Restauracja Kaliteros (zamknięte)

gdzie jesteś? województwo: dolnośląskie » miejscowość: Wrocław
3.4
liczba opinii: 4 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

ul. Rynek 20/21 50-101 Wrocław tel: (71) 343 56 17
typ lokalu: restauracja typ kuchni: grecka cena dania głównego: 20 - 40 zł
dodatkowe atuty

• ecikp 30 recenzji

21.01.2009, 19:42 napisał:

Tak, ale nie na risotto

Weszliśmy do restauracji większą grupą w pewną grudniową niedzielę - zmarznięci i głodni. W menu ze zdziwieniem znalazłam zarówno baraninę (w cenach niestety dość wysokich nawet jak na to mięso) oraz risotto. Ponieważ to moje ulubione danie zamówiłam, gdyż w wielu restauracjach się go nie podaje ze względu na dość duże nakłady pracy jakiego risotto wymaga. Niemniej ciekawość zwyciężyła. I to był błąd. Na przystawkę wzięłam sałatkę caprese - przyznaję była pyszna, ale gdy dostałam drugie danie - pożałowałam, że nie zamówiłam jak inni - zwykłej zapiekanki z mięsem. "Risotto" okazało się zwykłym ryżem z warzywami i nie miało w sobie NIC z właściwej potrawy - nawet ryżu. Wstyd - jak się coś obiecuje to powinno się z tego wywiązać - jak się nie umie - proponuję zmienić tę pozycję w menu na "ryż z warzywami" - będzie uczciwiej. Reszta towarzystwa chwaliła sobie zamówione potrawy, także wystrój i obsługa była bardzo w porządku. Ceny już niestety jak na restaurację dla mnie pseudo-grecką - za wysokie.

• immortalis 7 recenzji

20.01.2009, 18:43 napisał:

Smacznie, dziwne pustki

Restauracje odwiedziłem wczoraj. Być może pustki były spowodowane tym, że był to poniedziałek - może ludzie w poniedziałek nie jedzą :) Ale do rzeczy. Obsługa trochę nieobecna, jedzenie ładnie podane i smaczne. Zamówiliśmy sałatkę Posejdona. Nie jestem pewien czy jej greckość kończyła się na nazwie czy zabrnęła nieco dalej, ale nie miało to większego znaczenia, bo po prostu była smaczna. Można miło posiedzieć, wystrój w porządku (nie wiem co tylko robi tam TV, nie pasuje i jest niepotrzebny).

• Snorkmaiden 59 recenzji

11.06.2008, 11:37 napisał:

Nieźle

Nie mam zaufania do restauracji na rynkach i głównych placach miast, bo z reguły jest tam bardzo drogo, a jedzenie przeciętne. Wolę trochę się rozejrzeć, poszperać w bedekerach, podpytać miejscowych, zjeść na uboczu, ale smaczniej. Ponieważ jednak bardzo lubię kuchnię śródziemnomorską, skusiliśmy się na obiad w Kaliteros. Wbrew nazwie nie jest to restauracja li tylko grecka, dominują raczej potrawy włoskie i takie też jedliśmy. Było bardzo smacznie, mąż nawet chciał tam wracać innego dnia, aby testować greckie specjały, ale jakoś nie dotarliśmy. Jak na lokalizację, bardzo korzystny stosunek ceny do jakości potraw.

• elliv 24 recenzje

23.04.2008, 11:42 napisał:

Dobry wystrój, przeciętne jedzenie

Restauracja ma ładny wystrój, profesjonalnych kelnerów oraz adekwatne do tego wizerunku ceny. Samo jedzenie niestety nie zachwyca (choć jest ładnie podane). Czasem rezerwujemy tam miejsca na uroczyste kolacje firmowe, więc znaczną część potraw już przetestowałam. Przyznaję, że na służbowych spotkaniach robi bardzo pozytywne wrażenie, jednak na wyjścia prywatne nie polecam.

nowe lokale: Wrocław

Ładowanie wyników...