Pizzeria In Centro

gdzie jesteś? województwo: łódzkie » miejscowość: Łódź
2.8
liczba opinii: 20 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 3 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

ul. Piotrkowska 153 90-440 Łódź tel: (42) 636 99 92
typ lokalu: pizzeria typ kuchni: włoska, pizza cena dania głównego: poniżej 20 zł
dodatkowe atuty

• sunnyday 31 recenzji

01.08.2010, 23:30 napisał:
    • jakość / ceny

Produkt seropodobny zabił słynna pizzę

Niestety najlepszą kiedyś pizzę w mieście zabił produkt seropodobny!!!
    Ciasto wciąż dobre, ale coś co powinno być serem w smaku nim nie jest, a z wyglądu zdaje się nim być tylko przez chwilę. Po ostygnięciu jest żółtym kożuchem.
    W imię głupich oszczędności umarła łódzka legenda!

• martiqua 4 recenzje

20.07.2010, 14:18 napisał:

Są lepsze

W tej restauracji podoba mi się to, że mam blisko. To chyba jedna z najważniejszych rzeczy. Poza tym pizza jest naprawdę smaczna. Chyba nie używają produktu seropodobnego i mrożonego ciasta, ale nie jestem pewna.
    Wystrój masakra. Na pewno nie polepsza wrażeń smakowych. Nie będę jednak narzekać. Ogólnie, jak na łódzkie pizze, to polecam!

0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• rosco 3 recenzje

10.06.2010, 12:24 napisał:

Najlepsza pizza pod słońcem

Jestem fanem tej pizzy, od samego początku In Centro. Faktem jest, że przydałaby się im totalna zmiana wystroju, bo kogoś, kto wejdzie tam po raz pierwszy, wnętrze może skutecznie odstraszyć!!! Nie prawdą jest, że wystrój nie zmienił się od lat. Niestety wszelkie zmiany są na gorsze. Wc pozostawia wiele do życzenia. Rozumiem też nieukrywaną dumę z drużyny rugby, ale to nie powód, by zmieniać pizzerię w skład pamiątek sportowych :(
    Natomiast w sprawie samej pizzy, to osobiście uważam, że każda inna jest tylko marną namiastką.
    Ich sos pomidorowy mogę zjadać hektolitrami (nawet teraz, jak o tym piszę, to leci mi ślinka).
    Gorąco polecam i już nie mogę się doczekać następnej wizyty.

• Bazyllo 89 recenzji

19.04.2010, 03:13 napisał:

Najlepsza pizza w kraju

Jeśli na pizzę, to tylko do "In Centro". Od dawna wyznaję taką zasadę. Może wystrój jest zerowy, a obsługa średnia, ale pizza jest smaczna i broni sama siebie. Odnośnie obsługi - zamawiamy przy kasie, a pizzę nam donoszą - bez fajerwerków, ale przynajmniej szybko i sprawnie. Sosy są trochę za wodniste. Chodzę do tej pizzerii, odkąd została otworzona i myślę, że będę stałym klientem do jej zamknięcia.

• kasid 1 recenzja

03.04.2010, 08:09 napisał:
    • jakość / ceny

Najlepsza pizza w Polsce!

Od kiedy wyprowadziłam się do Warszawy, bardzo brakuje mi pizzy z In Centro.
    Nigdzie w Polsce nie jadłam podobnej. Nie jest to typowa włoska pizza, bowiem we Włoszech nie polewa się pizzy żadnym sosem już po upieczeniu (tu jest taka opcja), a na oryginalnej włoskiej pizzy jest nim wysmarowane delikatnie ciasto. Kiedyś jadłam pizze w miejscowości w północnych Włoszech i kelnerzy prawie się obrazili, kiedy mąż poprosił o dodatkowy sos pomidorowy do pizzy (myśleli, że nam nie smakuje i nie mogli się nadziwić tym dziwnym praktykom). Ale wracając do In Centro, sos, który podają tam do pizzy jest wyjątkowy, pyszny i zdarzało mi się zalewać nim całą pizzę... przyznaję się. Oczywiście sos jest jedynie opcjonalny, aczkolwiek klienci In Centro wyrywają sobie dzbanki z nim. Pizze są duże (2 opcje: mniejsza i większa), ciasto bardzo dobre, nie przypieczone, nie gumiaste, a składniki typu wędlina, sery, etc - świeże. Duży wybór rodzajów pizzy i oryginalne składniki, np. pizza słoneczna z majonezem!? Wielokrotnie też zamawiałam pizzę z In Centro do domu i do pracy. Ceny, zwłaszcza w porównaniu z Warszawą, są przystępne, wystrój barowy, czasem trudno znaleźć stolik, bo chętnych jest dużo, ale obrót jest szybki, więc można nawet poczekać, dostaje się swój numerek na pizzę. Ja jeszcze na studiach "świętowałam" w In Centro zdane egzaminy - zawsze jakość jedzenia i smak, były dla mnie ważniejsze niż wystrój. Polecam!

• Slay 4 recenzje

11.02.2010, 16:27 napisał:
    • jakość / ceny

In Centro zatrzymało się w czasie...

