Restauracja Kardamon (zamknięte)

gdzie jesteś? województwo: dolnośląskie » miejscowość: Wrocław
4.5
liczba opinii: 4 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 2 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 7 gastronautów

ul. Włodkowica 8 Wrocław tel: (71) 783 60 12
typ lokalu: restauracja typ kuchni: międzynarodowa, ryby i owoce morza cena dania głównego: 20 - 40 zł
dodatkowe atuty

opinie gastronautów (4)

• Mankalita 14 recenzji

27.05.2009, 12:04 napisał:

Magiczny wystrój, magiczny smak

No cóż. Muszę przyznać, że to zdecydowanie najlepsza restauracja w jakiej miałam przyjemność być i jeść. Zanim jednak przejdę do jedzenia, które jest obłędne, trochę o wystroju i obsłudze.

Lokal z zewnątrz wydaje się niepozorny, ale po wejściu do środka zapiera dech. Piękny wystrój, utrzymany w stylu art deco. Kolory, nieco egzotyczne, na pewno eleganckie. Całość sprawia magiczne, surrealistyczne wrażenie. Do tego rewelacyjna chilloutowa muzyka. Nie chce się stamtąd wychodzić. Obsługa jest cudowna. Profesjonalne, znające się na swojej pracy kelnerki, umiejące świetnie doradzić i opowiedzieć o serwowanych daniach. Przy tym są niezwykle uprzejme, miłe i bezpretensjonalne. Nie oceniają ludzi po wyglądzie i sugerowanej przezeń zasobności portfela.

A teraz kulminacja, czyli przepyszne różnorodne jedzenie, które trzyma tak samo wysoki poziom, jak wystrój i obsługa. W menu znajdują się dania kuchni całego świata, od typowo polskich, poprzez włoskie, francuskie aż po azjatyckie. Wszystko podane przepięknie, można by jeść oczami. Każde danie serwowane jest z sałatką i ziemniaczkami pod kilkoma postaciami do wyboru: pieczone, puree, zapiekane po francusku, kładzione kluski. Smak serwowanych potraw jest zdumiewająco pyszny. Czuć, że składniki są na prawdę wysokiej jakości, a do tego przyrządzone przed genialnego kucharza, który za pomocą przypraw i sosów potrafi ze zwykłego schabu, czy ryby uczynić królewskie danie. Nawet zwykły pomidor czy liść sałaty smakuje nadzwyczajnie. Do tego rewelacyjne, porządnie przyrządzone drinki.

Ceny jak za tego rodzaju jakość nie są zbyt wygórowane. Dania główne to przedział od 20 do 45 zł. A zatem wydając ok. 50 zł na osobę, można doświadczyć na prawdę niezapomnianych doznań kulinarnych i estetycznych. Bardzo polecam na romantyczne spotkania.

1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• Baharija 36 recenzji

17.02.2009, 09:48 napisał:

Polecam

Kolacja razem z 3 znajomych. Dużo miejsca, dużo ludzi - ale atmosfera pozostaje intymna (lepiej wcześniej zarezerwować stolik). Jedzenie bardzo smaczne. Bardzo kruchy schab zarówno w wersji ze szparagami jak i z kurkami. Pyszna kaczka oraz świetny stek. Ciekawe desery. Porcje ani za małe, ani za duże. Jedyne do czego mogę się przyczepić to dodatek pt ziemniaki po francusku - jadłam lepsze i ładniej wyglądające. Całość jednak bardzo ciekawa, przy relatywnie znośnych cenach.

• boreczek1 12 recenzji

04.06.2008, 08:31 napisał:

Bardzo przyjemnie

Przepiękny wystrój wewnątrz restauracji, od strony podwórka ogródek ze stolikami z ładnym widoczkiem. Jadłam suma w sosie grzybowo-koperkowym (35 zł) - bardzo smaczne. Polecam jako dodatek ziemniaki z ziołami lub po francusku. No i pyszny drink bezalkoholowy - sok żurawinowy z zielonym ogórkiem. Jedyne zastrzeżenie to takie, że nie było mięty, a w karcie kilka drinków było właśnie z miętą.

• kurzofretka 6 recenzji

18.02.2008, 19:20 napisał:

Bosko!

Niezwykła atmosfera, niebanalny wystrój, pozytywne feng-shui. Przepyszne, olbrzymie sałatki (ceny 15-24 zł), z tańszych dań smakowity kurczak w sosie chrzanowym (20 zł).
    Bardzo estetycznie podane dania, mia obsługa. Aż nie chce się szybko opuszczać tego miejsca; warto zostać na drinka czy dużego Żywca

nowe lokale: Wrocław

Ładowanie wyników...