Pizzeria Tivoli

gdzie jesteś? województwo: małopolskie » miejscowość: Kraków
3.0
liczba opinii: 2 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Stolarska 8 31-043 Kraków tel: (12) 431 15 26

• wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

Bardzo ok

Kilkakrotnie byłam tam na pizzy. Zazwyczaj przy stoliczkach na zewnątrz, aczkolwiek wnętrze też dość przyjemne. Obsługa nie najwyższych lotów, ale serdeczna i miła. Co do jedzenia, ciasto pizzy twardawe za każdym razem, mało słone, mdłe. Nie przedstawiało żadnego konkretnego smaku, a szkoda. Dodatki do pizzy w ilościach odpowiednich, nie za dużo, tak aby zlatywały z pizzy, i nie za mało, nie musiałam szukać mięsa. Pyszny sos czosnkowy, co rzadko się zdarza. Bardzo miłe miejsce, niby w centrum, ale uliczka spokojna, bez wszechobecnych w Rynku tłumów turystów. Zapewne tam wrócę jeszcze na pizzę, kompozycje dodatków rekompensują brak smaku ciasta pizzy. Ceny przystępne, pizza w granicach 20-25 zł idealna dla dwóch osób.

• Klusia 1 recenzja

20.11.2009, 00:10 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

Ładny z zewnątrz lokal nie równa się dobra kuchnia

Nie polecam tego lokalu. Z zewnątrz wyglądał na ciekawe miejsce, ale w środku złudzenia się rozwiały.
    Co do menu: próbowałam makaronów. Niewielka porcja rozgotowanego makaronu zapieczona w ogromnej ilości sera. Ciężko się jadło. Poza tym w menu powinni zaznaczyć, że próbują włoską kuchnię zrobić po barowemu - sos z koncentratu (albo czegoś innego niesmacznego), nawet nie z przecieru pomidorowego! Suszone zioła zamiast świeżych do dekoracji. Nawet nie zabrakło uszek ze sklepu garmażeryjnego :/. Bruschetta, jak się okazało, jest robiona na pieczywie tostowym. Detale, ale dla mnie zgroza! Toż w domu sobie porządniej ugotuję. A ceny jak na taki lokal zbyt wygórowane... A poza tym to się objadłam :)

nowe lokale: Kraków

Ładowanie wyników...