opinie gastronautów (4)
marekrep 19 recenzji
03.05.2009, 22:32 napisał:Ceny za wysokie!
Jadłem tu tylko przekąskę w postaci placków ziemniaczanych w ilości 3 mikroskopijnych - za tę ilość cena 22 zł za porcję - zbyt wysoka, pomimo dobrej śmietany do nich podanej. Ceny drugich dań od 35 zł wzwyż, a zupy 10-12 zł nie warte tej ceny i ilość niewielka. Chłodnik całkiem smaczny, ale niestety kucharz dodał coś pikantnego i na końcu języka pozostawało niemiłe pieczenie, była to zupa dnia, a dopiero później sobie przypomniałem, że nie zamawia się żadnych specjałów z tzw. menu dnia - tak radzi znakomity amerykański kucharz i ma rację. Obsługa na poziomie, uwijała się, bo akurat było tłoczno na tarasie. Na przekąskę czekaliśmy 30 min. Nieźle co? Niestety dobra obsługa kelnerska to nie wszystko - takie placki powinny kosztować tam max. 15 zł. Nie polecam, bo nie warto.
0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Czy ta recenzja jest przydatna?
tomcioforum 101 recenzja
08.02.2009, 20:13 napisał:Róża Wisły
Bardzo ciekawa knajpa nad samą Wisłą. Interesujący, żeglarski wystrój, ogródek z pięknym widokiem na rzekę. Jedzenie nie jest może wyjątkowe, ale świeże i smaczne.
Obsługa bez zastrzeżeń. Dla samego widoku warto odwiedzić to miejsce.Czy ta recenzja jest przydatna?
Snorkmaiden 59 recenzji
28.05.2008, 14:25 napisał:Miejsce z klimatem
Niestety, było za zimno, by korzystać z atrakcji tego miejsca, czyli tarasu ze wspaniałym widokiem na Wisłę i jej praski, dziki i zielony brzeg. W środku jest "żeglarsko" - generalnie nie przepadam za takim stylem, ale w Róży Wiatrów jakoś mnie nie raził i pasował do klimatu lokalu. Karta dań nie jest przesadnie rozbudowana, ale każdy może znaleźć coś dla siebie. Ja jadłam polędwiczki z mozzarellą i suszonymi pomidorami i były absolutnie boskie. Kawie latte z syropem smakowym też nic nie mogę zarzucić. Biesiadowałam tam wczesnym popołudniem, było pustawo, wspaniale się wyluzowałam i naplotkowałam z przyjaciółką - chętnie bym się tam wybrała jeszcze raz, wieczorem i kiedy będzie naprawdę ciepło. A może zajrzę tu z rodziną na obiad. Cieszę sie, że na Pradze jest takie miłe miejsce! Polecam!
PS. Jeśli chodzi o obsługę, to byłam tam ze smakoszką i podpisuję się pod jej opinią. Pani była wzruszająco nieporadna i "zielona", jednak nie wpłynęła znacząco na moją ogólną ocenę lokalu, tym bardziej, że doświadczone koleżanki jej pomagały. Mam nadzieję, że nauczyła się już, co to jest kawa latte i w jakich naczyniach serwuje się herbatę ;)Czy ta recenzja jest przydatna?
smakoszka 23 recenzje
08.05.2008, 11:58 napisał:Bardzo przyjemne miejsce, polecam!
Bardzo dobra restauracja mieszcząca się w budynku yacht clubu przy Wale Miedzeszyńskim, mniej więcej na wysokości ulicy Ateńskiej. Urządzona ze smakiem w klimatach żeglarskich, ale bez zbędnego przepychu i nadmiaru gadżetów. Dużą atrakcją jest ładnie urządzony taras z przepięknym widokiem na Wisłę. Ceny umiarkowane: piwo beczkowe Tyskie - 7 zł/0,5 l, Pilsner Urquell - 8 zł/0,5 l, dania główne od 30 zł wzwyż, przekąski, zupy, sałatki, desery w większości poniżej 20 zł. Jedzenie bardzo smaczne, duże porcje. Jadłam tam danie o nazwie "największy kotlet schabowy w mieście" (32 zł) i rzeczywiście był ogromny (ledwo go zjadłam), podany ze smacznymi pieczonymi ziemniakami z majerankiem i pyszną kapustą zasmażaną o bardzo ciekawym smaku (ugotowana z dodatkiem marchewki pokrojonej w paseczki i ziół).
Wnętrze jest eleganckie i stylowe, atmosfera niekrępująca. W restauracji są organizowane wieczory muzyczne - szantowe i jazzowe.
Za obsługę daję tylko trzy gwiazdki, bo obsługiwała nas akurat kelnerka, która miała co prawda dobre chęci, ale była kompletnie niezorientowana w ofercie restauracji - mam wrażenie, że dopiero zaczęła pracę w tym lokalu. W zasadzie trzy gwiazdki przy okazji innych, pracujących tam dłużej kelnerek. Mam nadzieję, że pani szybko się przyuczy. Mimo drobnej wpadki z niezbyt fachową obsługą, polecam ten lokal, bo moje ogólne wrażenia z wizyty w nim są bardzo pozytywne. Na pewno wybiorę się tam ponownie.1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Czy ta recenzja jest przydatna?