Auxxy 3 recenzje
03.05.2012, 03:07 napisał:Ładnie, nastrojowo i pysznie! Słodkości ku mej radości ! ;)
Kawiarenka jest dość mała - łącznie 15 stolików, 2 piętra (parter + 1), ale na pierwszym bardzo fajne dwa stoliki dla dwóch osób przy oknie - generalnie jest bardzo miło, gra muzyka, wystrój jest całkiem ciekawy acz nieco... zużyty. Ale ma to swój urok. Fajne miejsce na randkę, należy jednak pamiętać, żeby rezerwować stolik z kilkudniowym wyprzedzeniem.
Obsługa również bardzo miła, no i działa terminal do kart co ostatnio na starym rynku jest dość rzadkie.
Samo jedzenie jest po prostu świetnie - desery lodowy jaki zamówiłem podany był w dużej misce, pięknie przystrojony i po prostu pyszny. Po połowie miałem już wprawdzie nieco dość wiśni, ale była to po prostu ogromna porcja (szczególnie jak za tę cenę), więc jest to usprawiedliwione. Moja dziewczyna zamówiła sernik, i "o Chryste Panie!" jakie to było genialne. Podane naprawdę doskonale, a w smaku wyśmienite. Do tego czekolada ze śmietaną i kasztanem - niebo w gębie. Aczkolwiek nie polecam takiego miksu, bo jest po prostu za słodko. Chociaż pewnie co kto lubi - tak czy siak, świetny lokal, który gorąco polecam!Data wizyty w lokalu: 02 maj 2012, godz. 22:30Czy ta recenzja jest przydatna?
karmelovelatte 3 recenzje
02.05.2012, 15:34 napisał:Jeśli czekolada to tylko tutaj
Zacznę może od wystroju, który urzekł mnie na samym wejściu. Przytulna, dwupiętrowa kawiarenka z dużymi sofami, małymi stoliczkami, przy których można się wygodnie rozsiąść. Miła dla ucha muzyka i przytulna atmosfera. Wydaje się idealnym miejscem na randkę. Ja jednak lubię przychodzić tam z koleżankami na pyszne desery i ploteczki.
Desery niesamowite - pyszne ciasta (tarta malinowa!). Czekolada zawsze świeża, moja ulubiona czekolada Pigalle z syropem kasztanowym (uwielbiam!). Jednak najmilszym elementem tej kawiarenki jest to, że menu się często zmienia, zależnie od pory roku. Oczywiście wiele pozycji jest stałych, ale są tzw "wkładki" do menu, które oferują nowości sezonowe.
Miejsce bardzo przytulne, obsługa sympatyczna, ceny przystępne. Jedno z moich ulubionych miejsc jeśli chodzi o desery.Czy ta recenzja jest przydatna?
dodo627 31 recenzji
28.03.2012, 18:24 napisał:Magiczna pijalnia czekolady
Uwielbiam to miejsce! Do Cacao Republika pierwszy raz zabrała mnie koleżanka. Jestem jej ogromnie wdzęczna, że pokazała mi ten lokal, bo zakochałam się w nim od razu i z chęcią tam wracam. Piłam czekoladę z chili oraz kawę. Czekolada była bardzo gęsta i co chwilę musiałam ratować się serwetką, ale warto było ;). Wystrój pierwszego piętra lokalu, kolorami oraz doborem dodatków, przypomina mi trochę pokój wróżki. ;) Jest bardzo klimatycznie i oryginalnie. Bardzo podoba mi się możliwość siedzenia na poduszkach, przy niskim stoliczku, na parapecie przy oknie. Można obserwować co dzieje się na zewnątrz i raczyć się słodkościami. Ceny są w porządku. Jedynym minusem lokalu jest zbyt mała przestrzeń między poszczególnymi stolikami, przez co nie ma mowy o jakiejkolwiek kameralności. Obsługa czasami także zbyt wolno wykonuje swoje obowiązki. Mimo to osobiście polecam Caco Republica wszystkim fanom klimatycznych wnętrz i dobrej czekolady. :)
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
anilorak667 1 recenzja
17.03.2012, 12:36 napisał:Czekolado - budyń
Skuszona pochlebnymi recenzjami, postanowiłam spróbować pysznych czekolad. Gdy z koleżankami zapytałyśmy kelnerkę o smak białej czekolady określiła go słowami: "przypomina budyń waniliowy".. Niestety muszę przyznać jej rację. Pyszne "czekolady" okazały się budyniem czekoladowym z różnymi dodatkami! Wystrój przyjemny dla oka i chyba jest to jedyny plus tego lokalu.
