monikaks 2 recenzje
19.05.2010, 15:05 napisał:Najlepsze jadło w Toruniu!
Jest to jadłodajnia, która zaspokaja wszystkie moje potrzeby kulinarne, a jestem wytrawnym smakoszem. Tu wszelkie dania są po prostu przepyszne, zrobione według staropolskich receptur. Od kilku lat jemy tutaj dla uczczenia naszych kolejnych rocznic ślubu, niekiedy obchodzimy tez kulinarnie nasze urodziny. Przepysznie, dużo, smacznie, wspaniale. Zazwyczaj zamawiamy mięsiwa, np. kaczka z jabłkami, polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym, polędwica wołowa, szaszłyki, ale oferta jest tak bogata, że wciąż chce się próbować czegoś nowego. Do mięs zamawiamy ziemniaki w talarkach pieczone (pycha!). Talerz jest naprawdę obfity i pięknie przystrojony warzywami gotowanymi na parze (bardzo kolorowe). Do tego każdy może sobie dobrać i osobiście nałożyć na osobny talerz surówki, sałatki, które są wystawione w lokalu w specjalnym miejscu dostępnym dla klientów karczmy. Nie muszę dodawać, że wybór jest ogromny, trudno mi nawet powiedzieć, która jest najlepsza, bo zawsze biorę kilka. Cudowny smak maja buraczki, które są prawdopodobnie robione według staropolskiej metody kiszenia (tak twierdzi mój teść). Zanim klient otrzyma zamówione danie (na które się czeka ok. 20 min), zostaje poczęstowany chlebem ze smalcem i ogórkiem kiszonym - delicje!
Moje dzieci lubią tutejsze pierogi.
Polecam wszystkim, którzy cenią naprawdę pyszne jedzenie.Mam nadzieję, że pozytywne opinie klientów będą motywowały kucharzy do utrzymania tego fantastycznego poziomu. Wielkie dzięki i gratulacje!
ajiata1 10 recenzji
12.02.2010, 14:36 napisał:Rewelacyjna obsługa, przepyszne zupy
W Spichrzu zupy to poezja. Wspaniałe, sycące. Na samą myśl o borowikowej na zakwasie mam ochotę tam wrócić. Porcje ogromne.
Karczma serwuje również, co ciekawe, wyśmienitą kawę.
Obsługa kelnerska jest rewelacyjna. Traktują każdego klienta jak wyjątkowego gościa.1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
szczepan2 3 recenzje
12.02.2010, 12:11 napisał:Grzybowa na zakwasie
Szczerze raczej nie jadam zup, ale to co podano mi w restauracji Spichrz przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Po prostu max rewelacja. Byłem nastawiony na jakiś kawał mięcha z grilla, a zjadłem 2 porcje zupki. Obsługa miła, pomocna i szybka. Coś co mnie miło zaskoczyło to, to że było nas (znajomi) 7 osób i każdy zamówił coś innego, a kelner bezbłędnie podał dania i napoje. Całości dopełniło wyśmienite ciasto i kawa (aromatyczna, a nie z paczki). Polecam ten lokal, bo mam zamiar tam wracać.
Zygmunt1973 1 recenzja
04.02.2010, 14:28 napisał:Miły lokal
Profesjonalna obsługa, smaczne jedzenie, solidne porcje. Nic dodać niż ująć.
Na pewno tam wrócę.1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Krresska 40 recenzji
03.06.2009, 13:05 napisał:Moje ulubione rydze w śmietanie
Kolejna moja restauracja z cyklu sentymentalnych. Jakoś już tak mam, że na całościowe wspomnienia z danego miejsca składa się też to, z kim jem, w jakich warunkach i w jakiej atmosferze.
Restauracja w hotelu, ale na szczęście tego nie widać. Styl karczmy, kuchnia również. Na startera zawsze dostaniemy smaczny smalczyk i świeży chleb (gratis, nigdy nie był dopisany do rachunku), do tego dla mnie obowiązkowe duże pszeniczne i udany wieczór można rozpoczynać. Kolejną stałą pozycją są rydze w śmietanie – aromatyczne grzyby w gęstym śmietanowym sosie, z wyczuwalną cebulką i siekaną pietruszką. (Przyznam szczerze, że głównie dla nich tam chadzam). Z drugimi daniami zawsze mam problem, bo grzyby w takiej formie niestety są mocno syte. Ale zdarzyło mi się próbować i chyba najlepszą pozycją z gatunku dań mięsnych był szaszłyk z dziczyzny – dobrze przyprawiony, owinięty wędzonym boczkiem, z wyczuwalną nutą jałowca. Do obsługi nigdy nie miałam zastrzeżeń i dziwię się poprzednim opiniom, Panowie są mili i zawsze dbają o to bym miała pełny kufel i nie czekała za długo na jedzenie (ale może po prostu lubią blondynki).
Ogólnie rzecz ujmując, Spichrz to solidna knajpa, z dobrym serwisem, w samym centrum starego Torunia.0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Gringo 37 recenzji
17.01.2009, 20:01 napisał:Dawno, ale pamiętam
Smucą mnie ostatnie recenzje, bo byłem tam dość dawno, ale schabowego pamiętam do dzisiaj. Obsługa byłą bez zarzutu, ale może się zmieniło.
lakomczuch 2 recenzje
24.11.2008, 18:43 napisał:Nie zaglądam i tam nie jem
Pierwszy i ostatni mój kontakt z tą knajpą był dosyć traumatyczny. Czekanie na jedzenie wydłużone do granic cierpliwości (widać jak obsługa interesuje się "bogatymi" klientami pomijając zwykłych śmiertelników). Zupa gulaszowa bez szału a ryba pieczona w foli to jakaś porażka - bez smaku z wrzuconymi rozgotowanymi warzywami. Jednym słowem knajpa dla wytrwałych i nie liczących na dobre jedzenie.
0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
khagari 10 recenzji
22.11.2008, 21:25 napisał:Dla ludzi o mocnych nerwach
Warto jedynie na piwo dużą grupą (duże stoły). Jedzenie fatalne, w żeberka nie da się wbić ani noża, ani widelca, ani zębów :) Lody na deser na pół roztopione. Wybór sałatek, surówek beznadziejny. Obsługi nie można się doczekać pomimo prawie pustego lokalu, ani z kartą menu ani z zamówieniem. Ciekawe wnętrze z kołem młyńskim, latem ogródek w murach. Zdecydowanie nie polecam.
Kikka 17 recenzji
23.10.2008, 17:13 napisał:Zdecydowanie na TAK
Pyszne jedzenie, piękny wystrój, ogromne porcje, świetna obsługa. Czysto, schludnie, przyjemnie. Zdecydowanie polecam. Na twardych drewnianych ławach przywiązano worki żeby siedziało się wygodniej. Ładnie podawane są i sztućce i dania. Przystojni kelnerzy :-)
Na górze są pokoje (hotel) i te również są na medal.0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
halicz 210 recenzji
11.02.2008, 13:07 napisał:Wystrój lepszy niż jedzenie
Na wyróżnienie zasługuje stylowy wystrój i bardzo miła obsługa, której ocenę obniża jednak podawanie smalcu i chleba (9zł za osobę) bez pytania gości o zgodę! Rozczarowała mnie rekomendowana przez kucharza zupa gulaszowa, nie zachwyciły dania główne (rzeczywiście duże porcje) pozbawione tego "czegoś", co wyróżnia dobre restauracje, od przeciętnych! Ta - jest przeciętna!
ostatnio dodane
bądź pierwszy