Ta pizzeria to chyba najsławniejszy lokal tego typu w Łodzi. Moim zdaniem, to źle, bo robi bardzo złe wrażenie.
    Największą zaletą tego miejsca jest lokalizacja i zapach. Unosi się daleko poza pizzerię przyciągając licznych przechodniów Piotrkowskiej. Największą wadą jest zastój. Chodziłem tam regularnie kilka dobrych lat temu, po długiej przerwie postanowiłem zajrzeć. I co ujrzałem? Otóż niestety to samo co z czasów mojego dzieciństwa. Lokal nic a nic się nie zmienił, tylko pizze podrożały. Do tego kiedyś mi smakowały, obecnie zauważyłem, że są małe jak na swoją cenę, bardzo cienkie i raczej ubogie w składniki. Wystrój jest znośny, ale nie dla kogoś kto wie, że jest taki sam już od wielu lat. Obsługa jest na numerek, trzeba słuchać kiedy będzie twój, ale na szczęście pizze sami ci przyniosą. Podsumowując, wielki zawód, jest mnóstwo lepszych pizzerii w Łodzi.

• zapius 10 recenzji

08.02.2010, 20:09 napisał:

Komuna pod każdym względem

Witam.

Może troszkę przesadziłem z tym opisem, ale to czym prezentuje się Pizzeria In Centro to żenada, nie mam pojęcia w jaki sposób ma tylu klientów.

Od momentu otwarcia chyba nie zmieniali stolików ani całej reszty wnętrza, sosy są tak rzadkie, że można się nimi pochlapać przy nalewaniu na pizzę, jeszcze to krzyczenie, by podejść i odebrać swoją pizzę to po prostu jest śmieszne. "Tej człowiek jedzenie, podejdź no tu" - dosłownie tak się czułem, gdy moja pizza została przygotowana. Oczywiście jest to dość kultowe miejsce, ale niestety nie polecam nikomu.

Pizza jest bardzo słabej jakości a ludzie którzy ją przygotowują nie kryją się z tym, że ich uniformy należałoby w końcu wyprać.

Naprawdę nie polecam.

• j_c_k 29 recenzji

21.12.2009, 14:58 napisał:

Od biedy można iść

Pizzeria w centrum Łodzi. Po wejściu w oczy rzuca się ściana z gigantycznym menu. Szkoda, że nie ma nic innego oprócz pizzy. Trzeba zamówić, zapłacić i poczekać. Przy okrągłych stoliczkach jest niezbyt dużo miejsca, szczególnie dla grupki osób.
    Pizza smaczna, ale nie wiem czym się zachwycają Gastronauci. W rodzinnych stronach jadałem lepsze. Niestety niektóre rodzaje pizzy pływają na talerzu w wodzie. Nie wiem, czy to przez składniki, czy niedopieczona. Lubię mokrą pizzę, ale bez przesady! Do picia jest piwo, jak ktoś lubi. Niestety, albo z tą pizzą, albo z nożami jest coś nie tak. Ciasta nie da się ukroić, a jak już nam się uda, to spalimy na to więcej energii, niż było w tej pizzy. Na szczęście jest łazienko-toaleta, można umyć ręce i pizzę jeść rękoma.
    Obsługa rzeczywiście się niczym szczególnym nie wyróżnia, poza tym brak klimatu. Lokal cieszy się zaskakująco dużą popularnością.

• ptyl 6 recenzji

03.10.2009, 08:41 napisał:
    • jakość / ceny

Pizzeria jak bar szybkiej obsługi

Miejsce to jest bardzo znane dla każdego łodzianina, bo jest to jeden z pierwszych tego typu lokali w Łodzi (nie licząc Papa Lolo i Jontka, które podawały pizze jeszcze w PRL-u na grubym cieście z groszkiem konserwowym).
    Pizza jak na zwyczaje polskie bardzo dobra, sos genialny, obsługa żadna, atmosfera - brak. Miejsce to służy do bardzo szybkiego zjedzenia i wyjścia, bo trudno się delektować jak ktoś stoi ci nad głową z talerzami w dłoniach i czeka aż ty skończysz jeść.
    Ja osobiście od jakiegoś czasu preferuję pizzę na chrupiącym cieście z mniejszą ilością dodatków, a tutaj jest dokładnie odwrotnie, ale od czasu do czasu dobrze jest zjeść całkiem smaczną mieszankę sera i różnych dodatków ze wspaniałym sosem oregano i miękkim ciastem, aby docenić, że w pizzy najważniejsze powinno być dobre ciasto.

• wwLODZ 82 recenzje

11.09.2009, 22:41 napisał:
    • jakość / ceny

To ma być najlepsza pizzeria w Łodzi?

Nie sądzę. Obsługa wygląda jakby byli niewolnikami pracującymi w kopalni. Zero uśmiechu. Pizza jedna z najgorszych jakie jadłem. Ciasto przypominające naleśnik pływa w wodzie wyciekającej ze składników. Sam smak mdły. Ser niesmaczny. Sos w miarę. No i te tępe noże... Dzisiaj byłem tam drugi i ostatni raz...

zobacz większą mapę lub wyznacz trasę dojazdu

nowe lokale: Łódź

Ładowanie wyników...