Naprawdę się zawiodłam i nie polecam czekolado-budyniu.1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
justynkaijarek 10 recenzji
22.01.2012, 23:25 napisał:Czekoladowe szaleństwo
Rewelacyjne czekolady o ciekawych smakach (także z alkoholem) z dobrą, mało słodką bitą śmietaną - warte grzechu. :) I jeszcze lepsze tarty z malinami i lodami (tu także nie żałują bitej śmietany).
Szczerze polecamy!!
Wystrój ciekawy, oryginalny, trochę orientalny. Na dole stoły, wygodne na rodzinne spotkanie. Na górze niższe siedziska, pewnie nie dla każdego wygodne, ale idealnie wpasowują się w całość.
Obsługa bardzo miła, choć dzień wcześniej trafiliśmy na mniej miłą i pomocną kelnerkę.Data wizyty w lokalu: 22 styczeń 2012, godz. 13:001 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
tompig 4 recenzje
08.10.2011, 10:21 napisał:Słodycz dla Poznania
Lokal odwiedzany wielokrotnie, czy to na randkę, czy spotkanie w większym gronie (wymaga na pewno wcześniejszej rezerwacji).
Jedzenie - co tu dużo mówić, FANTASTYCZNE. Cokolwiek zamówisz z karty wiedz, że będzie naprawdę pyszne. Próbowałem już chyba wszystkiego i na niczym się nie zawiodłem. Czasem jest problem z sezonowymi składnikami, po prostu się kończą pod koniec dnia.
Obsługa - bardzo miła, pomocna. Zawsze możesz zapytać co polecają i nie wcisną jakiegoś trzydniowego ciasta.
Wystrój - na dole stoliki bardziej komfortowe na spotkanie i pogadanie. Góra to przytulne kanapy i najlepsze miejsca przy oknie. Niestety czasem bliskość i brak prywatności jest krępujące, szczególnie jak jakaś para zaczyna się "miziać".
Jakość/Ceny - Bardzo dobre desery, miła obsługa i przystępne ceny (w porównaniu do innych podobnych lokali w okolicy), zachęcają do częstych powrotów.1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Kisielle 14 recenzji
28.07.2011, 16:28 napisał:Na randkę, na bardzo słodką randkę
Uwielbiam to miejsce! Wprawdzie wystrój antresoli nieco kuleje i lepiej rezerwować stolik, bo jest ich niewiele, ale czekolada rekompensuje wszystko. Czarna jak noc, gęsta i z odrobiną chili. A do tego szarlotka z lodami. Faktycznie, trzeba po tym potrójnej dawki insuliny, ale od czasu do czasu warto. No i ceny są zachęcające. Moja ulubiona czekoladownia w Poznaniu!
0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
kpreiss6 54 recenzje
07.07.2011, 20:24 napisał:Na randkę... w sam raz?
Jeśli mamy wcześniej zamówiony stolik, to jak najbardziej. W innym przypadku można pocałować klamkę, bo w lokalu prawie zawsze jest komplet. Siedziska na górze nie są wygodne i to dość mocno przeszkadza. Natomiast do jakości deserów, czekolad, ciast, kaw i innych frykasów tam serwowanych nie można mieć najmniejszych zastrzeżeń, absolutna ekstraklasa. Murzynek z lodami i bitą śmietaną? Poezja. W dodatku można się tym naprawdę solidnie najeść! Wiem, że w przypadku takich ''dań'' nie jest to najważniejsze, ale bez wątpienia działa to na plus. Na 100% będę wracać, żeby zaznać trochę słodyczy :).
mikoni 9 recenzji
07.07.2011, 15:22 napisał:Bardzo słodko
Byłam tam raz, dla mnie zbyt słodkie lody z malinami i czekoladą. Mimo że bardzo lubię słodycze, w tym deserze słodyczy było za dużo. Za każdym razem w Cacao nie ma wolnego miejsca, co muszę przyznać, frustruje mnie. Fotele, kanapy na piętrze dla mnie kompletnie niewygodne.
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
micpur 6 recenzji
02.06.2011, 13:19 napisał:Wspaniałe miejsce
Pyszna czekolada biała, czarna. Świetne fondue z owocami. Pyszne ciasta, miła atmosfera. Jedynym minusem jest problem ze znalezieniem miejsca i mała przestrzeń, na której bywa ciasno, ale jak trafimy w odpowiednią godzinę, jest tam naprawdę pysznie.
0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
ostatnio dodane
bądź pierwszy