeciętny, ale nie o gusta chodzi. Nastawieni na dobre jedzenie zasiedliśmy do stolika. Przez to, że było zimno, kolacja skończyła się po 40 minutach (wraz z czekaniem). Choć stolik mieliśmy na 2 godziny. Jedzenie nas nie oczarowało. Ceny nie były wprost proporcjonalne do ilości. Wyszliśmy zziębnięci i głodni, biedniejsi o 320 zł za 4 osoby. Mogę tylko zasugerować - nie polecamy sashimi fusion- dobre na przystaweczkę, ale za 59 zł?? Maki małe jak palec. Sashimi z pieczonym łososiem w zestawie dla 1 osoby smaczne, natomiast ryba z nigri jakaś zimna, ale może tak miało być... Pieczony węgorz też smaczny. Brak dodatkowego imbiru, ale do takich małych porcji chyba ok. Ceny nieproporcjonalne do ilości. Na pewno nie wrócimy.
0 z 4 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
ostatnio dodane
bądź pierwszy